Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Feminizm  (Przeczytany 14079 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Feminizm
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 25, 2014, 12:24:44 »
    Widzę że masz bardzo wysokie mniemanie o sobie, mówiąc że większość kobiet jest mniej inteligentna. Inteligencja nie zależy od "rasy" czy płci.

Równość jest ważna, podam Ci pewien przykład:
    Załóżmy że  chcesz zostać informatykiem. Załóżmy że pracujesz na Pomorzu a pochodzisz z Krakowa. I załóżmy że jestem twoim nowym szefem i nie lubię krakusów. Czyli mam prawo płacić Ci mniej albo wywalić na zbyty pysk, bo w końcu równości nie ma, sory resory. Wtedy już nie było by tak fajnie?

Poza tym, kobiety nie są najlepszymi szachistkami nie dlatego że brak im tego męskiego genu szachów, tylko dlatego że od dziecka wmawiano im że szachy są dla chłopaków. Gdyby więcej kobiet grało w szachy, z pewnością mogłyby pokonać facetów.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 25, 2014, 14:24:54 »
    AdamKur,

Chodzi o to, że *kobiety są średnio mniej inteligentne od mężczyzn*. Nie powtarzam tego dlatego, że jestem mężczyzną. Nawet widzę wiele kobiet, co są inteligentniejsze ode mnie. A jest tak dlatego, że skala się częściowo pokrywa, jednak skala mężczyzn sięga trochę wyżej. Tak przynajmniej można wyczytać w internecie czy nie wiem gdzie, a czy to prawda to pozostawiam jakimś dobrym naukowcom.

Tak samo mózgi mężczyzn są średnio większe od mózgów kobiet, tak samo mężczyźni są średnio wyżsi i bardziej zbudowani.

Należy jednak nadmienić, że pewna równowaga jest bo panie przewyższają mężczyzn w wielu dziedzinach :)

Waldzios,

Zawsze myślałem, że w normalnym kraju do władzy ludzie powinni iść dlatego, że są fachowcami, a nie dlatego, by stanowić przeciwwagę dla przeciwnej płci.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 25, 2014, 14:37:07 »
    Widzę że masz bardzo wysokie mniemanie o sobie, mówiąc że większość kobiet jest mniej inteligentna. Inteligencja nie zależy od "rasy" czy płci.

Załóżmy że  chcesz zostać informatykiem. Załóżmy że pracujesz na Pomorzu a pochodzisz z Krakowa. I załóżmy że jestem twoim nowym szefem i nie lubię krakusów. Czyli mam prawo płacić Ci mniej albo wywalić na zbyty pysk, bo w końcu równości nie ma, sory resory. Wtedy już nie było by tak fajnie?

Poza tym, kobiety nie są najlepszymi szachistkami nie dlatego że brak im tego męskiego genu szachów, tylko dlatego że od dziecka wmawiano im że szachy są dla chłopaków. Gdyby więcej kobiet grało w szachy, z pewnością mogłyby pokonać facetów.

No no logika mnie powaliła. Jak mnie wywalisz na zbity pysk to stracisz fachowca i to Twoja strata. Jako pracodawca masz prawo kogoś nie przyjąć. W ogóle ten przykład jest z dupy, że bardziej głupszego się chyba nie da wymyślisz. Co to ma niby do równości, to może powinniśmy przyjmować każdego albo wprowadzać przymus przyjmowania każdego XDDD A jeśli mam do wyboru krakusa i pomorzanina na stanowisko o tych samych kwalifikacjach to muszę wybrać obu bo inaczej nie będzie równości ? :D Ludzi do pracy przyjmuję się na podstawię ich umiejętności, możesz też wedle swojego widzi misie. Wtedy jednak stracisz Ty nie ten człowiek. To jest właśnie przykład potwierdzający, że równości nie ma. Bo równie dobrze genialna kobieta informatyk może dostać to stanowisko jak jest lepsza. A jak jej pracodawca nie przyjmie bo jest kobietą, to przyjmie ją inna firma, która będzie miała wymierne korzyści z pracownika.

