Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: LAST DAYS - problemy  (Przeczytany 106284 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Macix

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Rocky Balboa
    Odp: LAST DAYS - problemy
    « Odpowiedź #225 dnia: Sierpnia 05, 2014, 10:28:02 »
    Witam. Mam problem z uruchomieniem modyfikacji w wersji 3.3 na Mount&Blade 1.011. Gdy pasek ładowania dobiegnie do końca, gra przestaje reagować i jedyne co pozostaje to restart. (Czekałem po 20-30 minut. Efekt ten sam.) Wie ktoś może, gdzie leży problem? Wydaje mi się, że wszystko jest w porządku, jednak gra odmawia posłuszeństwa. Z góry dziękuję za odpowiedz.

EDIT:

Problem rozwiązany. :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2014, 16:52:18 wysłana przez Macix »
    "Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place, and I don't care how tough you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward; how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!"

Offline rheged

• Użytkownik
    « Odpowiedź #226 dnia: Sierpnia 30, 2014, 17:05:05 »
    Mam problem..
    Jak gram sobie orkami, to po jakimś czasie pojawia mi się okno rozmowy z "Ork Uzurpator". Po zakończonym dialogu jest opis "Gdy zbliżasz się, zauważasz, że The Place jest zniszczone. Zostały tylko zgliszcza" i jest opcja "Odejdź". Gdy jednak ją klikam, nic się nie dzieje. Wie ktoś jak temu zaradzić? To nie pierwszy raz, gdy tak mam..

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Września 04, 2014, 14:54:21 »
    Za każdym razem jak próbuję wejść do większej bitwy to wywala do pulpitu. Ktoś coś?
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #228 dnia: Września 04, 2014, 15:45:55 »
    Zmniejszałeś ustawienia graficzne? Liczbę ciał, cienie, detale, efekty cząsteczkowe, pewnie tego wina. TLD ma wymagania sporo wyższe niż podstawka. Ew. wgrałeś poprawki jeśli grasz w warbandową wersję?

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Września 04, 2014, 16:34:43 »
    Poeksperymentowałem i pomogło wyłączenie ragdolli

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #230 dnia: Września 04, 2014, 22:25:07 »
    w wersji na wb po 60 dniu gra mi crashuje pomimo najniższych ustawień i ne tyylko mi :) powinni to naprawić według mnie winą jest przyspieszanie podróży na mapie :) ale i bez tego crashuje wtedy
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Września 04, 2014, 22:29:07 »
    Trzeba czekać na patch bo ja też wzbraniam się przed rozpoczęciem rozgrywki, jak poprawią te bugi to nawet odstawię Pendor na jakiś czas ;)

Offline Relkov98

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #232 dnia: Września 14, 2014, 19:24:21 »
    Jak włączam TLD przez cokolwiek pojawia się "Error Warning" hlsl_data_handles[16] is not vaild potem włącza się gra i jak wczytuje się do końca... file:///C:/Users/Jasiek/Downloads/Bez%C2%A0tytu%C5%82u.png
    Warband 1.160 steam, komp win 7 64 bit robiłem wszystko zgodnie z instrukcją
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2014, 21:25:56 wysłana przez Relkov98 »

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Września 16, 2014, 20:18:49 »
    Kolejny problem. Przy próbie otworzenia pliku item_kinds1 poprzez Morghs M&B WB-WFAS Editor, edytor się wysypuje. Jak można zeedytować ten plik oprócz sposobu "ręcznego"?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #234 dnia: Września 16, 2014, 20:32:21 »
    Item Editorem. Poza MS (którego jak zakładam, nie masz), i Morgh's Editorem, no i sposobem ręcznym nie ma innego sposobu.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #235 dnia: Listopada 10, 2014, 20:46:21 »
    Mam problem dotyczący fabuły. Jestem Hero of Gondor (15), level 28 i zaczęła się wojna, oraz gadałem z takim typem w białym stroju (Gandalf?) i kazał mi pogadać z władcą Gondoru. Problem w tym, że nie pojawia się u niego żadna nowa opcja dialogowa. To bug, czy tak ma być?

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Listopada 10, 2014, 20:53:23 »
    Chyba tak ma być, po prostu masz mu służyć i pomagać w wojnie hehe.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #237 dnia: Listopada 23, 2014, 12:25:25 »
    Długo mnie tu nie było. I chciałem się zapytać o ten fix z Obozem Dunlandczyków. Gdzie go znaleźć i jakby ktoś mógł wstawić link do tego fixa byłbym
    wdzięczny ;)

EDIT: Szukałem na różnych stronach tego problemu, ale gdzie znajduję o tym temat to nie ma fixa albo patcha o tym, a jak jest to tylko link do innej strony, która nic nie wnosi do mojego problemu :(
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2014, 12:56:25 wysłana przez wisnia2320 »
    Nie ważne czy jesteś biały, czarny, czerwony czy żółty. Ważne, że jesteś miły dla mnie to ja będę miły dla Ciebie.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Znikający Obóz Dunlandczyków
    « Odpowiedź #238 dnia: Listopada 23, 2014, 13:03:31 »
    Witam.
    Mam problem ze Znikającym Obozem Dunlandczyków i nie wiem co mam począć. Nieważne ile zrobiłem postaci by przetestować czy obóz zawsze znika to za każdym razem pojawia się w górach. Szukałem fixa, patcha na ten temat, ale jeżeli coś znajdywałem to tylko strony o tym problemie i przekierowania do innych stron w których rzekomo jest fix, a jednak nigdzie go nie ma. Byłbym wdzięczny jakby ktoś wrzucił link do tego fixa lub powiedział gdzie znajdę go na 100%. Z góry dziękuję ;)
    Nie ważne czy jesteś biały, czarny, czerwony czy żółty. Ważne, że jesteś miły dla mnie to ja będę miły dla Ciebie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #239 dnia: Listopada 30, 2014, 17:42:43 »
    Tak gwoli ścisłości(bo sprawa omówiona na PW), to fixy są tutaj: https://bitbucket.org/Swyter/tld-downloads/downloads (dodane do 1 posta)