Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: LAST DAYS - problemy  (Przeczytany 106160 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Traktorzysta

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: LAST DAYS - problemy
    « Odpowiedź #240 dnia: Grudnia 08, 2014, 11:08:00 »
    Mam problem z (zepsutym save?) po wczytaniu gry biegam po mapce 5-15 sekund i dostaje crasha. Dzieje się tak za każdym razem.. Próbowałem zmieniać nazwę save, zapisać grę w mieście ew. na innych slotach. Ale tak czy tak dostaje crasha po chwili. Gra crashuje tylko na mapie mam 39 dzień i wojna wre. Jakiś fix czy muszę zaczynać od początku a może i to nic nie da bo nie wiadomo jaki jest problem? Mój komputer raczej na pewno spełnia wymagania sprzętowe.

Myślałem, że jest to spowodowane dużo liczbą jednostek w okolicy dlatego użyłem teleportu na 2 koniec mapy na odludzie - 3 sekundy - crash.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #241 dnia: Grudnia 08, 2014, 11:58:36 »
    Powinieneś zapisywać tylko w miastach, inaczej może mieć miejsce zepsucie sejwa. O ile dobrze pamiętam, z zepsutym już nic nie zrobisz. Zajrzyj do FAQ moda.

Offline Traktorzysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Grudnia 10, 2014, 10:25:02 »
    Dobra teraz zapisuje grę w tylko w miastach i jest ok ale.. znów gdy wejdę do walki gdzie jest 2+ lordów to gra mi i tak crashuje.. Na to jest jakieś lekarstwo? Reddolle wyłączałem tak samo jak i widoczność ciał.. Co do wielkości bitwy j/w komputer nie ma prawa niedomagać bo nieraz używałem na podstawce battlesizera na 400 jednostek i fakt czasami przycieło (oblężenia) ale nie crashowało...

A Crash występuje zaraz po naciśnięciu Dołącz do bitwy.

Offline Traktorzysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Grudnia 10, 2014, 10:26:35 »
    Sorry za podwójny post.

Offline Aysor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Grudnia 21, 2014, 18:00:57 »
    Ja mam problem, mianowicie nie da się nikogo uderzyć, mnie wróg może, ale ja go już nie mogę, po prostu traktuje go jakbym uderzał w swojego, pomoże ktoś?

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #245 dnia: Grudnia 24, 2014, 12:43:53 »
    Witam :) Chciałbym poprosić o to jak wypakować ten patch i gdzie aby móc grać w TLD na Warbandzie. Wiem, że jest instrukcja ale ja nie ogarniam angielskiego a jak to daje do translatorów to dalej nic nie rozumiem :(. Byłbym wdzięczny za pomoc ^^
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #246 dnia: Grudnia 29, 2014, 21:02:38 »
    @Numendir: https://bitbucket.org/Swyter/tld-downloads/downloads <- Otwierasz link, pobierasz TLD_3.3.7z (535MB), następnie pobierasz TLD_3.3_wbcompat.7z (2.2MB) i ostatnią rzeczą do pobrania jaka Ci zostaje to patch na samej górze o nazwię TLD_3.3_wbcompat_nightly_patch_2014.10.03-14.27_r2034.7z (12.4MB). Teraz gdy jesteśmy na etapie jak wszystkie te 3 pliki siedzą u Ciebie bezpiecznie na dysku czas wypakować mainową grę i skopiować ją do:

Standalone version:
    C:\Program Files (x86)\Mount&Blade Warband\modules\ or
    C:\Program Files\Mount&Blade Warband\modules\

Steam version:
    C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\mountblade warband\modules\ or
    C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\mountblade warband\modules\

(zależnie gdzie zainstalowałeś grę to folder TLD jaki wypakowujesz musi znaleźć się w folderze Modules Warbanda).

To samo robisz z 2 patchami. Najpierw wypakowujesz ten 2.2MB i wklejasz do Modules, następnie ten 12.4MB wypakowujesz i wklejasz do Modules. Skoro nie radzisz sobie z angielskim zalecane jest użyć spolszczenia do TLD 3.3:
    https://drive.google.com/folderview?id=0By1v_5_0zIzcUDdVM1BXS0FNRms&usp=sharing&tid=0By1v_5_0zIzcNHQxRGhLM0dVdGs

@Traktorzysta - To co może bardzo Ci pomóc to konfiguracja pewnych opcji w grze. Już podaje drabinkę prowadzącą do konkretnej zmiany. Na mapie terenu, klikasz 'Actions' -> 'Change TLD Options' -> 'Gameplay Tweaks' -> 'Compatibility Tweaks' -> Ustawiasz wartość na 800 i zapisujesz grę. Dla pewności wczytaj grę raz jeszcze. Powinno pomóc przy crashach, ale gwarancji nie daję.
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline noname751