Co do kobiet i szachów to mi się śmiać chcę XD Wybaczcie ale nie skomentuje męskiego genu szachowego, są pewne absurdy które nie są warte nawet komentarza

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 25, 2014, 14:44:50 »
    Załóżmy że  chcesz zostać informatykiem. Załóżmy że pracujesz na Pomorzu a pochodzisz z Krakowa. I załóżmy że jestem twoim nowym szefem i nie lubię krakusów. Czyli mam prawo płacić Ci mniej albo wywalić na zbyty pysk, bo w końcu równości nie ma, sory resory.
       Zacznijmy od tego, dlaczego by ktoś przyjął kogoś kogo nie chce? Jeśli szef z Pomorza, zdecydowałby, że odrzuca moją aplikacje bo nie lubi ludzi z południa to byłoby to jego wyłączne prawo w normalnym kraju. Polacy chcieliby pogodzić hasła "czy się stoi czy się leży" z jakąś normalną gospodarką i normalnymi zachodnimi pensjami. Aby to połączyć, trzeba byłoby dodrukować pieniądze chyba xD
       Zresztą, kobiety i mężczyźni się różnią. Jesteśmy inni. Kobiety zachodzą w ciążę, mężczyźni nie. Próby modyfikacji tej nierówności, bo tak- to jest nierówne- kończą się niżem demograficznym. Zostawiliśmy wychowanie dzieci szkołom, a stan szkolnictwa jest po prostu denny. A potem się dziwimy, że jest jak jest.
       A na dobitkę, w ankietach przeważająca większość kobiet i mężczyzn woli mieć szefa a nie szefową. Oczywiście i za to wezmą się feministki, wywrócą nasz świat do góry nogami, uznają to za sukces choć wszelkie wskaźniki zadłużenia, pkb itd. będą temu przeczyć. Świat dalej będzie żył na kredyt, siedząc w kieszeniach banków i klanów pokroju Rothschildów.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 25, 2014, 14:50:01 »
    Równouprawnienie ładnie brzmi, jest fajnym rozwiązaniem problemów nic nie trzeba tłumaczyć wszystko jest sprowadzone do wyrównywania. Idealna prosta nowomowa ciężko to przeskoczyć ^^ Niestety świat nie jest taki prosty. Po co czytać ksiażki, odkrywać świat. Wystarczy krzyknąć tolerancja i równouprawnienie i wszystko ma się w pigułce wygodny światopogląd.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 25, 2014, 15:27:33 »
    Równouprawnienie ładnie brzmi, jest fajnym rozwiązaniem problemów nic nie trzeba tłumaczyć wszystko jest sprowadzone do wyrównywania. Idealna prosta nowomowa ciężko to przeskoczyć ^^ Niestety świat nie jest taki prosty. Po co czytać ksiażki, odkrywać świat. Wystarczy krzyknąć tolerancja i równouprawnienie i wszystko ma się w pigułce wygodny światopogląd.
    Skoro równouprawnienie jest takie złe, to pewnie nie masz nic przeciwko żeby sejm przegłosował odebranie praw wyborczych zwolennikom JKM.
    A może lepiej urządzić referendum?
    Oczywiście chodzi tylko o prawo czynne, bierne możecie zatrzymać.

Przecież jeśli większość zechce żeby zwolennicy JKM nie mieli praw wyborczych, to według twojej logiki wszystko jest w porządku.

Precz z tolerancją i równouprawnieniem, zdelegalizować KNP ! (to sarkazm)
    Zawsze myślałem, że w normalnym kraju do władzy ludzie powinni iść dlatego, że są fachowcami, a nie dlatego, by stanowić przeciwwagę dla przeciwnej płci.
    Niestety w naszym kraju są partie które pchają się do władzy nie dlatego ze są fachowcami, ale żeby pozbawić podstawach praw przeciwną płeć i każdego kto im nie pasuje do światopoglądu.

W normalnym kraju, totalitaryści głoszący hasła nawołujące do nienawiści i odbierania podstawowych praw człowieka, przebywaliby w wiezieniu albo na przymusowym leczeniu.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 25, 2014, 15:46:31 »
    Dobry przykład panie Adamie. Masz zamiar dyktować prywatnemu przedsiębiorcy, że nie może odrzucić oferty z powodu pochodzenia? Jeśli szef ma uprzedzenia do Żydów, Mormonów, Katolików, Muzułmanów i jeśli jest sam sobie panem, to kto mu może odbierać mu możliwość zatrudnienia kogo mu się zachce? Patrząc po tobie i twoim wieku to przykład raczej z życia nie wzięty, więc... Zróbmy wszędzie parytety, na budowie. Nie wiem dlaczego kobiety są tak dyskryminowane na budowach! Dlaczego majster jeden z drugim nie zatrudni kobiety?! No to co że ma mniejsze możliwości? Ma być kobieta i tyle! Dlaczego w normalnych burdelach dyskryminowani są mężczyźni? Same kobiety, mężczyzny nie da się znaleźć! No to co, że przychodzą jedynie heteroseksualiści? Powinien być wybór, mężczyźni też powinni mieć szanse do wykazania się!
    Dla mnie parytety to jedno wielkie gówno i dyskryminowanie kobiet przez feministki. Przez tworzenie tych pierdół same pokazują, że kobiety potrzebują specjalnej troski by znaleźć pracę, dostać się na listy wyborcze. Jeśli kobieta zna się na rzeczy i jest dobra w swym fachu to odnajdzie się bez problemu.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 25, 2014, 17:12:03 »
    Przykład nie jest z życia wzięty, myślałem ze to zrozumiecie.

