Kamilus, jest opcja 'Edytuj'...
No nie wiem Patriko97 bo mi się zdaje że Khergici mają dobrych łuczników lansjerzy są słabi a tacy naprzykład rhodocki sierzant może łatwo zabić Khergickiego Lansjera to zalerzy od umiejętności Ja gram Swadią ale miałem w mojej drużynie lansjerów Khergickich i łatwo mi padali
Że niby Rhodocki Sierżant pokona Khergickiego Lansjera? Może. Ale tylko, jeśli lansjer zostanie pozbawiony konia; z nim jest IMO najlepszą jednostką w grze. Nie wiem, dlaczego łatwo Ci padali; może brałeś ich na pierwszą linię przy zdobywaniu zamków?...
Pozbawienie konia Kharegickiego Lansjera przez Sierżanta z Glewią to raptem jedno porządne machnięcie.
Zwróć uwagę, że białe konie mają w grze chyba najsłabsze uzbrojenie.
Więc nie mów mi, że to najlepsza jednostka. Owszem - najszybsza, ale nie ma najmniejszych szans w starciu z Rycerzem Swadiańskim, ponieważ pomimo posiadania poza lancą również łuku, koń rycerza ma potężny pancerz.
W ciagu 4-5 niewalczenia strasznie spada morale.
To prawda! Jeśli większość osób gra z małymi armiami, to faktycznie trudno zauważyć różnice, ale ja mam 200 woja przy sobie i jeśli, Pablo, masz dużo ludzi, to faktycznie morale potrafią przy najlepszych wskaźnikach zmienić przebieg bitwy.
Jak już wielokrotnie pisałem, zbyt duże oddziały są nieopłacalne (i wcale nie chodzi mi tutaj o żołd).
Gra nagradza zwycięstwa osiągane nad liczniejszym przeciwnikiem, zaś gdy to Ty masz liczebną przewagę możesz do Reputacji nie dostać ani jednego punkcika, a mając na uwadze, że Reputacja co tydzień maleje automatycznie, Twoja Reputacja może cały czas spadać.
A tak przy okazji - ile macie punktów Reputacji?!
Ja dochrapałem się ostatnio 1996 i jakoś nie mogę przekroczyć 2000, bo co jakiś czas muszę spauzować walkę o punkty, a zająć się handlem (płacę żołd w wysokości ok. 25 tys. denarów. Mam 9 miast i 16 zamków, a to wymaga sporej obsady załóg tych obiektów.
W ciagu 4-5 niewalczenia strasznie spada morale.
Przy wielkości dopuszczalnej oddziału na poziomie 430 ludzi, a faktycznej 100, mając full rozmaitości jedzenia poza świeżą wołowiną (zbyt szybko się psuje) - mam stałe Morale i nawet po 3 tygodniach nie spada ani o jeden punkt, pomimo nie prowadzenia przez ten czas walk.
Po prostu należy inwestować w bardzo wysoką Reputację, która zwiększa limit oddziału. Ale nie po to by wykorzystywać ten limit 430 ludzi, lecz by mieć właśnie wyższy poziom Morale.