Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 72890 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #315 dnia: Marca 17, 2015, 17:58:18 »
    "Kończ waść kadencję, wstydu oszczędź", czyli Komorowski w Koszalinie. Kolejne miasto, znowu gwizdy.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #316 dnia: Marca 17, 2015, 18:05:47 »
    Radze każdemu by "wyjrzał za okno", to znaczy sam sobie wyrobił zdanie.

Samo "wyglądanie za okno" można sobie o kant tyłka rozbić, jeśli nie idzie ono w parze z analizą decyzji podejmowanych przez rządzących i analizą szans, jakie dane państwo miało i wykorzystało/zaprzepaściło.

Wciskanie ludziom ciemnoty, w rodzaju twoich tyrad

No tak. Za to popieranie nieudolnych, złodziejskich rządów to przejaw jasności umysłu i wysokiej mądrości.

Staram się jedynie wyjaśnić ze istnieją ludzie o innych poglądach niż ty, którzy maja takie samo prawa wyrażania opinii.

Bardzo sobie szanuję osoby, które mają inne poglądy. Jest jednak różnica między ludźmi z poglądami, a ludźmi z wypranym mózgiem, powtarzającymi tylko to, co im wbito do głowy. Ci pierwsi potrafią bronić swych poglądów sensownymi argumentami, konkretami. Ci drudzy szukają tylko jak z niewygodnych pytań się wywinąć, bo rzeczowej odpowiedzi nie posiadają.

Pokaż mi jedną partie polityczna na świecie która wypełniła wszystkie punkty programowe.

Nie ma takiej. Niektóre się jednak starają zrealizować swój plan, podczas gdy PO robi coś zupełnie odwrotnego, byle utrzymać swoich ludzi przy korycie.

Wygodne wytłumaczenie, absurdalne, ale wygodne. Wszystkie błędy to wina PO, wszystkie osiągnięcia to przypadek.

A co jest absurdalnego w punktowaniu po kolei złych, niekorzystnych dla obywateli decyzji Rządu i prezydenta? Nie piszę, że wszystko co złe to wina PO, tylko krytykuję konkretne sprawy i konkretną politykę. Ty zaś po raz kolejny walisz ogólnikami. Zacznij może wymieniać te "wszystkie osiągnięcia", to będę w końcu miał do czego się odnieść. Na razie nie mam pojęcia o czym mówisz.

Skoro masz te konkretne argumenty, to je przedstaw, ciągle się nimi chwalisz, ale żadnego nie przytoczyłeś.

Widzę, że mamy problemy nie tylko z pamięcią, ale i ze wzrokiem. Rzuciłem Ci kilka przykładów, ale widzę, że umknęły. Mam jednak dobry humor, więc łap:

(click to show/hide)

...wymieniać dalej, czy na razie Ci wystarczy?

Po pierwsze, co z Korwinowskim hasłem "każdy powinien dbać o własny interes" , nie dotyczy pracodawców?

Znowu ta powalająca logika... Obecnie pracodawcy też dbają o swój interes i jakoś, jak wspomniałem wyżej, potrafią płacić pracownikowi więcej, niż wynosi kwota minimalna. Robią to pomimo wysokich kosztów, jakie muszą przez to ponieść. Da się? Da. Skoro jest to możliwe teraz, przy tak dużym opodatkowaniu pracy, to tym bardziej będzie możliwe, gdy to opodatkowanie zostanie zmniejszone lub zniknie całkiem.

Po drugie, Mikke ciągle twierdzi ze podatek dochodowy (i przymusowe składki ubezpieczeniowe), powodują  zastój w gospodarce. Zlikwidowanie tych danin ma w teorii zlikwidować ten zastój.
    Problem w tym, ze JKM przemilcza pewien fakt, ta suma nie podwoi się magicznie.
    Jeśli pracodawca odda różnice pracownikowi to zyska tylko pracownik, firma pozostanie w punkcie wyjścia. Warunkiem rozwoju firmy i docelowo całej gospodarki jest zatrzymanie różnicy przez pracodawce!

