Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686462 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daniel-14

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nadchodzi zima.
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2925 dnia: Marca 13, 2011, 11:54:22 »
    tak... przepraszam czytałem jego faq ale chyba niezapamietalem albo nieskojarzylem, a w szukaj mi niewyskoczylo bo patrzylem zanim napisalem post, ale dziekuje ograniczenie ilosci cial pomoglo. Dzieki
    Kiedy spadnie śnieg i powieją białe wiatry, samotny wilk umrze, ale wataha przetrwa.

~ Eddard Stark

Offline Daniel-14

• Użytkownik
    • Nadchodzi zima.
    « Odpowiedź #2926 dnia: Marca 16, 2011, 21:01:23 »
    przepraszam ze duzbluje... ale jak polepszyc relacje z noldorami? sa aktualnie obrazeni i od razu atakuja.. ;( w FAQ nie znalałem w opcji szukaj także
    Kiedy spadnie śnieg i powieją białe wiatry, samotny wilk umrze, ale wataha przetrwa.

~ Eddard Stark

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2927 dnia: Marca 16, 2011, 21:14:16 »
    Wystarczy pomagać im gdy są atakowani albo brać ich jako jeńców do niewoli a potem hurtowo wypuszczać na wolność :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline dothis

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2928 dnia: Marca 23, 2011, 11:58:50 »
    Mam nadzieję, że mi wybaczycie, ale nie chciało mi się czytać 195 stron litego tekstu, zatem zapytam szybko i na temat.

W jaki sposób zmienić wartość stawki w turnieju? Np. zamiast 500 dać 5000. Ewentualnie jeśli się da, to jak dodać do obecnej listy stawek kilka kolejnych np. 250 >500 >1000> 5000> 10000

Bardzo by mi to pomogło. Z góry dziękuję za pomoc.

PS. Gdzieś zauważyłem pytanie o skarb w Rane. Otóż wystarczy kliknąć "przejdź się po mieście" i pierwszej możliwej uliczce skręcić w lewo. Następnie szukamy małego stogu siana. Jak go zauważymy, to również zauważymy nieudolnie schowaną w nim skrzynię ;)

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2929 dnia: Marca 26, 2011, 13:56:28 »
    Co do stawek na turniejach to jest ograniczenie do 500 właśnie... Więcej ne da się na jedną rundę postawić choćby się bardzo chciało... :D
    A jak masz problem z kasą to zostań najemnikiem, leci z tego kupe forsy ja w 60 dniu mam tylko z "najemnictwa" ok 50k xD

Offline Valladin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2930 dnia: Marca 30, 2011, 12:11:48 »
    Wyjdę na idiotę, ale to naprawdę bardzo ciężka sprawa :D

Mod jest do M&B czy do Warbanda? Na forum znajduje się w dziale M&B zaś na stronie moda pisze o Warbandzie :D

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2931 dnia: Marca 30, 2011, 13:02:48 »
    Ten mod jest zarówno pod zwykłego M&B jak i pod warbanda.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2932 dnia: Marca 30, 2011, 22:52:37 »
    do WB bardziej rozbudowany, do podstawki stabilniejszy. mnie wywala po maks 5 min :(
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2933 dnia: Marca 30, 2011, 23:57:43 »
    do WB bardziej rozbudowany, do podstawki stabilniejszy. mnie wywala po maks 5 min :(

Bez obrazy albo brednie kolego piszesz...Jeżeli chodzi o stabilność PoP'a pod Warband, jest on chyba najstabilniejszym modem.Ja właśnie skończyłem rozgrywkę - od 19 z przerwami, zero błędów(dodam, że gram na BS 250 oraz zwiekszonych oddziałach - od 150 do 650 - Król)

@dothis
    Istnieje jeszcze możliwość pobrania TweakMB, oraz edycji, plików(aplikacja bardzo przejrzysta, poradzisz sobie nawet przy cienkim języku ang.)Do pobrania w dziale modding/narzędzia

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2934 dnia: Kwietnia 02, 2011, 00:34:52 »
    brednie? no to moze grasz na komputerach jakiejś NASA'y czy innej siajeji... :D

mnie naprawda co chwile wiesza. nie ctd, nie error. zwiecha.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2935 dnia: Kwietnia 02, 2011, 12:40:43 »
    brednie? no to moze grasz na komputerach jakiejś NASA'y czy innej siajeji... :D

mnie naprawda co chwile wiesza. nie ctd, nie error. zwiecha.

Zajrzyj do tematu PoP'a pod warbanda i tam znajdzie się praktycznie rozwiązania na wszystko (błędy i zawieszanie się). FAQ z podpisu HUTH'a też podaje wszystko ładnie co i jak poprawić. (Ja gram na AMD 64 athlon 3200 1,5 Gb ram, geforce 6200 256 i jakoś wszystko działa co prawda ustawienia grafiki najwyższe nie są)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2936 dnia: Kwietnia 09, 2011, 20:00:55 »
    Witam szanownych kolegów, mam pytanie o następującej treści: Czy można i jak nająć takich bohaterów jak Woolfbode Siepacz, Maltise, Kjuda Grabieżca i inni unikalni bohaterowie, bo ci z gospód mi się już znudzili?

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2937 dnia: Kwietnia 09, 2011, 23:38:25 »
    W POPa gram od czasu jego powstania a nie wydaje mi sie, zebym w ogole spotkal takich unikalnych NPC'ow. Nie mozna, a przynajmniej ja nic o tym nie wiem.

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2938 dnia: Kwietnia 10, 2011, 08:12:53 »
    ja mam wersję 3.01

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #2939 dnia: Kwietnia 10, 2011, 11:46:22 »
    Mam M&B 1.011 a PoP mi nie chodzi ...Wyświetla się RGL Error : Unable to open file arabian_castle.
    P.S już sobie pomogłem.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2011, 12:01:37 wysłana przez PageUp »