Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 73002 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #450 dnia: Kwietnia 01, 2015, 13:09:27 »
    Na ich miejscu nie dawałbym takich żartów. Telewidzowie są tak ogłupieni, że mogą uwierzyć w te sondaże ;)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #451 dnia: Kwietnia 01, 2015, 13:14:38 »
    A Duda według filmiku wiedział o wszystkim i prosił ją o to. Widzę o zgrozo, że nawet nie zadałeś sobie trudu obejrzenia do końca.

Zadałem sobie trud, żeby obejrzeć całość. Ale sądzę, że powiedziała tak, bo jej głupio było o to prosić, szczególnie, że sama przyznała, że jest to zakazane. W każdym bądź razie miała problem by sobie przypomnieć na jakie stanowisko kandyduje jej syn, więc zachowałbym dystans do informacji przez nią podawanych.. Duda też zresztą temu zaprzeczył, więc jego słowo przeciwko jej słowu.

Swoją drogą Twój idol blokuje komentarze pod filmami oto i jego styl dopuszczenia do głosu każdego.. Co za upadek. Komorowski bis.
    To, że go popieram, nie znaczy, że jest moim idolem. Proszę IvE, nie porządkuj ludzi według własnych kryteriów. Korwin może być Twoim idolem, czy nawet bóstwem, jednak ja nie traktuję w ten sposób polityków. I co z tego, że są zablokowane komentarze pod filmami? Czy od debaty z ludźmi są komentarze na YouTube?? Jeśli tak, to czemu Korwin nie prowadzi swojego kanału? Bo szczere na każdy komentarz sensowny (nawet z zawartą krytyką) przypadałoby 10 debilnych (nawet pochwalnych), a może i więcej.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #452 dnia: Kwietnia 01, 2015, 13:25:22 »
    Temat  tych podpisów jest mało istotny.. oprócz faktu, że ten człowiek umie własną matkę w bagno wpakować. Co dopiero gdyby krajem rządził.

Idol to był oczywisty pstryczek w Twój nos. Swojego idola bezkrytycznie się przyjmuję. W moim mniemaniu tak traktujesz Dudę. Stąd ten mój zabieg.. Ja w wielu kwestiach nie zgadzam się z Korwinem albo mam inny pogląd. Niestety sam wyśmiewałeś Komorowskiego, że ogranicza wolność wypowiedzi sam teraz bronisz Dudę gdy robi identycznie to samo. Stajesz się niewiarygodny. Jednak..

Wracamy do mantry:

Kwestię
    1) Zadłużania państwa i w ogóle faktu powstawania deficytu.
    2) Braku propozycji co zrobić z tym, że Polacy po prostu wymierają i niedługo w Polsce zostaną emeryci
    3) Faktu oczywistego bankructwa ZuSu co dalej po tym?

Co tak uciekacie od tego jak od rozpalonego żelaza. Przypominam, że to nam nie naszym kochanym rodzicom przyjdzie wypić te piwo. Więc każdego młodego człowieka powinno to interesować w pierwszej kolejności.

A więc co Twój idol proponuję albo co proponujesz sam?

Bo szczere na każdy komentarz sensowny (nawet z zawartą krytyką) przypadałoby 10 debilnych (nawet pochwalnych), a może i więcej.

Gotcha ! A więc dajesz prawo do wypowiedzi wybranym? Dlaczego debil nie może wypowiedzieć swojego zdania?

Jeśli tak, to czemu Korwin nie prowadzi swojego kanału?

Korwin nie prowadzi swojego kanału tak jak i Duda. Robią to za niego ludzie. U Korwina po prostu kanał na yt prowadzi koncern Cepervolk. Jest jednak podstawowa różnica pomiędzy Dudą a Korwinem. Korwin przynajmniej raz w miesiącu odpala livestreama na którym każdy może zadać mu pytanie. Są tam też te debilne, często też dzwonią do niego trolle.  Co Ty na to? Znasz jakiegoś polityka co by miał takie jaja i otwarte podejście do wyborców?

Tutaj jeden z przykładów jak to wygląda : https://www.youtube.com/watch?v=p9bvGF208GI

I przestań bronić tego człowieka bo nie jest wart Twojej uwagi.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2015, 13:39:21 wysłana przez ^IvE »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #453 dnia: Kwietnia 01, 2015, 13:41:08 »
    albo co proponujesz sam?

Ja nie kandyduję...

Kwestię
    1) Zadłużania państwa i w ogóle faktu powstawania deficytu.
    2) Braku propozycji co zrobić z tym, że Polacy po prostu wymierają i niedługo w Polsce zostaną emeryci
    3) Faktu oczywistego bankructwa ZuSu co dalej po tym?

