Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado  (Przeczytany 43082 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Katherine Delgado a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado
    « Odpowiedź #495 dnia: Maja 15, 2016, 02:04:56 »
    Zgodziła się i wtuliła się w nią,
    - przepraszam jest mi po prostu ciężko. Nie chcę nikogo zawieść i postawić w dwuznacznej sytuacji, walczę o swoje jak lew ale czuję, że cały czas coś tracę, z nocy na noc to gaśnie....już teraz prawie jest martwe matko.....powiedź co tracę... - koniec praktycznie wyszeptała tuląc się do niej jeszcze mocniej.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #496 dnia: Maja 15, 2016, 02:11:25 »
    - Chciałabym móc odpowiedzieć na twoje pytanie Katherine - powiedziała Olivia, tuląc Cię do siebie niczym prawdziwa matka prawdziwą córkę. Chrzanić publikę, niech się patrzą zboczuchy! Czułaś Kate, jak przechodzi na Ciebie ciepło twojej matki zastępczej. Po chwili kontynuowała - Musisz sama odkryć to, co tracisz i postarać się zachować tego jak najwięcej. Gdybym wiedziała to co dzisiaj, to zamiast mnie stała by tutaj Jane...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #497 dnia: Maja 15, 2016, 02:14:57 »
    - ona wybrała i ty wybieraj tak jak wolisz - wyłoniła się z uścisku i ucałowała ją w policzek,
    - zabierz do tańca tego starego lunatyka nim do końca wzrokiem zeskrobie tynk ze ścian - wskazała na Klaudiusza i śmiechem starała się odciążyć smutną atmosferę.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #498 dnia: Maja 15, 2016, 02:21:13 »
    Olivia zaśmiała się, po czym odpowiedziała całując Cię w czoło i podeszła do Klaudiusza. Spytała się coś go po cichu, a ten wyraźnie osłupiał lecz zauważyłaś, że zgodził się. Gdy przechodzili obok Ciebie, powiedział do Ciebie tak, że tylko ty mogłaś to usłyszeć:
    - Dziękuję panience - po czym opuścili balkon. Po kilku minutach zauważyłaś ich, jak dają się ponieść muzyce. Klaudiusz był wspaniałym partnerem do tańca, prowadził Olivię perfekcyjnie. Aż tak perfekcyjnie, że w pewnym momencie stworzył się okrąg z tańczących wokół nich, a ludzie zaczęli bić brawo na znak aprobaty. Zauważyłaś, że potrafią przykuć uwagę nie tylko ludzi, ale i również kainitów.

Co robisz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #499 dnia: Maja 15, 2016, 02:23:59 »
    Kate wciąż z połową napoju wpatrywała się w nich przez dłuższą chwilę, w uszach miała muzykę a przed oczami świetną parę i ta namiastka obrazu i dźwięku poprawiła jej humor na tyle by w końcu szczerze się uśmiechać obserwując wszystko a szczególnie ich na dole.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #500 dnia: Maja 15, 2016, 02:42:53 »
    Po chwili gdy orkiestra przestała grać Olivia z Klaudiuszem przestali tańczyć, a wszyscy którzy obserwowali zaczęli głośniej bić brawo. Para zaczęła się kłaniać w każdą stronę, po czym zeszli z widoku. Zauważyłaś, że ktoś do nich podszedł i przekazał Olivii jakąś wiadomość na pergaminie. Odwiązała wstążkę i rozwinęła papier. Po chwili zwinęła go i spojrzała się w stronę balkonu. Gdy wasze spojrzenia spotkały się, kiwnęła Ci głową, po czym Klaudiusz z Olivią opuścili główną salę, skierowali się do przedpokoju...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #501 dnia: Maja 15, 2016, 02:46:13 »
    Kate "obleciał zimny pot" a przynajmniej powinien, skierowała w pośpiechu swe kroki na dół, gdy do nich dołączyła, upewniając się że nikt ich nie podsłuchuje zapytała,

