Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89233 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamilus97

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #105 dnia: Marca 18, 2009, 20:55:48 »
    To zależy też od zbroi albo może grasz z kodami no nie wierze że gdy wylece goły to włucznik mi zrobi 0 obrażeń może masz umiejętności bardzo duże

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #106 dnia: Marca 18, 2009, 21:04:00 »
    Kamilus, jest opcja 'Edytuj'...

No nie wiem Patriko97 bo mi się zdaje że Khergici mają dobrych łuczników lansjerzy są słabi a tacy naprzykład rhodocki sierzant może łatwo zabić Khergickiego Lansjera to zalerzy od umiejętności Ja gram Swadią ale miałem w mojej drużynie lansjerów Khergickich i łatwo mi padali

Że niby Rhodocki Sierżant pokona Khergickiego Lansjera? Może. Ale tylko, jeśli lansjer zostanie pozbawiony konia; z nim jest IMO najlepszą jednostką w grze. Nie wiem, dlaczego łatwo Ci padali; może brałeś ich na pierwszą linię przy zdobywaniu zamków?...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Marca 18, 2009, 21:43:10 »
    Mi sie wydaje, ze zalezy to od uzbrojenia, jakie zostanie przypisane lansjerom przed bitwa...tak sie zlozylo, ze dwukrotnie zdobywalem ten sam zamek, w krotkim odstepie czasu, moze 4-5 dni, w tzw. miedzyczasie nie walczylem z nikim. I o ile podczas pierwszego szturmu mialem 0 strat wsrod lansjerow (tzn 0 zabitych, ranni wyzdrowieli), to podczas drugiego stracilem ich  12...niby wszystko to samo, przeciwnik ten sam (no, moze wiecej bylo nordyckich lucznikow, ale tych sprzatnalem zanim wpuscilem wojsko na drabine), a roznica w stratach wlasnych - bardzo duza. Innego wytlumaczenia nie potrafie wykombinowac;)

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Marca 19, 2009, 10:35:57 »
    W ciagu 4-5 niewalczenia strasznie spada morale.

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Marca 19, 2009, 12:01:57 »

Skadze. W tamtej grze mialem nieduzy oddzial, full jedzenia i wysokie 'wskaźniki';) Zreszta, jaki wplyw na obrazenia w walce mialoby nieskie morale? Ze niby zlekniony lansjer kuli sie ze strachu czy co?:)

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #110 dnia: Marca 19, 2009, 12:11:59 »
    Antoni, morale wpływa na prędkość ruchu po mapie a nie na zdolności bojowe.

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Marca 19, 2009, 12:23:52 »
    Aha, troche to dziwne.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Marca 19, 2009, 15:21:10 »
    Aha, troche to dziwne.
    Ja to rozumiem tak: żołnierzom trzeba płacić a kase można zdobyć m.in. walcząc z innymi (ew. z karawanami), nie walczycie to nie ma kasy i ludzie są niezadowoleni

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Marca 21, 2009, 09:23:15 »
    To prawda! Jeśli większość osób gra z małymi armiami, to faktycznie trudno zauważyć różnice, ale ja mam 200 woja przy sobie i jeśli, Pablo, masz dużo ludzi, to faktycznie morale potrafią przy najlepszych wskaźnikach zmienić przebieg bitwy.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #114 dnia: Marca 21, 2009, 10:20:25 »
    Kamilus, jest opcja 'Edytuj'...

No nie wiem Patriko97 bo mi się zdaje że Khergici mają dobrych łuczników lansjerzy są słabi a tacy naprzykład rhodocki sierzant może łatwo zabić Khergickiego Lansjera to zalerzy od umiejętności Ja gram Swadią ale miałem w mojej drużynie lansjerów Khergickich i łatwo mi padali

Że niby Rhodocki Sierżant pokona Khergickiego Lansjera? Może. Ale tylko, jeśli lansjer zostanie pozbawiony konia; z nim jest IMO najlepszą jednostką w grze. Nie wiem, dlaczego łatwo Ci padali; może brałeś ich na pierwszą linię przy zdobywaniu zamków?...
    Pozbawienie konia Kharegickiego Lansjera przez Sierżanta z Glewią to raptem jedno porządne machnięcie.
    Zwróć uwagę, że białe konie mają w grze chyba najsłabsze uzbrojenie.

