Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: LAST DAYS - problemy  (Przeczytany 106162 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: LAST DAYS - problemy
    « Odpowiedź #255 dnia: Czerwca 12, 2015, 19:10:23 »
    Czy trzeba mieć zainstalowanego zwykłego M&B 1.011, żeby TLD na warbandzie zadziałał? Robię wszystko jak napisaliście w instrukcji, i po intrze TLD wywala mi grę. Ktoś doradzi?
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #256 dnia: Czerwca 12, 2015, 20:18:47 »
    nie trzeba, trzeba mieć Warbanda, na to moda w wersji na M&B, na to patcha dającego kompatybilność z Warbandem i na to patcha ze strony Swytera na wersję warbandową. Wszystko jest w pierwszym poście wątku z info i downloadem

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #257 dnia: Czerwca 12, 2015, 20:35:03 »
    nie trzeba, trzeba mieć Warbanda, na to moda w wersji na M&B, na to patcha dającego kompatybilność z Warbandem i na to patcha ze strony Swytera na wersję warbandową. Wszystko jest w pierwszym poście wątku z info i downloadem

Tak wiem, czytałem - jest to napisane czytelnie, ale chyba gdzieś popełniłem błąd.
    A więc tak wersja warbanda: 1.143

Mod ściągnięty stąd: https://bitbucket.org/Swyter/tld-downloads/downloads
    Plik TLD_3.3.7z
    Rozpakowałem w folderze z grą Modules, następnie rozpakowałem w nim i nadpisałem pliki z TLD_3.3_wbcompat.7z
    Następnie rozpakowałem tam i nadpisałem TLD_3.3_nightly_patch_2015.04.23-14.13_r2043.7z

Po włączeniu włącza się filmik z warbanda, potem czarny ekran i error: warning hlsl_data_handles[5] is not valid. Po kliknięciu "ok" wyskakuje cała seria błędów tego samego typu z różnymi numerami, po czym włącza się w końcu menu ładowania ale z warbanda - tyle że z czcionką TLD (taka sama jak w modzie na 1.011).

Co robię nie tak?
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline huth

« Odpowiedź #258 dnia: Czerwca 12, 2015, 20:55:26 »
    Czemu masz taką starą wersję Warbanda? Przecież to działa na najnowszej spokojnie. I chyba nawet najnowsza powinna być.
    Poza tym ja zawsze rozpakowuję do jakiegoś folderu, a potem kopiuje pliki, bo do dzisiaj nie kumam jak to jest z tymi ścieżkami do rozpakowania ;P

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #259 dnia: Czerwca 12, 2015, 20:57:06 »
    Właśnie teraz się dopiero zorientowałem że są nowsze wersje :D No, to podrasuje warbanda i wtedy spróbuje. Znając życie to nie pomoże :D

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #260 dnia: Listopada 14, 2015, 13:16:10 »
    Witam!

Gram na porcie na WB, na najnowszej wersji steam, najnowszej wersji moda, wraz z najnowszym patchem od Swytera. Gram po stronie Rohanu. Pokonaliśmy już Dunedainów i zniszczyliśmy wszystkie patrole i obozy Isengardu. Pokonałem oddział obrońców Isengardu liczący ponad 500 orków i w tym momencie pojawia się problem. Czekałem i nic się nie dzieje. Isengard nie zostaje pokonany, nie znika. Nie wiem, czy to błąd gry, czy tak ma być. W każdym razie w momencie zwołania kampanii wojennej Król Theoden patroluje jakieś randomowe miasto, a po 1 dniu kampania się kończy.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline huth

« Odpowiedź #261 dnia: Listopada 14, 2015, 19:10:43 »
    Może trzeba poczekać... zawsze może pokonać frakcję przez cheaty moda w menu obozu.
    I btw... Dunedaini są wrodzy Rohanowi???? Chyba Dunlendingowie

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #262 dnia: Listopada 14, 2015, 20:16:22 »
    Może trzeba poczekać... zawsze może pokonać frakcję przez cheaty moda w menu obozu.
    I btw... Dunedaini są wrodzy Rohanowi???? Chyba Dunlendingowie

Tak, Dunledingowie. Pomyliło mi się ;P Co do czekania- ile dni mam czekać? Czekałem już ze 30 i nic. Poczekam jeszcze, powalczę i zobaczę co będzie.

