@Dyktator
Nie masz zdania na żaden temat to ciężko dyskutować no ale spróbujemy.
Na początku wkleję to bo zedytowałem post i mogłeś nie przeczytać:
Korwin nie prowadzi swojego kanału tak jak i Duda. Robią to za niego ludzie. U Korwina po prostu kanał na yt prowadzi koncern Cepervolk. Jest jednak podstawowa różnica pomiędzy Dudą a Korwinem. Korwin przynajmniej raz w miesiącu odpala livestreama na którym każdy może zadać mu pytanie. Są tam też te debilne, często też dzwonią do niego trolle. Co Ty na to? Znasz jakiegoś polityka co by miał takie jaja i otwarte podejście do wyborców?
Tutaj jeden z przykładów jak to wygląda :
https://www.youtube.com/watch?v=p9bvGF208GII przestań bronić tego człowieka bo nie jest wart Twojej uwagi.
Czy to nie ty popierałeś Waldziosa, gdy ten wytykał, że te wszystkie prezydenckie postulaty są nierealne, bo prezydent nie ma zwyczajnie takich uprawnień? A więc leży to w zakresie możliwości prezydenta, czy nie leży? Bo jak nie leży, to skoro już pytasz o to, to chętnie posłucham, co Korwin Twój Jaśnie Oświecony zamierza zrobić jako PREZYDENT, nie jako monarcha.
Oczywiście ja nie widzę w kategoriach czarno/białe. Było by to trudne do wprowadzenia ale możliwe. Jednak cały czas piszę, że Korwin ma pomysł na to i to jest najistotniejsze i gdyby w końcu doszedł do władzy to by wprowadził to. Duda ani jako prezydent ani jako nie-prezydent nie ma żadnego pomysłu, czyli tragedia. Korwin jako prezydent ma moc ustawowodawczą dlatego ciągle wspominam o tych postulatach bo teoretycznie można to wprowadzić szachując odpowiednio sejm jako zwierzchnik armii i służb. Dlatego te postulaty są realne. A co może wprowadzić na pewno?
-Uniewinnianie alimenciarzy, palących trawkę i innych ludzi, którzy nie powinni siedzieć w więzieniach,
-Wetowanie idiotycznych ustawach i paraliż sejmu aby musiał się dogadać z nim i udało by się wprowadzić parę z postulatów podanych powyżej,
Tak? A skąd ta pewność, że właśnie sama się nie wpakowała i przy okazji nie wepchnęła syna w ogień krytyki? Teraz pewnie odpowiesz "w takim razie pewnie w genach tą cechę odziedziczył i też wpakuje kraj w kłopoty". :)
W takim razie odpowie za swoją głupotę - "volenti not fit iniuria" Ja debilom i głupcom nie odmawiam zabierania głosu jak Ty to praktykujesz.