Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak rozkładamy nową władzę? (piszemy w komentarzach na co oddaliśmy glos)

Pełne możliwości inicjatyw i władza wykonawcza dla ludu (zbiorczo)
    3 (13%)
    Robimy parlament (czyli władza wykonawcza dla stronnictw, wszyscy obywatele zachowują jednak możliwości inicjatyw)
    20 (87%)

Głosów w sumie: 23

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I]Forumowa Kampania Online (WB) - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 29129 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Forumowa Kampania Online (WB) - Dyskusja ogólna
    « Odpowiedź #180 dnia: Kwietnia 15, 2015, 10:16:22 »
    Przepraszam wielmożnych obywateli, że przeszkadzam wam w tej jakże interesującej pogadance. Chciałbym tylko zapytać, czy któryś z obywateli był już na tyle łaskaw, i popełnił pisemną listę osób niepartyjnych. Przeszukiwanie kilkunastostronicowej księgi z listą naszych zacnych obywateli i porównywanie ich z księgami partii przyprawiłoby mnie o zawrót głowy - tym bardziej, że pewnie duża część ów partii ma za swoich skrybów post-chłopów, nieuczęszczających na lekcje kaligrafii. Toż to czytać się tego nie da! Wracając do tematu mego rozważania, byłbym rad gdyby ktoś mi taką listą przedstawił.

Offline SNIPer

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #181 dnia: Kwietnia 15, 2015, 11:14:43 »

tymus:
    Zaprawdę mówię wam tylko winny ucieka.

Hmm, wasz zapał z czymś mi się kojarzy...

A już wiem! Z tym:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rAvCUmYl1j8#t=87
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2015, 11:52:55 wysłana przez SNIPer »
    Ora et Labora

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #182 dnia: Kwietnia 15, 2015, 15:08:25 »
    Straż Miejska nie jest od tego by zmywać jakieś bazgroły, szczególnie w czasie stanu specjalnego.
    Straż Miejska jest zbyt zajęta fałszowaniem królewskich dokumentów i prowokowaniem zamieszek religijnych...
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #183 dnia: Kwietnia 15, 2015, 16:06:45 »
    Panie Waldzios, jedyną osobą która cokolwiek i kogokolwiek prowokuje, jest pan.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Kwietnia 15, 2015, 16:32:25 »
    Panie Waldzios, jedyną osobą która cokolwiek i kogokolwiek prowokuje, jest pan.
    Sugeruje pan, ze złoczyńcy nie wiedzieli ze zbezczeszczanie miejsca kultu i aresztowanie przywódców religijnych wywoła zamieszki?
    Czy to takie trudne do przewidzenia?

Czy to przypadek ze nędznicy wybrali akurat tak krytyczny moment dla Królestwa?
    Pytanie brzmi: nieudolność czy zdrada?

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #185 dnia: Kwietnia 15, 2015, 16:43:54 »
    Sugeruje pan, ze złoczyńcy nie wiedzieli ze zbezczeszczanie miejsca kultu i aresztowanie przywódców religijnych wywoła zamieszki?
    Czy to takie trudne do przewidzenia?

Czy to przypadek ze nędznicy wybrali akurat tak krytyczny moment dla Królestwa?
    Pytanie brzmi: nieudolność czy zdrada?

Nigdzie nie było napisane, że to miejsce kultu, więc nie rozpowiadać fałszywych plotek.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Kwietnia 15, 2015, 17:05:20 »
    Nigdzie nie było napisane, że to miejsce kultu, więc nie rozpowiadać fałszywych plotek.
    Ignorancja nie zwalnia z odpowiedzialności...

To ze swadiański agent nie potrafi czytać i nie zna prawa wcale mnie nie dziwi.
    Już tzw "sędzia" tymos3 wykazał się świetną znajomością języka: "jestem sędziom".
    Swadianie najwyraźniej kiepsko szkolą swoich agentów.

SPOPE jest lojalne wobec Króla, najważniejsze by Król zwyciężył, a Swadiańscy heretycy ponieśli klęskę.
    Cała reszta jest tyle warta co kurz na drodze.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Kwietnia 15, 2015, 17:06:31 »
    Ignorancja nie zwalnia z odpowiedzialności...

To ze swadiański agent nie potrafi czytać i nie zna prawa wcale mnie nie dziwi.
    Już tzw "sędzia" tymos3 wykazał się świetną znajomością języka: "jestem sędziom".
    Swadianie najwyraźniej kiepsko szkolą swoich agentów.

