Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Feminizm  (Przeczytany 14077 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: Feminizm
    « Odpowiedź #90 dnia: Lipca 06, 2019, 10:16:21 »
    Jeśli nie pracujesz jako fizyczny na budowie, albo nie wyemigrujesz do zjednoczonych emiratów arabskich to nie masz takiej opcji :)

wystarczy nie pracować w korpogównie i być w czymś rzeczywiście dobrym

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #91 dnia: Lipca 06, 2019, 11:39:15 »
    wystarczy nie pracować w korpogównie i być w czymś rzeczywiście dobrym

BOJAR TRIGGGEEEERREEED. A teraz na serio... Nie wiem czym się Matim zajmujesz zawodowo (i czy w ogóle pracujesz), ale to że jesteś w korporacji nie oznacza, że jesteś "słaby" tak samo jak to, że pracujesz w małej firmie czy jako samozatrudniony nie oznacza, że jesteś dobry...

Zresztą są "korporacje" i korporacje. Na przykład firm, które zajmują się siedzeniem na telefonie i wciskaniem garnków lub kredytów w parabankach nie nazwę korporacjami. W takich firmach najczęściej zarówno zarobki jak i kultura i organizacja nie są na najwyższym poziomie.

Powiem jak to wygląda w finansach czyli branży, którą trochę już poznałem. Pierwsza sprawa jest taka, że w korporacjach zarobki są dużo/dużo wyższe niż w małych firmach. Przykładowo w firmach z MBB (McKinsey & Company, Boston Consulting Group oraz Bain & Company), które zajmują się doradztwem strategicznym mediana zarobków na stanowiskach entry-level oscyluje w granicach 11.500,00 zł, a w BIG4 (Deloitte, EY, PwC i KPMG) mediana zarobków entry-level to około 8 tys. Stanowiska entry-level to stanowiska asystenckie. Przykładowo EY płaci swoim senior asystentom (około 3-4 lata doświadczenia) około 9 tys. na rękę.

Zresztą są zawody w których musisz zacząć od korpo, bo po prostu najwięcej Ci to daje. Po pierwsze znajomości, a po drugie można się naprawdę dużo nauczyć.

A praca z kobietami nie jest wadą sama w sobie. Większość kobiet jest dokładniejsza niż mężczyźni.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #92 dnia: Lipca 07, 2019, 23:06:51 »
    Bojara łatwiej zbaitować nawet niż Kradusa. Tylko z IvEm jest prościej, wystarczy ustawić sobie avka z tęczowym Bosakiem.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #93 dnia: Lipca 10, 2019, 19:32:55 »
    No masz we wszystkim rację Bojar, tyle że nijak się nie odniosłeś do tego co napisałem, jedynie że "praca z kobietami nie jest zła". I jak nie masz z tym problemu to po co się triggerować.

A o byciu dobrym napisałem w kontekście tego, jak duży masz wybór. Ja np w mojej branży dopiero zaczynam i póki nie skończę studiów nie ma wybrzydzania. Jak już będę natomiast miał 5 lat doświadczenia np. ze Scalą to za cenę nieco niższych zarobków będę se mógł kupić taki format pracy jaki będzie mi pasował (o ile się popyt drastycznie nie zmieni a nawet jeśli to zawsze sobie poradzę)