Spokój, spokój... Nie mam zamiaru dodawać państwa japońskiego, japońskich najemników etc. Na początku była mowa o kilku broniach i te prawdopodobnie zrobię. Będą albo dostępne w sklepach (ale bardzo rzadkie, jako egzotyczne), albo będą gdzieś ukryte, tak jak dotychczasowy zestaw samuraja.
Jeśli - podkreślam -
jeśli zrobię tego więcej, będę miał jakiś pomysł na jednostki i będzie mi się chciało, to może dodam też dodatkową kulturę przypominającą nieco tą japońską. Co to oznacza? Że gracz, po stworzeniu własnego państwa będzie sobie mógł wybrać taką kulturę dla swego królestwa i rekrutować w wioskach takie jednostki, więc
ktoś, kto takiej egzotyki w grze nie chce, nie będzie jej miał wcale, zaś jeśli ktoś chce, to będzie sobie mógł poprowadzić egzotycznych wojowników do boju. Tyle tylko, że są dwie sprawy. Pierwsza - wprowadzenie przeze mnie takiej kultury jest raczej mało prawdopodobne, gdyż wymaga sporo pracy, ale może... Druga - jeżeli już ją dodam, to nie należy się spodziewać jakiegoś dokładnego odwzorowania wojowników japońskich, bo to by wymagało ode mnie stworzenia nie tylko broni, ale i dobrze odwzorowanych pancerzy i ubioru, a na to pewnie zabrakło by mi zarówno czasu, jak i umiejętności.
Co się tyczy zmian w starszych frakcjach, to mam taki koncept, by - wzorując się trochę na wojskach husyckich - rozdzielić piechotę Rhodoków na pawężników i włóczników (pikinierów).
Zainspirował mnie do tego ten obrazek:

Zaś teraz mały screen z postępu prac. Jest to okienko zarządzania danym lennem (dostępne tylko wtedy, gdy mamy własne państwo), jeszcze w trakcie udoskonaleń i przeróbek. Mamy tu dość szczegółowy podgląd i możemy stąd zmienić właściciela przeglądanego lenna - nadać je innemu naszemu lordowi, lub samemu sobie.

Wszelkie sugestie mile widziane.
edit:@poniżej
Teraz powinno być ok. Tak, chyba by dało radę zrobić coś takiego. ;)