Lepszy przykład nie przyszedł mi do głowy, ale sami widzicie, nikt nie chciałby byc dyskryminowany z tak durnego powodu. Chodzi nie o biednych krakusów-informatyków na Pomorzu, a o sam przykład rażącym, bezpodstawnym braku równości.

Epehdrinun- podaj mi zródło tych informacji ze kobiety sa głupsze. Internet nie starcza
    *nowym szefem- czyli wcześniej zatrudnił ciebie pro-krakus
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2014, 18:52:27 wysłana przez AdamKur »

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 25, 2014, 18:47:55 »
    IvE, ludzie są RÓŻNI, co nie zmienia faktu, że są RÓWNI.
    A co do testów na inteligencję... to dopiero ściema jest. To tak jakby uznać, że małpa jest mądrzejsza od ryby i słonia, bo szybciej wchodzi na drzewo. Testy na inteligencję badają tylko mały wycinek sprawności mózgu. Oczywiście, że mózg kobiety różni się od mózgu mężczyzny. Ale twierdzenie, że kobiety są głupsze bo mają gorszą orientacje przestrzenną jest tak samo fałszywa jak twierdzenie, że mężczyźni są głupsi, bo nie potrafią zajmować się 14 czynnościami na raz.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 25, 2014, 19:30:24 »

Epehdrinun- podaj mi zródło tych informacji ze kobiety sa głupsze. Internet nie starcza
    *nowym szefem- czyli wcześniej zatrudnił ciebie pro-krakus

Czy mój nick jest tak skomplikowany, że nie potrafisz go poprawnie przepisać?

I dlaczego wszystko spłycasz? Co to znaczy "głupsze"? Nigdzie nie napisałem, że są głupsze. Właśnie TO stwierdzenie jest obraźliwe i to TY go użyłeś, nie ja.
    Specjalnie nie napisałem "to jest potwierdzone naukowo", napisałem natomiast "Tak przynajmniej można wyczytać w internecie czy nie wiem gdzie". Nie napisałem, że tak jest na 100%, więc potem dodałem "czy to prawda to pozostawiam jakimś dobrym naukowcom". No więc naucz się czytać ze zrozumieniem.
    W internecie coś się czytało, nie pamiętam, czy w jakichś pisemkach o czymś takim nie czytałem i wisi mi czy to prawda, czy nie.

IvE, ludzie są RÓŻNI, co nie zmienia faktu, że są RÓWNI.

To stwierdzenie nic nie mówi.

Niestety w naszym kraju są partie które pchają się do władzy nie dlatego ze są fachowcami, ale żeby pozbawić podstawach praw przeciwną płeć i każdego kto im nie pasuje do światopoglądu.

W normalnym kraju, totalitaryści głoszący hasła nawołujące do nienawiści i odbierania podstawowych praw człowieka, przebywaliby w wiezieniu albo na przymusowym leczeniu.

Czyli, na przykład, ktoś, kto postuluje przywrócenie monarchii i pozycji silnego króla też jest "totalitarystą" bo prawo głosu chce odebrać społeczeństwu i dać jednemu człowiekowi?  Ciekawych rzeczy można się od ciebie dowiedzieć.

Natomiast chciałbym wiedzieć, kto jest tym totalitarystą i jaka partia chce pozbawić "podstawach praw przeciwną płeć i każdego kto im nie pasuje do światopoglądu".

