Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: LAST DAYS - problemy  (Przeczytany 106394 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    Odp: LAST DAYS - problemy
    « Odpowiedź #165 dnia: Lutego 05, 2013, 11:24:21 »
    Harvall - też miałem runtime error w 3.1 i to ostatecznie mnie przekonało do uaktualnienia do 3.22. Tam już jest taki parametr w menu obozu, gdzie można obniżyć "maximum number of parties" - który podobno odpowiada za crashe saveów. Gram od niedawna i jak na razie wszystko działa bez problemu.

Earendil - wystarczy wypakować zawartość katalogu z tld 3.22 na miejsce 3.1 (czyli do mount&blade/modules).

Offline Smerfiko

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #166 dnia: Lutego 19, 2013, 20:31:10 »
    Siemka mam problem , mod jest super i wszystko gra . Ale kiedy biegam po mapie niedaleko elfów tam gdzie jest dużo drzew dostaje mega lagów i długo to trwa da się jakoś usunąć drzewa z Mapy ? Nie chodzi mi o walkę tylko o Mapę po której się poruszamy . Dzięki z góry za pomoc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Lutego 26, 2013, 13:13:23 »
    Ja mam pewien problem raczej nie natury technicznej, można z nim grać, ale jednak wolałbym, żeby go nie było.

Gondor zrobił u mnie oblężenie East Osgiliath, oczywiście dołączyłem się do niego i odbiliśmy wschodni brzeg. Problem w tym, że książę Imrahil chyba nie miał kogo zostawić na miejscu, bo garnizon stanowiło tam 50 orków i nie tylko... Po kilku próbach tego oblężenia, jako garnizon w zdobytym mieście losowali się: orkowie z Morodoru, Variagowie, Korsarze, Rhuńczycy, Haradrimowie, elfy z Lorien, Mrocznej Puszczy i Rivendell i nikt poza tym. Raz mi nawet wylosowało jednego Olog Hai :)

Mniejsza o to, że handlarze i guildmaster są ci sami, co w Minas Tirith.

Obecnie olałem to oblężenie i East Osgiliath pozostał po stronie Morodoru, ale wkrótce pewnie znowu się powtórzy.

Offline Wakahiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Marca 21, 2013, 11:20:26 »
    Witajcie forumowicze!

Zwracam się do was z powodu mojego małego problemu w Mori. Szlajam się po tych wszystkich korytarzach, pokonuję oddziały goblinów i zdobywam księgę, którą trzymał jakiś gość nie stawiający żadnego oporu ale straszny sztywniak z niego i wychudzony i takie tam. Potem trafiam do jakiegoś labiryntu korytarzy co ma kilka pięter i latam po nich jak ostatni idiota nic nie znajdując. Tylko potem znalazłem jakiś mały most z drewnianą kładką (bo zniszczony) i myślę sobie, ze to pewnie most Khazad-Dum tylko jakiś przymały. Lecę jak głupi i wpadam do jakieś małej komnatki z jakimś kamiennym sarkofagiem lub czym tam. Tylko nic nie mogę zrobić i już nie wiem co mam robić dalej. Proszę, jeżeli ktoś wie co robić to niech odpisze. :(
    Poglądy są jak d*@a, każdy ma jakieś, ale po co od razu pokazywać?- Andrzej Sapkowski

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #169 dnia: Maja 07, 2013, 21:02:11 »
    Ja znów mam problem (przy patchowaniu DO nowej wersji moda miałem błąd), ściągnąłem najnowszą wersję moda w całości, z mdb. Klasycznie przez iron launcher nie da rady, więc sobie myślę że trzeba pokopiować pliki. No i sęk w tym, że ta wersja zainstalowana na nowo nie ma plików BRF w folderze Data moda... Mam tylko txt i xml.

W ogóle, po zainstalowaniu tej wersji w Modules, pojawia się w folderze moda jeszcze jeden folder Modules z TLD w środku (tam jest dopiero iron launcher).

Czy to wariacje mojego kompa czy niewłaściwie próbuje zainstalować?

Dodam, że próbowałem kilka razy
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Loky3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Lipca 05, 2013, 16:20:47 »
    witam, gram w TLD od paru dni. Pokonałem wszystkich przeciwników prócz mordoru i haradrimów i tu jest własnie moj problem. Moja frakcja oblęża ich obóz,a mi sie gra zacina i pomaga tylko reset kompa... Ktoś wie jaka przyczyna i jak tego uniknąć?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #171 dnia: Lipca 05, 2013, 16:31:38 »
    Możesz obniżyć grafikę, jakość tekstur, ale jak nie masz, to zainstaluj Speed&Stability TLD http://www.moddb.com/mods/the-last-days/downloads/speed-and-stability-mod-for-last-days-323 i możesz jeszcze optymalizację tekstur http://mbx.streetofeyes.com/index.php/topic,2901.0.html (gamefront nie działa, tylko mediafire)

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Września 06, 2013, 14:17:25 »
    Investigate Fargorn, o co chodzi w tej misji? Podróżuję po lasach Entów i dupa ;/

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Września 06, 2013, 17:14:41 »
    Powinno się pojawić okno dialogowe i musisz wtedy wybrać opcję "zetnij drzewo albo kilka" (czy jakoś tak). Wtedy enty Cię zaatakują.

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Września 06, 2013, 17:46:11 »
    Do tego już doszedłem, ale dzięki.
    Teraz mam większy problem, służę Sauronowi, kampania wojenna. Jedno miasto zrównaliśmy z ziemią, jedziemy do następnego, wchodzę do bitwy i ścina- wywala z gry. O co chodzi? Wersje mam dobre i wersje MB  Enhanced...

