Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683655 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2715 dnia: Stycznia 06, 2011, 12:11:22 »
    Huth co do twojego faq, to jest jakiś inny sposób na zepsute save'y, czy trzeba w kółko pokonywać poboczne frakcje ?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2716 dnia: Stycznia 06, 2011, 12:36:51 »
    no znany jest tylko taki... za dużo różnych drużyn na mapie(a skryptowo ich liczba jest zwiększana po 500 dniu) powoduje jakieś błędy przy zapisywaniu.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #2717 dnia: Stycznia 08, 2011, 18:25:38 »
    Zacząłem grać w PoPa i podjechałem do najbliższego miasta, okazało się, że jest w nim turniej, po kilku walkach na arenie się zapisałem,. Wygrałem turniej a potem jak poszedłem do płatnerza żeby kupić tarczę jakąś to dostałem za darmo zbroję krytą! był komunikat: "dostałeś: zbroja kryta". Stąd moje pytanie... Czy to za wygrany turniej, jak znowu coś dostać bo wygrałem jeszcze raz kolejny turniej to już nic nie dostałem, czy to tak tylko raz, a jak to nie za turniej to jak znowu zdobyć taki darmowy sprzęt?
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline daver194

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2718 dnia: Stycznia 08, 2011, 18:35:45 »
    Na turnieju czasem po prostu można wygrać rożne przedmioty ;)

Offline huth

« Odpowiedź #2719 dnia: Stycznia 08, 2011, 20:42:47 »
    Zawsze po wygranym turnieju jest szansa na dostanie czegoś jeszcze, co jest liczone chyba tak samo jak zdobywanie łupu po bitwie(czyli z wysokim looting skillem można dostać coś lepszego więcej)

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #2720 dnia: Stycznia 09, 2011, 16:30:45 »
    Cześć to znowu ja. Gram sobie i gram, widziałem, że większość zamków ma załogę 300luda, miasta to już w ogóle 500-600 no tym to dziękuję, ale jeden przyuważyłem zamek co miał tylko 180 wojów w środku, próbowałem zszturmować ale zabili mioch 80 berserkerów natomiast ja im z 20 jednostek. Nie ma chyba zbyt dużej szansy samemu zdobyć zamek jak jest jedna wąska drabna obstawiona przez mięso z halabardami. Otóż niedawno ktoś nakierował mnie na pliczek dodający drabiny do oblężeń jakby ktoś chciał to to:
     http://www.mbrepository.com/file.php?id=1143 - działa na wszystkich modach z zamkami z Nativa.
    Czy jest może taki plik dodający drabiny do Prophesy of Pendor?

Offline huth

« Odpowiedź #2721 dnia: Stycznia 09, 2011, 17:09:49 »
    To działa też w PoPie z tego co się orientuję, skoro w PoPie żadnych nowych zamków/miast nie ma.

Ale to naprawdę nie jest potrzebne, na oblężenia bierzesz jak najwięcej pancernych jednostek(najlepiej z bronią o dużym zasięgu) oraz najlepszych strzelców. Jeśli masz dużo strzelców, a oni mniejszą siłę ognia to czekasz na dole i ich wystrzeliwujesz, a jak nie masz wystarczającej siły ognia albo już ich trochę przerzedziłeś, to szturmujesz aby się przebić, co w przypadku halabardników może być naprawdę trudne(najlepsza jednostka na oblężenia obok d'sharskich swordmasterów i fierdsvainskich huscarlów) - lepiej ich najpierw powystrzelać.

Aha, no i posiadanie 80 berserkerów nie jest zbyt dobre, to jest jednostka, która ma jak najszybciej wyrąbać coś, ale również zginąć, taka PoPowa 'forlorn hope'. Imperialni gladiatorzy są podobni z tym, że oni jednak coś na sobie mają, no i nieźle rzucają oszczepami.

Edit: Aha no i pamiętaj, że jak tego siege packa zainstalujesz, to również będziesz miał trudniej obronić już własny zamek/miasto :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2011, 17:19:03 wysłana przez HUtH »

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2722 dnia: Stycznia 09, 2011, 19:13:36 »
    Witam!
    Natknąłem się na ciekawą rzecz na forum. Mianowicie o noldorskich bohaterach. Wiem, że jest dwóch takowych bohaterów. Dowodzą armiami z tego co wiem i tu moje pytanie. Skąd ich wytrzasnąć?

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2723 dnia: Stycznia 09, 2011, 20:05:11 »
    Skoro dowodzą armiami to znaczy ze nie możesz ich wytrzasnąć. Możesz jedynie z nimi walczyć chociaż, natknąłem się kiedyś w karczmie na jakiegoś noldora który przyłączy się do mnie za jakieś 8000 denarów.

