Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 129531 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aradax

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #300 dnia: Stycznia 20, 2009, 21:58:49 »
    Ludzie co wy macie z tymi strzalami. A tak wogole to dziwne , jak sie okazuje kazdy jest tu mistrzem lucznictwa i wogole.
    Osobiscie to sobie moge postrzelac z luku jak sobie sam zrobie i do tego strzaly. No i koniec spamu

Zbroje fajne ale czy daloby sie zrobic np. Miec wlasne godlo swojego krolestwa. Nie chodzi tu o sztandary. Tylko np. masz do wyboru 30 herbow i potem pod to kolor dajesz. Urozmaicilo by to gre tworzac o wiele wiecej sztandarow. No i wtedy zeby te godlo bylo na zbroi ? ( nie na tarczy) Wiem ze pewnie ciezkie do wykonania

Chodzi o generator bannerków? Autorzy gry planowali coś takiego, ale nie udało im się tego zrobić na tyle dobrze, by dało zadowalający efekt i nie znalazło się to w finalnej wersji gry. Więc czego Ty ode mnie wymagasz.... :P

Zbroje heraldyczne przecież już są. Do nabycia w każdym dobrym sklepie płatnerskim w Calradii. ;P Fakt, że są paskudne, ale to już nie moja wina. Będę się starał poprawić wyświetlanie heraldyki na nich, ale nie wiem jaki będzie efekt. Mnie osobiście w ogóle się one nie podobają i ich nie używam. Wywalam je też z ekwipunku lordów, zastępując specjalnie przygotowanymi zbrojami z heraldyką.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2009, 13:01:03 wysłana przez Daedalus »

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #301 dnia: Stycznia 21, 2009, 09:11:20 »
    O, mistrz heraldyki się odezwał ! o.o
    XXX

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Stycznia 21, 2009, 12:11:31 »
    Tylko dasz pomysł a już spam robią.... nie ładnie:(

Za ten spam możesz ostrzeżenie dostać. Lepiej sobie regulamin przeczytaj!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2009, 12:56:45 wysłana przez Arcylisz »

Offline dizzy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Stycznia 21, 2009, 13:25:51 »
    Witam

Jestem tu nowym użytkownikiem ale ta gra to dla mnie full wypas. I jak czytam o tym co ten mod ma dodać to jestem zachwycony^^. Już nie mogę się doczekać aż wyjdzie. Pozdrawiam

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #304 dnia: Stycznia 21, 2009, 14:52:46 »
    Witam

Jestem tu nowym użytkownikiem ale ta gra to dla mnie full wypas. I jak czytam o tym co ten mod ma dodać to jestem zachwycony^^. Już nie mogę się doczekać aż wyjdzie. Pozdrawiam

Niewytrzymam z tymi spamerami ...

Deadelusie niewiem czy cie zrozumialem. Twoje zbroje ktore robisz sa brzydkie czy te co sa obecnie w Native?
    No wiesz to ze tworcom gry sie nie udalo to nieznaczy ze tobie ma sie nie udac xD

Offline Pitros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Stycznia 21, 2009, 15:00:25 »
    A ja mam pytanko :)

Czy w modzie będzeie system banku ? Czyli możemy wpłacić jakąś tam kasę na konto w jakimś mieście i później możemy to wypłacić ? (Przydaje się jak nas biorą do niewoli po przegranej bitwie to wtedy nam kase zabierają)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #306 dnia: Stycznia 21, 2009, 15:10:27 »
    Twoje zbroje ktore robisz sa brzydkie czy te co sa obecnie w Native?

Heraldyczne zbroje z Native są paskudne. Dlatego ja z nich rezygnuję i dla lordów robię osobne zbroje z heraldyką. Kilka przykładów nordyckich zbroi:

Czy w modzie będzeie system banku ?

Jeszcze nie wiem, się zobaczy.

