Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasza broń :)  (Przeczytany 93909 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    Nasza broń :)
    « dnia: Sierpnia 29, 2006, 10:14:38 »
    Porozmawiajmy tu na temat broni. Kto jaką preferuje, jakiej używa, a jakiej bardzo nie lubi. Ja zacznę:

Uwielbiam: bastard sword, scimitar, wszelkiego rodzaju spear'y (dzidy)

Lubię: nomad sabre, javelins (oszczepy)

Nie cierpię: bows (łuki), axes (topory), lances (lance)

Nawiasy dla niekumatych :P

Offline Covall

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Tawerna "Four Ways"
    Re: Nasza broń :)
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 29, 2006, 10:24:28 »
    Ja mam w ekwipuku zawsze miecz jednoreczno dwureczny, łuk, strzaly i tarcze.
    Kiedy normalnie sobie walcze i mam blisko wroga to uzywam miecza i tarczy. Jezeli wrogowie nie maja groni na odleglosc, to chowam tarcze a zostaje mi bron dwu reczna. Jezeli mam dalego wroga, albo chce sie pobawic, to strzelam z luku.

Nielubie kusz, bo szawsze uzywam konia (a jak wiadomo na koniu nie mozna przeladowac), nie lubie oszczepow, tych wszystkich kamieni do rzucania, toporow, dzid i lanc.

To by bylo na tyle :)

Offline FoG

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Blackening
    Re: Nasza broń :)
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 29, 2006, 11:32:50 »
    Ja preferuje dlugie miecze (nie pamietam nazw bo sa dlugie jak owe miecze:D) z Dukes&Mercenaries, bo Native jest troche nudny juz.

Ogolnie staram sie wrogra trzymac na odleglosc i z daleka celnymi strzalami powalam ze strzelby :) Same head shoty wchodza. Ogolnie to lubie jeszcze Lukami strzelac (kuszami nie), powalczyc jakims dwu-recznym toporkiem, ale to raczej dla sportu.
    Bardzo nie lubi dlugasnych Lance, Dzid itp. Ja na koniu tylko strzelam z pukawki i czasem zaszarzuje :D

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Nasza broń :)
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 18, 2006, 20:32:23 »
    Czemu piszecie że na koniu nie możne przeładować, Może to u mnie błąd gry:) ale ja jadę konno typek męczy się z cieńciwą a potem strzelam i trafiam w ziemie;). Dlatego wole łuki a do walki wręcz duże bronie dwuręczne.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 18, 2006, 21:30:37 »
    Owszem na koniu mozna przeladowac ale luki, choc pamietam ze w bodajrze wersji 0.750 byl taki blad z kusza lub koniem ze dalo sie spokojnie przeladowywac.

miecz jednoreczno dwureczny
    poltorareczny;)

poza tym nie wiem co macie do lanc i kopii:/ przeciez lanca + kon to jedna z najpotezniejszych broni (1szarza=1trup) trzeba tylko wczujki

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 24, 2006, 11:06:34 »
    ja uwielbiam 2 reczne bronie, miecz, topor, dla mnie to jeden ten no... chuj :D, pod reka mam zawsze miecz jednoreczny, dwie tarcze (na wypadek gdyby jedna sie za wczesnie popsula) i cos oburecznego. luki, kusze ew. strzelby sa dla kamperow ktorzy nie potrafia dzielnie stawic czola przeciwnikowi w prawdziwej walce, lance dzidy itp itd nie sa fajne choc jesli ktos umie i lubi to niech se tym walczny, byle z daleka ode mnie :D

drunken masta

Offline Quba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 05, 2006, 07:59:03 »
    Walczę najczęściej jedynką i tarczą. To najskuteczniejsza kombinacja, choć w 1066 zamiast miecza częściej używam włóczni. Lubię muszkiety i broń miotaną. Często zamiast miecza używam różnych młotów, maczug, szczególnie gdy zadają obrażenia P (dobre na zbroję).
    W modach z częstym użyciem broni miotanej niestety wszelkie dwuraki i polearmsy odpadają (chyba, że chcemy często ginąć :P).

Offline parim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 06, 2006, 13:04:30 »
    ja walcze pultorakiem w ekwie jeszcze tarcza łuczek i stszały:P:P:P nie lubie kopi eee daremnie mi tym idzie nie ma to jak dwurenczniak

Offline Meliur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 06, 2006, 22:35:27 »
    ja to uwielbiam dwureczniaki...najlepiej topor...przy duzej zrecznosci szybko sie tym macha...a obrazenia wiadomo jakie....
    z luku to strzelam zanim wrog dojedzie do mnie i preferuje walke z ziemi a nie z konia

sprostuje troche wypowiedzi odnosnie kusz, te lekkie kusze mozna z konia przeladowywac

Offline Jarmir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 07, 2006, 14:39:10 »
    Ja walcze głównie półtorak + tarcza , czasem zmieniam półtoraka na maczugę, jak chcem jeńców brać, ale ostatnio robie to coraz rzadziej. Do wszelkich broni strzeleckich/miotanych nic nie mam dopuki nikt ich nie używa przeciwko mnie ;] kopi itp nie używam

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 12, 2006, 17:22:57 »
    chyba jestem jedyny bo uwielbiam kopie, ale preferuje walke dwurecznym toporem lubie tez katane z None Shal Pass (40 damage. jest w skrzyni w gospodzie w Zendar)

Offline Torque

• Użytkownik
    • Mały Głód
      • Eclipse
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 12, 2006, 18:07:24 »
    huehue, kopia narazie ucze sie operowac, i musze przyznac ze daje wielka satysfakcje kiedy jednym strzalem zwala sie z konia w pelni opancerzonego woja.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 19, 2006, 19:56:14 »
    heh ostatnio kopia rozwalilem se eorl guarda z rohanu (Last Days) mialem taka satysfakcje ze nie wiem :)

Offline gazomierz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 15, 2006, 21:49:41 »
    o ile sie nie myle to niektore kusze mozna przeladowywac na koniu
    ale glowy sobie nie dam uciac :)

Offline Morttis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 15, 2006, 21:59:37 »
    A mam pytanie do WAS wszystkich:) Jeździcie konno czy walczycie z piechty? Ja gram oczywiście konno, na początku gry wybrałem squire czy jak to tam sie nazywało i mam tak półtoraręczny miecz, tarcze i zaskocze was kusze ze strzałami której rzadko używam, mam 34lvl i myślałem żeby to zmienic na łuk, bo kusza z konia oddaje tylko 1 strzał, ale niewiem, jak wy gracie i co myslicie o moim trybie gry? Czy wogóle warto zmieniać na łuk? Już bym wolał cos dwurecznego z dużym damage:)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2006, 22:05:14 wysłana przez Morttis »