Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - David Jackson  (Przeczytany 27122 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Davidem Jacksonem a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - David Jackson
    « Odpowiedź #195 dnia: Czerwca 03, 2016, 02:06:06 »
    - Po zbadaniu sprawy oczywiście. Chyba nie myślisz sobie, że dostaniesz zapłatę z góry. Zgadzasz się na takie warunki? - spytała.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #196 dnia: Czerwca 03, 2016, 11:32:07 »
    - Niech tak będzie, zgoda. Co mam dokładnie zrobić?

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Czerwca 03, 2016, 12:37:54 »
    - Zbadać sytuację w Chinatown. Doszły mnie słuchy, że dzieje się coś tam... niespodziewanego i niezwykłego. Interesuje mnie to. Zbadaj sytuację, odkryj co tam się dzieje i być może powstrzymaj to, a dostaniesz nagrodę. Idź już, skontaktuję się z Tobą inną drogą. Przy okazji, pozdrów Sandora. Czarna Róża pamięta - powiedziała Torreadorka, po czym wstała, otworzyła okno i wyskoczyła przez nie.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #198 dnia: Czerwca 03, 2016, 15:41:31 »
    David był w, delikatnie mówiąc, szoku. Wychodzi na to, że ta kainitka wiedziała o nim prawie wszystko... albo i wszystko. Po dłuższej chwili wyszedł z gabinetu dyrektora, zamknął go i już miał zbierać się, by opuścić budynek, aż nagle uświadomił sobie, że ma klucze do wszystkich pomieszczeń. Skoro budynek został wyczyszczony, to nie ma sensu raczej ich przeszukiwać... pytanie co zrobić z kluczami. Ostatecznie David postanowił odnieść je do pokoju stróża.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Czerwca 03, 2016, 15:46:50 »
    Wychodząc oddałeś klucze strażnikowi, który dalej spał niczym dziecko. Upewniłeś się tylko, czy na pewno ma wyczuwalny puls i opuściłeś budynek. Po kilku chwilach i momentach znalazłeś się z powrotem przy swoim motocyklu.

Dokąd się udajesz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #200 dnia: Czerwca 03, 2016, 19:41:05 »
    David zaczął się zastanawiać. Zadzwonić do Kauldera i powiedzieć mu, czego był świadkiem? Hmm... ostatnio coś go nie widział, może jest zajęty. Do Elizjum? Ryzyko spotkania Barbary jakoś go nie zachęcało. Do Chinatown na razie nie będzie się udawał. Protegowanego może też lepiej omijać, póki nie dostanie dysku. To co? Do domu? Ciekawe, co miałby tam robić... no, w sumie mógłby zawczasu przygotować się do wyprawy do Chinatown, cokolwiek może go tam czekać, żeby nie wpaść bez żadnego przygotowania, jak tutaj. Tak, dom to dobry wybór.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Czerwca 03, 2016, 19:51:21 »
    Po jakimś czasie dojechałeś do domu. Sandora dalej nie było, mogłeś się spokojnie przygotować do tego, co planujesz.

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #202 dnia: Czerwca 03, 2016, 21:23:50 »
    David postanowił zacząć od przejrzenia stron internetowych różnych lokalnych gazet/mediów oraz fanów teorii spiskowych. Sam nie miał najmniejszego pojęcia co takiego miałoby się dziać w Chinatown, więc póki nie przyjdzie Ojciec, może tak się czegoś wartego uwagi dowie, choćby jakiejś tajemniczej sytuacji czy plotki. Trudno przygotować się do... nie wiadomo w sumie czego.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Czerwca 03, 2016, 21:35:23 »
    Zacząłeś przeglądanie od stron informacyjnych. Dowiedziałeś się, że w Chinatown od kilku dni trwa regularna wojna domowa między lokalnymi gangami. Oddziały szturmowe policji od kilku dni starają się zapanować nad sytuacją, wprowadzając godzinę policyjną w dzielnicy, ale póki co sobie nie radzą z nimi.... Na stronach spiskowych nie za wiele dowiedziałeś. Na plotkarskich też nic, są zajęci innymi wydarzeniami w mieście... W międzyczasie dostałeś sms-a od Sandora, że jeszcze trochę mu zejdzie pewna sprawa i nie jest pewnie czy wróci do mieszkania na czas, więc nie czekaj na niego...