Przestań zasłaniać się tym przejęzyczeniem, gdyż sam byś go nie zauważył, gdyby nie pomoc Pana Agisa.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #188 dnia: Kwietnia 15, 2015, 17:08:04 »
    Czyli pańskim zdaniem, panie Waldzios, każdy przywódca każdego kultu, w tym, załóżmy hipotetycznie, uznającego za jeden z sakramentów mordowanie nieletnich, jest nietykalny w swoim miejscu kultu, bo to wywoła zamieszki? Były jakieś podejrzenia, albo raczej czyjś donos - tym razem nie mój, żałuję, bo chciałem zrobić to pierwszy - a zgodnie z ustaleniami stanu wyjątkowego na czas jego trwania podejrzani winni byli być przetrzymywani w więzieniu. Tedy nie wiem, o co wam teraz idzie.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Kwietnia 15, 2015, 17:08:54 »
    Poza tym zapomniałem powiedzieć o tym, że nigdzie nie ma napisane, iż jest to miejsce kultu.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Kwietnia 15, 2015, 17:44:29 »
    Czyli pańskim zdaniem, panie Waldzios, każdy przywódca każdego kultu, w tym, załóżmy hipotetycznie, uznającego za jeden z sakramentów mordowanie nieletnich, jest nietykalny w swoim miejscu kultu, bo to wywoła zamieszki? Były jakieś podejrzenia, albo raczej czyjś donos - tym razem nie mój, żałuję, bo chciałem zrobić to pierwszy - a zgodnie z ustaleniami stanu wyjątkowego na czas jego trwania podejrzani winni byli być przetrzymywani w więzieniu. Tedy nie wiem, o co wam teraz idzie.
    Gdyby nie stan wyjątkowy oskarżyłbym pana o obrazę uczuć religijnych...
    Co do mordowania nieletnich to Poczciwy Eneasz tego zakazuje, w przeciwieństwie do kilku bogów ze starego panteonu..., więc jest legalne wszędzie poza siedzibą SPOPE.

Samo aresztowanie było legalne, dokonane za zezwoleniem Króla, tego nie kwestionujemy, problem stanowi szereg przestępstw które nastąpiły przed, w trakcie i po aresztowaniu..., wliczając w to fałszowanie dokumentów królewskich, preparowanie dowodów i zdemolowanie miejsca kultu...

Sugerowanie ze Król wydając rozkaz, mógł zezwolić na łamanie prawa, niebezpiecznie zbliża pana do przestępstwa znieważenia władz państwa.

Kodeks karny określa znieważania miejsc kultu jak przestępstwo, twarde prawo, ale prawo.
    Swoją drogą, pańska pogarda dla przestrzegania prawa, zaczyna być zastanawiająca...

Poza tym zapomniałem powiedzieć o tym, że nigdzie nie ma napisane, iż jest to miejsce kultu.
    Wielki napis SPOPE na bramą, i olbrzymi baner z podobizną poczciwego Eneasza nie jest trudny do zauważenia.
    Głośne modlitwy i odgłosy samobiczowania brata Octaviana tez ciężko przegapić!

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #191 dnia: Kwietnia 15, 2015, 17:53:41 »
    Aresztowanie było nielegalna, gdyby było siedział bym w więzieniu - co to miało być - wczasy?

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #192 dnia: Kwietnia 15, 2015, 18:00:58 »
    Było to ostrzeżenie od władz Zendarskich do Eneaszaowców. Wyciągnijcie z niego dobrą lekcję.
    Siedziba SPOPE nie jest miejscem kultu, jako że Eneasz nie jest kultem w Zendarze. Wszystkie miejsca kultu muszą zostać potwierdzone przez króla lub burgrabię i jeżeli się nie mylę siedziba SPOPE nigdy takiego potwierdzenia nie otrzymała.

Burgrabia Adam z Kur
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #193 dnia: Kwietnia 15, 2015, 20:53:21 »
    Prowokacja!
    Od teraz popieram Dyktatora - w ten sposób ukryci się raz na zawsze szachrajstwa na dole. Jesteście jeszcze większym zgorzeniem dla Zendaru, co udowodniliście, cwaniaki.
    Będę popierał króla, wam na złość!
    Wiwat król! HA!

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Kwietnia 15, 2015, 22:35:04 »
    Było to ostrzeżenie od władz Zendarskich do Eneaszaowców. Wyciągnijcie z niego dobrą lekcję.
    Niektórym Władza uderzyła do głowy..., zapomnieli ze istnieje prawo...,  ubzdurali sobie się ze nasza monarchia to ich prywatny zamtuz...

Chwała Dyktatorowi, na pohybel zdrajcom i sprzedawczykom !!!!

Siedziba SPOPE nie jest miejscem kultu, jako że Eneasz nie jest kultem w Zendarze. Wszystkie miejsca kultu muszą zostać potwierdzone przez króla lub burgrabię i jeżeli się nie mylę siedziba SPOPE nigdy takiego potwierdzenia nie otrzymała.
    Skrajna ignorancja i pogarda dla prawa!!!

Ustawa nr. 1 z dnia 03.04.2015 wyraźnie głosi:
    "Pozostałem kulty mogą czcić swoich bogów jednakże nie mogą to robić w miejsca publicznych, a jedynie w swych siedzibach"

Skoro siedziba jest miejscem gdzie kultowi wolno czcić swoich bogów, więc jest miejscem kultu, oczywista oczywistość !!!

Nie istnieje prawo mówiące inaczej...