Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado  (Przeczytany 43338 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Katherine Delgado a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado
    « Odpowiedź #390 dnia: Maja 10, 2016, 00:25:33 »
    - Gdy zszedłem na dół, czułem wszędzie śmierć. Tak jakby była to jakaś komnata rytualna - odpowiedział Seth - Gdy odjechałaś z Klaudiuszem, chwilę badaliśmy teren z Hugo ale i tak tylko zabezpieczyliśmy wejście. Ktoś z twojego klanu miał przybyć na miejsce i dokładnie je zbadać. Poza tym widziałem Jane, co było... dla mnie dziwne. To ty się będziesz znała na tych sprawach, może mi będziesz w stanie wytłumaczyć kogo wczoraj widziałem.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #391 dnia: Maja 10, 2016, 00:30:12 »
    Kate jakby przełknęła ślinę i schowała przybory do pisania i sprzątnęła własny bałaganik,
    - moją prawdziwą matkę a twą lubą, nie wytłumaczę ci dlaczego i czemu nawet mnie nawiedza we snach. Może ma taką moc a może to tylko my chcemy tak myśleć....ale tamtego wieczoru i ja ją widziałam, więc w tym szaleństwie nie jesteś sam - choć słowa były skierowane w jego stronę, twarz miała zwróconą w stronę jakiejś półki na alkohole, gdzie próbowała jakby wiercić wzrokiem całą zawartość.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #392 dnia: Maja 10, 2016, 01:01:42 »
    - Cóż, pozostanie teraz tylko w naszych wspomnieniach - odpowiedział, po czym wypił resztę swojego alkoholu. Podążył spojrzeniem za twoim wzrokiem - Masz na coś ochotę?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #393 dnia: Maja 10, 2016, 01:05:55 »
    - uzupełniłam braki - oderwała wzrok i rozsiadła się wygodniej nie sprawiając już wrażenia takiej spiętej,
    - jeżeli musisz to uzupełniaj ja mogę co najwyżej zamówić coś latowego - dodała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #394 dnia: Maja 10, 2016, 01:25:33 »
    Assamita zamówił kolejnego drinka, a tobie lżejszą wersję tego, co do tej pory piłaś. Uiścił wartość i spytał:
    - Dziennik prowadzisz, czy jakieś luźne notatki?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #395 dnia: Maja 10, 2016, 01:30:09 »
    - pół na pół z tego co piję  - zażartowała i upiła łyk,
    - raczej nie znajdziesz tam nic z wartościowych rzeczy - dodała po chwili.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #396 dnia: Maja 10, 2016, 01:38:47 »
    - Dla jednego mogą być to najcenniejsze zapiski, dla innego same bzdety - odpowiedział Seth, wypijając drinka na raz. Spojrzał na zegarek, po czym ponownie spojrzał na Ciebie i powiedział:
    - Na mnie już pora. Muszę odwiedzić jeszcze kamieniarza i załatwić sprawy związane z pochówkiem. Dam znać Olivii kiedy będzie pogrzeb - po czym wstał i skierował się do wyjścia.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #397 dnia: Maja 10, 2016, 01:41:10 »
    Kate zmarszczyła czoło,
    - czekaj z jakim pochówkiem ? - spytała.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #398 dnia: Maja 10, 2016, 01:46:10 »
    - Ktoś musiał się zająć pochówkiem Jane - odpowiedział Seth, po czym kontynuował - Jako ostatnia "krewna" masz prawo decyzyjne, czy chcesz stworzyć symboliczny pochówek dla niej. W moim odczuciu przydałoby się.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #399 dnia: Maja 10, 2016, 01:50:31 »
    Kate zastygła, do tej pory nie myślała, nie odczuwała tego w taki sposób, być może nawet sądziła że to już zostało zrobione i myliła się....gorzko się myliła,
    - nie waż się iść beze mnie - w swoim stylu przymrużyła oczu to mówiąc po czym zawołała barmana, szepnęła mu coś na ucho po czym czekała chwilę i barman przyniósł dwa małe drinki,
    - to na drogę - podała Sethowi jeden i nie czekając wychyliła swój wyraźnie się krzywiąc,
    - szlag, a myślałam, że mi ze studiów przeszło - poprawiła włosy i odstawiła pusty kielonek,
    - prowadź - odparła zbierając rzeczy.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Maja 10, 2016, 02:07:41 »
    Assamita podziękował Ci za drink, lecz nie wypił go tylko go oddał Tobie. Poczekał aż go wychylisz i poprowadził Cię do wyjścia. Odebraliście swoje rzeczy z szatni i Seth poprowadził Cię na parking. Zmierzaliście do czarnego vana, którego widziałaś wczoraj. Gdy weszłaś do środka zauważyłaś, że jest on zmodyfikowany. Z tyłu było kilka szafek, zapewne z uzbrojeniem oraz zwinięty wojskowy śpiwór. Widocznie ten samochód to był cały dobytek assamity. Seth odpalił silnik i skierował vana na ulice.
