Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 323509 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zawisza Czarny Sulimczyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #510 dnia: Maja 11, 2010, 12:32:45 »
    Witam wszystkich fanów Total War,Kozaków i Twierdzy xD.Jestem chętny,aby zagrać w Medieval total war,bo 2 jeszcze nie mam,chętnie zmierzę się z kimś doświadczonym,przez hamachi,lub zwyczajnie  :].Proszę pisać na moje gg,mtw1 to świetna gra,grywalność ma super,bo grafikę wszyscy wiedzą jaką xD.Oto moje gg 21068441 zapraszam wszystkich strategów najwyższej rangi,bo gram w to nie od dziś,mam dodatek viging invasion,oraz mod Early XL Period Title.Pisać bardzo mi zależy! :]

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #511 dnia: Maja 11, 2010, 15:15:54 »
    Długo grasz na multiplayerze? Bo gra na multi jest inną bajką :) jest o wiele wiele ciekawiej i satysfakcja jaka :P

Offline Zawisza Czarny Sulimczyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #512 dnia: Maja 11, 2010, 15:43:29 »
    Napisz,na to gg a się wszystko przekonasz,jak potrafię grać :).W strategie gram,od 13 lat to mój ulubiony gatunek gier.Potrafię w kilka dni od 0 grać w nowa grę i rozpracować ją na tyle,że komp na najwyższym poziomie to marny przeciwnik.W każdą grę typu twierdza,kozacy,medieval potrafiłem grać kilka lat na zmianę nie nudząc się.Ale kiedy to nastąpi po kilku latach to robię 2 lata przerwy i wracam do ulubionych tytułów :].Wskakujcie na gg.

Offline tsukai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #513 dnia: Maja 12, 2010, 18:38:17 »
    Zagram w Meda II Kingdoms przez hamachi. Pisać na pw kto chętny ;] Najlepiej mi pasuje w weekendy wieczorem.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #514 dnia: Czerwca 15, 2010, 08:59:17 »
    Słyszeliście informacje, że najnowsza odsłona serii Total War przeniesie się do początków cyklu i zamiast obstawianego przez graczy teatru "starożytno-rzymskiego" przeniesie zabawę do XVIw. Japonii, czyli Shogun 2: Total War. Premiera ponoć zapowiedziana jest na początek roku 2011, a CA obiecuje wielkie zmiany i rewolucje, nie tylko w samych bitwach (będą również morskie), ale i na mapie kampanii.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #515 dnia: Czerwca 15, 2010, 10:50:40 »
    Grałem w 3 odsłony Total Wara: Shogun, Medieval(2 odsłona po Shogunie) i Rome. Nie wiem w jakim kierunku poszły kolejne cześci ale mi najbardziej podobał się Shogun. Ten klimat i całkowita odmiennośc jaką wprowadziła gra. Grafika może i była nie ciekawa(setki takich samych jednostek), ale gr amiała to coś co sprawiło że przechodziłem ją kilka razy. Potem Medieval(Europa) niby bardzo podobny do Shoguna, więcej opcji, mozliwośc gry Polską ale to już nie było to. Rome Total War to dla mnie jakieś nie porozumienie, o ile walki pewnie są ciekawsze i ładniejsze to sama mapa strategiczna strasznie mnie wkurzała.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2010, 10:53:10 wysłana przez Crims »

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #516 dnia: Czerwca 15, 2010, 15:55:07 »
    Powiem szczerze, Dla mnie to będzie :/ słaba gra. Czasy się zmieniają, gusty wielu graczy także i wydaje mi się że tak mało prowincji, frakcji, jednostek nie zaspokoi apetytu wielu fanów TW. Szkoda bo myślałem że Europa to najlepsze rozwiązanie, a tu taka wtopa. Osobiście lepiej by było jakby był to Rome 2 TW.

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #517 dnia: Czerwca 15, 2010, 20:13:52 »
    Nie mogę się doczekać tego tytułu.

