Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [RPG by Chi1] Edoran : Opowieść Zakazanego Boga(Alternatywa)  (Przeczytany 38225 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [RPG by Chi1] Edoran : Opowieść Zakazanego Boga(Alternatywa)
    « Odpowiedź #120 dnia: Maja 21, 2013, 18:19:59 »
    Jasper

To wszystko działo się dla niego zbyt szybko. Najpierw ten tajemniczy gość, który przedstawił się jako Obime, a potem ten karczmarz. Powoli kierował się w stronę przybysza. Lewą rękę oparł na rękojeści miecza, a prawą posłał za siebie w stronę sztyletu. Zatrzymał się tuż przed nim.

- Jasper Avase. - Powiedział krótko po czym odwrócił się w stronę pozostałych - Jasper Avase - powtórzył - Widzę, że nastąpiły pewne ... hmmmm ... podziały na grupy. Nie znamy się, ale wszyscy mamy się kierować w to samo miejsce. Więc myśle, że to odpowiednia chwila by się, hmmmm ... zapoznać ? Na bogów ... oby tylko mnie nie wyśmiali. Odwrócił się ponownie w stronę Obime. Jak rozumiem jesteś, ammmmm ... przewodnikiem ? - Spytał z odrobiną zdenerwowania w głosie.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #121 dnia: Maja 21, 2013, 19:14:56 »
    Christopher

//Tak, imię się odmienia Aharo ;p//

- Tak, dziennik. Zapisuję... cóż, można by powiedzieć, że wszystko. - Odpowiedział Dianie uśmiechając się. Nie powinien chwalić się swym dziennikiem ale dopóki trzyma go przy sobie i tylko on zna jego treść nikt nie powinien mu zwracać jakiejś wielkiej uwagi. Bo w końcu ile uczonych prowadzi takie księgi? Następnie zwrócił się do nowo poznanego Obime - Miło mi Cię poznać Obime, mimo niecodziennych warunkach, w jakich się spotkaliśmy. Mógłbyś nam coś powiedzieć, o tym, co tu się stało? Jak mówiłem, każdy z nas chciałby poznać prawdę, między innymi o... mężczyźnie, który przed chwilą wyszedł. - Ciekawe, bardzo ciekawe... Jego reakcja przy wypowiadaniu "swojego" imienia daje do myślenia. Czyżby dopiero je wymyślił? Być może, lecz gdyby chciał nas oszukać, na pewno lepiej by to zagrał.

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #122 dnia: Maja 21, 2013, 21:04:29 »
    Mężczyzna nie odpowiedział na pierwsze gradobicie zbyt dociekliwych pytań. Wstał nagle - widocznie nie miał ochoty obserwować tej zbieraniny stojącej nad nim i zadzierającej nosy od dołu. Nie wiadomo czy zbulwersowany poziomem kultury, czy może natchniony w sobie tylko znany sposób, ruszył dwa kroki w stronę wyjścia, laska stuknęła trzy razy. Zatrzymał się, odchrząknął cicho.
    -Przewodnik... Jeśli tak chcecie to nazywać, niech i tak będzie.
    Odwrócił głowę stojąc obok Jaspera, koniec ptasiej maski zbliżył się prowokacyjnie do twarzy wędrowca. Obime okazał się prawie o głowę niższy.
    -Uwierz mi... Nie chcesz mnie poznać. Ja sam bym nie chciał.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #123 dnia: Maja 21, 2013, 21:07:12 »
    Kira

Dziewczyna widząc, iż dopięła swego zachęcając nowego gościa do rozmowy, usunęła się reszcie i usiadła przy jednym z pustych stołów.
    Nagle zauważyła, że przy jednym z taboretów leży jej stara lutnia. Całe dzieciństwo jak grom uderzyło do jej głowy i przywróciło uśmiech prawdziwej i niewinnej radości - pierwszy od tak długiego czasu. Podniosła z zimnej podłogi karczmy swój instrument i po chwili ciszy postanowiła nastroić od dawna nieużywany sprzęt. Mimo długiej przerwy szło jej naprawdę gładko. Już za kilka chwil instrument był gotowy do użycia. Prawie automatycznie dziewczynie na myśl przyszła pewna ballada, którą lata temu wieczorami w karczmie NowyGrodu słuchała niczym zaczarowana.
    Eh, miałam wtedy... dwanaście, albo trzynaści lat. Hmm... to było tak dawno...
    Utwór według Kiry idealnie pasował do dziwnych zdarzeń, które miały miejsce dziś w tej starej karczmie...
    Uderzyła kilka razy w struny by sprawdzić stan lutni, po czym rozpoczęła grę.
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #124 dnia: Maja 21, 2013, 21:21:48 »
    Marcus

