Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado  (Przeczytany 43068 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Katherine Delgado a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Katherine Delgado
    « Odpowiedź #375 dnia: Maja 09, 2016, 00:15:08 »
    Kate postanowiła się nie mieszać, była tu obcą i mało kogo mogło by obchodzić co ma do powiedzenia, postanowiła po prostu mało widocznie opuścić dzielnicę i skierować się do centrum miasta.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #376 dnia: Maja 09, 2016, 00:27:29 »
    Opuściłaś Chinatown od strony północnej i skierowałaś się do centrum miasta. Mijałaś ludzi, samochody, ogólnie miasto powoli szykowało się do snu... Przynajmniej dla tej ludzkiej części. Kierując się bez ładu i składu dotarłaś w centralny punkt, z którego mogłaś udać się do Elizjum, swojego domu bądź do Afterlife.

Gdzie się udajesz?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #377 dnia: Maja 09, 2016, 12:57:44 »
    Kate wybrała Elizjum i tam też się udała, po drodze z pustym umysłem tempo wpatrywała się w różne napotkane rzeczy i ludzi lub kainitów.
    Podmuch mijanych aut, szepty i pourywane zdania przechodniów, to znowu samotny kot drapiący się w jednej z uliczek; obojętnie mijała wszystko aż dotarła pod wskazany adres.

Weszła i oddała płaszcz, z torbą na jednym ramieniu a zwisającą na przeciwległym boku - udała się lekko przeciskając do baru.
    Chciała odnowić zapas vitae do maksymalnego poziomu jaki jej żyły były w stanie znieść, więc zamówiła to i owo i wybrała jakiś kąt barowy, gdzie w spokoju usiadła i delektując się smakiem drinków zaczęła analizować notatki jakie już posiada.

Wykreślać nazwiska, uzupełniać informację i gdy tak przeglądała poprzednie zapisy dopiero teraz to do niej dotarło....tropiąc wiedzę, notując wydarzenia, punktując myśli i rysując małe karykatury lub inne bazgrołki - stworzyła pamiętnik.
    Coś czego nie posiadała nawet jako nastolatka, tzn chciała iść z prądem i mieć oraz zachowywać się jak inne rówieśniczki....przynajmniej udając w ten sposób, że jest normalną ale....ale jakoś nigdy nie umiała się za to zabrać.
    Uznała więc, że skoro już ma tu tak wiele rzeczy, które są niczym powyrywane strony tekstu z różnych książek, to będzie to kontynuować, tym bardziej, że pierwsze zapisy a raczej nauki języka tremerskiego pokrywają się z jej pierwszą nocą.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #378 dnia: Maja 09, 2016, 16:57:31 »
    Będąc w Elizjum słyszałaś muzykę puszczoną przez DJ'a, lecz przy konsoli nikogo nie było. Widocznie był czymś zajętym... Pomimo tego kainici i ludzie bawili się na parkiecie, dopasowując swoje tańce i pląsy do muzyki. Z zamówionymi drinkami usiadłaś w rogu baru tak, by nikt Ci nie mógł przeszkodzić [odzyskujesz pełny zapas vitae]. Czułaś lekkie upojenie alkoholem, lecz nie przejmowałaś się tym. Zajmowałaś się swoimi notatkami, starałaś się wszystko sobie posortować, spisywałaś głupie myśli, wydarzenia poprzednich nocy. W pewnym momencie przeciągnęłaś się i od niechcenia rozejrzałaś się po sali. Zauważyłaś, że w Elizjum pojawił się Underwood, który skierował się do ochroniarzy Księcia. Chwilę z nimi porozmawiał i wszedł do windy... Z zapatrzenia wyrwał Cię barman:
    - Jeszcze raz to samo?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #379 dnia: Maja 09, 2016, 17:51:05 »
    - nie dziękuje, póki co to mi wystarczy - choć miała jeszcze połowę ostatniej szklanki, oparła się wygodnie o ścianę i obserwowała całe zajście,
    - ktoś tu dziś pracuje - przyznała sama sobie.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Maja 09, 2016, 18:54:56 »
    Barman odszedł od Ciebie, zajął się zamówieniem innego kainity. Ty tymczasem siedziałaś sobie dalej i myślałaś. Po chwili do klubu weszli egzekutor i szeryf, po czym oni również zniknęli w windzie...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #381 dnia: Maja 09, 2016, 23:14:33 »
    Siedziała dalej sama notując, to znowu przeglądając notatki raz już wparowała bez ważnego zaproszenia a z drugiej strony wspomnienia z zeszłej nocy wciąż były żywe, nawet po alkoholu nie była w stanie pozbyć się obrazu ostatniego spojrzenia kainitki którą wrzuciła w bryje ognia. Postanowiła więc dopić szklankę i skupić się na notatkach chcąc odgonić myśli.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Maja 09, 2016, 23:31:06 »
    Po jakimś czasie doszło do Ciebie, że muzyka zmieniła się na bardziej agresywną. Podniosłaś głowę i spojrzałaś na miejsce, gdzie była konsola DJ-a. Za konsolą stał inny DJ , którego rozpoznałaś jako człowieka. Tłum na parkiecie od razu powiększył się i przystosował się do nowych brzmień.... Po chwili do baru podszedł znany Ci assamita, usiadł i zamówił jakiegoś drinka.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #383 dnia: Maja 09, 2016, 23:44:56 »
    Kate skończyła pić, odstawiła szklankę i zerkając raz po raz na kainitę i obserwując nastrój - zajęła się własnymi sprawami.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Maja 09, 2016, 23:51:27 »
    Wyczułaś, że Underwood jest niesamowicie spokojny. Po chwili spojrzał się na Ciebie, lekko się uśmiechnął i przysiadając się zapytał:
    - Wolne miejsce, czy zajęte? Nie zauważyłem Cię wcześniej.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #385 dnia: Maja 09, 2016, 23:56:15 »
    Przesunęła swoje rzeczy by miał miejsce,

- wolne - odpowiedziała,
    - pracowita noc ? - spytała śledząc notatki z piórem w ustach i ołówkiem za uchem.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Maja 10, 2016, 00:00:10 »
    - Pracowita? Zakończyłem wczoraj kontrakt dzięki Tobie - odpowiedział Seth - W sumie powinienem tobie wypłacić część honorarium, w końcu to ty dorwałaś Tarvesenównę. Chcesz pogadać o czymkolwiek?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #387 dnia: Maja 10, 2016, 00:05:17 »
    Przygryzła pióro i się na niego spojrzała,

- nie jesteś mi nic winien jak już wcześniej wspomniałam - wróciła do lektury rozluźniając uścisk szczęki,
    - jednego psa sabatu mniej....co do tematów, nie jestem wybredna - odpowiedziała po chwili.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #388 dnia: Maja 10, 2016, 00:17:46 »
    - Racja, im mniej Sabatu tym lepiej - odpowiedział Seth, upijając trochę drinka - Nie miałaś wrażenia, że miejsce w którym walczyłaś było... intensywne? Miałem dziwne odczucia jak schodziłem do tej piwnicy...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #389 dnia: Maja 10, 2016, 00:19:40 »
    - było przepełnione magią, dawało niezłego kopa jeżeli o to pytasz a co ? - spytała nie przerywając wertowania własnych stron i robieniu na ich podstawie kolejnych dopisek na ostatniej.
    Belua multorum capitum