Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Feminizm  (Przeczytany 14078 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Feminizm
    « Odpowiedź #60 dnia: Września 27, 2014, 12:04:29 »
    Mi chodzi o to, że parytet nie obliguje do tego aby kobieta była jedynką na liście a KNP dało kobiety na jedynki. Co przeczy rzekomej nienawiści do kobiet przez KNP.

Co do Twojego pojęcia równouprawnienia to znowu bełkoczesz, mylisz pojęcia. Według Twojego rozumowania każdy kto ma inne zdanie niż większość jest nikim i powinnien milczeć :D A jeśli na początku jestem w mniejszości i chcę po prostu ludzi przekonać do swojego zdania bo muszę wygłosić jakoś poglądy to też muszę milczeć? Sorry ale Twoja logika jest znowu spudłowana. W żadnym zdaniu nie napisałem, że jestem za odebraniem obywatelstwa nie wiem homoseksualistom. Niby dlaczego mam im jednak nadawać przywileje? Wtedy równuprawnienie według nawet Twojego toku rozumowania się sypie ^^

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #61 dnia: Września 27, 2014, 13:18:56 »
    Jakie przywileje? Małżeństwo i adopcja to jedne z podstawowych praw, których nie posiadają.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Września 27, 2014, 14:02:00 »
    W takim razie pedofilom też musisz dać prawo adopcji bo niby czemu nie. Też nie posiadają tego prawa. Tak samo onanistom, zoofilom, i innym. Tolerancja dla wszystkich albo dyskryminacja albo albo panie.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Września 27, 2014, 14:10:20 »
    Homoseksualiści nie naruszają żadnych praw. Pedofile i zoofile cechują się tym że krzywdzą swoich partenrów tym, już choćby tym że ich ofiary są do tego zmuszane wbrew własnej woli.

A co do onanistów, "qui sine peccato est vestrum, primus in illam lapidem mittat"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Września 27, 2014, 14:19:12 »
    Hola hola hola panie.

Skoro wszyscy są równi wobec prawa hetero, homo, zoofile, pedofile.

To czemu zakładasz, że będzie molestował swoje dzieci z góry? Jesteś nietolerancyjny czy o co chodzi? Niby czemu pedofil ma popełniać przęstepstwo przecież istnieje pedofilia bierna, zoofile też nie krzywdzą dzieci to niby czemu nie mogą adoptować.

Jesteś albo tolerancyjny albo nie. Nie ma tak łatwo, albo logika jest albo jej nie ma. Tak to dyskryminujesz normalne pary hetero bo zrównujesz ich związki z homo co nie jest fair. Do tego dyskryminuesz wszystkich innych bo nadajesz specjalne przywileje homo. Śmierdzi mi dyskryminacją i brakiem logiki.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #65 dnia: Września 27, 2014, 14:42:56 »
    Mi chodzi o to, że parytet nie obliguje do tego aby kobieta była jedynką na liście a KNP dało kobiety na jedynki. Co przeczy rzekomej nienawiści do kobiet przez KNP.
    Udowadnia tez, ze parytety wcale nie stanowią problemu. Skoro KNP nie miał problemu z kobietami, to nie rozumiem tego całego płaczu o parytetach.
    Co do Twojego pojęcia równouprawnienia to znowu bełkoczesz, mylisz pojęcia. Według Twojego rozumowania każdy kto ma inne zdanie niż większość jest nikim i powinnien milczeć :D A jeśli na początku jestem w mniejszości i chcę po prostu ludzi przekonać do swojego zdania bo muszę wygłosić jakoś poglądy to też muszę milczeć? Sorry ale Twoja logika jest znowu spudłowana. W żadnym zdaniu nie napisałem, że jestem za odebraniem obywatelstwa nie wiem homoseksualistom. Niby dlaczego mam im jednak nadawać przywileje? Wtedy równuprawnienie według nawet Twojego toku rozumowania się sypie ^^
    Przeczytaj jeszcze raz, ze zrozumieniem. Pisałem coś zupełnie odwrotnego, @$#@%. Nie zrozumiałeś ani jednego słowa z mojej wypowiedzi.
    W mniejszości jesteś cały czas, dzięki równouprawnieniu nie musisz milczeć.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Września 27, 2014, 14:46:57 »
    Bo ciężko rozszyfrować czy chodzi Ci o wolność wypowiedzi czy o co. Piszesz niejasno.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Września 27, 2014, 14:52:52 »
    Większość pedofilii się do tego otwarcie nie przyznaje, więc dopiero jak już zostaną "znalezieni" trzeba im to prawo odebrać. A zoofile krzywdzą zwięrzetą, co jest niezgodne z prawem.