Więc nie mów mi, że to najlepsza jednostka. Owszem - najszybsza, ale nie ma najmniejszych szans w starciu z Rycerzem Swadiańskim, ponieważ pomimo posiadania poza lancą również łuku, koń rycerza ma potężny pancerz.

To prawda! Jeśli większość osób gra z małymi armiami, to faktycznie trudno zauważyć różnice, ale ja mam 200 woja przy sobie i jeśli, Pablo, masz dużo ludzi, to faktycznie morale potrafią przy najlepszych wskaźnikach zmienić przebieg bitwy.
    Jak już wielokrotnie pisałem, zbyt duże oddziały są nieopłacalne (i wcale nie chodzi mi tutaj o żołd).
    Gra nagradza zwycięstwa osiągane nad liczniejszym przeciwnikiem, zaś gdy to Ty masz liczebną przewagę możesz do Reputacji nie dostać ani jednego punkcika, a mając na uwadze, że Reputacja co tydzień maleje automatycznie, Twoja Reputacja może cały czas spadać.

A tak przy okazji - ile macie punktów Reputacji?!

Ja dochrapałem się ostatnio 1996 i jakoś nie mogę przekroczyć 2000, bo co jakiś czas muszę spauzować walkę o punkty, a zająć się handlem (płacę żołd w wysokości ok. 25 tys. denarów. Mam 9 miast i 16 zamków, a to wymaga sporej obsady załóg tych obiektów.

Przy wielkości dopuszczalnej oddziału na poziomie 430 ludzi, a faktycznej 100, mając full rozmaitości jedzenia poza świeżą wołowiną (zbyt szybko się psuje) - mam stałe Morale i nawet po 3 tygodniach nie spada ani o jeden punkt, pomimo nie prowadzenia przez ten czas walk.

Po prostu należy inwestować w bardzo wysoką Reputację, która zwiększa limit oddziału. Ale nie po to by wykorzystywać ten limit 430 ludzi, lecz by mieć właśnie wyższy poziom Morale.
    « Ostatnia zmiana: Marca 21, 2009, 10:28:54 wysłana przez pc_maniac »

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #115 dnia: Marca 22, 2009, 10:25:12 »
    Mi kolega mówił że huskarl pokona swadiańskiego rycka :D wyśmiałem go ale czy miałem rację ??
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Marca 22, 2009, 10:44:21 »
    Moim zdaniem tak. Co taki hustarl zrobi? To że ma jakiś tam nordycki mieczyk, lub czasem wielki topór nic mu nie da jak rycerz z pełną prędkością przydzwoni mu w łeb z morgenszterna. ;)

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #117 dnia: Marca 22, 2009, 11:05:08 »
     I tak i nie. Rycerz ma przed sobą "metr konia". W 1/3 przypadków rycerze jadą na łowcach (hunterach, no...). Jeśli taki huskarl przywali łowcy w głowę ze spisy w pełnej szybkości to konik się rozkwasi i kawaler jadący na nim spadnie. A efektywność rycerzy na ziemi spada o jakieś 30-50% kiedy są na ziemi

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Marca 22, 2009, 11:08:58 »
    nie wiem jak u ciebie ale u mnie swadiańscy rycerze jerzdzą zawsze na warhorse'ach, to vaegirscy mają czasem huntery.
    (zaraz sprawdzę w troop editorze czy mają huntery w eq)

edit: faktycznie mają, ale u mnie zazwyczaj na warhorse'ach jadą ;)

Offline MaTiiii

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Marca 22, 2009, 11:31:26 »
    Ok ostatnio gram rhodkami i mi się wydaje że są chyba najlepsi xD
    Co do swadańskiego rycka vs husarkla to poprostu przypadek co się stanie ;D
    Ale np. swadiański rycerz vs rhodcki sierżant to wygra na 90% sierżant ;P Chodzi tutaj o te pawęże które mają rhodkowie, rycek w takiego wjedzie i koń staje dęba na tarczy, zanim znowu ruszy to rycek już wącha kwiatki od dołu ;D
    To 10% jak sierżant się tarczą nie zasłoni.
    Piszę poprawnie po polsku.