Edit: W sprawie tych banków... Jeśli już coś takiego się znajdzie w modzie, to będzie to postać skarbnika, u którego można będzie przechowywać złoto. Na kredyty, pożyczki, czy branie koni w leasing nie liczcie zatem. ;P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2009, 15:14:12 wysłana przez Daedalus »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Stycznia 21, 2009, 15:16:52 »
    No to tak jak pisałem w sb. Ten bank co może zrobisz to będzie działał tak jak w BoW to było zrobione. Tam też nie można było brać pożyczek a jedynie się kasę tam trzymało.

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Stycznia 21, 2009, 15:21:02 »
    czy branie koni w leasing nie liczcie zatem. ;P

Uśmiałem sie :))

Z tym bankiem troche takie ... lepiej cos w stylu skarbca jak juz mamy wlasny zamek to dodac pomieszczenie a tam zloto itd :)
    I jak juz sie wprowadzi taki motyw to wtedy dac napad na skarbiec albo przy przejmowaniu zamku czyscimy :)
    [W koncu sie zwroci za przejmowanie]

Offline Pitros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Stycznia 21, 2009, 15:29:52 »
    No z tym skarbcem to dobry pomysł a z napadem to jeszcze lepszy. Tak na króla skarbiec napaść :D Kasy a kasy by było :D

No to ja jestem za tym skarbnikiem zamiast banku ;) A i konia w leasing bym prosił. :D

Offline Cris237

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Stycznia 22, 2009, 07:06:00 »
    Według mnie można też powiększyć mapę o nowe miasta zamki może nawet frakcje jeżeli starczy czasu:) Zawieranie sojuszy przez swoje królestwo i wypowiadanie wojen to według mnie też priorytet:)
    Ponadto o ile to w ogóle możliwe zrobić coś takiego jak rada lordów już tłumacze co i jak:
    Kiedy mamy zamiar wypowiedzieć wojnę jakiejś frakcji zbieramy rade i lordowie oddają głosy za i przeciw na zasadzie że gadamy z każdym z lordów po kolei i on mówi że jest za lub przeciw i dodaje tam coś od siebie i tak samo z pokojem.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2009, 16:44:37 wysłana przez Cris237 »

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #311 dnia: Stycznia 22, 2009, 17:29:04 »
    Dość poważnym niedopatrzeniem autorów gry w Native jest realizacja komendy ogłuszania przeciwników za pomocą F11.
    W momencie wydania tego rozkazu, wojownicy, którzy nie posiadają broni ogłuszających (obuchowych) stają w miejscu. Co jest jeszcze zrozumiałe.
    Jednak już w momencie, gdy jakiś przeciwnik do nich dobiegnie i zacznie ich tłuc, niestety stoją nadal jak barany i dają się huyrtowo wybijać.

Czy jest możliwość, by komendę tę nieco zmodyfikować, tak by zaatakowany wojownik bez obuchów po prostu uciekał, a nie dawał się zabić stojąc jak posąg?

Offline duch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Stycznia 22, 2009, 19:35:49 »
    Przepraszam za to głupie pytanie ale nie widze możliwości pobrania.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #313 dnia: Stycznia 22, 2009, 19:37:51 »
    Pytanie jest nad podziw debilne! Czytałeś COKOLWIEK  w tym temacie? Chociażby post wyzej? Ten mod nie został ukończony, więc jasne, że nie ma możliwości pobrania. Następnym razem racz przeczytać temat leniu.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Stycznia 22, 2009, 20:01:03 »
    Dość poważnym niedopatrzeniem autorów gry w Native jest realizacja komendy ogłuszania przeciwników za pomocą F11.
    W momencie wydania tego rozkazu, wojownicy, którzy nie posiadają broni ogłuszających (obuchowych) stają w miejscu. Co jest jeszcze zrozumiałe.
    Jednak już w momencie, gdy jakiś przeciwnik do nich dobiegnie i zacznie ich tłuc, niestety stoją nadal jak barany i dają się huyrtowo wybijać.

Czy jest możliwość, by komendę tę nieco zmodyfikować, tak by zaatakowany wojownik bez obuchów po prostu uciekał, a nie dawał się zabić stojąc jak posąg?

To dziwne, u mnie chowają broń i lecą z pięściami na przeciwnika.