Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2016 - temat ogólny  (Przeczytany 36382 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: Puchar Polski 2016 - temat ogólny
    « Odpowiedź #135 dnia: Września 06, 2016, 19:49:39 »
    Mała prośba - przeczytajcie regulamin, zanim zaczniecie pisać sugestie. Dla Ciebie Bojar polecam pkt 1.7.
    W sumie to zabawnie widzieć, jak ktoś ci sugeruje coś, co sam rozpropagowałeś :P Otóż zapis ten pochodzi z Pucharów Polski właśnie (po raz pierwszy wprowadzone przez IvEgo kilka lat temu), a za granicą wprowadzili go po którymś ECS/WNL, gdy jako sędzia zacząłem żądać takich screenów, za co na początku strasznie się oburzali na mnie.
    Dyktator - reformator europejskich turniejów :D

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #136 dnia: Września 07, 2016, 12:45:11 »
    Ten przepis to był krok milowy dla światowej sceny esportowej Mount&Blade

Offline Krzyżak

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #137 dnia: Września 07, 2016, 14:40:08 »
    Ale przeciez to widac, ze te zdjecia to falszywki bo to ABW a nie Tawerna Four Ways. A na zdjeciu nizej to po prostu screen z grafiki google i wklejona twarz z Warbanda. Nie tym razem Dykator ;)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #138 dnia: Września 08, 2016, 14:09:15 »
    Ale przeciez to widac, ze te zdjecia to falszywki bo to ABW a nie Tawerna Four Ways. A na zdjeciu nizej to po prostu screen z grafiki google i wklejona twarz z Warbanda. Nie tym razem Dykator ;)

To podwójny bluf, byś myślał że tak na prawdę takiej organizacji nie ma. Przekręty na miarę Area 51

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #139 dnia: Września 08, 2016, 18:34:00 »
    Tawerna to krok milowy dla rozwoju warbanda.

Pozdrawiam cieplutko.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #140 dnia: Września 19, 2016, 09:17:11 »
    Inb4 SRC celowo przegrywa żeby pierwszy pickować
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2016, 12:09:02 wysłana przez ^IvE »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Września 19, 2016, 10:39:43 »
    Dobry plan !

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #142 dnia: Września 19, 2016, 10:50:21 »
    1 kolejka z SRC, to za karę wybieramy jako ostatni. Śmieszne już zaczynają się robić te pick nighty. Czyli 1 drużyna w lidze będzie wybierać w środku stawki?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #143 dnia: Września 19, 2016, 11:07:29 »
    1 kolejka z SRC, to za karę wybieramy jako ostatni. Śmieszne już zaczynają się robić te pick nighty. Czyli 1 drużyna w lidze będzie wybierać w środku stawki?

Ale ty jesteś toksyczny, nawet piwo mi odjąłeś za opublikowanie pick nighta xD

Słuchaj kolego, ten regulamin wisi już od kilku tygodni, jakoś przedtem nie zgłaszałeś wątpliwości. Powiem więcej - obowiązywał on w pick nightach na WNLach, czyli znane to jest już od lat. Kolejność obecnej kolejki bierze się dokładnie z tego zapisu: "[..]w przypadku takiej samej liczby punktów, pierwszeństwo mają ci, którzy mają więcej wygranych rund[..]". Po I kolejce wszyscy mają 1 albo 4 (z wyjątkiem BS) punktów, więc tak - pierwsza drużyna wybiera w środku. Wraz z kolejnymi rundami będzie maleć liczba drużyn z taką samą ilością punktów na szczycie, a więc pierwszy będzie coraz częściej na końcu.

A skąd taki, a nie inny zapis? Było to wałkowane 100 razy na WNL, tutaj nie, bo nikt nie pytał (a powinieneś to znać, bo miałeś obowiązek zapoznać się z regulaminem). Sprawiedliwe jest ustawienie pick listy w kolejności od najsłabszych, ale musi być jakaś bariera, która zapobiega ustawianiu swojej drużyny na wcześniejszych pozycjach do picków, poprzez celowe przegranie rundy, czy kilku więcej. Dodatkowo w jakiś sposób punktuje to też tych, którzy walczą o każdą rundę. A więc takie reguły w jakiś sposób wychodzą na plus każdemu.

