Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89568 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]
    « Odpowiedź #600 dnia: Marca 01, 2016, 15:41:18 »
    Gerlan
    Sprawdzam jeszcze raz opatrunki a kiedy się upewnię że są dobre, staję z boku i słucham rozmowy.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #601 dnia: Marca 04, 2016, 10:05:50 »
    Theodling
    Alexandros
    Gerlan

Rozumiem, że nie chcesz o tym gadać... Dobrze, jak wolisz... Wracając do sedna... Wykryliśmy zwiększoną aktywność orków od strony Dunlandu. Nie wyślemy tam całego oddziału, bo zbyt łatwo rzucali by się o oczy. Waszym zadaniem jest udać się do Bree i wybadać, co się dzieje najpierw tam, a potem ruszycie w stronę Gór mglistych. A... i waszym towarzyszem będzie... - Marszałek podniósł czoło. Do pokoju wszedł krasnolud, dosyć dobrze znany Theodlingowi. Widział go wiele razy, a niewielu z nich widział w swoim życiu
    (click to show/hide)

Marszałek skłonił się nisko, a krasnolud rozpoczął. - Błagam Cię, nie błaznuj Ekne... Dosyć się już uprzejmości w Lothlorien naoglądałem. To Ci o których mówiłeś? - Spojrzał pytająco na was

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #602 dnia: Marca 04, 2016, 11:09:32 »
    Alexandros
    Tyś Gimli syn Gloina? spytał przybysza.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #603 dnia: Marca 04, 2016, 13:56:37 »
    Theodling
    Alexandros
    Gerlan

-Hoho.. i doinformowani! - Zaśmiał się krasnolud - Jam jest Gimli syn Gloina, dziewiątego kompana Thorina Dębowej Tarczy! - Odrzekł krasnolud przybierając dostojną postawę.
    -Ekni... Co do jaskiń w Jarze. Dostałem wiadomość od moich braci z Żelaznych Wzgórz, że kompania wyruszyła z dwoma batalionami idącymi pod Morię, by wkrótce tu przybyć. Przywitaj ich należycie i nie szczędź piwa i mięsiw!

Gimli podszedł do pieca, którego wcześniej nie zauważyliście... - Słuchajcie teraz uważnie - Odrzekł stojąc do was plecami - Moi pobratymcy oczekują informacji o stanie zachodniej ściany Khazad-Dum. Wyruszymy do Bree, by zaopatrzyć się u Lorensa, po czym ruszymy do Dunlandu, gdzie dokonacie rozeznania dla Ekniego. Choć nie lubię pracować z wami, powiedział mi, że można wam zaufać i posiadacie nieprzeciętne umiejętności władania orężem. No cóż, chciałbym was pierw wypróbować. Wstawać z łóżek, broń w dłoń i za chwilę widzimy się na placu

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #604 dnia: Marca 04, 2016, 14:29:00 »
    Theodling
    Rohirrim powstał z łoża, ubrał się, założył pancerz, przypasał miecz, słowem przygotował się do walki. Następnie ruszył za krasnoludem pewnym krokiem. Rany, jakie odniósł, zdawały się być nie na tyle poważne, by znacznie ograniczać jego manewrowość czy zdolności bojowe.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #605 dnia: Marca 04, 2016, 16:32:55 »
    Gerlan
    Nie mówiąc wiele ruszyłem za Gimlim. W głowie krążą mi różne myśli - Taki doświadczony krasnolud na pewno nie będzie łatwym przeciwnikiem, ale sam bardzo dobrze posługuję się włócznią. Powinienem dać radę.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #606 dnia: Marca 04, 2016, 16:39:05 »
    Alexandros
    Poprosił kwatermistrza o łuk i strzały, po czym uzbroiwszy się, udał się na plac.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #607 dnia: Marca 07, 2016, 10:33:33 »
    Theodling
    Alexandros
    Gerlan

Zebraliście się i wyszliście na plac. W międzyczasie Gimli zdążył już przygotować broń ćwiczebną. Na pierwszy ognień poszedł Alexantros, lecz ani się nie obejrzeliście a już leżał. Drugi poszedł Theodling, z którym krasnolud miał mały kłopot z wytrąceniem z równowagi, lecz w końcu powalił go. Na końcu oczywiście Gerlan, który zaskoczył oponenta wskakując na beczkę i wykorzystując element zaskoczenia powalił krasnoluda i ucieszony z tego powodu, rozmyślił się, co zostało wykorzystane przez niego, podcinając gerlana, przystawił mu drewniany trzon do gardła.

