Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Którą partię popierasz? (głosy można zmieniać w każdej chwili)

Prawo i Sprawiedliwość , SP, PR
    12 (13.8%)
    Platforma Obywatelska
    5 (5.7%)
    Zjednoczona Lewica
    3 (3.4%)
    KORWiN
    48 (55.2%)
    Nowoczesna Ryszarda Petru
    5 (5.7%)
    Polskie Stronnictwo Ludowe
    2 (2.3%)
    Kukiz '15
    12 (13.8%)
    Razem
    0 (0%)

Głosów w sumie: 84

Głosowanie skończone: Października 25, 2015, 12:07:54

Autor Wątek: Wybory parlamentarne 2015  (Przeczytany 67829 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Wybory parlamentarne 2015
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 20, 2015, 18:04:40 »
    Nie zrezygnuje. Za to przydałoby się to innym (czyt. PO), którzy trzymają się koryta za wszelką cenę. Według mnie głupotą jest porównywanie rządów PiSu, które nadchodzą z tymi z lat 2005-2007. Poczekajmy jeszcze na propozycje ministrów, ale słyszałem już, że w sporej części do rządu mają trafić eksperci, tak jak to miało być, gdy proponowano Glińskiego na premiera technicznego. Niby plotki, ale do tej pory okazują się one prawdziwe (jak to z Beatą Szydło). Jestem jednak przekonany, że gorszych osób niż wtedy już nie mogą postawić na wysokich stołkach. Wystarczy spojrzeć na takiego Marcinkiewicza. I ktoś taki był premierem. Szydło już teraz szykuje się na zdecydowanie bardziej udanego premiera, co pokazała sukcesem kampanii prezydenckiej.

Nie zgodzę się również z tym, ze IvE ma rację. Już Kukiz jest traktowany jako przeciwnik, podczas gdy parę mięsiecy temu był dobrym partnerem dla Korwina. Ciekawa skąd ta zmiana... z pewnością nie jest spowodowana tym, że ludzie Kukiza odmówili już oficjalnie jakiejkolwiek współpracy z Korwinem, prawda? Za chwilę też i KNP, RN oraz Braun będą tymi złymi, gdy się dogadają z Kukizem i pozawierają umowy. Koniec końców okaże się pewnie, że tylko Korwin jest anty-systemowy.

Liczę, że Duda jako prezydent i II (a właściwie III) rząd PiS pokażą, że potrafią i zamkną pewnym osobom usta. Sądzę, że już sama rezygnacja ze stołka premiera jest mocnym gestem ze strony Kaczyńskiego. I wątpię, by potem go odebrał, jak to było poprzednio, bo należy pamiętać, że jest już o 10 lat starszy. Czas jest nieubłagany, a premier to jednak ciężka praca, która wymaga zaangażowania od rana do nocy.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 20, 2015, 18:22:18 »
    Wystarczy spojrzeć na proponowany gabinet doradców Dudy aby wiedzieć jakie poglądy ma PiS - komunizm + populizm w najlepszym wydaniu w parlamencie będzie tylko gorzej.

Kukiz nigdy nie był obliczalnym człowiekiem,  przypominam że on w ciągu 10 lat potrafił być zwolenikiem PO, PiSu, związkowców a na koniec został "antysystemowcem" I żadnej zmiany nie ma nigdy nie był dobrym partnerem dla KORWINy ponieważ nie ma sprecyzowanych poglądów. To co robi Wipler to inna sprawa, ja nigdy nie byłem zwolennikiem Przemka. KNP i Braun są antysystemowi, życzę im wszystkiego dobrego jeśli zbratają się z Kukizem jednak według mnie to zły pomysł. RN to podobnie jak Kukiz zero sprecyzowanych poglądów osobiście obstawiam, że oni się ze sobą dogadają bo pasują do siebie na tej taczce do sejmu pewnie będzie jeszcze UPR i KNP. Braun raczej odpuści. Szydło obstawiałem już dawno na premiera obym się w tych obstawach też nie pomylił. PiS umie pluć jadem i deptać po wszystkim aby dorwać się do koryta ale to takie nieudaczniki, że koryta nawet nie potrafią utrzymać. To nie jest PO nie wróże im długich rządów. Cudem będzie dotrwanie bez przygód do kolejnych wyborów ale na pewno nie wygrają kolejnych, według mnie przestaną istnieć tak jak PO. Do tego ja sądzę, że o ile czegoś nie spartoli po drodze to wygra Kukiz te wybory. Wprowadzi JoWy i zniknie, a jego kolesie dogadają się z PiSem. Kukiz to tchórz jego stać tylko na tyle nie zrobi ani kroku dalej poza JoWy, mogę się założyć. Zrobi sobie dobrą plakietkę i schowa głowę w piasek.