Nie wiem też jak dyskryminuję pary hetero.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #68 dnia: Września 27, 2014, 15:10:57 »
    Skoro wszyscy są równi wobec prawa hetero, homo, zoofile, pedofile.

To czemu zakładasz, że będzie molestował swoje dzieci z góry? Jesteś nietolerancyjny czy o co chodzi? Niby czemu pedofil ma popełniać przęstepstwo przecież istnieje pedofilia bierna, zoofile też nie krzywdzą dzieci to niby czemu nie mogą adoptować.

Jesteś albo tolerancyjny albo nie. Nie ma tak łatwo, albo logika jest albo jej nie ma. Tak to dyskryminujesz normalne pary hetero bo zrównujesz ich związki z homo co nie jest fair. Do tego dyskryminuesz wszystkich innych bo nadajesz specjalne przywileje homo. Śmierdzi mi dyskryminacją i brakiem logiki.
    Nie no IvE, co ty gadasz? Są równi wobec prawa, no są, odkryją, że jesteś pedofilem i molestujesz, to idziesz siedzieć, no jaki masz z tym problem, jeśli dwóch facetów czy dwie kobiety za obopólną zgodą i wolą chcą być razem na dalsze życie i spokojnie jak i hetero uczestniczyć w życiu społeczeństwa, powiedz mi? W kraju islamskim za bycie homo cię ukamieniują, no i to jest równość wobec ichniego prawa. A zoofilia, to już w ogóle jest inna sprawa, przecież tu jest udział człowieka z jednej strony, o czym my tu gadamy w ogóle...
    A ten tekst, że dyskryminuje się pary hetero, bo geje też będą mogli mieć prawny związek ze sobą, to jest w ogóle z kosmosu. Co to, jest jakiś limit ślubów w państwie na rok, i część hetero by nie dostała, czy jak?

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #69 dnia: Września 27, 2014, 15:41:27 »
    Zastanówcie się głęboko. Czy chcielibyście mieć 2 ojców? Adopcja służy tylko i wyłącznie dziecku. Czy wstydzilibyście się, przedstawić dziewczynę swojej rodzinie, gdyby tworzyło ją 3 facetów?
     Jeśli tak, to nie czyń bliźniemu tego co tobie nie miłe.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #70 dnia: Września 27, 2014, 15:52:18 »
    Pewnie gdybym miał rodziców homo, to bym się nad tym nie zastanawiał, tylko bym uznał to za całkiem normalną sytuację, no sorry, ale jak się wychowałeś w swojej rodzinie, to już samo pytanie, czy chciałbyś mieć inną matkę czy ojca jest bardzo dziwne. W każdym razie nie skręca mnie na myśl, że miałbym mieć dwie 'mamusie', no to jest chyba jasne, jeśli piszę takie rzeczy jak piszę, hipokryzji staram się unikać jak ognia.
    No to teraz możecie mnie wyśmiewać, że mógłbym być dzieckiem pedałów, haha :D

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #71 dnia: Września 27, 2014, 16:19:30 »
    Bo ciężko rozszyfrować czy chodzi Ci o wolność wypowiedzi czy o co. Piszesz niejasno.
    Chodzi mi o równość wobec prawa, czyli równouprawnienie.

Spróbuje jeszcze raz.

Nie nazwałem cie mniejszością by ci ubliżyć. To stwierdzenie faktu, większość społeczeństwa stanowią rożnej maści "socjaldemokraci". W zasadzie każdy inny światopogląd jest w mniejszości. Nawet jeśli twoje poglądy są absolutnie słuszne, statystyki nie przeskoczysz.

Nie był to tez zarzut. Sam z moimi poglądami jestem w mniejszości. Nawet w większym stopniu niż ty, bo nie mogę się powołać na poglądy partii politycznej podzielającej mój światopogląd (wolny rynek + swobody obywatelskie).

Równouprawnienie zapewnia równe prawa wszystkim, włączając mniejszości, czyli nas.
    Dzięki równouprawnieniu siedzimy wygodnie w fotelu przed komputerem i na publicznym forum głosimy swoje "teorie".

Bez równouprawnienia siedzielibyśmy w jednej celi z gejami i wojującymi feministkami, wydrapywali napisy na ścianach celi i sporadycznie pisali grypsy.

Parytety możesz krytykować, to tylko mechanizm, który jest dyskusyjny i który można odwołać w ramach procedur demokratycznych. 