EDIT

Minęło kolejne 30 dni i nic. Postanowiłem pokonać frakcję poprzez menu obozu. Dziękuję huthowi za pomoc ;) 
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2015, 21:12:04 wysłana przez Garedyr »

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Argotin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 17, 2016, 14:51:57 »
    Właśnie wróciłem do Warbanda po długim czasie i zainstalowałem sobie TLD. Wszystko ładnie i fajnie, ale przypomniałem sobie o battlesize'rze i zainstalowałem, by mieć prawdziwe bitwy.
    No i klops, bo ustawiając po 400 żołnierzy na battlesizer w TLD pokazuje się 1900. A w samej grze mogę ustawić wartości od 150 do 750. Jednak, jeśli ustawie na 150 mam tylu samo żołnierzy co normalnie jakbym ustawił najniższe w innych modach, a jak ustawie 750 to jakbym ustawił 150.
    No i pal sześć, gdyby pokazywało 1900, ale działało poprawnie, ale nie, nie spawnuje się więcej niż 150. Dodam, że na innych modach battlesizer działa poprawnie.

Offline huth

« Odpowiedź #264 dnia: Sierpnia 18, 2016, 22:59:53 »
    Nie wiem czemu nie działa, pewnie ze względu na jakieś TLDowskie skrypty, w każdym razie w sumie to lepiej, że nie działa, bo akurat w TLD wielkość oddziału, siła jednostek i wielkość spawnów w bitwie są ściśle powiązane, żeby zapewnić balans. Przynajmniej w teorii, bo elfami i tak się wszystko kosi.

Offline Argotin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Sierpnia 19, 2016, 11:42:37 »
    Odinstalowanie spolszczenia pomogło, nadal liczby są kosmiczne, ale gdy ustawie 400 to rzeczywiście tylu wychodzi w bitwę ;)

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #266 dnia: Sierpnia 21, 2016, 11:34:06 »
    Czy jest możliwość przeniesienia do tego moda twarzy z innego moda? Chciałbym przenieść udoskonalone twarze z world of ice and fire mod do tego moda. Oczywiście tylko dla rasy ludzi. Ktoś wie jak to zrobić?

Offline bronekaug

• Użytkownik
    « Odpowiedź #267 dnia: Listopada 23, 2016, 14:21:14 »
    Witam. Mam problem, a mianowicie nie mogę prowadzić oblężeń, najeżdżając na wrogie miasto, twierdze, cokolwiek, mam tylko napis w stylu "To miejsce należy do mordoru, panuje tu mrok..." i nie mogę wykonać żadnych czynności, jest tylko opcja "odjedz". Ktos mial kiedyś podobny problem?

Z góry dzięki za pomoc.

Offline Dawipir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Listopada 23, 2016, 18:38:58 »
    To jeden z tych '' magicznych '' uroków TLD...
    I to niestety nie jest błąd, lecz smutna rzeczywistość, oblegają tylko dowódcy (a uwierz, robią to bardzo rzadko, i dopiero po odpowiednim osłabieniu frakcji).
    Jeśli jednak osiągnąłeś już 8 poziom, wejdź w: obóz-opcje tld (chyba)- ustawienia strategii- i tam masz opcje wymagania siły do oblężeń, i ustaw na brak.
    Co prawda nadal oblężeń nie będziesz mógł robić, ale dowódcy to zrobią bez długiego i mozolnego osłabienia frakcji.
    Mam nadzieję, że trochę pomogłem :)

Offline huth

« Odpowiedź #269 dnia: Listopada 25, 2016, 20:55:37 »
    To nie jest "smutna rzeczywistość", gdyby gracz miał inicjatywę, żeby szturmować twierdzę, to TLD byłby prawie jak każdy inny mod, gdzie gracz jest półbogiem i może zupełnie wywrócić historię świata :)