Precz z tolerancją i równouprawnieniem, zdelegalizować KNP ! (to sarkazm)

Nie, to nie jest sarkazm.
    W każdym razie nietypowy.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 25, 2014, 19:37:21 »
    Czy mój nick jest tak skomplikowany, że nie potrafisz go poprawnie przepisać?
    Pisałem z telefonu, dodatkowo bardzo się spieszyłem. Więc przyjmij moje najszczersze przeprosiny.
    I dlaczego wszystko spłycasz? Co to znaczy "głupsze"? Nigdzie nie napisałem, że są głupsze. Właśnie TO stwierdzenie jest obraźliwe i to TY go użyłeś, nie ja.
    Specjalnie nie napisałem "to jest potwierdzone naukowo", napisałem natomiast "Tak przynajmniej można wyczytać w internecie czy nie wiem gdzie". Nie napisałem, że tak jest na 100%, więc potem dodałem "czy to prawda to pozostawiam jakimś dobrym naukowcom". No więc naucz się czytać ze zrozumieniem.
    W internecie coś się czytało, nie pamiętam, czy w jakichś pisemkach o czymś takim nie czytałem i wisi mi czy to prawda, czy nie.
    Nie udawaj debila, dobrze wiesz o co Ci chodziło.
    Jeśli przeczytaleś coś w internecie, bez potwierdzenia, to po kiego o tym mówisz? W internecie można się dowiedzieć wielu "ciekawych" informacji.
    Czyli, na przykład, ktoś, kto postuluje przywrócenie monarchii i pozycji silnego króla też jest "totalitarystą" bo prawo głosu chce odebrać społeczeństwu i dać jednemu człowiekowi?  Ciekawych rzeczy można się od ciebie dowiedzieć.
    Tak, to jest apelowanie przywrócenia systemu totalitarnego. Idealnie to ująłeś :)

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 25, 2014, 19:54:17 »
    Nie udawaj debila, dobrze wiesz o co Ci chodziło.

Wiem dobrze, o co mi chodziło, natomiast ty udajesz (lub nie musisz) debila, bo próbujesz wmówić mi, co miałem na myśli!

Nigdy nie odważę się na stwierdzenie, że kobiety są głupsze, co najwyżej dziwne. Przytoczyłem tezę, że *kobiety są średnio mniej inteligentne od mężczyzn*. Wiedziałem, że znajdą się mendy, które będą upatrywać we mnie zwolennika tej teorii. Dlatego też tezę opakowałem w takie o to gwiazdeczki * choć wiem, że to nie jest cytat.

Jeszcze raz do jasnej cholery pokazuję ci, że napisałem "a czy to prawda to pozostawiam jakimś dobrym naukowcom."

Po za tym DLA MNIE słowo "głupsze" jest bardzo ogólne i nijak ma się do słowa "inteligencja", dlatego nie wkładaj mi tego, czego nie powiedziałem.

Na drugi raz prosiłbym bez wyzwisk.

Jeśli przeczytaleś coś w internecie, bez potwierdzenia, to po kiego o tym mówisz? W internecie można się dowiedzieć wielu "ciekawych" informacji.

W takim razie wypunktuj wszystkich, którzy cokolwiek na tym forum w tematach oparli na internecie. Niech będzie sprawiedliwie, a co!

Tak, to jest apelowanie przywrócenia systemu totalitarnego. Idealnie to ująłeś :)

No więc przez tysiąclecia ludzie żyli w systemach totalitarnych. Zatem wszyscy królowie w historii z pełnią władzy są według ciebie godni zrównania z najokrutniejszymi dyktatorami.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 25, 2014, 20:05:20 »
    Wiem dobrze, o co mi chodziło, natomiast ty udajesz (lub nie musisz) debila, bo próbujesz wmówić mi, co miałem na myśli!
    Wytłumacz mi co miałeś na myśli? Że jestem debilem, bo powiedziałem to co miałeś na myśli?
    Nigdy nie odważę się na stwierdzenie, że kobiety są głupsze, co najwyżej dziwne. Przytoczyłem tezę, że *kobiety są średnio mniej inteligentne od mężczyzn*. Wiedziałem, że znajdą się mendy, które będą upatrywać we mnie zwolennika tej teorii. Tezę opakowałem w takie o to gwiazdeczki * choć wiem, że to nie jest cytat.
    Ktoś tu ma mały problem z płcią przeciwną. Jeśli nie jesteś zwolennikiem tej teori, to po co ją przytaczasz? A jeśli jesteś, to...cóż, poczytaj sobie co nieco o tym.
    Na drugi raz prosiłbym bez wyzwisk.
    Ja też
    W takim razie wypunktuj wszystkich, którzy cokolwiek na tym forum w tematach oparli na internecie. Niech będzie sprawiedliwie, a co!
    Inni nie chwalą się że mają niepotwierdzone teorie.
    No więc przez tysiąclecia ludzie żyli w systemach totalitarnych. Zatem wszyscy królowie w historii z pełnią władzy są według ciebie godni zrównania z najokrutniejszymi dyktatorami.
    Teraz czasy się zmieniły. Ale proszę, podam przykład: Ja jestem królem, a ty chłopem. Gnij na polu. Fajnie?