Czy to nie ty popierałeś Waldziosa, gdy ten wytykał, że te wszystkie prezydenckie postulaty są nierealne, bo prezydent nie ma zwyczajnie takich uprawnień? A więc leży to w zakresie możliwości prezydenta, czy nie leży? Bo jak nie leży, to skoro już pytasz o to, to chętnie posłucham, co Korwin Twój Jaśnie Oświecony zamierza zrobić jako PREZYDENT, nie jako monarcha.

oprócz faktu, że ten człowiek umie własną matkę w bagno wpakować. Co dopiero gdyby krajem rządził.
    Tak? A skąd ta pewność, że właśnie sama się nie wpakowała i przy okazji nie wepchnęła syna w ogień krytyki? Teraz pewnie odpowiesz "w takim razie pewnie w genach tą cechę odziedziczył i też wpakuje kraj w kłopoty". :)

Gotcha ! A więc dajesz prawo do wypowiedzi wybranym? Dlaczego debil nie może wypowiedzieć swojego zdania?
    Przestaję cię rozumieć... Kto powiedział, że tylko debile piszą bzdurne komentarze? Widzę, że rzadko korzystałeś z YouTube'a.

Korwin nie prowadzi swojego kanału tak jak i Duda. Robią to za niego ludzie. U Korwina po prostu kanał na yt prowadzi koncern Cepervolk. Jest jednak podstawowa różnica pomiędzy Dudą a Korwinem. Korwin przynajmniej raz w miesiącu odpala livestreama na którym każdy może zadać mu pytanie. Są tam też te debilne, często też dzwonią do niego trolle.  Co Ty na to? Znasz jakiegoś polityka co by miał takie jaja i otwarte podejście do wyborców?
    Przecież Duda też sam osobiście nie prowadzi tego kanału... I co z tego, że odpala livestreama raz w miesiącu? Każdy ma swoje metody prowadzenia kampanii, czy promowania się. Gdyby Duda teraz skopiował to ze stylu Korwina, to też byś krytykował, że zwyczajnie to zerżnął.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #454 dnia: Kwietnia 01, 2015, 13:46:17 »
    Na ich miejscu nie dawałbym takich żartów. Telewidzowie są tak ogłupieni, że mogą uwierzyć w te sondaże ;)

Na bank nie jest to materiał z telewizji, a zwykły montaż jakiegoś śmieszka w internecie. Gdyby coś takiego w TVN puścili, to ktoś by z hukiem z roboty wyleciał. ;) O pewnych rzeczach nie można mówić nawet w formie żartu, bo a nuż część odbiorców żartu nie zrozumie, a inni nie daj Boże zainteresują się tematem. Nie po to przez kilka miesięcy ustawia się wyborców odpowiednimi sondażami, by potem wszystko zniszczyć zwykłym żartem.

Inna sprawa, że fajnie by było zobaczyć jak zmieniłoby się rzeczywiste rozłożenie głosów, gdyby TV powiedzmy przez miesiąc publikowała takie właśnie sondaże. Byłby to ciekawy eksperyment socjologiczny. :)

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #455 dnia: Kwietnia 01, 2015, 13:49:07 »
    I FILAR - RODZINA
    Wśród zapowiedzi programowych Dudy znalazło się:
    1. 500 zł miesięcznie na każde dziecko w biedniejszej rodzinie i 500 zł na drugie dziecko w zamożniejszych, wsparcie rodzin z niepełnosprawnymi dziećmi, uprawnienia emerytalne dla rodziców, którzy zajmowali się przez wiele lat domem.
    Komentuje: Pan Duda to jakiś zbawca, on da nam pieniądze niczym książę żebrakowi!.... ta, ciekawe skąd te pieniądze weźmie? ^^

2.Dodał, że jako prezydent przygotuje projekt przywrócenia wieku emerytalnego 60 lat dla kobiet i 65 lat dla mężczyzn. Jego zdaniem podniesienie wieku emerytalnego było „wielką niesprawiedliwością, która nigdy nie powinna być zaakceptowana przez prezydenta”.
    Komentarz: To akurat chyba jest dobre, bo młodzi będą mieli więcej szans na pracę.

3.Duda zadeklarował, że jako prezydent przedstawi program mieszkaniowy dla młodych małżeństw; mieszkania miałyby powstawać na gruntach Skarbu Państwa i być realizowane, pod nadzorem rządu, przez polskie firmy budowlane.
    Komentarz: Już widzę, jak nasi kochani politycy "oddają" ziemie skarbu państwa, a nawet lepiej !, rząd ma nadzorować, czyli znowu przetargi, przekręty itp itd. &Polak Potrafi&
    4.Mówił też o likwidacji VAT na ubranka dziecięce, tworzeniu szans zawodowych dla młodych w Polsce, aby nie musieli pracować za granicą, a także o daniu możliwości wyboru rodzicom, czy posłać dziecko do szkoły w wieku 6 czy 7 lat oraz o możliwości konsultacji programów szkolnych z rodzicami.
    Komentarz: Likwidacja VAT-u czyli kolejne pieniądze, które nie trafią o budżetu(ale przecież nie musimy zwiększać wpływów do budżetu, mamy dużo hajsu $$), a co do tego, że to rodzicie powinni decydować o swoich dzieciach to się zgadzam

.....
    To tylko część programu, ale chciałem już na wstępie pokazać , że Pan Duda jest cudotwórcą ekonomicznym. Wziąć od kogoś mniej, a dać mu więcej, jak? Bo Jezusem Chrystusem to on nie jest, przykro mi.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #456 dnia: Kwietnia 01, 2015, 13:50:20 »
    @Dyktator

Nie masz zdania na żaden temat to ciężko dyskutować no ale spróbujemy.