Widać, że niewiele miałeś do czynienia z działalnością gospodarczą. Firma, nawet jeśli całą kwotę zadecyduje oddać pracownikowi, nie tylko nie traci nic, co wręcz zyskuje już na starcie. Poza samymi pieniędzmi są jeszcze takie rzeczy jak wydajność pracy, czy zadowolenie i zaangażowanie pracowników. Gdybym miał do wyboru zaoszczędzić parę groszy na czyjejś wypłacie, a mieć szczęśliwego, wydajniejszego pracownika, to bez zastanowienia biorę to drugie, zwłaszcza jeśli moja firma jest niewielka i działa w sektorze usług. Te pieniądze migiem by do mnie wróciły.

To naprawdę śmierdzi rasizmem. Obeszłoby się bez słowa "murzynów".

Ach ta poroniona "poprawność polityczna". :)
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2015, 18:28:10 wysłana przez Daedalus »

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #317 dnia: Marca 17, 2015, 18:36:22 »
    "Kończ waść kadencję, wstydu oszczędź", czyli Komorowski w Koszalinie. Kolejne miasto, znowu gwizdy.

I bardzo dobrze, rządy PO w Zachodniopomorskim są tylko totalną zapaścią tego regionu.

http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/856875,sciana-zachodnia-czyli-polska-c-rosnie-dystans-do-sredniej-krajowej.html
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #318 dnia: Marca 17, 2015, 19:09:52 »
    Moim zdaniem Waldzios stwierdzenie, że myślimy w sposób dychotomiczny jest nie trafione, bo tak samo jak ty uważasz, że "Dla mnie PO mieści się gdzieś w dolnej części skali, ale główne siły opozycyjne lądują jeszcze niżej.", to np. dla mnie KNP, czy KORWiN jest dużo lepszą alternatywą, niż reszta partii. Nie stwierdzam jednak, że są to partię idealne, bo takowe nie istnieją i raczej nikt w 100% z żadną partią się nie utożsamia. Także ja tu żadnej dychotomii nie widzę.
    I bardzo dobrze. Tak powinno być.

Zupełnie nie to miałem na myśli. Ta wypowiedz o dychotomii odnosiła się konkretnie do twojego posta:
    "Co nie zmienia jednak faktu, że skoro PO jest takie świetne to powinieneś nas przynajmniej zarzucić masą świetnych decyzji, które zostały podjęte przez obecnego prezydenta jak i Platformę Obywatelską. "

Dychotomia była w twoim w stwierdzeniu "skoro PO jest takie świetne to powinieneś ....", założyłeś ze skoro nie dostrzegam katastrofy, to automatycznie uważam PO za "świetne".

Myślenie czarno-białe w tym przypadku polega na określaniu mnie jako zwolennika platformy, tylko dlatego ze nie jestem jej zaciekłym wrogiem, według spolaryzowanego schematu (wróg PO - zwolennik PO).

Tylko tyle, przepraszam jeśli doczytałeś się w moim poście więcej.

<< ściana absurdalnego tekstu >>
    Właśnie dzięki takiemu irracjonalnemu narzekactwu Komorowski wygra wybory.
    Wielkie dzięki w jego imieniu....
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2015, 19:50:44 wysłana przez Waldzios »
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #319 dnia: Marca 17, 2015, 19:51:18 »
    Właśnie dzięki takiemu irracjonalnemu narzekactwu

