Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Feminizm  (Przeczytany 14080 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Feminizm
    « Odpowiedź #75 dnia: Września 27, 2014, 19:06:40 »
    Co do Iraku- pomysł kiepski, w końcu po to są żołnierze żeby walczyć. Przeszkolenie na żołnierza zawodowego zajmie jakiś czas, no i będzie drogie. Nie mówiąc o tym że kryminaliści w wojsku NIE mają prawa być, jako że nie można być karanym aby dołączyć do woja (czy szeregowiec, czy podoficer czy WSO). Tacy ludzie są niebezpieczni i nie można ich wysłać na wojnę.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #76 dnia: Września 27, 2014, 19:27:37 »
    Ostatecznie, morderców można słać do Iraku jako karne kompanie. Niech giną śmiecie, a nie żołnierze.
    Zdecydowanie za drogo by wyszło. Do tego watpię, by te wszystkie konwencje, dyrektywy itd, które obowiązują w Unii oraz reszcie cywilizowanego świata na to pozwoliły.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #77 dnia: Września 27, 2014, 21:34:16 »
       Nie chodzi o zastąpienie, ale wsparcie wojsk regularnych wojskiem, użytku jednorazowego. Ludźmi których nie żal stracić. A wojna na wschodzie niestety wygląda tak, że trzon strat to chyba samobójcze ataki i samochody pułapki. W walkach z partyzantami, zazwyczaj karne kompanie sprawdzały się świetnie. A szkolić? Po co. Zginie taki, to na jego miejsce wejdzie inny z więzienia. Właśnie problemem mogą być prawa człowieka :P

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #78 dnia: Września 28, 2014, 15:50:43 »
    Szczerze mówiąc, to ja używałem pewnego skrótu myślowego, pisząc 'adopcja'... Trzeba zdawać sobie sprawę, że nawet ten promil par homo, które będą chcieli mieć dziecko, to będą chcieć 'swoje' tak jak ludzie hetero. Więc ten argument z domami dziecka dla mnie jest raczej pudłem i nie od tej strony do tego podchodzę.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #79 dnia: Września 28, 2014, 16:54:30 »
    Szczerze mówiąc, to ja używałem pewnego skrótu myślowego, pisząc 'adopcja'... Trzeba zdawać sobie sprawę, że nawet ten promil par homo, które będą chcieli mieć dziecko, to będą chcieć 'swoje' tak jak ludzie hetero. Więc ten argument z domami dziecka dla mnie jest raczej pudłem i nie od tej strony do tego podchodzę.
    Rzecz w tym, że problemem nie są tutaj homoseksualiści, a ta heteroseksualna część społeczeństwa, która widać nie potrafi pogodzić się z faktem, że świat nie jest taki, jaki im przedstawia z ambony jakiś kapłan.

Oto co syn dwóch lesbijek ma do powiedzenia na ten temat:
    http://www.youtube.com/watch?v=MLnn96n3Lpg
    Filmik jest krótki, ale gośc mówi z sensem, można powiedzieć, że "mówi jak jest".

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #80 dnia: Lipca 01, 2019, 09:25:59 »
    Jako reprezentant Obozu Tęczowo Radykalnego chciałbym przypomnieć wszystkim w ten letni poniedziałek, że klimatyzacja w miejscach pracy jest seksistowska. (klik!)
    Pozdrawiam!

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #81 dnia: Lipca 01, 2019, 10:50:05 »
    Feministki na półwysep Arabski. Tam jest ciepło i nawet w niektórych miastach nie ma klimatyzacji.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #82 dnia: Lipca 01, 2019, 11:54:37 »
    Dlaczego mówisz kobietom co mają robić i gdzie się udać ty obrzydliwa seksistowska świnio? Sugerujesz, że kobiety nie znają się na klimacie i nie wiedzą gdzie jest ciepło, a gdzie nie? Zamiast wykorzystywać swój męski przywilej i narzucać swój szowinistyczny punkt widzenia kobietom, powinieneś się ich posłuchać.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #83 dnia: Lipca 01, 2019, 13:10:23 »
    Podejdę poważniej do tematu... Z tymi niższymi temperaturami to jest prawda, że są one ustalone niżej niż dla kobiety w sukience na ramiączkach, ale z trochę innego powodu niż czysty seksizm. Po prostu faceci w wielu korporacjach mają jeden dopuszczalny rodzaj stroju do pracy i jest to garnitur. Jeśli pracuje się z klientami to bardzo często nie wypada zdejmować marynarki, więc kisisz się jak cholera w tym korporacyjnym kombinezonie przez cały dzień. Żeby więc nie było smrodu w pracy generowanego przez dziesiątki zapoconych facetów ustawia się klimę trochę niżej niż powinno.

Zresztą tego typu dress code coraz częściej dotyczy również pań.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #84 dnia: Lipca 05, 2019, 13:56:54 »
    wystarczy nie pracować z kobietami lol

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Lipca 05, 2019, 17:09:20 »
    Jeśli nie pracujesz jako fizyczny na budowie, albo nie wyemigrujesz do zjednoczonych emiratów arabskich to nie masz takiej opcji :)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #86 dnia: Lipca 05, 2019, 17:12:05 »
    wystarczy nie pracować z kobietami lol

Dobra rada. Coś a'la "bezdomni powinni kupić domy żeby przestać być bezdomnymi".

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #87 dnia: Lipca 05, 2019, 17:22:15 »
    Jeśli nie pracujesz jako fizyczny na budowie, albo nie wyemigrujesz do zjednoczonych emiratów arabskich to nie masz takiej opcji :)
    Czyżbyś sugerował opresyjny kapitalistyczny szowinisto, że kobiety są zbyt słabe by pracować na budowie? Myślę, że jeszcze wiele lektury wartościowych źródeł wiedzy o świecie jak Krytyka Polityczna przed tobą.

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Lipca 05, 2019, 18:01:12 »
    Czyżbyś sugerował opresyjny kapitalistyczny szowinisto, że kobiety są zbyt słabe by pracować na budowie? Myślę, że jeszcze wiele lektury wartościowych źródeł wiedzy o świecie jak Krytyka Polityczna przed tobą.
    Nie mój lewacki regresywnyi striggerowany kolego... Po prostu kobiet na budowie jest tak mało, że szansa, że jakąś spotkasz jest niewielka.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #89 dnia: Lipca 05, 2019, 18:31:47 »
    Ma Pan dowód? Moim zdaniem to seksizm w najczystszej postaci. Zakrywanie swoich uprzedzeń zabawnymi wypowiedziami.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2019, 18:32:54 wysłana przez Bruce Campbell »