Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kryształy Czasu / sesja  (Przeczytany 44341 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    Odp: Kryształy Czasu / sesja
    « Odpowiedź #240 dnia: Lutego 08, 2016, 21:29:43 »
    Argjolf
    Naturalnie, mógłym spróbować, ale teleportacja zależy od wielu czynników, na które nie mam wpływu. Z pewnością nie będie to przyjemne. Mogą też wystąpić ewentualne efekty uboczne. Co na to nasi towarzysze?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #241 dnia: Lutego 08, 2016, 22:03:48 »
    Sir Gawain
    - Efekty uboczne...? Co dokładnie masz na myśli? - zapytał niepewnie rycerz.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #242 dnia: Lutego 09, 2016, 19:50:25 »
    Ghan

-Skutki uboczne? Głowa w barze, d..a w Ostrogarze?  O nie! Ja się na to nie piszę! Megamiś to je ono, jak mawiają Jugostrogarzanie!
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #243 dnia: Lutego 10, 2016, 07:56:05 »
    Inarius Hermanenus Pallius

-Ahh, nekromacja... zakazana sztuka władania życiem, potęga którą nie wielu potrafi okiełznać. - myśli. - Pobawmy się w armię umarlaków. W końcu i tak leżą w ziemi... ooooo taaaaak....

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #244 dnia: Lutego 13, 2016, 00:55:50 »
     - Skoro tak przychylnie, odnosicie się do mojego pomysłu wykorzystania mocy Nekromancji, świetnie! Zrobimy tak.... - radośnie stwierdza Ubik. Po czym przedstawia swój plan...
    Podsumowując wypowiedź Ubika, najkrócej chodzi mu o to byście pozbierali kości, będące pozostałościami po bitwie, która rozegrała się tuż nieopodal, przed odległymi wiekami. Dia, prowadzi was w owo miejsce. Z tych żałosnych trucheł, Ubik przy pomocy swej machiny i maga, zamierza stworzyć uległą wam armię, która pomoże w dalszej podróży.
    Gdy dochodzicie, na miejsce wydarzają się dziwne rzeczy.
    Istotnie owa jaskinia pokryta jest szkieletami, na których widać resztki zniszczonych przez czas pancerzy i zardzewiałymi szczątkami oręża.
    WTEM....
    w oparach mgły pojawia się dziwna istota, jest to tajemnicza kobieta, która przemawia do was.
     - Jestem czarodziejką Melindą,   witajcie szlachetni wędrowcy. Jakżeż  słusznym jest wasz pomysł, zaufajcie Ubikowi.  Poradzicie sobie z mocami mroku, nieumarli będą wam pokorni.
    Po czym zjawa rozwiewa się, znika niczym mara, lecz..... pojawia się nowy duch.
    W mroku pojawia się jakaś niemiła postać, nie chce się przedstawić i krytycznie wyraża się o waszych kompetencjach Twierdzi, że kolejne repliki Ubika degenerują jego talent, czyniąc go coraz bardziej nieudolnym, nie ma więc mowy, by jego plany okazały się skuteczne.
    Ta zjawa również znika tak samo szybko jak się pojawiła.
    Cała sprawa wywarła wrażenie na Dii, jest mocno zaniepokojona.
    Co robicie?

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #245 dnia: Lutego 13, 2016, 10:30:51 »
    Ghan

Przytula mocno Di`ę.
    -Nie martw się, dziecinko, wujek Ghan cię obroni! Znasz może owego ducha, w ubraniu syryjskiego imigranta? Wyraźnie patrzył na ciebie gdy tak ujadał...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #246 dnia: Lutego 13, 2016, 11:11:38 »
    Sir Gawain
    Rycerzowi od początku nie podobała się myśl użycia nekromancji. Gdy zobaczył drugiego ducha, umocniło to jego obawy i rzekł do towarzyszy:
    - Zaprawdę powiadam wam: nie ma nic bardziej plugawego nad konszachty z diabłem, do których chcecie dopuścić! Wydamy się na wieczną klątwę bogów! Dajcie przeklętym duszom pokój, inaczej po śmierci do nich dołączycie!

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #247 dnia: Lutego 13, 2016, 11:33:42 »
    Julia

Też nie mam ochoty się bawić z nekromancją i żywymi umarlakami, łeeee, takie coś to się powinno na ostrzach roznosić i kopytach. Brr, okropne.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Lutego 13, 2016, 16:05:16 »

-Ahh głupcami będziecie, jeżeli teraz się wycofacie. Jeżeli konszachty z diabłem wam nie miłe to niestety muszę was poinformować, że już za późno. Każdy kto raz wstąpił na tę ścieżkę, nie może z niej tak łatwo zawrócić. Zaufajcie mi i mej kompetencji, a diabeł jeszcze nie raz zostanie z pustymi rękoma.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #249 dnia: Lutego 13, 2016, 16:13:55 »
    Argjolf
    Mądrze prawi! Powinniśmy pozostać przy obranym już planie. Ludzie zmienni i niezdecydowani nigdy nie osiągają celu.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #250 dnia: Lutego 13, 2016, 16:38:54 »
    Sir Gawain
    - Nie ma mowy, żebym przyłożył ręce do tego paskudnego spisku! Jeśli spróbujecie podjąć się tak haniebnego czynu... - zaczął rycerz, celując palcem w magów.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Lutego 13, 2016, 20:49:51 »

Jednym, szybkim, prostym gestem sygnalizuje Sir Gawainowi, żeby zamknął usta, po czym przystąpił do zabiegu.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #252 dnia: Lutego 14, 2016, 10:00:03 »
    Sir Gawain
    - Czy wiesz, kim ja w ogóle jestem?! - zadaje pytanie Inariusowi, przybierając groźną minę.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #253 dnia: Lutego 14, 2016, 10:46:48 »
     - Och, nigdy nie dotrzemy do królestwa C'arh Garhul! Nie zdołam pomóc moim koleżankom o jędrnych ciałach, atłasowej skórze i monstrualnych biustach! Jak mam pomagać Ubikowi, gdy to wszystko takie trudne, takie trudne... ?- łka nieszczęsna Dia. Wydaje się, że bardzo ją poruszyło, iż z natury magiczne zabiegi Inariusa Hermanenusa Palliusa, sprawił iż armia nieumarłych zaczęła powracać do tego świata.
    Nie nadaje się widać biedaczka na poszukiwaczkę przygód, byle drobiazg wytrąca tą histeryczkę z równowagi.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #254 dnia: Lutego 14, 2016, 11:44:56 »
    Julia

Cśśś spokojnie
    - szepnęła dziewczynie, obejmując ją delikatnie. Uśmiechnęła się do niej serdecznie, chcąc polepszyć jej nastrój.