Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasza broń :)  (Przeczytany 93905 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adachi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nasza broń :)
    « Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 01, 2009, 01:49:51 »
    No mi się teraz trochę zmieniło mam szablę łuk strzały i tarczę hrhr w sam raz :)

Offline Torto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #136 dnia: Stycznia 01, 2009, 10:13:07 »
    Ja uwielbam miecz wojny a strasznie nielubie nożów do rzucania,osczepów,kusz i sztyletów do rzucania
    Jeszcze lubię łuki,miecze jednoręczne,tarcze i lance

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #137 dnia: Stycznia 01, 2009, 11:51:01 »
    Mój zestaw to - Topór jednoręczny, tarcza z +16 deffa i kusza razem z bełtami. ;) Dobrze mi się walczy, zastanawiam się nad zamianą na łuk - opłacałoby się?
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #138 dnia: Stycznia 01, 2009, 11:58:50 »
    Łuk jest bardziej opłacalny powyżej 35 poziomu.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Stycznia 01, 2009, 13:09:54 »
    Zależy jakie masz biegłości w kuszy, przejście na łuk wiązałoby się ze żmudnym treningiem aby dobić do tego samego poziomu. Poza tym należałoby co najmniej 7-8 punktów ( 21-24 pkt. w sile ) umiejętności przeznaczyć na "Power Draw" ( Potężny naciąg bodajże ) i "Horse Archery" ( Łucznictwo konne ), choć 2-3 punkty w to ostatnie nawet w walce kuszą się przydadzą.
    Konnym strzelcem można być i z kuszą ( Masterwork Light Crossbow - 29 dmg jeśli dobrze pamiętam i możliwość przeładowania na koniu ). Według mnie nie jest to szczególnie opłacalne, choć w modzie "Sword of Damocles" sam wymiatam konnym łucznikiem ( ponad 300 w biegłości, PDraw na 8 lub 9 ( nie pamiętam ) poziomie i Horse Archery na 6 bodajże ). Zwykły Warbow ( 25 dmg ) dwa kołczany strzał +3 i nie ma wacka we wsi :D

Offline Adachi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Stycznia 01, 2009, 13:41:38 »
    ja 2/3 mojej gry spędzam w Obozie Treningowym bo muszę ćwiczyć żeby być dobry :) z łuku już strzelam dobrze czasem jak namierzę to mi nawet Head Shot wychodzi :)

Offline Bazyli10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Stycznia 01, 2009, 18:58:04 »
    Moją ulubioną bronią jest młot lucerneński. Nieźle się nim walczy konno (pchnięcie 24), chociaż jest gorszy od włóczni, ale po zejściu na ziemię jest już nie do pobicia. Siła zamachu 40 + zasięg 180 - nikt za blisko nie podejdzie:) Świetnie nadaje się do obrony/ataku zamku. Można stanąć tak, że przeciwnicy nie sięgają a samemu strącać jednego po drugim.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Stycznia 02, 2009, 23:04:22 »
    Moją ulubioną bronią jest młot lucerneński. Nieźle się nim walczy konno (pchnięcie 24), chociaż jest gorszy od włóczni, ale po zejściu na ziemię jest już nie do pobicia. Siła zamachu 40 + zasięg 180 - nikt za blisko nie podejdzie:) Świetnie nadaje się do obrony/ataku zamku. Można stanąć tak, że przeciwnicy nie sięgają a samemu strącać jednego po drugim.

I tu jest to czego nielubie, że z konia można walczyć taką bronią jak młot Lucerański czy halabarda lub bill, to były bronie tak nieporęczne że trudno by było machać nimi z konia, stosowali ją tylko piechociaże a cosy padały z góry w 90%, nierozumiem dlaczego niektóre kuze zablokowali na kiniu a broni drzewcowych nie??

Offline white001

• Użytkownik
    • Podnieś swój miecz i walcz !
    « Odpowiedź #143 dnia: Stycznia 03, 2009, 09:01:51 »
    Na konnice trzymam turniejową lance ( niby 20 dmg ale zawsze kilka razy wiecej daje), piechota dostaje z miecza oburęcznego  lub z łuku ;]
    Jak piechona nie chce pasc to zeskakuje z konika i macham mieczem jak wachadłem ;d Daje przykład swoim wojom ;]

Offline pawelak23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 03, 2009, 10:09:18 »
    Ja obecnie używam Idealnej wagi miecza Wojny (oburącz)
    Nie lubie lanc, włuczni itp.

Offline Bazyli10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Stycznia 03, 2009, 12:06:35 »

I tu jest to czego nielubie, że z konia można walczyć taką bronią jak młot Lucerański czy halabarda lub bill, to były bronie tak nieporęczne że trudno by było machać nimi z konia, stosowali ją tylko piechociaże a cosy padały z góry w 90%, nierozumiem dlaczego niektóre kuze zablokowali na kiniu a broni drzewcowych nie??

Tak dla uściślenia, jadąc konno młotem sobie raczej nie pomachasz, możesz tylko trzymać go przed sobą jak włócznię, lub spisę i wykonywać pchnięcie.

Pozdrawiam,
    Bazyli10

Offline FILOOT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 03, 2009, 12:16:37 »
    Heh ja preferuje tak ....

Miecz Dwuręczny (Najlepiej  Miecz Wojny) + Łuk i Strzały zamiennie z 2x po 7 Dzidek do rzucania + Tarcza osłaniająca plery ... bo dość często widze czerwony napis .... Trafiono w tarczę na Twoich plecach. ... czy jakoś tak :D

Offline garet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 05, 2009, 16:23:59 »
    Ja uzywam tylko kopi i to z najwiekszym zasiegiem okolo 180 oraz bardzo szybkim koniem daje mi takie bonusy w ataku ze tylko czasem sie zdaza ze ktos to wytrzyma a zasieg ma taki ze nikt nie ucieknie. A jak wpadne w tlom to tarcza i jedynka i jak najszybciej uciekac bo strasznie karca na max ustawieniach na dmg.

Offline sHadowPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 05, 2009, 17:30:28 »
    Póki co mam tylko 2 save'y - na pierwszym grałem kopią i mieczem dwuręcznym, no i tarcza na plecach (zawsze chroni przed wszelkimi strzałami etc), konnicą grałem więc wiadomo ;d A teraz przerzuciłem się na Nordów, więc jakiś większy topór dwuręczny, i jak poprzednio - tarcze na plecach. Zawsze można ją założyć, gdy otoczą nas wrogowie, albo uciekamy przed łucznikami (wtedy na plecach i tak chroni :D) + ciężka kusza oblężnicza, którą używam przeważnie na oblężeniach, od biedy przy walkach, kiedy łaże na piechote.

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 05, 2009, 17:45:50 »
    war sword+war bow i strzaly+ashwood pike (obcykalem sie we wloczniach w TPW :P )