Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak rozkładamy nową władzę? (piszemy w komentarzach na co oddaliśmy glos)

Pełne możliwości inicjatyw i władza wykonawcza dla ludu (zbiorczo)
    3 (13%)
    Robimy parlament (czyli władza wykonawcza dla stronnictw, wszyscy obywatele zachowują jednak możliwości inicjatyw)
    20 (87%)

Głosów w sumie: 23

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I]Forumowa Kampania Online (WB) - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 29115 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roarino

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Forumowa Kampania Online (WB) - Dyskusja ogólna
    « Odpowiedź #150 dnia: Marca 20, 2015, 18:16:27 »
    Dobra powie mi ktoś gdzie wklejać save z native bo ja nie wiem ;-;
    Dziękuje za pomoc

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #151 dnia: Marca 20, 2015, 18:21:59 »
    Dokumenty > Mountblade Warband Savegames > Folder modułu, w tym wypadku Diplo.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #152 dnia: Marca 20, 2015, 22:40:01 »
    // Wydzielone z wyborów królewskich
    :D :D:D:D:D

Bojom się wszyscy.
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2015, 22:52:20 wysłana przez huth »

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #153 dnia: Marca 27, 2015, 18:12:12 »
    Witam Was serdecznie! Jestem rhodockim imigrantem, pochodze z rybackiej wioski Jamiche, na granicy z Sułtanantem. Za młodu studiowałem w Jelkali 4 lata prawo, dyplomu nie uzyskałem ponieważ wojna ze Swadią wywołała panike i uciekłem z rodziną do Shariz, gdzie mieszkaliśmy 3 lata w czasie których pracowałem jako strażnik miejski, ścigając ulicznych złodziejaszków i upijając wieczorem do upadłego. Odzyskanie władzy przez demokratów pozwoliło nam wrócić w rodzinne strony, i po przywróceniu rodzinnego interesu ruszyłem na studia - moim celem było Sargoth i legendarna Akademia Fechtunku i Strategii Wojskowej.
    Podróż kosztowała mnie cały majątek, w czasie której 2 razy zostalismy napadnięci przez bandytów, wychodząc z każdej bitwy zwycięsko. Było nas 4, sarranidzkiego pochodzenia Errakh, wychowywał się w na skraju wioski Hawaha także znaliśmy się od młodu; Haiju znajomy z Jelkali, razem ze mną uciekał za granice jednak został pojmany do niewoli, 3 lata pracował w kamieniołomach; Marek - był strażniekiem więziennym w Zamku Jamiche, i ja były strażnik z Shariz.

Po dotarciu do Sargoth nasze drogi się rozeszły i kontakt urwał, słyszałem tylko że Errakh został powieszony za próbę rabunku jakiegoś jarla, glupiec. Sudiowałem w Sargoth 7 lat, poznając tajniki sztuk walki, język oraz obyczaje ludzi z północy. Gdy moja edukacja się zakończyła dostałem tytuł huskarla (za 6 letnią służbe w straży miejskiej Sargoth) i kariera wojskowa stała przede mną otworem jednak plany pokrzyżowała mi kolejna wojna Swadii z Rhodokami.
    Wysłałem kruka do króla Gravetha iż wyposażę się ekwipunek i zdobęde armie, i wierny narodu zaatakuje wroga z drugiej strony.
    Miałem armie ponad 40 łuczników i setke piechoty. Byłem bogatym mieszkańcem Sargoth więc nie problem było dla mnie uzbierać tych ludzi, nordowie z natury są rządni krwi. Ruszyłem na Swadie i przez pół roku splądrowaliśmy 16 wiosek i zdobyliśmy 2 zamki. Opływałem w bogactwa jednak król Harlaus wkońcu skupił swą uwagę na mnie i stanął pod murami z tysięczną armią. Uciekliśmy w las. Kolejne 4 miesiące bawiliśmy się w partyzantkę ale lokalna ludność zaczęła prowadzić polowania na nas aż w końcu wpadliśmy w ręce hrabiego Delinarda który zaczaił się na nas w niby nie strzeżonym obozie. Reszta niedobitków mojej armi trafiła do niewoli organizując już tej samej nocy ucieczkę. Z życiem udało ujść tylko mi i 2 nordom z czego jeden zmarł po 2 dniach od ran. Szukali nas, wszak widzieli że to ja dowodziłem ów wypadami na pobliskie ziemie. Po miesięcznej tułaczce udało się nam wpaść na rhodockich zwiadowców którzy doprowadzili nas do miasta.
    Nie rezygnowałem z kariery wojskowej, dołączyłem do kompani króla i kolejne 1,5 roku wojny służyłem w jego szeregach jako oficer, wypierając Swadie z naszych ziem. Decydojąceym starciem było oblężenie Zamku Harringoth. Już na moście spotkaliśmy się z ostrym ostrzałem a reszta która dotarła pod mury nie miała najmniejszych szans na szturm. Jednak padł rozkaz, istna rzeź. Starcie trwało niecałą godzine. Obudziłem się za kratami, ponoć oberwałem w hełm jak wchodziłem na drabiny i spadłem tracąc przytomność.
    3 tygodniu później wykupił mnie kupiec z Sargoth który mnie poznał. Dobijaliśmy targu kiedy mieszkałem w Sargoth, oprócz pracy strażnika zajmowałem się handlem rhodockiego ziela które nie specjalnie było legalne, ale popyt i zarobek na tym interesie motywował do dealowania.
    Ów kupiec nie mógł mnie wprowadzić do królestwa Nordów bo król Harlaus pod karą wojny zabronił im pomocy Rhodokom. Tak też trafiłem tutaj, do Four Ways. Jestem tu już 2 miesiące i teraz zaczynam szukać jakiegoś zajęcia. Jakby ktoś miał dla mnie jakąś prace, proszę pisać.

