Wraz z komisją europejską właśnie PiS nad tym pracuje. Polska to jeden z najbardziej rozbrojonych narodów w Europie, Czesi i Niemcy mają kilkanaście więcej sztuk broni na obywatela niż my. Jest to karygodne.-Słowacja uchyliła się od prikazów Brukselskich ws. imigrantów, a więc można .
Wszystko można. Tyle, że to kosztuje.
http://przegladpm.blogspot.com/2015/05/komisja-pozywa-polske-za-niewdrozenie.html Tu jeden z przykładów. O ile w kwestii imigrantów, Unia po prostu się dogaduje, no to jak uchwalona zostanie dyrektywa, to sytuacja jest inna. Nie śledzę tematu broni, ale jeśli tu pójdą w tym kierunku, to będzie pozamiatane.
Swoją drogą, nie wiem co w tym złego, że nie można łatwo, wejść w posiadanie broni. Spójrz ilu w Polsce, jest takich "typowych Sebków". Raz bardzo dawno temu, byłem przypadkowym świadkiem jak taki jeden z drugim, próbowali podpalić ławkę przed blokiem... zapalniczką. Teraz wyobraź sobie, że całe dresiarstwo z tatuażami na czole "Łobuz kocha najmocniej", mogłoby sobie na legalu kupić broń.
Problem z odprawami jest taki, że one powinny być. Każda władza ma swoich zaufanych ludzi, chce nimi obsadzać tzw. "stołki", w celu realizacji programu i zarządzania Polską wedle swojej wizji. Patologią jest obsadzanie, dla obsadzania. Odprawa, powinna zabezpieczyć taką osobę, która zakładamy nie zarabia źle, skoro jest taka uzdolniona, przed tym, że przyjdzie inna władza i stwierdzi, że dana osoba jej nie leży.
Co do Kamińskiego powtórzę: nie ma sensu, dla samej sztuki, prowadzić procesu skoro prezydent i tak go ułaskawi. To trwa miesiącami, obciążając wymiar sprawiedliwości. Serio, to byłaby patologia, że inni czekaliby na swoje sprawy, bo sędzia akurat sądziłby człowieka, którego wiadomo, że i tak ułaskawią.
PiS, czuje, że zdobył ogromną większość głosów, ale i zaufanie Polaków, którzy oczekują, że ten zrobi porządek z patologiami naszego ustroju. Skoro PO, nie wprowadziło rotacji do tej komisji, co krytykował PiS (Tak zrozumiałem z filmiku, którego drugi raz, oglądać nie chcę. Pawłowicz, kompletnie nie poradziła sobie z krytyką, zaczęła robić jakiś cyrk. Rozumiem to, bo nie jest łatwo być krytykowanym, cytowanym w taki sposób, w parlamencie. Ale z drugiej strony, powinna ona po prostu tak jak Tusk, spojrzeć tym swoim wzrokiem i jakoś to przełknąć, a nie próbować pokazać, że ma to gdzieś. W sumie, zarzuty podszyte hipokryzją.) to też, nie powinna krytykować PiSu za to.