Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 129507 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Belphegor93r

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #330 dnia: Stycznia 24, 2009, 19:19:26 »
    Mam pewien pomysł może głupi ale czy udało by Ci się dodać dźwięk rogu np. po wydanym rozkazie czy dla podniesienia morali naszego oddziału. 

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #331 dnia: Stycznia 24, 2009, 20:19:17 »
    Była o tym mowa...czytaj poprzednie strony...

Offline SirArthaS

• Użytkownik
    • It's all about the money!
    « Odpowiedź #332 dnia: Stycznia 24, 2009, 20:57:39 »
    Fajny by był jakiś "Obóz Bandytów" .
    Boli Cię głowa?
    Weź spierdalaj!

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Stycznia 24, 2009, 21:31:49 »
    Fajny by był jakiś "Obóz Bandytów" .

Ta i fajna by byla taka jedna mapa. Nasz tworca moda sam ma sie domyslac jak dokladnie to zrobic(jesli wezmie to do moda w co watpie chyba ze juz ma). Opisz dokladniej jak ma ten oboz wygladac itd. Wtedy moze jakims cudem znajdzie sie w modzie

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Stycznia 25, 2009, 02:37:44 »
    Wszystko fajnie z tymi Waszymi pomysłami, ale zważcie na to, że tego moda robi jedna osoba, a pomysłów tyle, że połączone siły BioWare i Blizzarda miałyby co robić przez jakiś czas. Nie mówię, że to źle, że macie swoje propozycje, ale nie dziwcie się, że Daedalus większości z nich wogóle nie zamierza ruszać. ;)

Offline Hardcore

• Użytkownik
    • I`m king of Hardcore
    « Odpowiedź #335 dnia: Stycznia 25, 2009, 21:31:06 »
    Mógłbyś uaktualnić rzeczy zrobione oraz planowane? O ile coś się zmieniło. Jeżeli tak to bardzo bym prosił :)
    DJ Charp !!!!!!

Offline Cezar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Stycznia 25, 2009, 22:32:34 »
    Osz w mordęgę! Daedalus naprawdę jestem pod wrażeniem.... Od niedawna gram w M&B i myślałem o tym ile w niej brakuje, patrze a tu większość czego potrzeba jest w trakcie tworzenia... Własne królestwo z prawdziwego zdarzenia, lordowie, kapitanowie itd itd. O_o :D. Szczerze to nie mogę się doczekać efektu końcowego i trzymam kciuki żeby Ci się w miarę możliwości dobrze pracowało! Pozdrawiam!

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Stycznia 26, 2009, 13:17:54 »
    Mógłbyś uaktualnić rzeczy zrobione oraz planowane? O ile coś się zmieniło. Jeżeli tak to bardzo bym prosił :)
    Przylanczam sie. Wtedy mozna zobaczyc czy naprawde duzo zostalo.

Uaktualnię jak będę miał czas i jak uznam, że prace posunęły się na tyle daleko, że warto to odnotować. Na razie jednak mam ważniejsze rzeczy na głowie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2009, 14:37:12 wysłana przez Daedalus »

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #338 dnia: Stycznia 26, 2009, 13:50:39 »
    Czy tak bardzo trudno zajrzeć na pierwszą stronę tematu?
    Prawie zawsze informacje o modzie są w pierwszym poście w prawie każdym temacie dotyczącym jego... -.-
    Ma pełno roboty, dlatego tylu nie przyjmuje i nie ma czasu na pisanie czego nie zrobi i aktualizowanie tego. Jak się coś zmieni, to będzie i tyle.

Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2009, 13:52:14 wysłana przez Credo »
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #339 dnia: Stycznia 26, 2009, 22:47:24 »
    Tak się zastanawiam, skoro masz taki nawał pracy to dlaczego nie przyjmiesz kogoś do pomocy?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #340 dnia: Stycznia 26, 2009, 23:13:38 »
    Daedalus już pisał czemu nie weźmie sobie pomocników. Było sobie poczytać cały temat ;]
    Z jednej strony fajnie byłoby pracować w zespole, bo teoretycznie wszystko szło by szybciej. Problem jednak w tym, że każdy ma jakąś własną wizję tego, co chce zrobić i co w modzie powinno się znaleźć. Pracując sam nie muszę się z nikim konsultować, tylko implementuję to, co mi się podoba. Jak coś mi się przestanie podobać, to to wywalam. Zmieniam wszystko wedle własnego uznania. Druga sprawa to podział pracy. Przyznam, że naprawdę ciężko byłoby, gdybym miał dzielić z kimś pracę na plikach module system, bo lubię sobie rozkopać kilka rzeczy na raz, chwilowo zostawić je niedokończone (gdy mi się praca nad jedną rzeczą znudzi) i wziąć się za coś innego, by po pewnym czasie znów wrócić do rzeczy wcześniejszych. Często zmieniam coś pod wpływem chwilowego impulsu lub nagle rzucam wszystko, by zająć się jakimś mało ważnym pomysłem, który akurat przyszedł mi do głowy. Nie muszę się na nikogo oglądać i czekać, aż dana osoba skończy swoją pracę, a później nie muszę się martwić o to, że wykonana przez nią praca w ogóle nie przypadnie mi do gustu lub będzie się kłócić z moją wizją całości. Poza tym staram się jak najwięcej zrobić sam, traktuję to jako pewnego rodzaju wyzwanie i po pomoc innych zwracam się dopiero wtedy, gdy wiem, że sam sobie z czymś nie poradzę lub że zajęłoby mi to zbyt wiele czasu.

Jednak to nie jest całkiem tak, że pracuję wyłącznie sam. Co chwilę bowiem ktoś mi przy czymś pomaga - czy to radą, czy sugestią, czy wręcz wykonaniem jakiejś rzeczy. Nieraz np. pytałem Kolbę jak rozwiązać jakiś problem ze skryptem, nieraz sam kolba podrzucał mi jakiś ciekawy skrypt itp. Na tym polega społeczność modderska, by wymieniać się doświadczeniami, a czasem i efektami prac.

Dużą pomocą jest też dla mnie to, że czasami korzystam z już gotowej pracy innych. Zazwyczaj mocno ją potem modyfikuję, by była taka, jaka chcę. Dotyczy to zarówno skryptów, jak i tekstur. Wszystkiego oczywiście sam w stanie nie jestem zrobić i z pewnymi rzeczami mam spore problemy (chciałbym np. dodać kilka nowych modeli pancerza lub inne modele koni, jednak kompletnie nie znam się na riggingu, więc to raczej nie wchodzi w grę). Staram się jednak wykorzystywać swoje skromne umiejętności jak tylko mogę najlepiej.

Wiem, że wiele osób spodziewa się tutaj moda na miarę TLD czy nawet Mount&Blade 2. Nie mam pojęcia skąd wziął się taki sposób myślenia i takie oczekiwania. Od początku bowiem wyraźnie zaznaczałem, że mod niczym wielkim nie będzie. Jasne, będę się go starał dopieścić jak najbardziej, ale zbytnich fajerwerków się spodziewać nie należy. Nie będzie to full-wypas-mod napakowany po brzegi nowymi jednostkami, toną nowego oręża i pancerzy etc. a z tego co widzę, to sporo osób właśnie na takie coś liczy.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #341 dnia: Stycznia 27, 2009, 15:17:27 »
    Cóż..Przewertowanie 23 stron raczej byłoby zbyt trudne jak na mój niski iloraz inteligencji :] A teraz pytanko do tych którzy czekają na moda. Za czym najbardziej czekacie? Bo moją uwagę w szczególności przykuł nowy system turniejów, już nie będzie(mam nadzieje) tego bezsensownego nawalania się z kupą luda tylko prawdziwy turniej rycerski tzn. dwóch rycerzy galopujących na przeciw siebie z kopia w ręku. :)

Offline Bazyli10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Stycznia 27, 2009, 19:28:54 »
    Dla mnie najbardziej warta czekania jest możliwość werbowania lordów do własnego królestwa. Jestem w tej chwili w takiej sytuacji, że mam 4 zamki i 1 miasto oraz wojnę z 3 państwami i co chwila coś jest atakowane. Jeżdżę więc bez wytchnienia między moimi włościami i wcale nie mam czasu na dalszą ekspansję terytorialną. Cudownie by było, żeby ktoś mi pomógł w obronie kraju:)

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #343 dnia: Stycznia 27, 2009, 19:31:21 »
    Ty naprawdę taki noobek jesteś? Grasz w M&B od 3 dni? Przecież teraz prawie każdy mod na 1.011 ma skrypt, który umożliwia werbowanie swoich lordów.

Offline Cris237

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Stycznia 27, 2009, 19:48:05 »
    Zajrzyj na oficjalny wątek modu sword of damascus tam masz rekrutacje lordów i wiele innych fajnych rzeczy