Pozdrawiam Alapaka, znany przez Nativowców jako EddardStark_womanstyle, wojownik klanu Order of the Flaming Rose, namiestnik Sword of Valor oraz przywódca grupy operacyjnej Call of Warband. Dzielny i niezłamany rycerz Iron Knights, generał wielkiego Zakonu Templariuszy, przełożony Minotala, namiestnik Republiki Zendaru oraz przywódca sekcji spadochronowej, były kirasjer 14 pułku kawalerii,  bard zwany MC Rhodokiem oraz Wielki Samozwańczy Szeryf Tawerny.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline huth

« Odpowiedź #154 dnia: Marca 27, 2015, 21:44:47 »
    przez pół roku splądrowaliśmy 16 wiosek
    Alpako, znany również jako Eddard Stark po kądzieli! Ze względu na twoje wybitne doświadczenie w działaniach szerzących pozogę i nękaniu nieprzyjaciela, gdy tylko Pożoga zdobędzie władzę mianujemy cię Wielkim Hersztem naszego Elitarnego Korpusu Dywersyjnego oraz honorowo zostaniesz odznaczony Orderem Czarnej Pochodni Drugiej Klasy(na zechętę i jako uhonorowanie dotychczasowych osiągnięć).
    Ale nie czekaj i przyłącz się do Pozogi już teraz, będziesz szkolił nasze elitarne bataliony! Jak nic czeka cię kariera feldmarszałka.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #155 dnia: Marca 27, 2015, 23:08:00 »
    Huth wodzu Pożogi, dziękuje bardzo za zaprosznie jednak moje poglądy i priorytety nie do końca zgadzają się z Waszymi założeniami, ale jak najbardziej jestem skłonny do współpracy poza partyjnej.

Pozdrawiam Alapaka, znany przez Nativowców jako EddardStark_womanstyle, wojownik klanu Order of the Flaming Rose, namiestnik Sword of Valor oraz przywódca grupy operacyjnej Call of Warband. Dzielny i niezłamany rycerz Iron Knights, generał wielkiego Zakonu Templariuszy, przełożony Minotala, namiestnik Republiki Zendaru oraz przywódca sekcji spadochronowej, były kirasjer 14 pułku kawalerii,  bard zwany MC Rhodokiem oraz Wielki Samozwańczy Szeryf Tawerny.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline huth

« Odpowiedź #156 dnia: Marca 28, 2015, 21:27:39 »
    W takim razem wezwiemy cię, kiedy będziemy musieli komuś podhajczyć wychodek :D

Pytanie technicze:
    Jaką metodą są przyznawane mandaty w senacie? Sainte-Lague, D'Hondta czy Hare-Niemayera?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Kwietnia 01, 2015, 18:25:22 »
    Prusak zostaje marszałkiem senatu.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #159 dnia: Kwietnia 02, 2015, 23:46:34 »
    Tak sobie z wolnego czasu szperałem w starych modach i znalazłem te dwie o to perełki:
    -Warball: http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=177280.0
    -Barfight http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=144669.0
    Mody troszkę stare ale jak niedawno sprawdzałem działają na najnowszej wersji. To co byście powiedzieli może na jakiś turniej piłkarski o Puchar Zendaru w ramach Igrzysk Zendarskich? A potem oczywiście mała ustawka w barze pomiędzy kibicami ^^

Offline Luther

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #160 dnia: Kwietnia 03, 2015, 14:54:24 »
    Jak dla mnie dobry pomysł.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #161 dnia: Kwietnia 03, 2015, 14:58:06 »
    Macie mój młot!

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #162 dnia: Kwietnia 03, 2015, 18:17:45 »
    Witam serdecznie!
    Czy jest stronnictwo które zagwarantuje mi :
    a) optowanie za rojalizmem
    b) 3market4life
    c) nieuznawanie uzurpatora Dyktatora
    d) reakcjonizm.
    Czekam na propozycje.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Kwietnia 03, 2015, 18:21:11 »
    c) nieuznawanie uzurpatora Dyktatora

Oj kolego, radzę przyglądać się najnowszym ustawom ;) Można to podpiąć pod znieważanie władzy, czy nawet pod podjudzanie do obalenia jej. A to jest niestety (dla ciebie) karalne.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #164 dnia: Kwietnia 03, 2015, 20:56:03 »
    Moja walka o sprawiedliwość nigdy się nie skończy, dostojny Panie. Póki co jednak umilknę, co będzie dla Ciebie pewnie wieścią wyczekiwaną.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