Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684972 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2475 dnia: Października 31, 2010, 00:22:26 »
    Nie można dołączyć do Noldorów, nie można stać się elfem, tak jak nie można stać się psem czy kotem.

Znajdziesz ich w lasach graniczących z Imperium. Ten handlarz, o którym mówisz, znajduje się w mieście Laria. Aby korzystać z jego usług potrzebujesz Qualis Gem'u (chyba nie pamietam jak to sie pisze), ktory mozna zdobyc na kilka sposobow...najlatwiej chyba bedzie poszukac dokladnie w Rane, taka mala wskazowka. Kilka (lub teraz moze nawet kilkanascie) stron temu jest wsio napisane...tak w sumie chyba trzeba zrobic jakis jeden wielki polski poradnik do PoP'a, bo wiele osob mod skusil i nie chce im sie przegladac ponad stu stron (z czego wiekszosc to offtop)...Byłby ktoś chętny do ewentualnej pomocy? Czekam na priv :D

Offline Syron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2476 dnia: Października 31, 2010, 00:23:44 »
    Ehh.... niech będzie .. a Znalazłem Bractwo Lwa ... czy cuś jak mam dołączyć bo jak ide do mistrza Bractwa to nie mam żadnych opcji związanych z dołączeniem ....

Miałem ciekawą sytuację doradzi mi ktoś Zakon Switu che żeby zbudować w mojej wiosce Świątynie kultu ich boga ... mam się zgodzić czy nie ??

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2477 dnia: Października 31, 2010, 02:28:50 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1825.msg108046#msg108046  --  Poczytaj. I tak z ciekawości, ile masz lat?

Mortis <- Tworzenie jakiegoś wielkiego poradnika, to za dużo roboty, ale można pododawać jeszcze parę punktów do FAQ... albo potłumaczyć coś z angielskiego forum i nowej strony PoPa. Mi się tego nie chce robić ani poświęcać czasu na to... wiele rzeczy jest wyjaśnione przecież w samej grze. Jak chcecie to dawać tutaj albo PW, to się powkleja.

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2478 dnia: Października 31, 2010, 09:26:25 »
    Dzięki ... po prostu nie ogarniam tego moda ... Pytałeś ile mam lat pije piwo... to powinno wystarczyć

No Oke mam Zamek ... i Dwie wsie i nadal nie mogę mieć tych wojaków z tego klanu .... Lwa
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2010, 10:56:35 wysłana przez Syron »

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #2479 dnia: Października 31, 2010, 10:59:55 »
    xD, przepraszam za offtop ;x
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2480 dnia: Października 31, 2010, 11:08:40 »
    Wytłumaczy mi ktoś jak mam Dołączyć do Noldorów ... Znalazłem handlarza ekwipunkiem Noldorów ale pisze ze oni mnie nie lubią a ja nawet nie wiem jak mam ich szukać ... to NPC ... czy coś ??

Czy w tym modzie nie chodzi o to by Tymi Elfami przejąć całą mapkę ?? Czy trzeba ich wybić ??

Aby skorzystać z usług tego kupca, musisz mieć pozytywne relacje z Noldorami.Ja zbratałem sobie ich wspierając w walce z obojętnie jakieś walce na samym początku(nawet kosztem wojny, rozejm to już kwestia groszy).

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2481 dnia: Października 31, 2010, 13:00:00 »
    Dzięki .. :D ale nadal nie wiem jak z tymi Bractwami zakonami jak mam dołączyć do np bractwa Lwa bo wszystkiego próbuje i du*& :D

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #2482 dnia: Października 31, 2010, 13:12:39 »
    Kiedy założysz zakon w jakimś mieście udaj się do komnat lorda i pogadaj ze zakonnikiem trzymającym wartę. On wówczas zaproponuje Ci wstąpienie w szeregi zakonu po uprzednim pokonaniu na arenie trzech rycerzy. Tym sposobem otrzymasz zbroję jaką noszą członkowie zakonu.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2483 dnia: Października 31, 2010, 13:43:10 »
    trzeba mieć określoną reputację żeby w ogóle mieć opcje dołączenia przy rozmowie z członkiem zakonu ,pewnie nie jest to dużo ale od razu po rozpoczęciu gry nie będzie takiej możliwości