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Września 06, 2013, 18:36:22 »
    A jaki rozmiar bitwy? Pamiętaj, że TLD jest tak zrobione, że w oblężeniach bierze udział kilka razy (2 - 3) więcej ludzi niż w zwykłej bitwie. Poza tym jeśli masz na myśli zwykłą bitwę, to niestety niektóre tereny w Ithilien są tak mocno zadrzewione, że niestety mogą się zdarzyć takie wywalenia do pulpitu (sam kilka razy tego doświadczyłem). Możesz też spróbować grać na zmniejszonych teksturach, znacznie zwiększy to wydajność i czas ładowania gry przy okazji. Mam na myśli tekstury o niższej rozdzielczości (link kilka postów wyżej podał HUtH), a nie szczegółowość tekstur w opcjach, ale to w opcjach też możesz zmniejszyć.

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Września 06, 2013, 19:00:45 »
    Ściągnąłem Stabiliti packa do TLD i jest już dobrze. W Eagle Crosa na 500 ludzi bitwy na max detalach szły, a tutaj już problemy. Mod troszkę niedopracowany w paru elementach moim zdaniem ale przyjemnie się gra :)

A z zadaniem od Saurona. że mam uratować 4 więżniów to jak to wygląda? Zaatakować oddział wroga który posiada 4 więźniów?

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Września 07, 2013, 10:39:18 »
    Jeśli to jest zadanie "rescue 4 prisoners" to musisz ich przyłączyć do swojego oddziału. Potem mogą nawet zginąć.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #178 dnia: Września 07, 2013, 15:14:40 »
    Ja mam taką sytuację, że gram dowolną frakcją, no i schemat zawsze jest ten sam (zrobić parę questów, podładować postać, kupić lepszy ekwipunek, zdobyć oddział, dołączyć do lorda na wojnę) po pewnym czasie dochodzę do takiego miejsca w rozgrywce (ZAWSZE!), że jestem już na wojnie i podążam za jakimś tam lordem/generałem. Np. teraz miałem Beorningami podążać za Grimbeornem Starym, oprócz mnie wszyscy lordowie z frakcji Beorningów podążali. Dostałem jakieś tam badziewne zadania po drodze (patrol) a po powrocie do lorda pojeździłem sobie za nim jeszcze trochę  W KÓŁKO, bo byli na PATROLU. po chyba trzech dniach misja się zakończyła powodzeniem, dostałem doświadczenie no i okej. Latam po tej mapce, rozbijam drużyny wroga, czekam na rozkazy od dowódców (bo chociaż sam mam już przywoity oddział ponad 75 ludzi, to dalej nie mogę oblegać siedlisk, mogę tylko dołączać do oblężeń).

I co jakiś czas dostaję ten komunikat "The War expands, commanders are getting bolder! (siege requirements reduced)". Nie za bardzo rozumiem co to znaczy, poza tym, że wymagania oblężenia zmniejszone. No ale co ja mam robić? Guildmasters nie dają mi żadnych zadań, lordowie też nie, no więc latam po tej mapce praktycznie bezcelowo i nudzę się troche. Wiem, że jest opcja wydawania lordom rozkazów za pomocą influence, ale mam ich za mało, żeby nimi skutecznie pokierować, a co do opcji "I would like to council with you about the War" to wciąż mam za niską rangę (której nie mogę podnieść inaczej niż przez walkę, bo zadań nie mają dla mnie ani lordowie, ani Guildmasters).

Więc mam już ok. 32 level ten oddział 75 Beorningów i utknąłem w miejscu. Jakieś rady/wskazówki?

Dodam, iż dotyczy się to każdej frakcji, schemat jest ten sam. Po pewnym czasie nie ma co robić trzeba czekać i to jest nużące ._.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Września 07, 2013, 19:54:57 »
    Też kiedyś grałem jako Beoring i pamiętam, że miałem taki sposób na influence i rank points u leśnych elfów - brałem tylko towarzyszy i jechałem do Gundabadu po czym pokonywałem praktycznie samotnie dowódców tej frakcji. Było to dosyć nużące zadanie i polegało na eliminowaniu całych armii strzałem partyzanckim (amunicję można było uzupełniać jadąc do skrzyni). Trzeba było tylko uważać na rzutki od jeźdźców wargów i toportki piechoty (łucznicy nie byli w stanie mi nic zrobić). Ale nie polecam takiego sposobu, znacznie lepiej zwiększyć liczebność wrogich oddziałów, grzebiąc w plikach. Kiedyś zwiększyłem liczebność zwiadowców Gundabadu na kilka tysięcy i podczas mojej nieobecności znacznie osłabili te północne frakcje. Gdy jechałem na północ zmniejszyłem rozmiar oddziałów zwiadowczych do normalnego, ale już przynajmniej "coś się działo" :)

A tak poza tym to nie trzeba się kurczowo trzymać własnej frakcji. Szczerze mówiąc zawsze miałem gdzieś te "kampanie", które polegały najczęściej na pozorowaniu oblężeń i patrolowaniu. Dlatego najczęściej siedziałem w Rohanie lub Gondorze bo tam raczej nie można narzekać na brak zajęć.

I jeszcze jedna rada, jak już grasz Beoringami, od czasu do czasu zaglądaj do leśnych elfów i bierz od nich rekrutów. Później można ich wyszkolić na królewskich włóczników, którzy są po prostu najlepszą piechotą w tym modzie (tylko ich nie wystawiaj przeciwko strzelcom, bo nie mają tarcz).
    « Ostatnia zmiana: Września 07, 2013, 20:11:20 wysłana przez Czarnoksiężnik z Angmaru »