Ponoć w tej części gry nie zagramy już jednostkami wyposażonymi w broń palną, ale jak w takim przypadku mają przebiegać bitwy morskie?  Bez armat nie będzie to takie fascynujące (w tych czasach kapitanowie statków dążyli najczęściej do abordażu) .
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2010, 09:16:32 wysłana przez proud »
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #518 dnia: Czerwca 16, 2010, 00:17:58 »
    Niestety ale ja chyba w Shoguna 2 nie zagram. Nie lubię tych klimatów:) Chociaż jeśli gra zbierze pochlebne opinie to kto wie...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #519 dnia: Czerwca 16, 2010, 00:30:20 »
    Długo czekałem na taką grę jak Napoleon... I pewnie na drugą taką długo się nie doczekam... Więc ja marzyłbym o Napoleonie 2, jeszcze więcej historycznych jednostek, jeszcze więcej kampanii dla jednego gracza (dlaczego nic nie ma o okresie po 1812 roku?) i czemu ograniczyli świat tylko do Europy, przecież Napoleon przeniósł, choćby symboliczne, ten konflikt również do Ameryki...
    Ale wiem, że niestety jestem w mniejszości (jak wszyscy zapaleńcy) i nie mam szans na coś takiego... Więc czemu nie powrót do korzeni? Może być i Szogun 2. Tylko czemu ma nie być broni palnej? Chociaż parę oddziałów arkabuzerów...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #520 dnia: Czerwca 16, 2010, 10:02:51 »
    Jak już ma być Japonia to wolałbym ekspansywne imperium z XIX i XX wieku - a nie jakieś tam szogunaty... Wg mnie Total War mógłby sięgnąć już po czasy chociażby I Wojny Światowej. To by było piękne! Czas na kolejny odważny krok Creative Assembly - sequele możecie robić zawsze, lecz teraz kujcie żelazo póki gorące. Napoleon był czymś całkowicie nowym, graczom spodobały się nowinki, więc idźcie za ciosem - ja chce czołgi, tyralierę i broń automatyczną! 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #521 dnia: Czerwca 16, 2010, 11:16:49 »
    Czołgi i taktyka II Wojny Światowej nie sprawdzą się w turówce, jaką jest seria Total War.
    Ale Wielka Wojna, zwłaszcza z dość statycznym frontem zachodnim... Czemu nie? Takiej strategii chyba jeszcze nie było...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #522 dnia: Czerwca 16, 2010, 20:36:17 »
    CA opublikowało kilka screenów przedstawiających Shogun'a 2. Może nie mówią one zbyt wiele, ale np. te przedstawiające przewodnią myśl graficzną tytułu są bardzo fajne.

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Do tego garść informacji ujawnionych na E3 2010:

Zgodnie z wcześniejszymi obietnicami, SEGA na trwających targach E3 ujawniła nowe informacje o nowym dziele studia Creative Assembly - Shogun 2: Total War. Szykuje się mała rewolucja w serii.
    Oto, czego dowiedzieliśmy się o Shogun 2: Total War:

- w grze pojawi się dziewięć grywalnych nacji. Przejmiemy kontrolę m.in. nad potężnym klanem Oda i słabszym, ale za to szanowanym klanem Tokugawa;

- powrócą znane z Rome: Total War mowy wygłaszane tuż przed rozpoczęciem bitwy. Generałowie będą mogli zwiększyć morale swoich żołnierzy jednym ze 100 tysięcy wariantów przemówień. Rodzaj dostępnej mowy zależny będzie od charakteru dowódców, ich położenia, czy relacji z przeciwnikiem;

- oblężenia zostaną znacznie ulepszone względem dwóch poprzednich części serii (Empire i Napoleon). W Shogun 2: Total War obrońcy zamków będą mogli umieścić w twierdzy zabójcze pułapki, na które nadzieją się zwabieni atakujący. Zarówno jedni, jak i drudzy otrzymają wiele nowych opcji dotyczących oblężenia, pojawi się też kilka nowych typów twierdz, które będziemy mogli rozwijać maksymalnie do piątego poziomu;

- ze względu na specyficzny układ terenu Japonii w trakcie zabawy ujrzymy zupełnie odmienne krajobrazy od tego, co znamy z poprzednich odsłon cyklu. Nowy system pól bitewnych generować będzie tereny usiane dziewiczymi pasmami górskimi, łagodnymi łąkami, czy drzewami kwitnących wiśni;

- po raz pierwszy w historii serii na polu bitwy odwzorowane zostaną wszystkie cztery pory roku - wiosna, lato, jesień i zima, co będzie miało istotny wpływ na przebieg potyczek;

- na polu bitwy pojawią się specjalne budowle (np. świątynie), które zwiększą morale podległych nam wojaków;

- prócz zwykłych żołnierzy, w trakcie bitew poślemy do boju także specjalne jednostki - Bohaterów, którzy mogą odmienić losy potyczki. Otoczony przez swoich uczniów Bohater może pozbyć się wielu przeciwników, torując sobie drogę do Bohatera wroga, by stoczyć z nim walkę na śmierć i życie;

- w Shogun 2: Total War prócz kampanii pojawi się możliwość rozegrania najbardziej znanych bitew w historii starożytnej Japonii, dzięki czemu będziemy mogli sprawić, że np. losy potyczki pod Sekigaharą potoczą się inaczej;

- w grze pojawi się encyklopedia, w której znajdziemy informację o wszystkich dostępnych w produkcji Creative Assembly jednostkach.

Shogun 2: Total War ukaże się w 2011 roku.*

*żródło: Interia.pl ---> link

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #523 dnia: Czerwca 17, 2010, 14:34:39 »
    Najbardziej pesymistycznie należy chyba podchodzić do tych bohaterów, zupełnie nierealistyczni i pewnie będą się gubić w zwartych szeregach żołnierzy :/
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #524 dnia: Czerwca 17, 2010, 14:54:17 »
    Najbardziej pesymistycznie należy chyba podchodzić do tych bohaterów, zupełnie nierealistyczni i pewnie będą się gubić w zwartych szeregach żołnierzy :/
    Niby czemu? W Rome: Alexandrze tytułowy Macedończyk był właśnie głównym bohaterem - to wokół niego toczyła się cała kampania, był żywotny i długowieczny. Ja sądzę że może to być świetnym pomysłem, wszytko zależy od wykonania.
    "I never risk my own skin if I don't have to."