No k**wa, ręce opadają. Tak jak mówiłem - napluj im w twarz, powiedzą ci, że deszcz pada. Zero argumentów, zero konkretów, ucieczka od merytorycznej dyskusji. Jesteś waść podręcznikowy wręcz przykład leminga.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #320 dnia: Marca 17, 2015, 20:08:34 »
    Prusak, nie rozumiesz. Nikt nie ma bólu dupy że napisał "murzyni". Jak byłem mały to Murzynek Bambo mnie nie urażał i wciąż nie uraża. Ive mógł napisać nygus, niggro, niger, to nie o to chodzi. Rasizmem nazwałem to że Ive wymenił murzynów i ich magiczne socjale. To już śmierdzi rasizmem i ciemną stroną FOX News.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #321 dnia: Marca 17, 2015, 20:17:13 »
    Tworzysz jakąś otoczkę której nie ma. Użyłem określenia socjale dla murzynów bo od tego się zaczęło, socjale obejmują aktualnie też ludność latynoską i innych imigrantów. Napisałem, że zjawisko jest jednym z problemów Ameryki. Nie uważam jednak ani murzynów ani latynosów za gorszych. Piszę tylko o szkodliwym zjawisku i tyle, a to że akurat te grupy to obejmuje to co zrobię. Pewnie też tam znajdą się biali co biorą. Ja rozumiem, że choroba poprawności politycznej co niektórych tutaj ogarnęła ale nie popadajmy w skrajności i nie rozmywajmy tematu przez to. Chwała Bogu, że u nas jest jeszcze w miarę normalnie bo na zachodzie ludzie nabierają wody w usta i potrafią nawet odejść jak się tylko zahaczy o temat.

Co do tego, że według niektórych rasizmem jest nazywanie murzyna , murzynem. No chyba sobie jaja robicie. Dla mnie nawet nazwanie niggerem nie jest w mojej ocenie żadną obrazą. Sami siebie tak nazywają i nie uważają tego za obraźliwe w czym więc problem? Co innego gdybym napisał, że murzyni to podludzie i gorsza rasa czego nie uważam to wtedy moglibyście mi coś zarzucić. Tworzycie iluzję i problemy których nie ma. A na świecie się z nas i naszych "problemów" co najwyżej śmieją.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #322 dnia: Marca 17, 2015, 20:22:46 »
    Polecam obejrzeć, przeczytać czy posłuchać rzetelnych informacji na temat socjałów dla Latynosów. Jest to ulubiony trick mediów, bo w końcu kto lubi jakiegoś grubego Carlosa? Prawda jest taka że takich socjali nie ma. Null.

Nikt nie ma bólu dupy że napisał "murzyni". Jak byłem mały to Murzynek Bambo mnie nie urażał i wciąż nie uraża. Ive mógł napisać nygus, niggro, niger, to nie o to chodzi.
    Mam się wyrazić jeszcze jaśniej? Nie, słowo murzyn nie jest dla mnie żadnym problemem. Jak mówię po Polsku, u nas to ujdzie z powodów które ktoś wcześniej wypisał. Ale na Zachodzie lepiej mówić czarny czy Afro-Amerykanin.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #323 dnia: Marca 17, 2015, 20:24:22 »
    Zachód jest tak zdegenerowany, że to prawda lepiej tak tam mówić. Jednak powinniśmy u nas odcinać się od tych zgniłych narodów bez perspektyw i mówić normalnie i po polsku.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #324 dnia: Marca 17, 2015, 20:34:15 »
    W pewnym sensie jest mniej zdegenerowany. Marie LePen ma znacznie większe poparcie niż KNP, KORWIN i wszystkie radykalne partie razem wzięte. Na zachodzie policja, armia i państwo mają wysoki prestiż, zaufanie i np. plucie na policję jest bardzo źle odbierane. W Polsce głównym zadaniem opozycji jest oplucie każdego funkcjonariusza, każdego żołnierza i urzędnika i sprawienie że podstawowe procesy demokracji jak wybory są mechanicznie nazywane sfałszowanymi. Na zachodzie jest wybór, a w Polsce księżą gwałcą chłopaków, więc znajduje się im wygodną prace w innej diecezji a doktorzy zabijają matki żeby te urodziły martwe płody. Nie, to my jesteśmy zdegenerowani. Jeżeli nie zmienimy naszej mentalności, pozostanie nam tylko dołączenie do szczęśliwego klubu ciemnogrodu i biedy Rosja-Białoruś-Ukraina.