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2484 dnia: Października 31, 2010, 14:10:47 »
    Wiecie może jak zrobić by wchodząc do byle jakiego swojego lenna wszystkie podatki był zebrane? Bo zrobiłem to co podał ktoś na początku i dało mi 1.000.000 i potem pisało, że  0 0 0 0 podatków i klikałem Dalej w nieskonczoność i lipa ;/

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2485 dnia: Października 31, 2010, 14:22:03 »
    Aha ... a wie ktoś ile trzeba tej reputacji czy coś ... a może trzeba Honoru .. eh ... :( nie wiem ale wiem tyle ze juz spełniam część wymagań mam klejnot Zamek a jak mam sprawdzić reputację albo honor bo może to też potrzeba
    ale mam sporo tego bo moge miec 244 ludzi pod swoją osobą ... gram w moda juz 130 dni ... (w grze ) ehh.. no ułomny jestem albo głupi 

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2486 dnia: Października 31, 2010, 14:59:16 »
    Syron, zasadnicze pytanie:
    Ty chcesz tylko wstąpić do jakiegoś zakonu(i dostać kompletny ekwipunek zakonny , bo to jedyny profit{chyba} z przystąpienia),  czy chcesz założyć zakon i szkolić własnych rycerzy zakonnych?
    Jeśli to drugie, a z tego cytatu by wynikało, że tak:
    No Oke mam Zamek ... i Dwie wsie i nadal nie mogę mieć tych wojaków z tego klanu .... Lwa
    , to musisz porozmawiać ze swoim zarządcą/kasztelanem zamku i po sprawie(jest podczas rozmowy opcja: narada wojenna{czy coś a la w podobie}).
    Przy czym nie wszystkie zakony będziesz miał dostępne- niektóre związane są z lokacjami(np zakon Lwa możesz założyć, jeśli  zdobędziesz miasto/stolicę Sarleon), ewentualnie inne/specjalne zakony Cieniasy, Rękawicznicy, Gryfficiarze i Siwodymni;) ,które żeby 'odblokować', musisz poświęcić jedną gemmę/gem qualis/klejnot Smoka.

PS oczywiście  powinieneś mieć relacje z zakonami lokacyjnymi na plusie, ale to nie jest wielki problem( poza zakonem z Singal-Order of Eventide, z nimi na dzień dobry ma się -40 do relacji)
    W sumie; wszystko,co najważniejsze, ma dokładnie opisane w swojej sygnaturce HUTH. Wystarczy kliknąć i poczytać.
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2010, 15:30:41 wysłana przez Liveon »

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2487 dnia: Października 31, 2010, 15:09:51 »
    Aha ... a wie ktoś ile trzeba tej reputacji czy coś ... a może trzeba Honoru .. eh ... :( nie wiem ale wiem tyle ze juz spełniam część wymagań mam klejnot Zamek a jak mam sprawdzić reputację albo honor bo może to też potrzeba
    ale mam sporo tego bo moge miec 244 ludzi pod swoją osobą ... gram w moda juz 130 dni ... (w grze ) ehh.. no ułomny jestem albo głupi  

jeśli tak to może jesteś już w innym zakonie ,sprawdza się to w raporcie postaci

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2488 dnia: Października 31, 2010, 15:35:29 »
    Nie jestem w innym zakonie ... a ja chcę tylko dołączyć nie chce zakładać nowych ... A swoją drogą to mam takie staty ... -4 honoru
                   i jestem lordem frakcji Sarleonu .. :D i król jest moim przyjacielem                                                                - 1150 honoru

Offline ajronmen123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2489 dnia: Października 31, 2010, 15:50:22 »
    Może ktoś kto ma Pop-a w wersji 2.5 i ma dobrego neta mógłby zauploadowac ów moda na megaupload lub hotfile? Znalazłem tylko jakieś linki do rapida, na którym jest prędkośc około 30kb/s... Bardzo chciałbym pograc sobie w poprzednią, epicką wersje tego moda :<
    e/ już nieważne, znalazłem na jakiejś włoskiej stronie ; D
    e2/ jednak nie, 3.0 podpisany jako 2.5...
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2010, 16:51:49 wysłana przez ajronmen123 »