Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: LAST DAYS - problemy  (Przeczytany 106161 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nizaroo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: LAST DAYS - problemy
    « Odpowiedź #210 dnia: Stycznia 21, 2014, 08:38:51 »
    wyskakuje mi gdzy włanczam gre GET_SHADER FAILED: WINDY-FLORA

Czytałem troche po forach i wielu tak sie robi prubowałem też odpalić jak wielu poleca przez  iron launcherem

ale wtedy wyskakuje mi przed wlaczeniem moda NIE ZNALEZIONO PLIKU    mount&blade\modules\tld\data\binkplay.exe  potym gre mozna właczyć ale znowu po jakims czasie sie wyłancza i pokazuje znowu GET_SHADER FAILED: WINDY-FLORA

niewiem co mam teraz zrobic
    Modyfikuj wiadomość

Offline JjForcebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #211 dnia: Stycznia 21, 2014, 17:55:07 »
    A jak szukałeś jakie odpowiedzi dostawali ci ludzie? Może tam było rozwiązanie.

Instalowałem TLD, patcha i coldfixa na czystą wersję Mount&Blade czy instalowałeś inne mody?

Offline nizaroo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Stycznia 21, 2014, 18:52:36 »
    no tak mam pełno modów i instalowałem wiele

Ale mam mount&blade  nie zainstalowanego
    tylko poprostu skopiowanego z pendriva czy to może miec jakieś znaczenie

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #213 dnia: Stycznia 21, 2014, 21:48:11 »
    Nie możesz mieć innych modów w tej lokacji z M&B, gdzie masz też TLD. Zainstaluj do innej lokalizacji kolejne M&B albo skopiuj czystą instalkę.

Offline JjForcebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #214 dnia: Stycznia 21, 2014, 21:58:24 »
    Zainstaluj grę na czysto a później skopiuj w inne miejsce cąły folder jako backup.

Do każdego większego moda używaj tlyko czystej wersji, jak będziesz chciał zmienić moda bez zabawy za jakimiś menadżerami modów (o ile są do pierwszego MB) to też skopiuj ten z folder z modem tak jak czystą wersję.

I tak w Program Files możesz mieć normalnie grę z czym tam chcesz a np. na innej partycji czy na samym C: folder 'Czysty MB backup, 'MB z modem x backup'.  Pamiętaj by do każdego też przenosić sejwy żeby nie było potem problemu.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #215 dnia: Lutego 18, 2014, 13:02:57 »
    Wszystkie sejwy wywala mi w 41. dniu. Reinstall i inne porady z forum TLD nie pomogły. Ktoś się już spotkał z tego typu problemem?

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #216 dnia: Kwietnia 26, 2014, 13:57:30 »
    Mam pewien problem z obozem Dunlandczyków. Nagle znalazł mi się na górze obok Isengardu i nie mogę wejść do obozu. Wiem, że są takie kody, które mi to umożliwią, ale nie w tym rzecz. Żadna armia, patrol nie może wejść i wyjść z i do obozu. A ja wykonuje zadanie związane z uciekającymi niewolnikami i oni też nie mogą wejść do obozu. Próbowałem w wychodzić z gry i zapisu, ale nic z tego. Proszę o szybką odpowiedź.
    Nie ważne czy jesteś biały, czarny, czerwony czy żółty. Ważne, że jesteś miły dla mnie to ja będę miły dla Ciebie.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #217 dnia: Kwietnia 28, 2014, 11:18:21 »
    Znany bug, na stronie TLD fix wyszedł jakiś czas temu jednak trzeba zacząć na nowo kampanię.

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #218 dnia: Czerwca 10, 2014, 17:15:31 »
    Czy ktoś stosował program, o którym mowa tu:
    http://mbx.streetofeyes.com/index.php?topic=2520.15
    ?

Jeżeli tak, to może ktoś podpowie mi jaśniej, jak użyć, żeby nie mieć błędu z vertex
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #219 dnia: Czerwca 11, 2014, 22:16:02 »
    Czy ktoś stosował program, o którym mowa tu:
    http://mbx.streetofeyes.com/index.php?topic=2520.15
    ?

Jeżeli tak, to może ktoś podpowie mi jaśniej, jak użyć, żeby nie mieć błędu z vertex
    ok, już mam
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Czerwca 25, 2014, 03:48:42 »
    Mam TLD najnowszą wersję na warband razem z compatibility patchem.

Wszystko ładnie działa, tylko jest jeden problem: nie mogę atakować "poważniejszych" celów. Gdy walczę z jakimiś zbłąkanymi orkami albo scoutami to jest OK. Jednak gdy próbuje zaatakować coś w stylu Isengard caravan albo war train to gra mi wywala :/

Ktoś miał takie coś?
    Wracam do M&B ;)

Offline drako47

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Lipca 12, 2014, 18:36:34 »
    Witam
    Mam problem z m&b warband tld 3.33, mianowicie gra po jakimś czasie zacina się na mapie świata (pomaga tylko reset).
    Po wczytaniu innego sejwa sytuacja powtarza się po kilku dniach w grze. Gra chodzi bardzo płynnie, do właśnie tego momentu. Próbowałem obniżyć grafikę ale to nic nie daje.
    Ktoś zna odpowiedź???

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #222 dnia: Lipca 12, 2014, 20:42:40 »
    Hmm... no wiadomo, że TLD na warbanda jest niedorobiony, ma mnóstwo bugów itd. ale grać się da... i mi się nie zacina...

może to wina Twojego sprzętu? xD nie no, żartuję. Ale tak poważnie, to tekstury są w miarę wysokiej jakości.

Jakiego masz Windowsa i jaką wersję sterownika Direct?

PS: Oczywiście zainstalowałeś sobie wszystkie wydane do tej pory poprawki?

EDIT; przypominam że wszystkie oficjalne fixy na Warbanda są TU:

https://drive.google.com/folderview?id=0B3KmMUNAyIh4U2N6VkNRcVdXbXc&usp=drive_web

Pliki .txt wklejać do głównego foldera moda, a plik .brf do folderu /resources.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline drako47

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Lipca 13, 2014, 11:48:30 »
    Windowsa mam XP więc powinno raczej bezproblemowo chodzić. Poprawki wszystkie mam wgrane, to też więc odpada. Co do tego zacięcia to nie jest tak że gra mi się zacina co chwila tylko obraz zatnie się na amen, ale muzyka gra dalej (tak jakby jakiś błąd wyskakiwał - taki niewidzialny :)). Do tej pory gra chodziła płynnie tylko po jakiś 150 dniach to się zaczęło. Może to wina warbanda (mam wersje 1.158)?
    Próbowałem zmniejszyć grafikę na min. ale to nic nie pomogło .
    Sądzicie że na zwykłym mount&bladzie będzie działać normalnie ??

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #224 dnia: Lipca 13, 2014, 14:32:47 »
    To nie jest wina Warbanda... hmm, no kazdemu działa inaczej po prostu.

Na zwykłym M&B wersja TLD 3.3 działa normalnie, bezproblemowo w każdym razie jak dla mnie. Jest bardziej dopracowana i szczegółowa no i nie występują w niej takie upierdliwe błędy jak na WB.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!