Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 130053 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aradax

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #315 dnia: Stycznia 23, 2009, 09:28:33 »
    Deadelusie. Moze to glupie pytanie ale skoro lordowie np. ze Swadii beda mieli konie w swoim heraldyku to czy nasz bohater tak samo  ?

Gdybys mogl okreslic czy zostalo ci z gorki czy raczej na odwrot do ukonczenia. ? :)
    Pewnie do ferii nie dasz rady skonczyc :((

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #316 dnia: Stycznia 23, 2009, 11:08:33 »
    Ja bym zrobił tak jak w Native. Jeśli nasz gracz nie jest w jakimś państwie lub nie założy własnego = nie mają helardyki (tak to się pisze?) tylko zwykłe konie opancerzone(oczywiście jeśli stać na niego nas). Dopiero po dołączeniu do/założeniu królestwa wybieramy własny wzorek na surcoacie, koniu i tarczy.
    Przydałaby się jeszcze możliwość rozwinięcia historii naszej postaci. Np. jeśli wybieramy, że byliśmy początkującym kowalem, to mamy na początek trochę narzędzi, jeśli wygnanym szlachcicem, to mamy własny sztandar i np. 5 gwardzistów oraz jakiś dobry miecz jednoręczny, np. 28 obrażeń.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Cris237

• Użytkownik
    « Odpowiedź #317 dnia: Stycznia 23, 2009, 11:24:33 »
    Dobry pomysł dodał bym też jeszcze coś odnośnie ostatniego wyboru jeżeli śmierć ukochanej to może być jakiś watek odnośnie tego np. że dowiadujemy się podczas gry kto ją zabił itd

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #318 dnia: Stycznia 23, 2009, 12:36:39 »
    Dobry pomysł dodał bym też jeszcze coś odnośnie ostatniego wyboru jeżeli śmierć ukochanej to może być jakiś watek odnośnie tego np. że dowiadujemy się podczas gry kto ją zabił itd

fajny pomysł. Okazuje sie np. ze to król xD

Offline Cris237

• Użytkownik
    « Odpowiedź #319 dnia: Stycznia 23, 2009, 12:50:16 »
    Dokładnie lub też inny Lord i wtedy jest powód do wojny lub można też zupełnie coś innego kwestia dopracowania pomysłu

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #320 dnia: Stycznia 23, 2009, 14:10:08 »
    Deadelusie.

:/

Moze to glupie pytanie ale skoro lordowie np. ze Swadii beda mieli konie w swoim heraldyku to czy nasz bohater tak samo  ?

Problem w tym, że z heraldyką to nie taka prosta sprawa. Nie do końca rozumiem działanie tego "tricku", który pozwala na wyświetlanie banneru na tarczach i heraldycznych zbrojach. Tzn. wiem o co chodzi, ale wątpię, bym umiał cos takiego zrobić dla koni, by wyglądało to w miarę porządnie.

Konie dla Swadii będę robił ręcznie, co daje jakieś 22 konie do zrobienia. Aby zrobić coś takiego dla gracza, musiałbym przygotować blisko 100 (jeszcze nie wiem ile będzie dostępnych bannerów) nowych tekstur. To sporo pracy, jak i sporo dodatkowego miejsca na dysku. Jednak mam nawet pomysł jak to do gry wprowadzić i przypisać konie konkretnemu bannerowi, który by wybrał gracz, więc może, jeśli będzie mi się nudziło... ;)

Gdybys mogl okreslic czy zostalo ci z gorki czy raczej na odwrot do ukonczenia. ? :)
    Pewnie do ferii nie dasz rady skonczyc :((

Nie potrafię tego określić. Nie wiem też kiedy zaczynasz ferie, ale pewnie nie zdążę. Gdybym sam miał ferie, to znacznie szybciej by to poszło. No ale ktoś musi pracować, by byczyć się mógł ktoś inny. :P

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #321 dnia: Stycznia 23, 2009, 15:21:15 »
    Mam pytanko, przewidujesz jakąś wersję beta lub coś w ten deseń? Bo na moda mam wielkiego "smaka" i chętnie bym zobaczył z czym to się będzie jadło i jakimi sztućcami :) A co do przeszłości postaci to byłoby fajnie gdyby się dodało coś konkretniejszego niż takie zupełne ogólniki coś w stylu:
    twój ojciec był
    doświadczonym wojownikiem specjalizującym się w broń x/ łuki/kusze/broń y
    i tym podobne mogło by być też
    Twoi rodzice żyli na terenach
    Swadii/Vaegirów etc.
    Albo twój ród(jeśli wybrało się syna/córkę szlachcica) pochodził z x ale z powodu wojny z y przeniósł się do z i założył nowe .....
    Wiem że jest to raczej takie mało istotne ale to dodałoby rozgrywce pewnego smaczku i świadomości że faktycznie coś wiemy o swojej postaci a nie ze była synem/córką x potem postanowiła być y ale jednak została z a potem wyrusza bo h
    Trochę to płytkie jest mam rację? :)

Już teraz mogę powiedzieć, że przy tworzeniu nowej postaci pojawi się dodatkowe menu z wyborem pochodzenia. Będzie ono służyło głównie określeniu głosu i akcentu naszej postaci (komendy w czasie bitwy) i jak na razie dotyczy to tylko postaci męskich, gdyż do damskich wcale nie mam głosów na tę chwilę.

