Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89538 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja
    « Odpowiedź #60 dnia: Maja 03, 2014, 22:17:32 »
    Theodling
    -Mieliśmy zamiar wyjść, by rozprostować nogi, i odpocząć od jedzenia i hałasu, jaki wydają waleczni najemnicy - z pogardą spoglądam na upitych najemników. Nienawidzę pijaków - dodaję w duszy, po czym kontynuuję - Nie mieliśmy zamiaru nigdzie wyruszać teraz, po zmierzchu. Po wojnie, na drogach pełno jest bandytów.

Offline ćwieku89

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #61 dnia: Maja 03, 2014, 22:23:03 »
    Beorn
    -Dokładnie tak...- przytakuję wypowiedzi Theodlinga...
    -Wyruszyć możemy jutro z rana gdy wszyscy będziemy już wypoczęci.... ,a byłbym zapomniał Theodlingu !!!, oto 5 sztuk złota byś mógł kupić sobie coś do jedzenia- Stwierdzam i wyciągam pieniądze z kieszeni ,które następnie kładę Theodlingowi na dłoni

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #62 dnia: Maja 03, 2014, 23:15:58 »
    Theodling
    -Dziękuję, to bardzo szlachetne z Twojej strony - zwracam się z szacunkiem do Beorna - Tymczasem, proponuję wyjść na świeże powietrze, z dala od tego zgiełku.

Offline ćwieku89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Maja 03, 2014, 23:17:24 »
    Beorn
    -zgadzam się... chodźmy- odpowiadam i wychodzę przed tawernę

//ok chłopaki ja w razie co już kończę na dziś :) będę jutro po południu tak koło 16-17

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #64 dnia: Maja 04, 2014, 00:15:15 »
    Manveru
    Nieco zaskoczony ogólnym rejwachem stara zachować obojętność - ignoruje przybyszy udając, że nie słyszy i kieruje się za karczmarzem na zaplecze.
    Byle dostać zapłatę i sprawić sobie nowy łuk... - myślał.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #65 dnia: Maja 04, 2014, 10:39:05 »
    Manveru
    Wszedłeś za karczmarzem na zaplecze gdzie zrzucił z siebie uwalony fartuch, chrząknął, podrapał się po kroczu i rzekł...
    Świetna robota, wiedziałem, że dasz sobie radę.
    Oberżysta obrócił się na pięcie po czym poszedł do drugiego pokoju zaplecza. Ten w którym obecnie się znajdujesz przypomina bardziej kuchnię. Kilka kamiennych piecyków sięgających Ci do pasa grzeje tak potężnie, że przy wejściu omal nie zemdlałeś. Po prawej znajduje się szafka z wyłamanymi drzwiczkami wisząca na ścianie, zaś na niej stoją jakieś słoje, butelki oraz moździerze. Podłoga też nie jest czysta, gdyż widzisz na niej resztki mięsiw, kaszy i pyr. Jednak po tych krótkich oględzinach pokoju 3x3 zanim zdążyłeś zdjąć jelenia z pleców wrócił i gospodarz z szeleszczącym od odbijanych od siebie kawałów metalu mieszkiem.
    Oto twoja zapłata Manveru. Dziś masz tu noc na koszt karczmy - Rzekł karczmarz po czym przykładając dwa palce do ust zagwizdał. Natychmiast przez drzwi wpadła dziewczyna w sukni z fartuchem.
    Przygotuj dla naszego myśliwego drugi pokój po lewej na piętrze i przygotuj mu kąpiel.
    Dziewka słysząc słowa odwróciła się i powoli zaczęła zmierzać w stronę schodów za drzwiami. Zaś karczmarz otworzył zapadnię w podłodze, której dotąd nie zauważyłeś i schodząc do niej po wystającej minimalnie drabinie orzekł. Idź za moją córką. Ja idę po kolejną beczkę miodu bo ten pijany plebs to żyła złota.
    Nie dodając nic więcej karczmarz zaczął znikać w zapadni.

