Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasza broń :)  (Przeczytany 93882 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cavalete

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nasza broń :)
    « Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 14, 2008, 23:42:30 »
    Repeater Gun z The Eagle and the Radiant Cross - jak dotychczas najprzyjemniejsza broń, kochany czterostzałowiec :)

Tak się spytam - czy jest jakiś lepszy miecz od Bastarda( czyli półręczny miecz, bądź jednopiątoręczny miecz jak niektórzy piszą :>)? Z tych podstawowych, nie chodzi mi o jakieś hmm... artefakty.
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 15, 2008, 11:40:37 »
    To zależy. Jak lubisz mocno przyp...dolić to lepszy jest dwuręczny czyli 1/2 ]:>
    Jeśli zależy ci na szybkości to lepszy jest moim zdaniem sejmitar, ale bastard idealnie łączy obie te cechy, więc wychodzi na to, że jest najlepszy.

Offline Lord_Angmar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Maja 04, 2008, 15:55:11 »
    Obecnie posiadam bastarda i great lance do wbijania się w piechotę oraz jak wrogi lord wyskoczy do przodu:) jak nie mam miejsca na rozbieg to mieczyk w dłoń i heja:)
    "Deus Lo Vult!" Taka jest wola Boża!- Urban II podczas zwoływania I krucjaty

Offline gipsi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Maja 15, 2008, 12:51:39 »
    ja podobnie jak większość musze mieć w ekwipunku miecz jedno- lub  dwu-ręczny, tarcze i kusze wole kusze od łuku z dwóch powodów jest dokładniejsza (bełt leci prosto a nie zbacza na bok) i zadaje większe obrażenia, minusem jej co prawda jest brak możliwości przeładowania na koniu a trzeci powód to po prostu nie lubię łuków :P
    do nie dawna nie lubiłem lancy (pewnie dlatego że nie umiałem nią walczyć :D) ale być może zacne używać jej w bitwie szarżując na wraże jednostki...
    także pewnie mój zestaw bitewny wyglądałby następująco:
    miecz + tarcza + lanca + (ewentualnie jakaś broń miotana oszczep, toporek lub nóż) to ostatnie przydaje się gdy wystąpi błąd i goście siedzą na drzewach i nie chcą zejść po dobroci :))) raz i ja zaczynałem na drzewie - szczena mi opadła :D

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 12, 2008, 18:49:03 »
    Zawsze mam przy sobie jakąś włócznię( bardzo dobra na piechotę, chociaż lepiej mi sie zdejmuje jeźdźców bo łatwiej trafić :P). Jeżeli jadę konno to wybieram półtoraka+tarczę, a jeżeli jestem na ziemi to półtorak bez tarczy lub miecz dwuręczny. Nie lubię łuków i kusz, natomiast podobają mi sie oszczepy.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline jester1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 26, 2008, 21:02:01 »
    A mój ulubiony zestaw to ciężki berdysz, szamszir (tak się raczej to pisze po Polsku) i najsilniejsza tarcza. Czasami podstawowa kusza i najlepsze bełty (podstawowa - "hunter" - bo można z niej strzelac i przeładowywac z konia).

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 26, 2008, 23:08:31 »
    A mój ulubiony zestaw to ciężki berdysz, szamszir (tak się raczej to pisze po Polsku) i najsilniejsza tarcza. Czasami podstawowa kusza i najlepsze bełty (podstawowa - "hunter" - bo można z niej strzelac i przeładowywac z konia).
    Nie wiedziałem, że jest taka kusza
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline jester1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 27, 2008, 14:32:28 »
    W wersjach od 0.751 do 808. To ta, co ją dostajemy na samym początku. Niby dosyc niski damage, ale jeśli się wyuczymy ją obsługiwac i strzelac headshoty, to śprednio 50 obrażeń zadaje.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 27, 2008, 16:34:06 »
    A obecnie chyba grasz w nowa wersje wiec powiedz jaka teraz bronia walczysz?? PO u mnie jest to jakastarcza, poltorareczniak, lanca i oszczepy
    Sorka za brak polfontow ale mi sie cos zdupilo i mi alt nie dziala
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 27, 2008, 20:11:05 »
    W każdej odsłonie po 0.751 (we wcześniejsze wersje nie grałem) jest szansa zaczynania z kuszą myśliwską. Jednak to jest zależne od tego jaką klasę sie wybierze(kiedyś)/jaka jest "historia postaci"(teraz). gdy się wybierze, że nasza postać była "dzieckiem stepu" itp, to ciężko oczekiwać, że się rozpocznie z kuszą.

Offline jester1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Czerwca 27, 2008, 23:38:11 »
    W nowe wersje nie gram, gdyż mają za wysokie wymagania. Nie wychylam nosa za 0.751 i 0.808. A tak poza tym to ciężki berdysz (daleki zasięg), kusza i dwie "paczki" bełtów.

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 30, 2008, 00:56:27 »
    Ja używam dość nietypowego ekwipunku - oprócz lancy i jednoręcznego miecza lub buzdygana noszę dwie tarcze - najlepiej pawęż (wielkość) na plecy i coś małego, wytrzymałego do ręki. Łatwo się wtedy bronić, dostaje się sporo mniej obrażeń (np. podczas ostrzału z kusz), ale za to biega się sporo wolniej - dlatego wolę nie schodzić z konia :D Na oblężenia zawsze staram się mieć przygotowaną kuszę myśliwską w ekwipunku.

Offline lolo2

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 30, 2008, 13:45:02 »
    ja używam miecza 1/2 ręcznego oczywiście tarczy,lancy i jakiegoś 2 ręcznego toporka
    Nie lubie:Łuków,kusz,noży do rzucania,toporków 1 ręcznych i ogólnie broni dystansowej

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 30, 2008, 15:27:22 »
    Widac że nie czytasz tematu 100 razy było pisane że nie mam miecza 1/2 ręcznego bo jak go trzymasz 2 czy 3 palcami. Są tylko miecze 1, 2 lub 1,5 ręczne.
    Żeby nie było że spam ja walczę bastardem, lancą (dobra konno i pieszo na konnice), jakąś tarczą i czasem cos do rzucania.

Offline Glenn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 06, 2008, 00:21:24 »
    nie mam miecza 1/2 ręcznego bo jak go trzymasz 2 czy 3 palcami. Są tylko miecze 1, 2 lub 1,5 ręczne.
    jemu chodziło o skrót jedno-/dwuręczny.(1/2)
    Teraz mam pytanie jaki to jest miecz...1,5 ręczny? heh