Na początku wkleję to bo zedytowałem post i mogłeś nie przeczytać:

Tutaj jeden z przykładów jak to wygląda : https://www.youtube.com/watch?v=p9bvGF208GI

I przestań bronić tego człowieka bo nie jest wart Twojej uwagi.

_______________________________________ _____________________________

Czy to nie ty popierałeś Waldziosa, gdy ten wytykał, że te wszystkie prezydenckie postulaty są nierealne, bo prezydent nie ma zwyczajnie takich uprawnień? A więc leży to w zakresie możliwości prezydenta, czy nie leży? Bo jak nie leży, to skoro już pytasz o to, to chętnie posłucham, co Korwin Twój Jaśnie Oświecony zamierza zrobić jako PREZYDENT, nie jako monarcha.

Oczywiście ja nie widzę w kategoriach czarno/białe. Było by to trudne do wprowadzenia ale możliwe. Jednak cały czas piszę, że Korwin ma pomysł na to i to jest najistotniejsze i gdyby w końcu doszedł do władzy to by wprowadził to. Duda ani jako prezydent ani jako nie-prezydent nie ma żadnego pomysłu, czyli tragedia.  Korwin jako prezydent ma moc ustawowodawczą dlatego ciągle wspominam o tych postulatach bo teoretycznie można to wprowadzić szachując odpowiednio sejm jako zwierzchnik armii i służb. Dlatego te postulaty są realne. A co może wprowadzić na pewno?

-Uniewinnianie alimenciarzy, palących trawkę i innych ludzi, którzy nie powinni siedzieć w więzieniach,
    -Wetowanie idiotycznych ustawach i paraliż sejmu aby musiał się dogadać z nim i udało by się wprowadzić parę z postulatów podanych powyżej,

Tak? A skąd ta pewność, że właśnie sama się nie wpakowała i przy okazji nie wepchnęła syna w ogień krytyki? Teraz pewnie odpowiesz "w takim razie pewnie w genach tą cechę odziedziczył i też wpakuje kraj w kłopoty". :)

W takim razie odpowie za swoją głupotę - "volenti not fit iniuria" Ja debilom i głupcom nie odmawiam zabierania głosu jak Ty to praktykujesz.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #457 dnia: Kwietnia 01, 2015, 18:12:55 »
    IvE, edycje widziałem i na nią również odpowiedziałem.

@Down: Na dyskusje przyjdzie czas, teraz trochę zajęty jestem ...
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #458 dnia: Kwietnia 01, 2015, 18:17:07 »
    Smuci mnie to, że nawet nie wysiliłeś się podyskutować. Jak ja mam potem nie sądzić, że Wy po prostu jesteście naiwni do bólu? Zero krytyki, zero refleksji. Zero próby nawet obronienia swoich poglądów czy kandydata. Jak można potem iść z czystym sumieniem głosować? Skoro nawet nie umie się wypowiedzieć na żaden temat ani na temat tego co proponuje kandydat na którego się idzie głosować. Cóż Twoja wola i prawo.

@Down: Na dyskusje przyjdzie czas, teraz trochę zajęty jestem ...

Szczerze w to wątpię wypowiadałeś się dzisiaj kilkakrotnie a potrafiłeś się tylko powołać na Waldka lub wypalić, że nie wypowiem się bo nie kandyduje. Cóż ja jednak trzymam za słowo. Poczekam. Nie chcę Cię uważać, za ślepego-bezrefleksyjnego wyborcę.

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #459 dnia: Kwietnia 01, 2015, 20:50:04 »
    Uwaga! Najnowszy sondaż prezydencki prosto z faktów! Jak widać TVN podało wreszcie prawdziwe sondaże, a nie zafałszowane jak zwykle.

@ down: Rzeczywiście. Następnym razem muszę dokładniej wątek przejrzeć wątek. Jakoś mi to umknęło w gąszczu najnowszej politycznej batalii.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2015, 21:55:33 wysłana przez hubtus »

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #460 dnia: Kwietnia 01, 2015, 20:52:53 »
    @hubtus

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #461 dnia: Kwietnia 02, 2015, 21:19:10 »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #462 dnia: Kwietnia 02, 2015, 23:09:39 »
    yyyy. Aha.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Kwietnia 03, 2015, 06:12:31 »
    Coś pięknego Selfrocie :D

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #464 dnia: Kwietnia 04, 2015, 14:02:30 »
    https://www.youtube.com/watch?v=HXEu981uMrU

Ktoś mi wytłumaczy o czym on bredzi? Kompletnie oszalał. Gorzej niż Bredzisław.