Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89141 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • www.sekcja9.fora.pl
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #90 dnia: Marca 14, 2009, 20:36:20 »
    Jeremus ma wręcz wspaniałe możliwości do rozwijania swoich "pobudek medycznych". Jeśli wyszkolisz go dobrze w strzelaniu kuszą lub łukiem to nie ma takiego miejsca gdzie by nie trafił...
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Marca 14, 2009, 20:54:14 »
    ..on wogóle (Jeremus)..fantastic..nie wiem dlaczego niektórym ucieka z party..dla mnie mnie jest najlepszym npc , mam już 40 lvl i jeszcze nigdy nie zwiał))..może to wpływ Firentisa??))
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #92 dnia: Marca 14, 2009, 22:16:49 »
    Najlepsze poczatkowe ustawienie to Firentlis ,Jeremus Deshavi i Alayen i w oddziale nie ma kłótni :D.
    J.Słowacki Testament mój

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #93 dnia: Marca 15, 2009, 08:05:51 »
    To jest temat o tym jaką frakcję najłatwiej załatwić a nie o naszych wesołych gromadkach....

Offline Wojteek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Marca 15, 2009, 19:13:13 »
    Niewiem ale pod względem ilości miast/zamków to Vaegirzy. A pod względem ludzi to Kheright khanate bo konie itp
    +_+Half Trusism - Trust in you - Kristy, are you doing ok? -  you're gonna go far kid - Hammerhead - A lot like me - Take me nowhere - Nothingtown - Stuff is messed up - Fix you - Let's hear it for rock bottom - Rise and fall+_+ - Album zwie sie Rise and Fall Rage and Grace                      !!  AVE  !!
                                    PUNK ROCK!!!!666!!! AVE!!!!
                             PUNK    !!     !   6666   !!   !     ROCK!

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #95 dnia: Marca 15, 2009, 19:14:17 »
    A to dlaczego? Przecież Vaegirzy mają 4 miasta, a Nordowie i Rhodocy tylko 3 ;)

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #96 dnia: Marca 15, 2009, 20:01:43 »
    Najlepiej początkowo zabierać się za Nordów i Rhodoków ,gdyż nie mają konnicy (pomijając oczywiście lordów). Może trochę trudności być z Rhodokami i przejmowaniem ich zamków ,ale gdy wyłapiesz około połowę lordów to nie stanowią problemu. Vaegirzy to trudniejszy orzech do zgryzienia...
    J.Słowacki Testament mój

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #97 dnia: Marca 16, 2009, 08:36:10 »
    Najlepiej początkowo zabierać się za Nordów i Rhodoków ,gdyż nie mają konnicy (pomijając oczywiście lordów). Może trochę trudności być z Rhodokami i przejmowaniem ich zamków ,ale gdy wyłapiesz około połowę lordów to nie stanowią problemu. Vaegirzy to trudniejszy orzech do zgryzienia...

Hm, teoretycznie tak, gdyż są to najsłabsze (najłatwiejsze do pokonania) królestwa. Ale pomyśl w innych kategoriach - które królestwo ma najlepsze jednostki? I teraz pomyśl sobie, że pozwolisz się temu królestwu bardzo długo rozwijać, a przez to bardzo skutecznie szkolić i pomnażać jednostki?

I masz odpowiedź, że na samym początku powinno się "sflekować" te królestwa, z którymi później będziesz miał najtrudniej, gdyż zostawiając je na koniec będą miały  dużo liczniejsze i lepiej wyszkolone armie. A jak zabierzesz się za nich od razu, to nie zdążą urosnąć jako potęga. Innymi słowy najlepiej było by gdybyśmy pierwszą zniszczyli Swadię i Kharegitów, potem Vaegirów, a Nordów i Rhodoków zostawili na koniec jako najmniej zagrażające.
    Kharegici nie sa może zbyt silni, ale upierdliwi z pewnością.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #98 dnia: Marca 16, 2009, 13:54:05 »
    Dobrze przemyślane. Jednak nie uwzględniłeś innych wojen. Załóżmy ,że gramy Swandią ,podbijamy Nordów i Rhodoków. W tym momencie nie mamy żadnej wojny a pozostali ,czyli Khergacki Khanat i Veagirzy walczą ze sobą od początku. W ten sposób nie mają zbyt wielkich szans na rozwój (chyba ,że północne krańce Veagirów i zachodnie Khregitów). Jeśli gra okaże się łaskawa to ich wojna się nie skończy a my sprzymierzymy się z Khregitami przeciw Veagirom (trudniej zdobywać od nich zamki ,z Khanatem nie ma już takiego problemu).
    J.Słowacki Testament mój

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Marca 16, 2009, 14:33:51 »
    Rhodoków?

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Marca 16, 2009, 17:19:43 »
    ^^ O jeju! Chyba się nie zdyszałeś?!

Jeśli damy urosnąć w siłę jakiemukolwiek państwu, to będzie ono potęgą dla każdego. Przekonałem się o tym walcząc ze Swadią, która walczyła z prawie każdym poza Rhodokami, i zazwyczaj walczyła wojna-pokój-wojna-pokój i tak w kółko z tygodniowymi przerwami. Wbrew pozorom po takiej wojnie byli jak anemicy, czekający aż się ich od respiratora odłączy. A Rhodocy bez żadnej wojny od pół roku zaczęli wojnę ze mną i...podbili mi 3 zamki i miasto w ciągu zaledwie 10 dni!!! Taka z nich była potęga, ale potem zaatakowali ich Nordowie i zaczęli powoli zwracać moje zamki (TYLKO CZEMU NORDOM?!?!) a w końcu po 4 miesiącach całkowicie upadli (moja zasługa :)) a ja mam do dziś 19 lordów + król (jednego próbowałem łapać 9 razy i dałem se spokój).
    pozdro

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #101 dnia: Marca 17, 2009, 13:47:47 »
    Jednym zdaniem : każda frakcja ma swoje atuty i wszystkie mogą urosnąć w potęgę jeśli im będzie los sprzyjał. :)
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • This is Sword. This is Dead.
    « Odpowiedź #102 dnia: Marca 18, 2009, 14:20:56 »
    Khergicy nie są wcale tacy słabi (sam nim jestem) natomiast rhodoccy włócznicy są do dupy, bo jak staniesz koło niego bardzo nisko to może cię jedynie podrapać włócznią po plecach, gdyż ciągle będzie pisało: otrzymane obrażenia: 0. Natomiast jeśli chodzi o sierżantów i strzelców to są już lepsi. Wolę ich atakować z rozbiegu niż stać i zadawać mieczem 3,5,9 obrażeń. Z rozbiegu zadasz mu z 17-25 obrażeń (ale to zależy od miecza).

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.

Offline Kamilus97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Marca 18, 2009, 20:44:47 »
    No nie wiem Patriko97 bo mi się zdaje że Khergici mają dobrych łuczników lansjerzy są słabi a tacy naprzykład rhodocki sierzant może łatwo zabić Khergickiego Lansjera to zalerzy od umiejętności Ja gram Swadią ale miałem w mojej drużynie lansjerów Khergickich i łatwo mi padali

Offline Kamilus97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Marca 18, 2009, 20:54:57 »
    Khergicy nie są wcale tacy słabi (sam nim jestem) natomiast rhodoccy włócznicy są do dupy, bo jak staniesz koło niego bardzo nisko to może cię jedynie podrapać włócznią po plecach, gdyż ciągle będzie pisało: otrzymane obrażenia: 0