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 25, 2014, 20:17:02 »
    Wystarczyło uważać w szkole.

totalitaryzm «system polityczny, oparty na obowiązującej wszystkich ideologii i na nieograniczonej władzy jednej partii, kontrolującej wszystkie dziedziny życia»
    Natomiast chciałbym wiedzieć, kto jest tym totalitarystą i jaka partia chce pozbawić "podstawach praw przeciwną płeć i każdego kto im nie pasuje do światopoglądu".
    Na lekcjach historii tez spałeś.

Powszechna deklaracja praw człowieka uchwalona w 1948 roku gwarantuje "równe prawa mężczyzn i kobiet".
    Odebranie czynnego prawa wyborczego kobietom jest łamaniem tych praw.

Nie, to nie jest sarkazm.
    W każdym razie nietypowy.
    Uważam się z liberała (liberalnego liberała, nie jakiegoś mutanta), dla mnie tolerancja i równouprawnienie to podstawa systemu, dlatego kiedy pisze:
    Precz z tolerancją i równouprawnieniem, zdelegalizować KNP !
    jest to sarkazm «złośliwa ironia, drwina lub szyderstwo» ,
    mógłbym to napisać na poważnie tylko gdybym podzielał ich poglądy na temat tolerancji i równouprawnienia.
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2014, 20:28:30 wysłana przez Waldzios »
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 25, 2014, 20:36:45 »
    Wytłumacz mi co miałeś na myśli? Że jestem debilem, bo powiedziałem to co miałeś na myśli?

Do jasnej cholery, przecież napisałem, że DLA MNIE SŁOWO "GŁUPSZE" JEST  OGÓLNE, a niestety odpowiedziałem ci w tak samo prymitywny sposób, w jaki ty zdecydowałeś się mnie podsumować, mówiąc, bym NIE UDAWAŁ DEBILA

Ktoś tu ma mały problem z płcią przeciwną. Jeśli nie jesteś zwolennikiem tej teori, to po co ją przytaczasz?

Bo wcześniej już ktoś, chyba IvE do tego nawiązał.

Inni nie chwalą się że mają niepotwierdzone teorie.

Raz, że się nie chwalę, dwa, że gdyby nie było niepotwierdzonych teorii nie byłoby o czym rozmawiać.
    Po za tym nie jestem pewien, czy zwiedziłeś całe forum by reprezentować stanowisko innych.

Teraz czasy się zmieniły. Ale proszę, podam przykład: Ja jestem królem, a ty chłopem. Gnij na polu. Fajnie?

To już dzisiaj twój kolejny nietrafiony przykład, który teraz nijak ma się do definicji totalitaryzmu.

Wystarczyło uważać w szkole.

totalitaryzm «system polityczny, oparty na obowiązującej wszystkich ideologii i na nieograniczonej władzy jednej partii, kontrolującej wszystkie dziedziny życia» Na lekcjach historii tez spałeś.

JEDNEJ PARTII
    Król to nie partia, tylko (przeważnie) samodzielny władca.

Daruj sobie teksty "wystarczyło uważać w szkole", bo mam wrażenie, że ktoś tutaj jest hipokrytą.

Powszechna deklaracja praw człowieka uchwalona w 1948 roku gwarantuje "równe prawa mężczyzn i kobiet".
    Odebranie czynnego prawa wyborczego kobietom jest łamaniem tych praw.

Naucz się czytać ze zrozumieniem. Zapytałem o tego totalitarystę i konkretną partię polityczną, a ty wyskakujesz mi z czymś, co nie jest odpowiedzią, ma moje pytanie.

Uważam się z liberała (liberalnego liberała, nie jakiegoś mutanta), dla mnie tolerancja i równouprawnienie to podstawa systemu, dlatego kiedy pisze:
    Precz z tolerancją i równouprawnieniem, zdelegalizować KNP !
    jest to sarkazm «złośliwa ironia, drwina lub szyderstwo» ,
    mógłbym to napisać na poważnie tylko gdybym podzielał ich poglądy na temat tolerancji i równouprawnienia.

Więc tutaj już nie wnikam.
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2014, 20:48:47 wysłana przez Ephedrinum »