Dość. Nadacie się. Wyruszamy wieczorem. - Rzekł długobrody, wstając i otrzepując się z kurzu. Przygotujcie się, widzimy się o zmroku przed bramą.

Napiszcie co robicie przez cały dzień

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #608 dnia: Marca 07, 2016, 16:37:44 »
    Alexandros
    Udał się do kwatermistrza prosić o jakiś ekwipunek (łuk, strzały, tarcza, miecz, skórznia)*, po czym przez całą resztę dnia towarzyszył krasnoludowi, wypytując o szczegóły misji i kwestię taktyki walki.
    Wybaczże, bohaterze Drużyny - rzekł do krasnoluda - alem nie jest szermierz w żadnym razie, a łucznik. Prosiłbym zatem, by pozwolono mi unikać zwarcia, pozwalając mi się skupić na strzelaniu z łuku.
    _______________________________________ ________
    * ten do prawdziwej walki, nie ćwiczebny. Wolałbym, by Alexandros uniknął losu Iohannesa.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #609 dnia: Marca 10, 2016, 10:34:03 »
    Theodling
    Resztę dnia Rohańczyk spędził na przeglądaniu swoich bandaży i ekwipażu. Gdy upewnił się, że wszystko jest w porządku, ruszył do stajni. Tam sprawdził, czy konie są gotowe do drogi. Następnie spożył w niedalekiej oberży zupę grzybową. Wraz ze zbliżającym się zmrokiem, udał się do swojej komnaty i poddał ponownemu przeglądowi swoje ostrza. Gdy nadszedł czas, zszedł na dziedziniec, a następnie wykroczył poza bramę wraz ze swoim koniem, oczekując na resztę towarzyszy.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #610 dnia: Marca 11, 2016, 16:34:18 »
    Gerlan
    Resztę dnia przeznaczyłem na sprawdzenie i uzupełnienie ekwipunku o najpotrzebniejsze rzeczy, spożyciu obfitego obiadu - Kto wie kiedy się znów najem. - i przygotowanie się do drogi. O zmroku wyszedłem po za bramę gdzie stał już Theodling. - Witaj przyjacielu!

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #611 dnia: Marca 16, 2016, 08:47:52 »
    Theodling
    Alexandros
    Gerlan

Otrzymaliście po koniu, prowiancie i mapie, by się nie zgubić. O zmroku Gimli dołączył do was, by razem wyruszyć w stronę Bree. Przez kilka dni cieszyliście się, że nie stacjonujecie w jednym miejscu, lecz wraz z czasem podróż dawała wam się we znaki. Niewyspanie, spowodowane nocnymi kursami i czasami psująca się pogoda podmywały waszą pewność i stan zdrowia. W końcu, po około tygodniu podróży w deszczową noc dojechaliście do bram Bree. Niestety bramy są zamknięte. Krasnolud patrzy na was pytająco.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #612 dnia: Marca 16, 2016, 08:53:08 »
    Theodling
    Rohirrim od dawna liczył na porządne łóżko i wyczekiwał wizyty w jakimkolwiek cywilizowanym miejscu z wytęsknieniem, toteż puściły mu nerwy. Podszedł szybkim krokiem do bramy i zaczął uderzać z całej siły w odrzwia, wykrzykując przy tym. Gdzie, na mego ojca, jest ten przeklęty strażnik? - prowadził wewnętrzny dialog.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #613 dnia: Marca 16, 2016, 13:21:23 »
    Alexandros
    Szybko ogłosili tą mobilizację pomyślał, po czym zakrzyknął do strażników Stavros? Bartholomeios? Jesteście? Jeśli tak, to otwórzcie, to ja, Alexandros!

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #614 dnia: Marca 16, 2016, 18:43:13 »
    Gerlan
    Patrzę na towarzyszy i myślę - Zapowiada się kolejna noc pod gołym niebem.