Co dalej?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #204 dnia: Czerwca 04, 2016, 00:28:42 »
    - Wojna gangów? Co może interesować jaką kainitkę w wojnie gangów? - zapytał sam siebie David. Nie, to nie może o to chodzić - kontynuował rozważania, tym razem jednakże już w myślach - to miało być coś niezwykłego i niespotykanego... a gangi walczą między sobą na całym świecie. Niemniej jednak, wojna gangów tego zadania raczej nie ułatwi. Broń palną ma. Nóż też. Trudno powiedzieć, jak się przygotować do nieznanego zadania. No, ale wytrychy zawsze jednak lepiej mieć. Bandaż w sumie też, jak pokazała sytuacja z Kaulderem... kto by pomyślał, bandaż dla wampira... no, w kaźdym razie bandaże zdobyć to nie problem. Ale skąd wziąć wytrychy? Dotychczas nigdy ich nie potrzebował...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Czerwca 04, 2016, 09:41:04 »
    Przeglądając internet w poszukiwaniu multipicków znalazłeś kilka sklepów z narzędziami w twojej okolicy. Być może tam będzie to (a za pewne będą) czego szukasz. Wiesz o tym, że wejście do sklepu i po prostu kupienie ich jest... szalonym pomysłem.

Co robisz? Gdzie się udajesz najpierw? I kiedy masz zamiar pójść do Chinatown.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #206 dnia: Czerwca 04, 2016, 10:51:49 »
    David najpierw przejrzał mieszkanie pod kątem bandaży. Następnie postanowił wybrać ten sklep, który jest najbliżej i w tych godzinach jest zamknięty. Najprawdopodobniej spróbuje dostać się do środka siłą, choć wszystko zależy od tego, jak sytuacja będzie wyglądać pod sklepem, czy będą inne potencjalne drogi dostania się do środka. Jeśli w mieszkaniu nie było bandaży, David odwiedzi najbliższą aptekę, z podobnym planem co w przypadku sklepu dla majsterkowiczów. Po wykonaniu tych wszystkich czynności David sprawdzi czas. Jeśli będzie nie później, niż druga w nocy, ruszy do Chinatown już teraz.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Czerwca 04, 2016, 10:59:07 »
    W domu o dziwo znalazłeś apteczkę a w niej kilka paczuszek bandaży (Po co Sandorowi bandaże?!). Gdy wyszedłeś z mieszkania pozamykałeś go i skierowałeś się do najbliższego sklepu z narzędziami... Po chwili (bo był naprawdę niedaleko) znalazłeś go. Sklep był usytuowany na parterze kamienicy. Duża szyba, przeszklone drzwi. Zauważyłeś kamerę na zewnątrz ale nie wiedziałeś, czy była włączona. Być może był to straszak przed włamaniami. Kamera obejmowała swoim "okiem" wejście główne. Sprawdziłeś jeszcze czy nie ma czasem wejścia od tyłu, lecz takowego nie było. Sprawdziłeś godzinę na zegarku, dochodzi pierwsza w nocy.

Co robisz? Jak pozbywasz się kamery?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #208 dnia: Czerwca 04, 2016, 22:34:45 »
    - Hmm... - zaczął zastanawiać się David. Nagle wpadł mu do głowy pewien pomysł. Postanowił wspiąć się na ścianę, zasłonić swoją bandaną kamerę i spróbować włamać się do sklepu.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Czerwca 04, 2016, 23:09:27 »
    Bez problemów wspiąłeś się i zasłoniłeś bandaną obiektyw kamery.

Co dalej? Jak się włamujesz?