• Użytkownik
    Problem z towarzyszami
    « Odpowiedź #247 dnia: Grudnia 31, 2014, 14:37:12 »
    Witam!!
    Jestem nowy i proszę o pomoc.Gram w M&B tld 3.3 (elf z Lorien 25 lvl ale to nie ważne ;p).Chciałem wynająć Glorfindla (mam już wystarczająco punktów rangowych) i za każdym razem pisze mi, że on chce 0 resource points a później moja postać odpowiada, że go na to nie stać, a mam ponad 20 tysięcy prestiżu. Pomocy ;__;

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #248 dnia: Grudnia 31, 2014, 14:39:59 »
    Pewnie o punkty wpływu (influence) mu chodzi.

Offline Cahal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Lutego 11, 2015, 15:21:39 »
    Zainstalowałem Patcha TLD_3.3_wbcompat_nightly_patch_2014.10. 03-14.27_r2034.7z oraz TLD_3.3_nightly_patch_2014.10.03-14.27_r2034.7z i pokazuje mi się problem hsls_data_handles18 ktoś zna rozwiązanie tego problemu

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #250 dnia: Lutego 11, 2015, 20:19:10 »
    Eh.
    Czy spojrzałeś w ogóle na nazwę pliku?
    Czy gdybyś spojrzał, to nie wydałoby ci się dziwne, że oba patche mają taki sam numerek wersji?
    Czy nie skłoniłoby cię to do zwrócenia uwagi na jedyną różniącą ich cechę, czyli 'wbcompat' w nazwie jednego z nich?
    Czy po krótkim zastanowieniu się nie doszedłbyś do wniosku, że to zapewne skrót od 'warband compatibility'?
    A co za tym idzie, jest to patch przeznaczony na wersję moda z zainstalowanym patchem na kompatybilność z WB, a ten bez tego, jest na podstawową wersję moda?

Mam nadzieję, że moje pytania cię nakierują, co możesz zrobić, aby rozwiązać swój problem.

Offline Hyper

• Użytkownik
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #251 dnia: Lutego 13, 2015, 16:49:31 »
    how rude huth!
    Cahal - możesz też unieść głowę i myszkę w górę. Znajdziesz tam opis jak poprawnie wszystko zainstalować. Jeżeli po tej instrukcji odpowiednio wykonanej nadal będziesz miał problemy to postuj o tym tutaj.
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Maja 14, 2015, 21:58:02 »
    Jak sprawa ma się z oblężeniami? Da się je w ogóle prowadzić czy gra zamyka się w syzyfowym rozbijaniu orkowych hord i czekaniu na kolejne, aż w końcu sprzymierzeńcy się wykrwawią i ja z nimi?

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #253 dnia: Maja 14, 2015, 22:28:55 »
    Co jakiś czas (bardzo rzadko) lordowie jednej z frakcji oblegają zamki/miasta/osady/obozy wojenne innej frakcji, z którą toczą wojnę. Możesz wtedy się przyłączyć do oblężenia i szturmu.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #254 dnia: Maja 15, 2015, 17:07:06 »
    Jak sprawa ma się z oblężeniami? Da się je w ogóle prowadzić czy gra zamyka się w syzyfowym rozbijaniu orkowych hord i czekaniu na kolejne, aż w końcu sprzymierzeńcy się wykrwawią i ja z nimi?
    Oblężenia są inicjowane przez marszałków frakcji i żeby doszły do skutku to musi być kampania wojenna oraz trzeba osłabiać frakcję-cel, nie tyle pokonując armie "lordów", co te wszystkie druzyny zwiadowcze, itp. Od tego właśnie jest gracz - gość od najgorszej roboty. Im dłużej trwa kampania, tym niższy próg dla AI(ale czego próg to już nie pamiętam), żeby rozpocząć oblężenie i coraz częściej się zdarzają.
    Czasem jest też tak, że oblężenie trwa i trwa, a szturmu nie będzie, bo jakaś frakcja nie ma już więcej sił do zgromadzenia(gracz może przekazywać żołnierzy, ale nie w nieskończoność), a siły w twierdzy zbyt liczne i chyba jakiś bug jest, że nie da się zagłodzić. Wtedy przyda się opcja cheatów w menu opcji moda w menu obozu, żeby pokonać daną frakcję. I problem z głowy.