Natomiast krytykowanie równouprawnienia uważam za absurd i ignorowanie rzeczywistości.
    Zastanówcie się głęboko. Czy chcielibyście mieć 2 ojców? Adopcja służy tylko i wyłącznie dziecku. Czy wstydzilibyście się, przedstawić dziewczynę swojej rodzinie, gdyby tworzyło ją 3 facetów?
    Chciałbyś mieszkać w sierocińcu siostry Bernadety i być regularnie oddawany do zabawy pedofilom?
     Jeśli nie, to nie czyń bliźniemu tego co tobie nie miłe.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2014, 16:41:57 wysłana przez Waldzios »
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #72 dnia: Września 27, 2014, 16:49:39 »
    Jakbym miał do wyboru to, lub dorastanie w jakimś zapyziałym domu dziecka, to wolę dwóch ojców lub dwie matki. Tym, którzy tworzą tutaj problem nie są sami geje(a przynajmniej ci normalni), lecz reszta społeczeństwa, która ich piętnuje. Gdyby udało się wyplenić to ciemnogrodzkie myślenie o "nienaturalnym" statusie homoseksualizmu to nie byłoby tego pytania.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #73 dnia: Września 27, 2014, 18:29:50 »
    Też bym wolała mieć rodziców jednej płci niż gnić do osiemnastki w domu dziecka. Miałabym o wiele większe szanse na normalne życie. Bo po bidulu ciężko wyjść na prostą. Kiedyś wraz z grupą regularnie dawaliśmy pokazy w pewnym domu dziecka. Tragedia- dzieciaki od takich małych, jeszcze w wózkach, po wyrostki siedemnastoletnie. W dodatku 3/4 pochodziło z rodzin patologicznych. A teraz zgadnijcie, co się stanie z takim dwulatkiem który do osiemnastki będzie przebywał w towarzystwie patologicznych nastolatków? Bo ja jakoś nie wierzę, że wyjdzie na ludzi.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #74 dnia: Września 27, 2014, 18:44:26 »
    To też są trafne argumenty. Jest mi ich naprawdę żal, moja prababcia pracowała w domu dziecka, brała dzieciaki często na święta do domu, prezenty dawała swoim dzieciom (babci od strony matki i jej braci) wcześniej, a tego dnia wszyscy dostawali to samo. Nawet jeśli pachniało to oszustwem, to dzieciaki podobno były zadowolone. Po wielu latach zrezygnowała i przeszła do szkoły, bo do tej pracy trzeba było mieć jednak dużo sił psychicznych. Dużo czasu gdy byłem młody spędzałem z nią w domu brata babci gdzie mieszkała na starość.
       Bidule, to problem wielki. Którego machina urzędnicza nie uzdrowi, bo właśnie praca takich ludzi jak moja prababcia przelewała się przez palce tych, którzy zarządzając i kontrolując to, czerpią korzyści z tego, że sytuacja wymaga popraw. Poprawy wymagają etatów. A przecież kuzyn Marcin, ma już 26 lat, trzeba załatwić mu robotę bo z Maca nie wyżyje. To nie jest złe myślenie tych ludzi, oni chcą dobrze dla siebie, swoich rodzin. Nie krytykuję to, bo rozumiem takie postępowanie. Zwłaszcza, że te trybiki wykonują pracę, która nie ma osiągnąć sukcesu ale nie wiedzą o tym, że tak ten cały system jest zaprogramowany.
       Co ja bym zrobił? Przede wszystkim, trzeba zapewnić dobre warunki tym dzieciakom i ich opiekunom. To musi być zawód elitarny i bardzo dobrze opłacany. Pensja na poziomie wysokim, urlopy w dowolnym momencie pełne wsparcie psychologiczne. Nie powinna być to praca, typu "postudiach", moim zdaniem właśnie młodych brakuje, tu nie chodzi o zastąpienie matki ale o przyjaźń. Powinno być, pełne wsparcie jeśli chodzi o dalsze mieszkanie w ośrodku, studia itd. Tu trzeba dużo pieniędzy włożyć. A skąd je wziąć? Zabrać z więzień. Proste. Wiele przepisów na temat humanitarnego traktowania więźniów bym zamroził. Powinna być ostra selekcja na tych reformowalnych i niereformowalnych. A warunki tych drugich powinny być tak złe, żeby jednak każdy dał się zreformować. Ostatecznie, morderców można słać do Iraku jako karne kompanie. Niech giną śmiecie, a nie żołnierze.