Apropo Kaczyńskiego, Herr Kaczyński to nie idiota on po prostu tak jak Tusk zdaję sobie doskonale okazję z tego, że okręt tonie. W tej chwili jednak wybrał sobie rolę aby tylko jedną nogę w tym bagnie trzymać bo nie jest jeszcze pewny.

Liczę, że Duda jako prezydent i II (a właściwie III) rząd PiS pokażą, że potrafią i zamkną pewnym osobom usta. Sądzę, że już sama rezygnacja ze stołka premiera jest mocnym gestem ze strony Kaczyńskiego

Przepraszam co oni mają potrafić? Cały temat o wątku prezydenckim czekałem na jakieś parę punktów programu PiS z Twojej strony i się nie doczekałem. Co oni mają potrafić? Chyba co najwyżej mogą podnieść hostię. Jak można być tak naiwnym.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2015, 18:34:28 wysłana przez ^IvE »

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 20, 2015, 19:04:17 »
    Tak, Dykciu, eksperci jak japi****le typu np. Macierewicz i jego teoria o "parówce" ;) Z całego PiS-u tylko Szydło wydaje mi się w miarę "ogarnięta", tzn. nie widzi wszędzie żadnych spisków, ani innych zamachów (choć tego ja sam nie wykluczam, ale to tylko plotki), tylko skupia się na robocie, skupia się na tym, by zostać tym premierem. A czas Kaczora już i tak minął, on co najwyżej będzie sobie dalej "prezesem", bo wątpie, by miał coś robić w rządzie (no, chyba że jeszcze może być no nie wiem, marszałkiem na przykład). W skrócie chcę też powiedzieć, a w sumie napisać, że ja tam nie widzę samych "sPiSkowców", czy coś takiego, no ale niby kogo mają wysunąć do rządu? Może jeszcze Kurskiego?
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 20, 2015, 19:23:37 »
    Jedyne jaki pożytek z rządów PiSu to taki, że zaprzestanie się obwochiwanie z postępowymi ideowcami gender czy innego tam patafiaństwa. Ci konserwatywni populiści i komuniści i faszyści (zależy, na którą część "programu" patrzeć) z PiSu skompromitują się według mnie i pokłócą szybko z Kukizem i będą przyspieszone wybory gdzie na fali nienawiści wejdą do sejmu prawdziwi antysystemowcy. A takim naiwnym Dyktatorom otworzą się oczy. Tego sobie i Wam życzę.
    Napisz jeszcze, że to onaniści i kanibale, co się będziesz szczypał.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 20, 2015, 19:27:57 »
    Napisz jeszcze, że to onaniści i kanibale, co się będziesz szczypał.

Zamiast typowo w swoim stylu odwracać kota ogonem byś mógł podać parę punktów programu PiSu - czekam. Onaniści i kanibale to oczywiście nie PiS choć tych pierwszych pewnie jest sporo u nich w partii ale nie tylko tam :P Co zaś do tych komunistów i faszystów ale takich punktów programowych jestem w stanie wymienić szereg przykładów.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 20, 2015, 19:46:10 »
    Tak, Dykciu, eksperci jak japi****le typu np. Macierewicz i jego teoria o "parówce" ;) Z całego PiS-u tylko Szydło wydaje mi się w miarę "ogarnięta", tzn. nie widzi wszędzie żadnych spisków, ani innych zamachów (choć tego ja sam nie wykluczam, ale to tylko plotki), tylko skupia się na robocie, skupia się na tym, by zostać tym premierem. A czas Kaczora już i tak minął, on co najwyżej będzie sobie dalej "prezesem", bo wątpie, by miał coś robić w rządzie (no, chyba że jeszcze może być no nie wiem, marszałkiem na przykład). W skrócie chcę też powiedzieć, a w sumie napisać, że ja tam nie widzę samych "sPiSkowców", czy coś takiego, no ale niby kogo mają wysunąć do rządu? Może jeszcze Kurskiego?

A podobno to PiS najwięcej "pluje jadem"... Zapomniałeś jeszcze dodać, że pewnie Pawłowicz (co za świnia, jak mogła jeść w sejmie?! mniej bulwersująca by była, gdyby kulturalnie zjadła w restauracji "Sowa i Przyjaciele", jak bardzo szanowani Sienkiewicz, Sikorski, Bieńkowska i wielu innych, którzy lepiej by się sprawdzali w rządzie, niż ministrowie PiSu) wejdzie do tego okropnego rządu i rozpoczną wraz z siedzącym za fotelem Kaczyńskim rządy terroru. I jeszcze ten okropny Duda chodzi do kościoła i bezczelnie podniósł hostię. Jak  on w ogóle śmiał.
    Bądź spokojny- PiS ma ludzi w partii oraz kontakty z licznymi środowiskami ekspertów, którzy do partii nie należą. Przypomnę listę z propozycjami Glińskiego:
    (click to show/hide)