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #325 dnia: Marca 17, 2015, 20:36:09 »
    Dychotomia była w twoim w stwierdzeniu "skoro PO jest takie świetne to powinieneś ....", założyłeś ze skoro nie dostrzegam katastrofy, to automatycznie uważam PO za "świetne".
    Myślenie czarno-białe w tym przypadku polega na określaniu mnie jako zwolennika platformy, tylko dlatego ze nie jestem jej zaciekłym wrogiem, według spolaryzowanego schematu (wróg PO - zwolennik PO).

Tylko tyle, przepraszam jeśli doczytałeś się w moim poście więcej.
    Tu już nie chodziło mi nawet o to, że widzę świat PO w wersji wróg, czy zwolennik tylko o fakt, że sam uważasz takiego JKM za kosmitę i go krytykujesz, a sam nie podajesz argumentów dlaczego obecny prezydent wywarł na tyle pozytywne wrażenie, że chcesz na niego oddać głos. Skoro już krytykujesz jedną stronę, to podaj argument dlaczego według ciebie druga strona jest lepsza, bo powiedz mi proszę co to za dyskusja, gdzie obydwie strony siebie krytykują, a tylko jedna popiera swoją krytykę argumentami? Czytając tę dyskusje czuję się trochę jak w podstawówce, gdzie uczeń domagający się wyższej oceny ze sprawdzianu, kłóci się z nauczycielem i na każde pytanie nauczyciela "Czemu powinienem Panu podwyższyć ocenę?" uczeń odpowiada "Bo ja wiem więcej", "Nie umie Pan sprawdzać" itd. Poprzyj swoją tezę po prostu jakimiś argumentami, a to że druga strona się z nimi nie zgadza to już zupełnie inna para kaloszy.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Marca 17, 2015, 20:46:26 »
    A byłeś kiedyś w Anglii i widziałeś po parkach grupy młodzieniaszków po 20 parę lat bez zębów ćpających za socjal? A widziałeś kiedyś aby po tym jak ktoś włożył Ci nóż w udo, ty zabiłeś kogoś w obronie własnej szedłeś siedzieć? A widziałeś kiedyś, że nie można wyciągnąć telefonu po zmroku bo mogą Cię dojechać z nożem? A widziałeś kiedyś szwadrony Policji pod klubami z ostrą amunicją. A widziałeś kiedyś, że nie możesz się odzywać na pewne tematy bo mogą Cię wytykać z palcami albo zwolnić z pracy? To się dzieję w Anglii.

Oczywiście są u nas patologię i korupcja przez władzę, która jest skonstruowana aby kraść. Jednak u nas panują jednak pewne zasady przyzwoitości zanikające niestety z dnia na dzień. Bakteria poprawności politycznej i społeczna akceptacja dla wywlekania dewiacji to u nas nadal margines. Wszystko ma jednak wiele aspektów. Tam służby bardziej są przychylne na ogół obywatelom. Policjant potrafi zawieść do domu a gdy pijesz piwko w parku potrafi dać ci mapkę ze strefami gdzie można pić i poprosić o odejście zamiast wlepiać mandat. U nas to tylko aby dowalić i zgarnąć premię za złapanych gówniarzy. Wybory w oczywisty sposób u nas fałszują i to widzi ślepy, nie dziw się, że ludzie wtedy się buntują. Skoro nie ma mojego głosu na listach a głosowałem, to jest to oczywiste fałszerstwo. I przestańcie wmawiać głupoty, że nie. Można też podażąć śladem idola Waldziosa, Niesiołowskiego, i twierdzić, że te głosy i tak nie maja znaczenia.  Nie dziw się, że ludzie się buntują. Prawda jest taka jednak, że sam nasz naród z grubsza ma nadal zasady przyzwoitości, tylko niestety jesteśmy pod butem władzy. Niektórzy lubią bycie butowanym byle by żyć i żreć jak Waldzios, niektórzy mają większe ambicję. Na szczęście u nas nadal większość chcę coś działać.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #327 dnia: Marca 17, 2015, 21:01:16 »
    Nie, przyzwoitości własnie nam brakuje.
    Przykłady bardzo ładne, ale uwierz mi, podajesz albo przykłady z gett albo z kiepskich dzielnic. Nie wszędzie tak to wygląda, a szczególnie już na prowincji.