    - Chcesz o coś spytać, Katherine? - spytał assamita.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #401 dnia: Maja 10, 2016, 02:13:52 »
    - jedź - nasunęła kaptur i włączyła sobie utwór na stopniu takim by go słyszeć, przykleiła nos do szyby i chciała zagłuszyć kolejne myśli i oskarżycielskie pytania siebie samej tak długo jak to możliwe.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Maja 10, 2016, 02:34:00 »
    Seth wykonał twoje polecenie, kierując vana ulicami miasta. Ulice miasta były spokojne. Gdzieniegdzie minęliście taryfę, jakieś inne samochody, ludzi i kainitów udających się własnymi ścieżkami ku własnemu przeznaczeniu. Po dłuższym czasie przyjechaliście na parking jednego z cmentarzy San Francisco. Seth zaparkował, po czym wyłączył silnik i powiedział:
    - Cóż, w sumie możemy to załatwić dzisiejszej nocy. Mam ze sobą... urnę z prochami Jane. Muszę tylko dopełnić formalności z miejscowym grabarzem i możemy dzisiaj ją... pochować. Tak jak powinno to być zrobione - po czym wszedł w głąb vana i podszedł do jednej z szafek. Otworzył ją i wyciągnął urnę, po czym wysiadł z samochodu. Ty też wysiadłaś, po czym Seth podał Ci ją i pozamykał samochód. Udaliście się do domu grabarza, który zajmował się tym cmentarzem. Seth zapukał do drzwi i po chwili otworzył je Wam grabarz. Wyczułaś, że jest to człowiek.
    - Dobry wieczór Samuelu, nie przeszkadzamy? - spytał Seth.
    - Nie - odpowiedział grabarz - Proszę, wejdźcie - po czym wyszedł z domu, by was wpuścić. Seth przepuścił Cię pierwszą i wszedł za tobą. Samuel zamknął drzwi i zaprosił was do salonu. Gdy weszłaś do środka zauważyłaś, że salon grabarza jest skromnie umeblowany. Stare drewniane meble, jeden fotel bujany, stara lecz nie zniszczona sofa, drewniany stół oraz kilka witryn z książkami.
    - Usiądźcie, proszę - powiedział Samuel, po czym sam usiadł na bujanym fotelu. Usiedliście, po czym grabarz kontynuował pytając się Ciebie:
    - Rozumiem, że Wy w sprawie pochówku?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #403 dnia: Maja 10, 2016, 02:42:11 »
    Kate stała lekko drżąc trzymając urnę i co najwyżej było widać jej spokojne usta spod kaptura, nie odzywała się ale im szybciej mogli opuścić ten pokój i udać się ponownie w szum drzew cmentarnych tym lepiej.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #404 dnia: Maja 10, 2016, 17:52:50 »
    - Tak Samuelu - odpowiedział za Ciebie asamita - Mamy ze sobą urnę z prochami ważnej dla nas osoby. Znajdziesz jakieś odpowiednie miejsce?
    - Nie będzie z tym problemu. A o biurokrację się nie martwcie, załatwię to sam - odpowiedział grabarz, po czym wstał, podszedł do szafy i wyciągnął z niego płaszcz i kapelusz, po czym założył je i poprowadził was do wyjścia. Gdy wyszliście na zewnątrz Samuel podszedł jeszcze na chwilę do szopy i wziął z niej dwie łopaty. Grabarz poprowadził Was w zachodnią część cmentarza, w stronę bardziej zalesioną i usytuowaną na niewielkim wzniesieniu. Zatrzymaliście się przed dziurą, nad którą była już usytuowana czysty kamienny nagrobek.
    - Jak nazywała się osoba, którą dzisiaj pochowamy? - spytał grabarz.
    - Jane Monica Barnett - odpowiedział Seth.
    - Chcielibyście coś jeszcze na nagrobku?
    - Lubiła róże. Jeżeli byłbyś w stanie wykuć jedną...
    - Załatwione. Coś jeszcze?
    - Nie wiem, Katherine może ty coś zasugerujesz? -
    Spytał się Ciebie assamita.