Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kryształy Czasu / sesja  (Przeczytany 44334 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    Odp: Kryształy Czasu / sesja
    « Odpowiedź #225 dnia: Lutego 01, 2016, 18:44:00 »
    Ghan

Bulwa nać! Uciekły kacze syny, a już sięgałem po ich koszyczek z prowiantami!! Goń ich teraz, łachudrów... Takie soczyste kostki! Echchch!
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #226 dnia: Lutego 01, 2016, 20:29:26 »
    Dia uśmiecha się do wycieńczonych towarzyszy:
     - To już blisko, chodźcie. -  woła entuzjastycznie.

Schodząc w dół podziemi drużyna dociera do wkomponowanego w skały dziwacznego pomieszczenia, czy może laboratorium. Różne barwy, którymi mieni się coś co wygląda no połączenie grzyba i gnomich fajerwerków.
    Dia wchodzi do tej chatki, przez liczne szpary widzicie, że podchodzi do jakiejś dziwacznej machinerii.
    Wlewa do niej krople, schowane w flakoniku, sprytnie ukrytym pomiędzy jędrnym biustem.
    Machina zaczyna buczyć i podskakiwać.
    Dia przychodzi do was z powrotem.
    - To trochę potrwa... Ubik pomyślał o tym, za chwilę włączy się melodia, która umili nam czas.
    Istotnie, włącza się muzyczka, która zapętlona zabawia wam okres oczekiwania. -------->
    (click to show/hide)
    Dia uśmiech się do was i pyta oglądając paznokcie:
     - A w waszych rodzinnych stronach, ładna pogoda o tej porze roku?
    Jakie są wasz ulubione potrawy?
    Ciężko teraz o pracę w Ostrogarze, prawda?
    Gdzie chcielibyście pojechać na wymarzone wakacje?
    Może znacie jakiś sklep z tanią i dobrą odzieżą?
    Wolicie psy, czy koty?
    Macie rodzeństwo?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2016, 11:29:22 wysłana przez Peterov »

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #227 dnia: Lutego 02, 2016, 08:46:40 »
    Inarius Hermanenus Pallius
    U nas? To dobre pytanie
    Wiedza i potęga
    Nie, jeśli umiesz wyczarować komuś pochwę na czole, ludzie zapłacą krocie.
    Zakazana biblioteka
    Tak
    Koty rozpościerają dookoła siebie potężną aure magiczną, powodującą spotęgowanie efektów zaklęć wtajemniczenia, w dodatku srają sąsiadom na łóżka
    A co Cię to obchodzi?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2016, 10:28:35 wysłana przez Peterov »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #228 dnia: Lutego 02, 2016, 10:03:45 »
    Sir Gawain
    Rycerz podjął się trudu odpowiedzi na pytania wyrzucone niemalże błyskawicznie z ust przewodniczki:
    - 1. Niestety, plucha i chłodno. Tak więc, cieszę się, że tu jestem!
    2. Hmm... piwo.
    3. Nie wiem, wojownik o takiej renomie jak ja, nie narzeka.
    4. Trudne pytanie... myślę, że miejsce nie gra aż takiej roli, jak to - z kim...
    5. Cóż, nie zwykłem zaopatrywać się w takich miejscach, więc nie wiem.
    6. Koty. Mają w sobie coś... niezwykłego.
    7. Nie.

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #229 dnia: Lutego 02, 2016, 18:42:24 »
    Ghan

Leje. Cokolwiek. Tak. Co to "wakacje"? Śmietnik. Psy, więcej mięsa. Macie.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #230 dnia: Lutego 02, 2016, 18:47:02 »
    Julia

A z kim byś chciał, panie? Powiedziała nagle do sir Gawaina, gdy ten odpowiadał na pytanie co do wakacji, uśmiechając się nieco do rycerza.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #231 dnia: Lutego 02, 2016, 19:08:05 »
    Sir Gawain
    Gdy rycerz usłyszał słowa Julii, twarz jego przybrała barwę czerwieńszą od palonej cegły. On sam zaś, po chwili milczenia, zakłopotany wymamrotał coś, co można odebrać jako: "Musiałbym się zapewne poważnie zastanowić". Po chwili, rycerz oznajmia, że jest tu dosyć gorąco i chyba się przejdzie, po czym odchodzi pośpiesznie od grupy na odległość parudziesięciu kroków.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Lutego 02, 2016, 22:46:37 »
    Julia

Zachichotała nieco zakrywając dłonią twarz by rycerz nie widział, odprowadziła go wzrokiem kawałek i wreszcie odwróciła się, nie chcąc bardziej go kłopotać.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #233 dnia: Lutego 05, 2016, 08:56:19 »
    Inarius Hermanenus Pallius

Nasz rycerzyk się zaczerwienił bardziej niż kiedykolwiek - Stwierdził Inarius. - Cnotliwa pani, czy możemy pomówić na osobności?