Offline huth

« Odpowiedź #2724 dnia: Stycznia 09, 2011, 21:14:28 »
    Ithilrandir i Aeldarian to noldorscy lordowie, którzy dowodzą armiami i w końcu powinni się zrespawnować w Lasach Larii(trafiając na plotki o nich powinni pojawić się szybciej) Generalnie robią totalna rzeźnię.
    Lethaldiran to jeden z towarzyszy, którego mozna zaciągnąć do drużyny i jest najbardziej wypakowany ze wszystkich(chyba 45 level + świetny sprzęt), a nie kosztuje najwięcej - 6k denarów. Najlepiej dać mu halabardę albo pendorski miecz i patrzeć jak tnie.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #2725 dnia: Stycznia 12, 2011, 18:17:26 »
    Cześć znowu jestem i z nową porcją pytań...
    1. Na początku gry zdarzyło mi się uzyć CTRL + H w bitwie i dostałem ksywkę w osiągnięciach "oszust" ponadto napisali mi, że wszystkie mojedotychczasowe osiągnięcia zostaną skasowane. Ponieważ to był 6 dzień gry to się nie zmartwiłem i grałem dalej, ale... zdobyłem już zamek, wygrałem kilkadziesiąt turniejów, uwięziłem co najmniej 2 Lordów i walczyłem wielokrotnie z "Wężami" a osiągnięć ni ma, oszust nadal sobie świeci. Czy to znaczy, że osiągnięcia są dla tej postaci zablokowane, czy to co osiągnąłem to jeszcze małe piwo? Jesli to ten "oszust" to jak go skasować, nie chcę od nowa zaczynać gry!
    2. Czy w tym modzie można tak jak w SoDzie ustawić automatyczne rekrutowanie garnizonów, czy będę musiał latać jak kot z pęcherzem wg. trasy: oblężenie-wiochy-rekruci-szkolenie-oblężenie etc. ?
    3. Jak założyć Zakon i co on daje?
    4. Czy to normalne, że wszystkie plotki i opowieści NPC-ów są po angielsku? Mam przetłumaczone przeważnie wszytko oprócz tego.
    5. Czy z Noldorami to się można tylko bić?! Mam z nimi relacje obojętne coś koło 6, a jak z którymś gadam (nie ucieka, nie goni) to mówi "broń się" itp itd, no i trza walczyć. Warunkiem zwycięstwa jest dobra relacja z Noldorami, więc coś mi tu nie pasuje.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2726 dnia: Stycznia 12, 2011, 18:25:00 »
    1. Osiągnięcie oszust masz za to że użyłeś cheatów, i będzie ono na stałe chyba będziesz musiał zacząć od nowa...
    2. Nie wiem
    3. Zakon możesz założyć u zarządcy w swoim własnym zamku ( musisz go sam podbić nie będąc czyimś wasalem). Zakon daje ci nowe jednostki do rekrutacji a także ich ulepszanie.
    4. To raczej normalne ponieważ spolszczenie nie jest w 100 % po polsku. W spolszczeniu po polsku są tylko najważniejsze rzeczy.
    5. Z noldorami da się walczyć ale nie tylko. Jeśli chcesz mieć z nimi pozytywne relacje to musisz pomagać im w bitwie. Najlepiej jeśli będziesz miał na ogonie wrogi oddział i zaprowadzisz go do noldorów, a potem będziesz mógł im pomóc w walce.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2727 dnia: Stycznia 12, 2011, 18:40:48 »
    W PoP'a na podstawkę dawno już nie grałem ale z tego co pamiętam to garnizon sam musisz zbierać:( od czasu do czasu przybywa kilku zakonnych jeśli ma się zakon.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #2728 dnia: Stycznia 12, 2011, 19:26:59 »
    A osiągnięcie "oszust" da się jakoś zlikwidować? Nie chcę grać od nowa! Żeby stworzyć zakon to trzeba mieć kryształ i właśnie jeden znalazłem w mieście ****. Czy z tych kryształów coś sensownego jeszcze się da zrobić, czy tylko jakąś głupią mapę do głupiej kopalni w której jest głupia runiczna broń o kilka pktów dmg lepsza od mojej obecnej (najprawdopodobniej). No i jeszcze eliksir dający pkty do statów, to ciekawe... Ile jeden eliksirek ich daje?

Offline huth

« Odpowiedź #2729 dnia: Stycznia 12, 2011, 19:34:41 »
    1. W PoPie na zwykłe M&B 'Oszust' całkowicie blokuje zdobywanie kolejnych achievementów. Nie jest to jakaś wielka strata, ale jednak zawsze jakaś satysfakcja oraz bonusy do statystyk. Skoro złapałeś to w szóstym dniu, trzeba było od razu rozpocząć nową grę.
    2. Będziesz musiał latać, ale jak już będziesz miał jakieś lenna, to będziesz latał po szlacheckich rekrutów po zamkach/miastach, a nie po motłoch z wiosek. W wersji PoPa na WB już jest automatyczne rekrutowanie i szkolenie.
    3. Punkt 2 w FAQu ogólnym.
    4. Spolszczenie Ravena nie obejmuje plotek, wypowiedzi bohaterów oraz wiele innej treści, ale robi się obecnie spolszczenie PoPa na WB, to potem się z tego złoży również pełne spolszczenie wersji M&B.
    5. Możesz im pomagać w bitwach, a druga opcja to zaatakowanie ich i wzięcie jak największej ilości ich jeńców(jak już ma się dużą, dobrą armię, to na małe grupki Noldorów lepiej używać autocalc), potem rozmawiasz z każdym i w tej rozmowie wypuszczasz ich, wtedy rosną ci relacje z nimi oraz dostajesz honor. Chyba gdzieś to w FAQu pisze... albo i nie i chyba muszę to dodać :P

Edit: Nie da się zlikwidować 'oszusta' :) To byłoby całkowicie bez sensu :P Zagraj od nowa, zobaczysz, nie będzie tak samo i nudzić się nie będziesz.
    Qualis Gem możesz wykorzystać na eliksir dopakowujący statystyki(dobre w późnej grze, jak już ma się postać 40lvl); jest też potrzebny do założenia niektórych zakonów; potrzebny, żeby wynajmować Noldorów u Quigfena w Larii oraz oczywiście, aby mieć dostęp do kopalni Al-Aziz skąd broń nie jest "o kilka pktów dmg lepsza od mojej obecnej", ale totalnie wymiata(wersje rubinowe mieczy wszystkie obrażenia zadają kłute). Jest o tym w FAQu pkt. 18.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2011, 19:40:43 wysłana przez HUtH »