Theodling
    Beorn
    Borin
    Brego
    Wychodząc z karczmy, pierwsze co poczuliście to chłód wieczoru. Słońce już styka się z widnokręgiem, a wieśniacy rozchodzą się do domostw. Tylko kilkoro ubranych w aketony ludzi z lampami chodzi w tę i z powrotem. Najprawdopodobniej są to prowizoryczni wartownicy. Poza zaś lampami mają u boku drewniane pały strugane chyba przez nich samych, gdyż majstersztykiem tego nie nazwiecie. Kilkoro z najemników wyszło z karczmy podśpiewując wesoło pieśni. Jeden z nich przewrócił się i zwymiotował, ku uciesze reszty towarzystwa. Reszta próbując go podnieść powtórzyła ten numer, jednak obeszło się bez wymiocin.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #66 dnia: Maja 04, 2014, 14:07:25 »
    Manveru
    Zadowolony z pomyślnego obrotu spraw wziął mieszek i sprawdził zawartość.
    - No vaer i dhû - rzekł odchodzącemu karczmarzowi, nie zważając, że nie zrozumie i udał się za córką na górę. Kąpiel, bardzo miło z jego strony. - myślał.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #67 dnia: Maja 04, 2014, 14:16:45 »
    Theodling
    -Czy ta hołota musi podążać za nami? - wypowiadam na głos pytanie, patrząc na najemników. Nie oczekując odpowiedzi, podchodzę do pierwszego ze strażników i pytam się, czy w okolicy jest spokojnie, nie ma jakichś niepokojących zjawisk.

Offline ćwieku89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Maja 04, 2014, 15:36:37 »
    Beorn
    Ja zaś w ciszy przyglądam się okolicy oraz tym pijaczynom ,które wyszły za nami ,a teraz walają się w błocie.... i myślę sobie "co ich tak ucieszyło ,i skąd mają tyle pieniędzy aby urządzić sobie taką popijawę ?? ponieważ nie wyglądają na to by imali się jakiejś dochodowej pracy"

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #69 dnia: Maja 04, 2014, 16:59:29 »
    Brego
    Haha! Widowiskowy upadek! - krzyknąłem widząc tarzających się w błocie najemników. Pewno i ja miałem podobne przypadki ostatnimi czasy... - mówiąc w myślach.

Offline ćwieku89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Maja 04, 2014, 17:05:22 »
    Beorn
    -Spokojnie Brego teraz tylko rozprostujmy nogi ,a wyruszymy jutro rano bo najpierw musicie wypocząć- stwierdzam po czym wracam do oglądania tych pijaków ,którzy poniekąd wydają mi się teraz zabawni hahaha

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #71 dnia: Maja 04, 2014, 17:16:24 »
    Borin
    Oho, to już tak późno? Trochę zbyt długo zeszło mi na... -wolę nie kończyć.
    Nie traćmy niepotrzebnie czasu. - dodaję po chwili. Jeśli chcemy gdzieś wyruszyć, to jutro, po co mamy narażać się na niebezpieczeństwa - mówię, przypominając sobie niejedną nocną przeprawę z Ereboru do innych miast. Na koniec dodaję:
    Wróćmy do karczmy i postarajmy się o nocleg
    Kieruję się więc z powrotem, szukając wzrokiem oberżysty.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #72 dnia: Maja 04, 2014, 17:21:03 »
    Theodling
    -Masz rację Borinie. Chodźmy do karczmy, sądzę, że wystarczy nam świeżego powietrza - stwierdzam, ciągle nieprzychylnie patrząc na spitych najemników. Wchodzę za Borinem do karczmy, po czym wołam karczmarza.

Offline ćwieku89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Maja 04, 2014, 17:33:20 »
    Beorn
    I ja w ślad za towarzyszami wchodzę do karczmy, po czym mówię im:
    -To spotkajmy się tu o brzasku, wtedy wyruszymy!-
    Następnie kieruję się do swego pokoju...

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #74 dnia: Maja 04, 2014, 17:57:58 »
    Brego
    Widząc towarzyszy wchodzących do karczmy również do nich dołączam. Wołam karczmarza : hej, znajdzie się nocleg za tą jedną sztukę złota, która mi pozostała?