I co do tego, że czas Kaczyńskiego się skończył, to też się nie zgodzę. Wciąż kieruje partią i to głównie jego decyzją było postawienie na Dudę oraz wystawienie teraz Szydło jako kandydatkę na premiera. To trudne i ryzykowne decyzje (szczególnie to z Dudą, gdy wcale nie był rozpoznawalny). Trudną i niezwykle trafioną decyzją było też odsunięcie w cień (poza kamery) osoby budzące kontrowersje i którym PO przypięło przez lata propagandy łatki wrogów społeczeństwa nr 1 (w tym Macierewicz i sam Kaczyński). Wszystko to pozwala na zwycięstwa ugrupowania, a co za tym idzie na rozpoczęcie zmian. Kaczyński odgrywa i dalej będzie odgrywał bardzo ważną rolę w polskiej polityce.

Co zaś do tych komunistów i faszystów ale takich punktów programowych jestem w stanie wymienić szereg przykładów.

A więc proszę- wymieniaj. I uzasadniaj od razu, dlaczego są to punkty faszystowskie i komunistyczne.

Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 20, 2015, 20:18:00 »
    "Eksperci od parówek", jakby chciano aby określać wszelkie osoby zaangażowane w tą sprawę, uczestniczące w konferencjach smoleńskich, to także wybitni przedstawiciele polskiej nauki. http://niezalezna.pl/47447-umowa-putin-tusk-akt-kapitulacji
    Zarzuty wobec Smoleńska bynajmniej nie muszą dotyczyć "mgły", tylko tego, że dbamy o swoje interesy momentami gorzej niż Somalia, która może by chociaż jakichś piratów nasłała czy coś.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 20, 2015, 20:34:00 »
    @Warder - Tak, jasne, Macierewicz - ekspert od nauki - a smoki też tam były?
    @Dyktator - To czyli myślisz, że będzie sytuacja jak w sanacji, że władze rzekomo ma premier (ewentualnie Szydło), i reprezentatywnie Duda jako prezydent, ale zawsze ostatnie słowo należy do Marszałka (o zgrozo, porównałem Kaczora do Józia, ja pierdziele xd)?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 20, 2015, 20:50:35 »
    @Dyktator - To czyli myślisz, że będzie sytuacja jak w sanacji, że władze rzekomo ma premier (ewentualnie Szydło), i reprezentatywnie Duda jako prezydent, ale zawsze ostatnie słowo należy do Marszałka (o zgrozo, porównałem Kaczora do Józia, ja pierdziele xd)?

A gdzie ja tak napisałem? No chyba, że mówisz o tym
    (click to show/hide)
    ale w takim wypadku polecam zastanowić się, czym jest ironia.

Oraz nie rozumiem, co znaczy "premier (ewentualnie Szydło)". Jeśli Szydło ma coś znaczyć w polityce krajowej, to albo jako premier albo wcale. Więc w sytuacji, o której mówisz Szydło=premier.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 27, 2015, 21:54:50 »
    Nie mam pojęcia, czemu wątek był zamknięty (ani jak długo),ale teraz powinno być ok.

PO tymczasem bawi kolejnymi niezwykle trafnymi hasłami wyborczymi..

Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 27, 2015, 23:03:46 »
    Ja widzę tylko jedno - o ile to, co mówią w Wiadomościach zawsze lepiej brać z dystansem, to jednak teraz widać, że PO idzie na ustępstwa, byleby tylko utrzymać się przy korycie. Rzekomo Kopacz chce wprowadzić to co chciał Duda, czyli zwiększenie kwoty wolnej od podatku.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 28, 2015, 14:18:18 »
    PO nadaje się do śmietnika historii teraz dajmy się wykazać PiSowy niech trafi w to samo miejsce. Potem może w końcu się ludziom otworzą oczy. Dum spiro spero.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 28, 2015, 15:54:34 »
    PiS teżjuż długo jest na naszej scenie politycznej. Może jeszcze ktoś inny? Nawet ten ruch Kukiza :D

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 29, 2015, 00:16:14 »
    Tak mnie ciekawi, co myślicie o obietnicach Dudy, a szczególnie o powolnym wycofywaniu się z nich? Czyżby nie był to flagowy argument przeciwko "oszustom" z P?
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 29, 2015, 00:21:44 »
    Tak mnie ciekawi, co myślicie o obietnicach Dudy, a szczególnie o powolnym wycofywaniu się z nich? Czyżby nie był to flagowy argument przeciwko "oszustom" z P?

Adam... kolejny pan mądry, który zaczyna rozliczać prezydenturę Dudy, zanim się ona w ogóle rozpoczęła. Przypominam, że aktualnie prezydentem jest wciąż Komorowski.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)