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Lutego 05, 2016, 14:04:38 »
    Julia

Och rumieńce na twarzy nie są niczym złym, bardziej mnie zastanawia co mu teraz serce mówi hihi. Tak, możemy pomówić - odpowiedziała Inariusowi.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #235 dnia: Lutego 07, 2016, 15:59:58 »
    Wtem, z otchłani machiny rozświetlanej błyskami światła wyłania się Ubik.
    Zaczyna od ciepłego powitania, potem wyjaśnia problem przed którym stoi drużyna.

- Drodzy przyjaciele, koleje losu postawiły nas w zaiste dziwnej sytuacji. Musimy dotrzeć do królestwa amazonek, powrót jest niemożliwy, gdyż moja machina runęła i została całkowicie zniszzsinzzniszczona, ...., chyba mam problem z kontrolowaniem mojej umiejętności. Oby nie byłoołyb było to problemem.
    Muszę wam wyjaśnić, iż nie jestem Ubikiem, ale jakby jego bratem bliźniakiem, posiadającym jego wspomnienia, jednak będzie nam łatwiej gdy będziecie do mnie zwracać się Ubik. Do rzeczy!
    Możemy teraz wyruszyć w dalszą drogę:
    - Używając starej, przegniłej i zardzewiałej kolej wybudowanej przez tajemnicze plemię żyjących pod ziemią Misio-ludzi, którzy umieli ważyć magiczne wywary. Tunel owej kolej, znajduje się nieopodal.
    - Odbudować starą katapultę krasnoludów, której używali do transportowani towarów, do królestwa amazonek.
    -  Przy pomocy mojej maszyny stworzyć gigantycznego mutanta, chociażby z pająków jakie licznie tu zamieszkują. Na grzbiecie owej bestii mknęlibyśmy dalej.
    - Przekraść się cichcem.
     - Wykorzystać moją maszynę do stworzenia armii klonów, czyli takich szybko stworzonych braci bliźniaków, którzy byliby nam posłuszni i przenieśliby nas w lektykach, będąc też naszą armią.
    - Moglibyśmy też opanować podstawy nekromancji, lub teleportacji, w każdym razie posłużyć się magią, mamy wszak czarodzieja w naszych szeregach.
    - Zbudować z posiadanych tu narzędzi machinę transportową, taką puchę na kołach.
     - Pomknąć wśród tuneli na olbrzymi latawcu.

To moje propozycje, czy macie własne przemyślenia, odnośnie naszej sytuacji?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #236 dnia: Lutego 07, 2016, 16:23:13 »
    Sir Gawain
    Rycerz powrócił do grupy i uważnie słuchał. Niestety, słowa Ubika... wróć,  brata bliźniaka Ubika, który dysponował jego wspomnieniami i sugerował nazywanie go Ubikiem, bynajmniej nie poprawiły mu humoru. Przeciwnie, myśl lotu czy też podróży na grzbiecie gigantycznego pająka nie wywoływała u niego pozytywnych emocji. Pomysł nekromancji również odrzucił i w końcu, po chwili intensywnego zastanawiania się, co jest gorszym wyborem, rzekł:
    - Niech ten hohsztapler na coś się w końcu przyda i przeteleportuje nas na miejsce. To najprostsze rozwiązanie - dodał Sir Gawain, mając jednocześnie w głowie obraz pojawienia się gdzieś bez nogi lub głowy. Okropność - pomyślał i przyjrzał się reszcie towarzyszy, z nadzieją że nie tylko on wystraszył się na myśl o zmutowanym pająku. 

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #237 dnia: Lutego 08, 2016, 20:21:39 »
    Ghan

Zbudujmy ogromnego misia, cichcem przejedźmy na nim do Amazonek, A potem na grilla go!! Misiowa łapa z grilla , mmmm ....!
    Jedziemy na wycieczkę, bierze nas misio w teczkę....

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #238 dnia: Lutego 08, 2016, 20:37:09 »
    Argjolf
    Nieco zmieszany odpowiada - Cóż, tak, mógłbym nas rzecz jasna teleportować. Ale, cóż... yy, no, mogą wystąpić pewne, te... komplikacje. Możemy zostać, yyy... Ach, widać, żeś kompletnie nie obeznany w tym temacie! Nie będę nawet o tym z tobą rozmawiał. I tak tego nie zrozumiesz. Stwórzmy armię klonów! Możemy ich użyć do zdobycia tego zagar... to znaczy, do zdobycia upragnionej wolności.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #239 dnia: Lutego 08, 2016, 21:10:30 »
    Sir Gawain
    - Czyż nie jesteś magiem? Czemu nie możesz nas teleportować?