Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89242 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jorik

• Komuszek
    • BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « dnia: Stycznia 11, 2009, 07:54:43 »
    Wg mnie najlatwiej pokonac rhodkocków. niemają jazdy, tylko tych swoich wspolplmiennikow. najtrudniej wg mnie pokonac swadian\waegrow gdyz maja rycerzy, straznikow, sierzantow i kusznikow

jak wy sadzicie?
    Pryki sprzed Fabryki

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 11, 2009, 08:40:13 »
    Nie wiem kogo pokonać najtrudniej za to wiem co mnie wkurza xd  Chanat. Dużo jeźdźców za którymi trzeba sie uganiać. Ogólnie rzecz biorąc nie mam większych problemów z frakcjami.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 11, 2009, 09:00:57 »
    Nie wiem kogo pokonać najtrudniej za to wiem co mnie wkurza xd  Chanat. Dużo jeźdźców za którymi trzeba sie uganiać. Ogólnie rzecz biorąc nie mam większych problemów z frakcjami.
    Łatwy poziom trudności robi swoje, więc o eliminowaniu frakcji nie ma mowy...Vaegirowie, to jest mój typ, chociaż party króla czasami jest za duże

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 11, 2009, 10:22:10 »
    Według mnie Rhodokowie , chociaż na średnim już nieda rady

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 11, 2009, 11:52:39 »
    Rhodokowie, którzy (spójrzmy prawdzie w oczy) mają najsłabsze jednostki, nadrabiają liczebnością i powiedziałbym też, że zdyscyplinowaniem. Jeszcze nigdy nie widziałem samotnego lorda Rhodoków. Zawsze wleką się w grupkach po 3-4 lordów (w najgorszym przypadku). Cięzko ich dlatego ugryźć, szybko odnawiają straty.

Z łatwością podbijają pierwszy zamek Nordów (tnn, który jest najblizej Yalen), niezle też tłuką Swadian, z którym prawie zawsze prowadzą wojnę. Hmm, chyba dołączę do nich...

Offline Bazyli10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 11, 2009, 12:24:51 »
    Nie wiem kogo najłatwiej, ale i tak tępię Rodoków. Z ich strony najbardziej trzeba się obawiać sierżantów - są naprawdę nieźli, ale i tak nie umywają się do nordyckich Huskarli - z tymi nie chciałbym prowadzić wojny:)
    Rodocki Strzelec też potrafi dopiec, ale ze względu na posługiwanie się kuszą (jest dużo wolniejsza niż łuk) cenię ich znaczniej mniej niż Vegirskich Mistrzów Łuku.
    Każda frakcja ma swoje plusy i minusy, tak więc najlepiej kierować się własnymi sympatiami:)

Pozdrawiam,
    Bazyli10

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 11, 2009, 13:30:24 »
    Piechota Rhodoków jest kompletnie do bani. Solo trzaskam ich hurtem. Kuszników mają dobrych. Ich największą zaletą jes to, że szybciuteńko awansują. Najlepsza strategia na nich to dobra konnica/ piechota.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 11, 2009, 13:59:32 »
    Piechota Rhodoków jest kompletnie do bani. Solo trzaskam ich hurtem. Kuszników mają dobrych. Ich największą zaletą jes to, że szybciuteńko awansują. Najlepsza strategia na nich to dobra konnica/ piechota.

Konnica? Chyba żartujesz ;P
    Piechota Rhodoków, a zwłaszcza Sierżanci są wprost stworzeni do łamania szarży konnicy (zwłaszcza ciężkiego i wolnego rycerstwa Swadian) podobnie jak Huskwarowie Nordów. W kupie są "nie do przejechania".

"Solo" możesz ich "trzaskać" chyba tylko na koniu, bo nie wierze, że poradzisz sobie na piechca z 4 sierżantami (no chyba że grasz na 1/4 obrażeń, ale wtedy to nie gra).

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 11, 2009, 16:38:18 »
    Gram na 100%-150% w zależności na którym kompie i pełnych obrażeniach. Wiesz ja tam jakoś końmi też na nich walę. Piechotą nordów łatwiej ale konnicą też bywało. Czemu miałbym nie radzić sobie z czterema sierżantami?

Offline Xlol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 20, 2009, 19:43:35 »
    A wgl. to jak wyeliminować frakcję? Bo zdobyłem wszystkie terytorium Swadian i co teraz?

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 20, 2009, 20:03:41 »
    Wybijaj lordów i wszystko co pomarańczowe, w końcu wyskoczy ci komunikat, że frakcja padła, a jej lordowie rozproszą się po pozostałych.
    http://zue-dazy.mybrute.com subtelny reflink, prawda?:]

Offline Hardcore

• Użytkownik
    • I`m king of Hardcore
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 20, 2009, 22:02:12 »
    Czy wy eliminujecie frakcje samodzielnie? Czy z prawowitym dziedzicem tronu np. Valdyn bękart=krolestwo nordow
    DJ Charp !!!!!!

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 20, 2009, 22:19:45 »
    Ja od pierwszej sesji zawszę tępię Nordów..dla mnie są oni taaacy słabi że głowa boli..raz mając około 50 jednostek(w tym połowa to rycerze vaegirów a druga to jeźdźcy vaegirow) pokonałem hurtem po kolei ze 5-7 lordów i króla Nordów, dla mnie oni są do niczego :P A Rhodocy raz mi dopiekli tymi swoimi strzelcami i od wtedy tak jakoś nie bardzo widzi mi się walka z nimi, za to nie lubię(nie znaczy to że jest szczególnie ciężko) walczyć z Khergitami..oni mają tylko jazdę a mi naprawdę nie chce się pół godz uganiać za tymi bękartami co po jednym hicie z berdysza spadają z konia xD na nich mam taką strategie..full jazda i każę czekać w miejscu..jak khergici dojadą to wycinam ich w walce w zwarciu, w tym to są dupy wołowe jak nie wiem :D a jak uda im się jakoś wyrwać to znowu przegrupowuje ludzi i drugi raz wszyscy w jednym miejscu się namiatają, z moimi rycerzami nie mają szans :D

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 22, 2009, 20:28:34 »
    nie wiem czemu ale zauwalzylem ze wiekszasc tepi rhodokow ?! o co wam chodzi ja tam jestem z nimi zawsze i nie cierpie na jakies braki wojska czy czegos innego, a zeby nie bylo offtopa to wydaje mi sie ze najtrudniej chanat a najlatwiej nordow

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 23, 2009, 08:29:37 »
    Rhodocy maja najsłabszą piechotę i podczas oblegania zamków są najłatwiejszymi celami, inaczej (troche lepiej) zachowują się na otwartym obszarze, natomiast pokonać miasto Nordów posiadających połowę najcięższej piechoty, w pojedynkę graniczy z cudem (nie mówie o najłatwiejszym poziomie trudnosći), nawet nie wejdziesz za kładkę, co do Chanatu, są prości do pokonania przy oblężeniu, ale bardzo ciężko ich pokonać na otwartym polu ze względu na konnice z łukami...

Edit: Alek liczy się taktyka...mi łatwiej, Tobie trudniej:P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2009, 08:42:40 wysłana przez pwi7aaf »