Niedługo będzie trzeba nas siłą wynosić. Czas ruszyć się stąd pomyślał prostując się i rozglądając na resztę.

- Pozwolicie że przerwę wieczorek zapoznawczy i przypomnę że mamy dokądś ruszyć. Więc może wyjdziemy z tej przeklętej karczmy i chociaż się rozejrzymy?! - powiedział podniesionym, zirytowanym głosem Marcus, po krótkiej chwili dodał:
    - Poznać się możemy w trakcie podróży, która nie będzie pewnie krótka, a cenny czas goni. Gadaniem jeszcze nikt nigdzie nie zaszedł.

Nie mógł znieść siedzenia bezczynnie w miejscu i oczekiwania na cud, który od razu wyjaśniłby ich wspólny cel. 

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #125 dnia: Maja 21, 2013, 21:35:33 »
    Christopher

Wyjął swój dziennik i szybko napisał to co mu przyszło do głowy
    (click to show/hide)
    Schował dziennik i ruszył do wyjścia, wcześniej odwrócił się najpierw Marcusa, a następnie do Kiry.
    -Taak, zgadzam się, powinniśmy już ruszać. Kiro, dziękuję Ci, że zaczęłaś grać ale może jednak oszczędzaj siły na następny postój, dobrze? Chyba, że naprawdę nie przeszkadza Ci gra i podróż piechotą. - Szczerze się do niej uśmiechnął, bolejąc nad tym, że tylko chwilę zaznał tej dawno niesłuchanej przyjemności.. Właśnie, kiedy ostatni raz paliłem fajkę..? Kolejna przyjemność, o której zapomniałem na rzec nauki i prac, których nawet nie mogłem opublikować. O siły wyższe...

Offline Axan

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • >:C
    « Odpowiedź #126 dnia: Maja 21, 2013, 21:52:42 »
    No to wyruszamy... chyba. - pomyślał, ubrał rękawice, czapkę, zasłonił twarz szalem i założył kaptur od płaszcza, po czym schwycił miecz i wychodząc powiedział:
    - Nazywam się Nidean, nudzi mnie już przebywanie w karczmie, będę czekał na zewnątrz. - odpowiedział i ruszył poza budynek, światło raziło go w oczy ponieważ w karczmie panował półmrok, powoli przyzwyczaił się do natężenia światła. Po chwili rozejrzał się dookoła.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #127 dnia: Maja 21, 2013, 21:54:25 »
    Kniprod

Więc przewodnikiem ma być ten na wpół żywy przebieraniec... A co jeśli czymś zaraża? Wędrówka do grobu, heh. Po co opuszczałem Helsburg... a no tak, Sen. - Głowę wypełniały mu ponure myśli. Usłyszawszy balladę, poczuł się przez chwilę lepiej, mimo niezbyt radosnego tekstu. Wspominanie śmierci zawsze miało na niego uspokajający wpływ.
    Po słowach Marcusa ściągnął płaszcz i ekwipunek, żeby ubrać kurtkę. W końcu znów schował wszystko pod płaszczem.
    -Nie wiem jak wy, ale ja jestem gotowy... przewietrzyć się. - Po tych słowach powoli ruszył do wyjścia.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #128 dnia: Maja 21, 2013, 21:56:07 »
    Diana