Fabułę też z chęcią bym dorobił, jednak to jest ogrom pracy. Może do finalnej wersji coś takiego się pojawi, ale na razie wolę się skupiać na rzeczach, które uważam za ważniejsze i które mam już jasno określone (nad dobrą fabułą trzeba spoooro pomyśleć).

Luzik, to jest tylko taka mała propozycja która by ubarwiła rozgrywkę. Nie jest to rzecz ważne ale by była wielkim plusem :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2009, 16:15:43 wysłana przez KuroiNekouPL »

Offline Cris237

• Użytkownik
    « Odpowiedź #322 dnia: Stycznia 23, 2009, 15:40:49 »
    Tak zgadzam się w pełni takie niby pierdółki połączone  w 1 mod dały by wielki efekt bo jakby wtapiało by się  w ta całą krainę ,a nie że nasz postać przybywa  znikąd i o samej krainie też wiele nie wiemy przydały by się jakieś opowieści w gospodach a to o ojcu króla itd także związane z postacią. Pomysły są fajne, jest dużo możliwości i dużo do zrobienia ale nie wiem czy to nie za dużo na 1 osobę która robi moda dopracowanie takich bzdetów było by boskie ale to też wydłuży prace nad modem. Co do samego moda to lepiej dopiąć wszystko na ostatni guzik niż puścić przeciętną paczke i w końcu zabłysnąć na forum europy a może i świata o ile przewidziana jest też angielskojęzyczna wersja tego moda.

Offline Sir David

• Użytkownik
    « Odpowiedź #323 dnia: Stycznia 23, 2009, 19:57:58 »
    A tak w ogóle czy będzie spolszczenie do moda bo mi się bardzo podoba a z anglika niezbyt dobry jestem???

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #324 dnia: Stycznia 23, 2009, 20:07:34 »
    RES to skrót od "Rozszerzona Edycja Spolszczenia", było poczytać ten temat. Mod będzie wydany całkowicie po polsku, wliczając w to głosy. Zostanie też wydana wersja angielska.

Z tymi głosami to przesadziłeś. :P Głosy będą nadal po angielsku (te nowe także), chyba że dorwę jakieś dobre polskie. Biorąc jednak pod uwagę fakt, że ze znalezieniem odpowiednich angielskich był kłopot, to... No chyba że macie dostęp do  studia nagraniowego, to nie będzie problemu. Ewentualnie możemy zrobić zbiórkę kasy i opłacić paru aktorów oraz studio. ;D

W takim razie dorwij te polskie głosy, bo co to za rozszerzona edycja spolszczenia z angielskimi gadkami? :D
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2009, 15:47:05 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #325 dnia: Stycznia 23, 2009, 20:15:42 »
    Mam taką małą sugestie. Oczywiście wiem że możesz nie mieć na to czasu albo po prostu ochoty, ale ten mod robi się coraz większy, coraz więcej ludzi się nim interesuje itd. Może zrobiłbyś jakieś oddzielne forum poświęcone twojej modyfikacji. Fakt że pewnie nie masz na to czasu, ale to tylko pomysł.

PS. Nie zabijaj mnie jeśli Ci się nie podoba xD

Na razie naprawdę nie mam na to czasu, a trochę zachodu trzeba, by takie forum odpowiednio wyglądało i nie odstraszało ludzi. Poza tym na razie mod nie jest aż tak bardzo rozbudowany, by wymagał nowego forum. Może kiedyś...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2009, 20:30:58 wysłana przez Daedalus »

Offline Cris237

• Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Stycznia 23, 2009, 21:29:20 »
    Zgadzam się z Daedalusem  Pierw zrób co zaplanowałeś wydaj zobaczmy jak to się będzie "jadło" później można myśleć nad fabułą i może nawet wziąć pod uwagę sporo pomysłów które tu podsuwamy i po prostu zrobić dodatek do samego moda:)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2009, 21:39:32 wysłana przez Cris237 »

Offline adi1234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #327 dnia: Stycznia 23, 2009, 21:48:45 »
    Mam taki mały pomysł może on jest beznadziejny ale przechodząc do rzeczy chodzi mi o to żeby w oddziałach było coś takiego jak chorąży np. mam 17 swadańskich sierżantółw(najlepiej by było żeby można to było dodać do wybranej jednostki o największym poziomie) i potem jest jeszcze ulepszenie chorąży i do każdej wybranej drużyny można dodać takiego faceta który podnosi morale i oczywiście lepiej sprawuje się w boju wiem że to nie do spełnienia ale ten pomysł to tylko propozycja :)

ps.Nie karz mnie za pomysły

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #328 dnia: Stycznia 23, 2009, 22:35:50 »
    hmm..Chorążego można mieć w jednym modzie tylko że trzeba go zdobyć :)
    Mod ten zwie się "The Eagle and The Radiant Cross" ;)

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #329 dnia: Stycznia 24, 2009, 15:44:44 »
    Mam pytanie:
    Czy dało by się zmienić coś żeby lordowie jak szaleni nie szarżowali na nas od samego początku bitwy! Bo zazwyczaj od razu zostają ogłuszeni i wycofują się. Czasem to trzeba walczyć cztery bitwy i wybijać przeciwników co 130 bo lord zostaje ogłuszony przy pierwszym ataku. Wkurza to bardzo szczególnie jak walczysz z przeciwnikiem o sile 800 albo 1000 żołnierzy. Da się to zmienić? Bardzo to irytuje podczas oblężeń jak lordowie pierwsi pchają się na drabiny i czasem nawet nie zdążą dojść do wyłomu w ścianie.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej