Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 129524 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lordyp

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #285 dnia: Stycznia 19, 2009, 20:52:28 »
    jak czytam ten temat to opadają mi ręce- mam wrażenie , że Daedalus więcej czasu poświęca na odpowiedzi na czasami nie najmądrzejsze posty niż na samego moda- a potem płacz  i pytania kiedy będzie skończony mod

TRZY OGROMNE PROŚBY :
    1. nie każda nowa osoba na forum musi tu zaraz tworzyć post w stylu -" cześć jestem nowy ,Daedalus jesteś wielki , czy mógłbyś zrobić, żeby konie swadiańskiej jazdy miały powiązane grzywy w warkoczyki- nie mogę doczekać się moda"
    2.a może być tak przynajmniej 1 DZIEŃ  BEZ POSTÓW? - niech się chłopisko skupia nad modem a nie nad odpowiedziami do postów
    3.wyhamujcie z tym koncertem życzeń- przeczytajcie swój post przed wysłaniem i zastanówcie się czy to naprawdę jest takie ważne- pojawiają się tu czasami fajne pomysły , takie , które wywołują jakieś dyskusje , ale przy niektórych ręce "opadywują"

oczywiście forum jest od tego , żeby każdy się wypowiedział , ale nie zmieniajmy tego w śmietnisko

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #286 dnia: Stycznia 19, 2009, 21:35:02 »
    Cześć, jestem tu nofy, mam pytanie, czy muglbys dodac miecz co sie bendzie nazywac urwinoga?  Kiedy wydasz moda? Nie mogem sie doczekac! :-)

A tak całkowicie na serio:
    Wydaje mi się, że jeżeli DOKOŃCZYSZ (bez zaczynania nowych rzeczy) to co już zrobiłeś to już teraz wyjdzie mod bijący łeb na szyje wiele modów, które widziałem do tej pory. Jeżeli chodzi o sztandary (wspominałeś, że na nich pracujesz) to na forum jest link do stronki gdzie ludzie udostępnili innym moderom swoje prace za free a wiele z nich jest bardzo Ciekawych. Jeżeli Cię to interesuje, daj maila to Ci wyśle - jeżeli chcesz oczywiście- te, które mi się bardziej spodobały.
    Mam do Ciebie jedno pytanie: czy przed premierą moda masz zamiar poszukać kogoś do testów? Jak co to biorę się na ochotnika ;]

Mail powinien być w profilu. Ewentualnie możesz słać na "daedalus.pl(at)gmail.com". Jeśli masz na myśli forum TaleWorlds, to tam chyba przejrzałem wszystkie tematy z bannerkami. ;)

Prawie na pewno będę potrzebował paru ludzi, by wyłapać trochę błędów i posprawdzać parę rzeczy. Ale do betatestów jeszcze daleko. ;)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2009, 21:42:11 wysłana przez Daedalus »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #287 dnia: Stycznia 19, 2009, 22:18:23 »
    Trochę się ostatnio bawiłem z teksturami. Zazwyczaj polegało to na prostej podmianie koloru, czasem na troszkę większych zmianach. Oto niektóre z efektów:

Tutaj jeden model ciuszków z dodatkowymi wersjami kolorystycznymi (dla porównania - pierwsza tekstura jest oryginalna z Native):

Tutaj nieco zmienione dwa modele zbroi:

To tekstury, które przerabiałem dla testów. Niektóre zostaną znacznie poprawione przed wrzuceniem do gry, inne zapewne w ogóle tam nie trafią.

edit: Tak, zdaję sobie sprawę z tego, że niektóre są strasznie brzydkie. ;P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2009, 22:50:00 wysłana przez Daedalus »

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Stycznia 19, 2009, 22:44:45 »
    Co Ty gadasz, są wypasione, szczególnie te z przedostatniego rzędu.

Bannerki podeślę Ci w najbliższym czasie.

Offline maxirus102

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Stycznia 20, 2009, 08:33:25 »
    witam ja mam pomysł troche nierealny ale cuż
    1. czy mugłbys zamiast wieży oblężniczej wprowadzić taran brame by sie wywalało
    2.czy mógłbys zobic hp głównej bramy (tak że walicie w niom mieczami i czym sie da a ona sie rozpada)
    3.jakies zamki z fosą by mi sie widziały
    no to chyba wszystko pozdro
    (mam nadzieje ze mod szybko wyjdzie Xd)

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Stycznia 20, 2009, 09:31:42 »
    Cześć jestem tutaj nowy, mam parę pytań co do tego fajnego moda...
    1. Czy zamierzasz zrobić nową większą mapkę.
    2. Kiedy można spodziewać się BETY.

Może do moda powinieneś dać więcej miejsca na broń przynajmniej 5...[Bo ja mam taki zwyczaj jak gram to zawsze biorę łuk (dla mnie to podstawa), a resztę zawalam dwoma paczkami strzał, z czego zostaje mi tylko jedno wolne miejsce na np. miecz dwuręczny, albo topór. A chciałbym dać np miecz jednoręczny i tarczę, możesz też dać większe paczki strzał, np. po 80, 120, 160...] {Ale to tylko pomysły}...

Po co się rozdrabniać? Zrobię nieograniczoną ilość miejsc na broń i kołczany po 500 strzał. Wtedy wszystko będzie pięknie. I realistycznie.

Ad.1 - drobnych zmian na mapie nie wykluczam.
    Ad.2 - jak będzie gotowa.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2009, 09:45:33 wysłana przez Daedalus »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #291 dnia: Stycznia 20, 2009, 09:37:05 »
    Przeczytaj cały wątek, tam jest napisane o mapce i o becie, i przy okazji nie musisz pisać kolorowo, żeby być zauważonym....teraz to się wogóle nie dziwie Daedalusowi, że drażnią go takie posty, co trzeci identyczny

A teraz w związku z tematem, zbroje fajne, nie są zbyt odpicowane i oto chodzi, dodatki w porównaniu z wersjami podstawowymi dużo wnoszą do ogólnego wyglądu, dla mnie super

EDIT: Panowie poniżej, nie piszcie do wątku, który nie jest związany przecież z Waszymi przemyśleniami dot. kołczanów i strzał, śmietnik się robi....
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2009, 13:50:36 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #292 dnia: Stycznia 20, 2009, 09:51:13 »
    Mi tam też się zbroje podobają ;D A i ktoś pisał o strzałach - realistyczne to były kołczany nawet po 100 strzał, te co są w Native są STANOWCZO za małe ;/

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #293 dnia: Stycznia 20, 2009, 11:40:53 »
    Tam za małe, władoujesz łucznikowi strzałę w głowę i kradniesz jego strzały ^^ To samo z tarczą jak pęknie, to samo, gdy twoja lanca jest za długa na wrogi zamek, chwytasz toporek i nawalasz ^^
    XXX

Offline hoxiu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Stycznia 20, 2009, 13:44:10 »
    Mi tam też się zbroje podobają ;D A i ktoś pisał o strzałach - realistyczne to były kołczany nawet po 100 strzał, te co są w Native są STANOWCZO za małe ;/

100 strzał to chyba na 2godzinną bitwe...

Jest dobrze, ja teraz zrezygnowalem z drugiego kołczanu i nosze zamiast tego tarcze + jakiś drzewiec

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Stycznia 20, 2009, 14:47:46 »
    Jako osoba, która zna się na łucznictwie i strzela z łuku w realu wyrażę swą opinię: 30 strzał to i tak dużo. w kołczanie średniego rozdziału zmieści się może z 20 jak się mocno upcha.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #296 dnia: Stycznia 20, 2009, 15:17:10 »
    Potwierdzam, też strzelam z łuku i nie ładuję więcej niż 12 strzał do kołczanu, bo to nie ma sensu ^^

Swoją drogą, gostek się oburzył, że śmiałem mu zwrócić uwagę xD :
    "maxirus102
    Kmieć

(Bez tematu)
    « Wysłane do: Aexalven : Dzisiaj o 10:21:07 »

sam jesteś  kretynem noobku
    "
    XXX

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #297 dnia: Stycznia 20, 2009, 17:03:49 »
    Poleciało kilka offtopowych postów. Każde następne będą nagradzane ostrzeżeniami. To samo tyczy się wyzywania innych użytkowników od kretynów i podobnych.

Proszę też skończyć dyskusję o strzałach, bo ilości strzał w kołczanie nie mam najmniejszego zamiaru zmieniać.

Offline Hardcore

• Użytkownik
    • I`m king of Hardcore
    « Odpowiedź #298 dnia: Stycznia 20, 2009, 19:50:41 »
    Daedalusie a czy w tym modzie bedzie bron palna? (Oby nie) Jezeli to pytanie juz padlo to przepraszam, ale nie chce mi sie przegladac wszystkich stron ;)

Ps. Modzik git! Bije na glowe (przynajmniej z opisu) wszystkie w ktore gralem!

Z opisu może tak, bo mało komu chce się rozbudowane opisy robić. :D

Broni palnej nie będzie.

Oki, dzieki za inf :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2009, 20:04:39 wysłana przez Hardcore »
    DJ Charp !!!!!!

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Stycznia 20, 2009, 20:02:29 »
    Jako osoba, która zna się na łucznictwie i strzela z łuku w realu wyrażę swą opinię: 30 strzał to i tak dużo. w kołczanie średniego rozdziału zmieści się może z 20 jak się mocno upcha.
    a poza tym "ładowanie" strzał nie trwa tak krótko jak w grze... sam strzelam z łuku i udzielam się w bractwie rycerskim ale strzelam tylko dla sportu bo to w zasadzie tchórzostwo strzelac do kogos kto nie ma broni dystansowej...
    tak to prawda ze 30 strzał to dużo sam zwykle nosze po 15

Prosiłem, by nie offtopować i zostawić temat strzał, prawda?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2009, 20:05:43 wysłana przez Daedalus »