A ty Prusak idź do psychologa, albo odstaw grę na jakiś czas, bo cały czas masz jakieś problemy. Przed zapisami szukałeś spisków skierowanych przeciwko tobie, wmawiając sobie, że ci wszyscy kradną graczy (nawet na mnie się rzuciłeś, że niby próbuję zrekrutować Remara do SRC, bo do niego napisałem raz w zupełnie innej sprawie), potem były akcje, typu sugerowanie, że chcemy ci specjalnie wylosować SRC lub PE na streamie. Wczoraj dopytywałeś kilka razy, czy aby na pewno Carpe nie gra jako Habrak, dzisiaj doszukujesz jakieś "kary" dla was w regulaminie pick nigtów. To jest własnie śmiech na sali, a nie pick nighty.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Września 19, 2016, 11:12:44 »
    (click to show/hide)

Osobiście uważam picknighty za bardzo ciekawe i sprawiedliwe, dodadzą też pikanterii i wyrównają stawkę o ile ludzie rzeczywiście się stawią o tej 19.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Września 19, 2016, 11:20:21 »
    Sarracens 7 - 9 Ortalionowi Rycesze
    HITMEN 12 - 0 Nordic Dominium

Przegrany z wyrównanego meczu dostaje nagrodę na zasadzie której, może pickować jako pierwsza drużyna, a drużyna która wygrała, dostaje karę, na zasadzie której musi zostać ustawiona jako ostatnia drużyna. Bardzo dobre rozwiązanie!

HITMENI za to, że zostali rozlosowani z drużyną, która się rozpadła i otrzymali za to 12 rund bez jakiejkolwiek gry, w nagrodę są w picknightach wysoko.

czy aby na pewno Carpe nie gra jako Habrak,
    Było 5vs5 już kiedyś i tam nie było również Carpego, przynajmniej wszyscy tak twierdzili, a okazało się trochę inaczej.

że chcemy ci specjalnie wylosować SRC lub PE na streamie.
    A w 1 kolejce to jaki mecz rozlosowaliście? W 2 za karę otrzymujemy bycie na końcu stawki.

Prusak wygrałeś z faworytami, możesz wygrać z każdym a pałujesz się o jakieś picknighty? Musisz być masochistą .
    W 1 kolejce zagraliśmy najcięższy mecz z wszystkich możliwych, więc w ramach nagrody zostajemy uwaleni na samym końcu, przecież wygrali z SRC! SRC przegrało minimalnie, więc w nagrodę dostaje w pick nightach 1 miejsce.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #146 dnia: Września 19, 2016, 11:34:00 »
    Przegrany z wyrównanego meczu dostaje nagrodę na zasadzie której, może pickować jako pierwsza drużyna, a drużyna która wygrała, dostaje karę, na zasadzie której musi zostać ustawiona jako ostatnia drużyna. Bardzo dobre rozwiązanie!

Nie, dostałeś nagrodę -> aż 4 punkty do tabeli.

HITMENI za to, że zostali rozlosowani z drużyną, która się rozpadła i otrzymali za to 12 rund bez jakiejkolwiek gry
    Raz na wozie, raz pod wozem. Tak bywa na turniejach, jest to element losowy. W PP16 dostali darmowe 4 punkty, a w PP14 odpadli w ćwierćfinale z oszustami, jednak zostało to odkryte za późno, przez co ostatecznie byli poszkodowani. Karma wróciła, jak widać.

Było 5vs5 już kiedyś i tam nie było również Carpego, przynajmniej wszyscy tak twierdzili, a okazało się trochę inaczej.
    Było kiedyś PP, gdzie twierdziłeś, że pewien twój gracz to Polak, a okazał się Ukraińcem.

A w 1 kolejce to jaki mecz rozlosowaliście? W 2 za karę otrzymujemy bycie na końcu stawki.
    Rozlosowaliśmy, to jest dobre słowo. Na żywo, gdzie wszyscy mogli oglądać. Ba! - byłeś na ts wtedy i słyszałeś wszystko, o czym była mowa. A ja mówiłem o sytuacji, gdzie niemalze wprost zarzucałeś nam (bez żadnego uzasadnienia), że zamierzamy ustawić losowanie, bylebyś wpadł w I rundzie na PE lub SRC (i tak się wylosowałeś - wpadłeś na SRC i wygrałeś)

W 1 kolejce zagraliśmy najcięższy mecz z wszystkich możliwych, więc w ramach nagrody zostajemy uwaleni na samym końcu, przecież wygrali z SRC! SRC przegrało minimalnie, więc w nagrodę dostaje w pick nightach 1 miejsce.
    Twój główny problem polega na tym, że postrzegasz wszystko jako jakieś "nagrody" i "kary". Nie, jest system i regulamin. System, który obowiązuje już któryś turniej (od kilku lat był używany) i który sprawdza się w całości. Co ty byś tutaj zmienił? Ustawiał pick listę na podstawie "temu się nalezy bardziej, a temu mniej"? Coraz większy śmiech na sali.

Patrzysz w kategorii kara-nagroda, to proszę - w nagrodę dostałeś 4 punkty i brak możliwości gry z SRC przez najbliższe 2 kolejki (chociaż nie wiem, czemu tak się boisz teamu, który przegrał). SRC za to zostało ukarane stratą 3 punktów i kiepskim startem turnieju. PE miało łatwiejszego przeciwnika i jest dzięki temu wyżej? Trudno, takie losowanie. Zostały jeszcze 5 tygodni ligi, więc bardzo prawdopodobne, że role się odwrócą. Wątpię, by wtedy PE narzekało, że miałeś łatwiejszego przeciwnika.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Września 19, 2016, 11:45:47 »
    Na pewno ustawiałbym to odwrotnie - drużyna która przegrywa 0-12 jest na samej górze stawki, a drużyna która wygrywa 12-0 jest na samym dole stawki. Czy to nie jest bardziej sprawiedliwe? W tym momencie SRC może picknąć Legio XII Fulminata, które dostało wysoko od gorszej ekipy niż SRC, ale przez to, że aktualny mistrz Polski przegrał, w 2 kolejce do pakietu może dostać kolejną porażke, która raczej na pewno obniży ich chęć do gry. Co innego jest z Mayo itd, którzy wygrali swoje mecze, nie są faworytami i po prostu czeka ich co tydzien gra na poziomie - wygrana, przegrana, teraz pokonali jedną ekipę, mogą dostać mocną w 2 kolejce itd.
    I jeśli ustawiasz kolejkę w pick nightach i mówisz (ale to jest zgodne z regulaminem!!!), to czy regulamin nie powinien być sprawiedliwy? Ktoś wygrywa sporo rund w przegranym meczu, to jest większe prawdopodobieństwo, że jest lepszy od ekip które urwały 2, 3 rundy, Ty to w tym momencie widzisz jednowymiarowo - sami mieliśmy ciężki mecz (jako 0RTALI0N), więc dla nas bardziej sprawiedliwym umiejscowieniem byłby środek stawki jako drużyna z małą ilością +- bilansu, tak samo dla SRC powinien być środek stawki, z racji takiej, by ekipy które przegrały wysoko swoje mecze miały możliwość sprawiedliwego pickowania w 2 kolejce, która moim zdaniem jest najważniejsza jeśli chodzi o utrzymanie się dalsze w turnieju.
    A ty tylko widzisz - Prusak narzeka i płacze!!!! Narzekam, bo w tym momencie między drużynami z najbardziej wyrównanego meczu jest największa różnica (1 i 12 ekipa w pick nightach), a na dobrą sprawę to na ostatnim spawnie gdybyście wy wygrali, to byśmy my byli jako 1 a wy jako 12. I w tym momencie również bym narzekał, że to nie jest sprawiedliwe dla ekip które przegrały wyżej, w stosunku do mojej drużyny.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Września 19, 2016, 11:47:44 »
    Przykro mi Prusak płaczesz i to o nic. Największy paradoks jest taki, że gdybyś rzeczywiście przegrywał a wygrywasz. W tej sytuacji wybrać Cię może co najwyżej PE a nawet jak przegrasz to potem Ty będziesz pickował. A w ogóle to czytaj zasady przed zapisywaniem się do turnieju. Bo akceptowałeś te zasady przy zapisach a teraz podnosisz tumult trochę to niepoważne.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Września 19, 2016, 11:49:16 »
    Jeśli nie potrafisz czytać i odnieść się do mojego poprzedniego postu, to może w ogóle przestań pisać? IvE, koleś który z dupy przychodzi na ts'a po meczu i bełkocze o jakichś farmazonach.