Jakiej przyzwoitości? Ładnie mówić dobrze o Polsce, wśród obcokrajowców nawet nigdy nie będę wyrzucać brudów Polski. Ale jako Polak z Polakiem możemy sobie pewne rzeczy przyznać. Przez lata zaborów, obcych systemów i okupacji zwyczajnie wykształciliśmy pewnego destrukcyjne tendencje. Między innymi:
    -Niechęć i brak zaufania do jakiekolwiek władzy
    -Kantowanie i podkradanie na boku, "bo jak nikt nie widzi to nie przestępstwo, ale przedsiębiorczość"
    -Lubienie narzekać na wszystko i wszystkich, szczególnie na funkcjonariuszy.
    -Niechęć w stosunku do nieznajomych, nigdy nie wiadomo czy można zaufać i czy nie wyda.
    Jako narów wykształciliśmy takie cechy, bo zbyt długo byliśmy pod butem i trudno nam rozróżnić wolność od niewoli. I nie chodzi mi o piętnowanie Polaków czy obrażanie, ale o to że najwyższy czas przejść do przodu. Superpotęgą czy nawet potęgą nigdy raczej nie zostaniemy. Pozostaje nam zostać miłym Europejskim krajem, z dobrą opinią u sąsiadów i na świecie. Tu nie chodzi o imigrację. Dużo innych narodowości pracuje podobnie jak my, za granicą na najniższym szczeblu, często gorzej. Ale my swoim buractwem i brakiem jakiejkolwiek chęci żeby na nas lepiej patrzeli wykuliśmy mit Polaka pijaka i wieśniaka.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #328 dnia: Marca 17, 2015, 21:10:55 »
    Pierdoły panie Adamie prawisz, że aż oczy bolą. Mamy być zadowoleni z władzy - to wtedy będziemy bardziej zachodni. Jak policja chujowa to nie mam narzekać, bo przecież jesteśmy wieśniakami ze wschodu, a jak będziemy wychwalać to od razu jesteśmy bardziej europejscy... To lata zaborów, wojny, komunizm doprowadziły do tego, że nasze "elity" tworzące kraj powinny co najwyżej świnie paść, a nie do władzy się pchać. A jak wiadomo - ryba psuje się od głowy i społeczeństwo wygląda tak a nie inaczej.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #329 dnia: Marca 17, 2015, 21:12:33 »
    Ty chyba wykułeś w swojej głowie ten mit. Owszem te Twoje cechy czasem są trafne dla podręcznikowego Polaka. Świadczy jednak to o tym, że nas naród jest zdroworozsądkowy. Ślepe wierzenie komukolwiek to głupota, przedsiębiorczość (nie mylić ze skrajną odmianą złodziejaszków) jest dobra. Umiejętność dopasowania się do skrajnych sytuacji też na plus.

A modelowy stereotypowy mieszkaniec europy zachodniej. Cóż nie lubię tak pisać ale muszę odbić piłeczkę bo widać mamy kompleksy czas łamać sterotypy.

-Nie ma własnego zdania,
    -Boi się wyrazić własnej opinii i ucieka na słowo nigger czy imigranci,
    -Przejmuje się bardziej swoimi rurkami niż wszystkim innym,
    -Bierze socjal bo po co pracować, niech "brudy "pracują,
    -Nie potrafi nic sam zrobić,
    -Wierzy ślepo i kupuję każdą głupotę jaką mu wcisną,

Prymitywnie i uogólnione ale proszę. Ja już wolę naszych sterotypowych polaków buraków.