- co się stało ? - po czym skupiła swą uwagę na niej.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #502 dnia: Maja 15, 2016, 03:07:22 »
    - Wzywają nas wcześniej niż było to zaplanowane - odpowiedziała Olivia. Zauważyłaś, że zmienił jej się nastrój. Jest lekko przestraszona - Chodź, musimy iść na spotkanie. Klaudiuszu...
    - Wiem Pani. Będę tutaj czekał -
    odpowiedział, po czym ukłonił się Wam i poszedł do rogu sali. Po chwili rozmawiał z jakimś celebrytą. Wy tymczasem podeszłyście do drzwi, przy których stało dwoje Tremere.
    - Protegowana klanu na miasto San Francisco Olivia Waterson z przybraną córką Katherine Delgado stawiają się na wezwanie Rady - powiedziała twoja matka.
    - Jesteście oczekiwane - powiedział jeden z nich, po czym otworzył Wam drzwi. Weszłyście do korytarza, drzwi za wami zostały zamknięte. Gdy szłyście korytarzem pochodnie zapałały się w miarę waszych postępów. Po chwili stanęłyście przed kolejnymi drzwiami. Olivia wzdychnęła i powiedziała:
    - Nie odzywaj się nie pytana, nie patrz im w oczy. Odpowiadaj prosto, rób i zgadzaj się na wszystko, co Ci rada powie. Nie rozum, akceptuj - po czym pchnęła skrzydła drzwi. Weszłyście do komnaty, w której znajdował się półokrągły stół, a za nimi siedziało siedmioro członków rady ubranych w płaszcze z narzuconymi głębokimi kapturami. Gdy byłaś w komnacie, czułaś podobną magię do tej, w której walczyłaś z Anną. Usłyszałaś głos, który rozchodził się w twojej głowie "Podejdź dziecko", lecz nie potrafiłaś ustalić, czy był to głos kobiety, czy mężczyzny. Podeszłaś bliżej i gdy chciałaś zrobić jeszcze jeden krok, ten sam głos powiedział "Wystarczy". Stanęłaś wyprostowana i czekałaś aż padnie jakieś pytanie. Po chwili usłyszałaś ponownie w głowie "Jesteś Léna Rufus urodzona na Węgrzech. Zgadza się?".

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #503 dnia: Maja 15, 2016, 03:13:36 »
    Kate jak tylko weszła to zrzuciła kaptur i właśnie w tej chwili tego żałowała, mogła by schować swą twarz i spojrzenie, pytali o tak ważne dla niej rzeczy, czy nzlai odpowiedzi których ona szuka ? Może znali już całość a teraz tylko weryfikowali ? Musiała temu poświęcić czas dłuższy niż zaplanowali bo spostrzegła w gestach siedzących wyraźne zniecierpliwienie,

- tak rado, to ja - odpowiedziała z tak mocną postawą, że sama siebie zaskoczyła.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #504 dnia: Maja 15, 2016, 03:28:16 »
    "Co wydarzyło się w twoją noc przeistoczenia. Gdzie jest twoja prawdziwa matka, Jane Monica Barnett?" - usłyszałaś w głowie. Tym razem był to głos męski.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #505 dnia: Maja 15, 2016, 03:39:25 »
    - zbyt mało pamiętam swe przeistoczenie poza nagłym impulsem ochrony mnie i przekazania mi daru, cała willa była w płomieniach a z jej wnętrza wyszło dwóch odszczepieńców, jednego zabił zaprzyjaźniony assamita, drugiego ja, wierzę, że poza faktem że byli to odszczepieńcy z naszego klanu to też byli odpowiedzialni za śmierć mojej matki - powiedziała na chłodno, nawet nie podnosząc wzroku i nie przypatrując im się.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #506 dnia: Maja 15, 2016, 11:42:37 »
    "Jesteś pewna, że to Tarvesenowie odpowiadają za śmierć twojej matki? A może to nie wszystko, dla kogo działali? Kto ich tam wysłał? Jest wiele pytań, czy masz na nie odpowiedzi?" - tym razem głos żeński.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #507 dnia: Maja 15, 2016, 20:55:47 »
    - do tej pory nie odnalazłam innego wytłumaczenia. Mogli pracować dla jednego z kardynałów ale co było ich realnym celem oraz czemu akurat moją matkę obrali sobie za cel ? Tego niestety nie udało mi się ustalić - odpowiedziała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #508 dnia: Maja 15, 2016, 20:59:59 »
    "Może powinnaś szukać odpowiedzi w przeszłości swojej matki?  Zdążyłaś ją zbadać?" - głos męski, po chwili inny głos żeński "Zaprzyjaźniony assamita? Rozwiń temat. Co on znaczy dla Ciebie? Co może znaczyć dla Ciebie?"

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #509 dnia: Maja 15, 2016, 21:22:30 »
    - Jeszcze nie zdążyłam się tym zająć, wpierw chciałam się tu stawić by dopełnić obowiązku a gdy zostałabym uznana godną bycia w tym klanie, wtedy na pewno rozpoczęłabym śledztwo. Co do assamity, nie jest to ktoś dla mnie ważny, przez wzgląd na moją matkę i to, że jej nie ma najwyraźniej chce się mną opiekować, dla mnie to jest członek innego klanu nikt ważny w moim życiu, z różnych powodów nie podejmuję relacji bliższych z kimkolwiek - powiedziała.
    Belua multorum capitum