Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684145 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sisek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2550 dnia: Listopada 03, 2010, 22:14:57 »
    Ja pamiętam jak straciłem Gema z Rane, oj był płacz :D Albo runiczny toporek ;/
    Ja na autozapisie lece ;d A możecie powiedzieć, która to linijka w tym pliku? ;/ I jak to sie robi bo ja klikałem byle co i się zrobiło, a potem w pliku pośmigało :D
    Pierw eksport i takie tam- powiedzcie jaka kolejność bo nie chce zwalić zapisu ;d

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2551 dnia: Listopada 04, 2010, 09:13:34 »
    Moja postać bez edycji zapisu i tak wygląda kozacko... Używam jej od początku gry w MB co za tym idzie przewineła się przez kilka modów - umiejętności z książek prawie na max, do tego z poprzedniego PoPa wypiłem kilka eliksirów +2 do siły i zwinności, lvl 48 albo 49 już nie pamiętam... Bolą mnie trochę błędy w budowie na początku, ale i tak nie ma co narzekać.

Już kilka razy zdarzyło mi się że Bohaterowie za, których można dostać gem dostali manto od Lordów :).

Warto poświęcać gema po to aby tylko odblokować sklep z rzeczami Noldorów u kupca? Ma on tam coś ciekawego czego po walkach z Noldorami nie otrzymam?

Jaki bonus dostaje się za pokonanie odpowiedniej ilości karawan?
    Noldorów można odbić czy każda jednostka ma powyżej 40 lvl? I 2 pytanie z tym związane jednostki z 40 lvl można odbić czy poniżej?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2010, 09:24:37 wysłana przez Crims »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2552 dnia: Listopada 04, 2010, 09:36:32 »
    Moja postać bez edycji zapisu i tak wygląda kozacko... Używam jej od początku gry w MB co za tym idzie przewineła się przez kilka modów - umiejętności z książek prawie na max, do tego z poprzedniego PoPa wypiłem kilka eliksirów +2 do siły i zwinności, lvl 48 albo 49 już nie pamiętam... Bolą mnie trochę błędy w budowie na początku, ale i tak nie ma co narzekać.

Już kilka razy zdarzyło mi się że Bohaterowie za, których można dostać gem dostali manto od Lordów :).

Warto poświęcać gema po to aby tylko odblokować sklep z rzeczami Noldorów u kupca? Ma on tam coś ciekawego czego po walkach z Noldorami nie otrzymam?

Jaki bonus dostaje się za pokonanie odpowiedniej ilości karawan?
    Noldorów można odbić czy każda jednostka ma powyżej 40 lvl? I 2 pytanie z tym związane jednostki z 40 lvl można odbić czy poniżej?

Jeżeli masz aż tak "wyczesaną" postać to i pewnie masz dużo "fufu", te zaś bardzo przydatne są u kupca w Larii, ponieważ posiada on (chyba) wszystkie przedmioty Noldorów(najlepsze konie, zbroje itp.).Oprócz tego oferuje on wynajęcie nam kilkoro noldorów do walki.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2553 dnia: Listopada 04, 2010, 12:11:00 »
    poniżej 41, czyli 40 lvl można odbić. Co do karawan to nie wiem, może ktoś tu ma takiego achieva, na Taleworlds nie mogę sprawdzić, bo padło :|
    Edit: Nie mogę znaleźć co daje achiement za łupienie karawan, coś mi się wydaje, że chyba skutkuje to negatywnym achievem.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2010, 19:11:30 wysłana przez HUtH »

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2554 dnia: Listopada 05, 2010, 23:43:33 »
    Miałem, a właściwie mam ciekawą sytuacje. Jestem Lordem Imperium i nie prowadzimi z nikim wojny, tylko Ja mam swoją własną osobistą ze Sarleonem. Posiadam zamek Valorhield oraz wioskę Flecher i Chaeza. Ponad 1300 ludzi obległo mój zamek. Myśle sobie, że poczekam, aż zaatakują. Oczywiście długo nie czekałem i dołączyłem do obrony. Raz po razie przegrywam i pomyślałem sobie, aby mi zdobyli. Tylko w tym tkwi haczyk, bo co prawda jest przeprowadzony atak, ale kurcze nikt nie ginie. Tak przeleciał 1 dzień i nic. 2 dzień też nic nie przyniósł. Więc zrobiłem próbe na 20 dni, a oni, ani nie wychodzą, ani nie zdobywają zamku.

Mam dwie hipotezy :

1. Mój przyjaciel Legat Cleon jest w tym zamku i myśle że jak on nie prowadzi wojny to możliwe, że blokuje atak.
    2. Atakiem rządzą nieudolni przywódcy : Lord Othon i Lord Monteweral ( myśle, że kłócą się o stanowisko dowódcy ataku ) i ciągle coś mi przeskakuje jak mam myszkie nad moim zamkiem chodzi o to, że dowódcy ci dwaj zmieniają się co 5 sekund.

Oczywiście wykorzystałem szanse i podbiłem pare Sarleońskich zamków.A ,że ponad połowa armi jest ich związana to mam pole do popisu.

Nigdy jeszcze nie spotkałem takiej sytuacji, więc dlatego pytam, bo jest naprawdę ciekawa.

I mam pytanie co robić jeśli wogóle coś można?
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2555 dnia: Listopada 06, 2010, 00:31:48 »
    Też tak miałem z sarleonem oraz Fiedersvainem. Chyba nie ma na to rady- jeździj po świecie aż minie. Miałem 2 razy tak i 2 razy odjechali po miesiącu ;]

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2556 dnia: Listopada 08, 2010, 09:21:25 »
    Wczoraj dołączyła do mnie armia 100 chłopa/kobiet za 10k po wejściu do zamku i zagadaniu z zarządcą... To chyba losowa sprawa.