Diana ocknęła się jak z letargu. Gra dziewczyny była naprawdę znakomita, przypomniał się Dianie dom. W następnej chwili odczuła ból w sercu, ale to była tylko i wyłącznie jej wina. Diana wstała, zabrała swoje rzeczy i postanowiła wyjść na zewnątrz. Gdy wyszła za mężczyzną, odetchnęła świeżym powietrzem i rozejrzała się po okolicy. Obserwując jak pracują miejscowi, przypomniała sobie Livonię i cały jej zgiełk. Odczuła kolejny ból w sercu, ale zebrała się w sobie i spojrzała na trakt, którym prawdopodobnie mieli ruszyć w poszukiwaniu swojego przeznaczenia.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #129 dnia: Maja 21, 2013, 22:27:49 »
    Kira

Dziewczyna zakończyła grę, po czym milutko uśmiechnęła się do Christophera co było wystarczającym podziękowaniem za jego dobre słowo.
    Zakładam, że podróż będzie długa, a więc i czasu na grę będzie bez liku.
    Wstała i założyła ocieplany ekwipunek, który już wcześniej ktoś jej podsunął. Zarzuciła lutnię na ramię, poprawiła swój krótki łuk i sprawdziła pełny kołczan, by zaraz wszystko przykryć czarnym płaszczem, zaś twarz głębokim kapturem. Delikatnie przepasała swą smukłą talię prymitywnym sznurem, imitującym pas i wyszła za towarzyszami na zewnątrz.
    Ach, ryzyko przygody jest tysiąckroć cenniejsze od dobrobytu i wygód.
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #130 dnia: Maja 21, 2013, 23:25:39 »
    Obime?

...Obime... Mężczyzna o tym imieniu dokuśtykał do wyjścia, uprzednio podnosząc z ziemi swój lniany worek. Nie zwarzając, czy wypada ustąpić miejsca którejś z dam przekroczył pełnym roztargnienia, chwiejnym i nadzwyczaj szybkim krokiem próg. Czyżby coś go zdenerwowało? Mimo maski kryjącej twarz jego ruchy zdradzały emocje, które ukazał pierwszy raz od swojego pojawienia się w przybytku. Nie oglądając się za siebie skręcił w prawo i ryjąc w śniegu głębokie bruzdy począł posuwać się krok za krokiem. Na wschód. Laska zakopywała się i grzęzła w bieli, na szczęście bariera zmrożonej gleby stabilizowała ją skutecznie. Do kosmatej wełny lepiły się twarde, lodowe grudy. Nie forsował tempa, ale zaczynał się powoli oddalać, krok za krokiem.
    (click to show/hide)

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #131 dnia: Maja 22, 2013, 06:43:17 »
    Christopher

-Cóż, czas ruszać towarzysze. - Pośpiesznie ubrał schowane wcześniej w plecaku kurtkę, kaptur i rękawice by następnie ruszyć za Obime. Szkoda, że nie odpowiedział na wcześniejsze pytania.. Cóż, będzie wiele okazji by znowu go o to zapytać. Ale jeszcze nie teraz..

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #132 dnia: Maja 22, 2013, 07:09:58 »
    Ahri

Po odsłuchaniu krótkiej ballady Ahri wstała, ubrała kurtkę, założyła rękawice i nałożyła kaptur po czym rzekła:
    To chyba już wreszcie ruszamy? Poczekam na zewnątrz.
    Wyszła na zewnątrz włożyła do tobołka przy koniu żywność, przyczepiła do niego łuk, poprawiła sztylet w cholewie buta i ruszyła do reszty prowadząc konia za uzdę.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #133 dnia: Maja 22, 2013, 07:22:14 »
    Jasper

Młody chłopak nie zrażony ignorancją towarzyszy, pewnym krokiem ruszył ku wyjścia. Większość była już na zewnątrz i kierowała się za tajemniczym "Obime". Poprawił miecz, i zaczął podążać za resztą.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Axan

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • >:C
    « Odpowiedź #134 dnia: Maja 22, 2013, 10:22:41 »
    Zauważywszy wychodzącego Obime, ruszył za nim powolnym krokiem, mając miecz oparty o ramię. No w końcu ruszamy. - pomyślał i idąc rozglądał się na boki.

// Aharo koni nie ma, uciekły. Czytaj posty Chidoriego dokładnie.