Nadal nie wiem czy warto marnować gema na otwarcie noldorskiego sklepu? Konie kupiłem sobie u zwykłych sprzedawców koni - nie wiem czy najlepsze z możliwych ale niezłe. Resztę można dostać walcząc z noldorami mam rację?

Dziwi mnie trochę kultura mojego "imperium". Przyjąłem kulturę imperium, ale i tak mimo to karawany mają pendorskich łuczników, lordowie przekabaceni z d'sharu mają konnych łuczników, itd. Dziwne, że prawie żaden nie tworzy imperialnych jednostek, nawet we wioskach nie każda ma imperialnych.

Może ktoś zna bonusy za wykonanie określonych rzeczy i byłby tak miły i napisał co dodają do statystyk.

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2557 dnia: Listopada 08, 2010, 09:46:53 »
    Zrób sobie sejwa na grze i otwórz sklep nolrodów. Przekonasz się że warto jest na to poświęcić jednego gema. Sprzęt mają bardzo dobry a takich koni nie dostaniesz w zwykłym sklepie. Jeżeli Ci coś nie będzie pasowało to zawsze możesz odpalić wcześniejszego sejwa.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2558 dnia: Listopada 08, 2010, 10:33:04 »
    a nie jes tak zeby kupic cos od nolrdow to musisz miec zawsze 1 gema a nie ze jednorazowo otwierasz sklep??

ps. przekabaceni lordowie buduja jednostki dalej z tych nacji z ktorych ich wzieles (niestety)

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2559 dnia: Listopada 08, 2010, 11:35:18 »
    jedne użycie gema otwiera sklep na całą kampanie ,jak ktoś nie ma dużo kasy to nie warto otwierać jeśli chce się np. kupić mapę do kopalni ,eliksir czy założyć jakiś specjalny zakon , w innym wypadku jak najbardziej ,są w nim głównie topowe zbroje i konie

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2560 dnia: Listopada 08, 2010, 18:38:46 »
    W sklepie jest możliwa do zbycia najlepsza zbroja w grze (chyba ponad 70 na klate i ilestam jeszcze nogi i glowa...wymiata) za bardzo ładną i okrągłą sumkę...

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2561 dnia: Listopada 08, 2010, 19:11:55 »
    Najlepsza(IMHO) zbroja od Quigfena to Noldor Ancient Plate (8/68/28) - więcej sumarycznie punktów, no i dodaje ochronę głowy(notabene w identycznej zbroi fruwali Aeldarian i Ithilrandir w 2.5) i jest tańsza.
    Obecnie na Noldorach nie można sępić dobrych łupów- co najwyżej koniki, ale nie te z 1 ligii,strzały i tarcze, najlepsze w klasie "60"(tyle że teraz cały sprzęt od Noldorów ma horrendalne wymagania(a znów ceny w sklepiku zabijają, w 2.5 miałem całą drużynę NPC wyposażoną w ich sprzęt, w 3.1 ten numer nie przejdzie).
    EDIT: Najlepszy itemki jakie zdobyłem  na patrolach noldorskich(w 3.1) to  noldor compositive bow i okulawionego( a i tak bił na głowę możliwościami wszystkie dostępne na targach konnych huntery) Noldor Spirit Horse i jeszcze jakiś stępiony longsword. Aha, żeby była jasność- ja stoczyłem około setki takich potyczek z tymi patrolami- łudząc się, że pojawią się wielkie armie A. i I. i że coś faktycznie wyjątkowego tam lootnę- czyli jak na taką ilość bitew to mizeria.

@down:Moveric
    Waleczne Walkirie będziesz mógł(chyba) mieć dopiero, jeśli masz już swój zamek i tam pogadasz z Kasztelanem etc., etc.(jest też możliwość{b.prawdopodobna}, że z ich zakonu można korzystać, mając w posiadaniu miasto Javiksholm)
    Zwykłe Walkirie wyszkolisz z dowolnych panienek( wyzwolonych lub wynajętych w tawernie-bardzo wolno się je szkoli)

Edit:@down Agis
    Z tym samoozdrowieniem koni to nie jest niestety reguła-właśnie na przykładzie tego okulawionego NSH- nie dało się już mu poskładać kości, w końcu dalem go któremuś Sirowi, a sam wywaliłem kasę na Championa:)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2010, 21:00:18 wysłana przez Liveon »

Offline moveric

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2562 dnia: Listopada 08, 2010, 19:20:24 »
    Mam problem. Gram frakcją Fierdsvain i po kilku  dniach zauważyłem, że nie mam możliwości ulepszenia jednostek na konnicę . Pozostaje piechota. BRAK VALKIRII :(.
     Co na to poradzic ? Coś nie tak zrobiłem ?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2563 dnia: Listopada 08, 2010, 19:46:40 »
    to(na dole): http://stormwind.co.uk/category/7/7

i 2 punkt z FAQu(niżej link)

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2564 dnia: Listopada 08, 2010, 20:24:08 »

... okulawionego( a i tak bił na głowę możliwościami wszystkie dostępne na targach konnych huntery) Noldor Spirit Horse ...
    A wiecie, że jak się kulawego konia powozi jakiś czas w bagażniku, to zdrowieje... Ważne w takich wypadkach jak wyżej, ale i w normalnej grze trafi się kulawy dobry koń, a jego cena po wyzdrowieniu jest kilkakrotnie wyższa ( ja tak handlowałem pancerniakami z Sarleonu).
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx