Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322521 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michel96

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #195 dnia: Kwietnia 24, 2009, 13:14:53 »
    Polską na początku się głupio gra bo konnica strzelecka jest tylko do wyboru i piechota dopiero poźniej jest konnica do walki wręcz.
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline bednar32

• Użytkownik
    « Odpowiedź #196 dnia: Kwietnia 25, 2009, 22:37:26 »
    Mam głupie pytanie pod jakiego TW pójdzie Third Age Total war.Zawsze grałem na podstawkach.Mam TW medieval II,Kindoms.Grałem trochę w ROME i BARVARIAN.Mogą być ale trochę drętwo walczą.Świetnie byłoby jakby zrobili TW na przestrzeni I lub II wojny światowej.JAK SĄDZICIE ???

Czekam na odpowiedz.

POZDRO.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #197 dnia: Kwietnia 26, 2009, 07:34:35 »
    Dopiero wczoraj doczytałem, że pod Kingdoms...ale ból bo nie mam a forse na razię żule.

Z tą I czy II WW byłoby chyba trochę już nie tak, bo wyobrażasz sobie jak piechota idzie w czworoboku w liczbie 80 czy 100 chłopa na prostym terenie i ściera się tak z innym takim oddziałe, a teraz pomnóż sobie to przez 20(tyle jest miejsc na oddziały w jednej armii). Trochę chyba by głupio wyglądało...

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #198 dnia: Kwietnia 26, 2009, 09:33:50 »
    Ja osobiście zareklamuje grę Faces of War. Wprawdzie najbliższa seri TW jest gra War Leaders lecz jest zwyczajnie słaba. W fowie można toczyć naprawde epickie bitwy. Wczoraj grając z kolegą 1 na 1 (czym więcej graczy tym więcej oddziałów) zginęło prawie półtora tysiąca żołnierzy. Link do tematu http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1512.0 Grę można kupić za ok 2 dychy bo trafiła do taniej kolekcji.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #199 dnia: Kwietnia 26, 2009, 22:00:12 »
     Czy ktoś wie, skąd mogę wziąść Ogniem i Mieczem Mod? Którego TW on wymaga?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Kwietnia 27, 2009, 07:47:22 »
    A czy on czasami wogóle nie wyszedł? Nie wiem, ale wydaje mi się, że albo został przełożony na Empire (sic!), albo upadł.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2009, 10:47:12 wysłana przez proud »

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Kwietnia 27, 2009, 07:54:51 »
    Czemu macie taką niechęć do Empire? Ostatnio gram w to dość często i mi się podoba. To pierwsza część TW w którą grałem i nawet nawet :)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #202 dnia: Kwietnia 27, 2009, 11:09:26 »
    Dlaczego nikt nie podchodzi pozytywnie do tej części Total War??? Bo grał we wcześniejsze:) Może się to wydawać banalne, ale tak właśnie jest....

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Kwietnia 27, 2009, 11:14:44 »
    Czemu macie taką niechęć do Empire? Ostatnio gram w to dość często i mi się podoba. To pierwsza część TW w którą grałem i nawet nawet :)
    Bo nie pójdzie na moim kompie :(

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Kwietnia 27, 2009, 14:07:13 »
    Dzisiaj specjalnie do Empiku pognałem po kingdoms bo jakąś przecenę mieli czy coś i wpadło mi za 17.99zł. Ściągłem Third Age ~1,5gb i jest miodzio poprostu...
    Wziąłem sobie "custom battle"...

...i dostałem po d***e.

P.S. Jak za duże screeny to niech administracja napiszę to zmniejsze, albo usunę.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2009, 15:08:32 wysłana przez proud »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #205 dnia: Kwietnia 27, 2009, 16:04:43 »
    huhuhu niezły ten mod jestem ciekaw ile czasu go pobierałes 1,4 giga (nie wspomnę o wadze)

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #206 dnia: Kwietnia 27, 2009, 18:22:34 »
    Mówicie, że Empire jest do dupy? Ha! Wcale nie! Grałem u kolegi i moje wrażenia są takie, że ta gra wyparła Crysisa z listy trzech gier, które kupię od razu po zakupie nowego kompa (jeszcze CoD4 i Far Cry2). Jest trochę bugów (polska, narodowa piechota walcząca w Bretanii ze złymi Amerykanami, którym zrobiłem kuku po zajęciu Europy przemawia do mnie, że jest piechotą kolonialną! Nawet wtedy, kiedy broniłem początkowo danych mojemu krajowi ziem!), bitwy morskie wyglądają cudnie na przybliżeniach, ale ich mechanika jest bardzo podobna, jak w Imperial Glory. Ogólnie dłbym jej 8/10 punktów.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Kwietnia 27, 2009, 20:41:52 »
    Bitwy morskie są po prostu do d**y i nic więcej. Jak masz więcej niż trzy jednostki to dowodzenie nimi jest prawdziwą katorgą i wkrada się niesamowity chaos, do tego dochodzi brak zderzeń między statkami(!), czyli manewry z taranowaniem są bez sensu bo i tak nasza łajba zatrzyma się na statku przeciwnika nie zadając mu żadnych obrażeń, a on na dodatek wypali z całej rufy armat prosto na nasz dzób. Bitwy lądowe też trochę kuleją, jazda udeżająca szarżą w lekką piechotę (tj.90% jednostek empire) zatrzymuje się na pierwszym szeregu. Do tego jednostki dobre w szarży (np. Winged Hussars) jak się zatrzymają na jednostce (99% szans że tak się stanie, patrz zdanie wyżej) mają zazwyczaj słabą obronę i dostają od tejże piechoty solidne baty, w takiej sytuacji dochodzi jeszcze to, że w zwarciu zamiast dobyć szabli etc. oni dalej machają tymi swojmi lancami. Jest jeszcze problem z totalnie głupim (najbardziej w całej serii?!) AI przeciwnika, jak będziesz się chciał o nim przekonać to masz główną sposobność przy szturmie/ataku na umocnienie miasta (w empire nie są to mury tylko osobna fortyfikacja w szczerym polu). Występują jeszcze sytuacje, że przeciwnik czasami nie reaguje na twoje ruchy oskrzydleniowe, czy prowadzi głupią wymianę ognia. Wojska nie poruszają się w formacji (tj. kilka jednostek i przy ruchu żeby zachowały wyjściowe ustawieni) więc na porządku dziennym jest ustawianie każdego oddziału osobno przy każdym ruchu oraz gdy wykonujesz obrót kilkoma jednostkami w jednej grupie to często przytrafia się syndrom znany z roma tj. obracają się jakoś głupio i wyjściowa formacja jest znacznie inna niż ta z której zaczynałeś manewr. Jest jeszcze dużo rzeczy np. każdy kraj ma takie samo drzewko technologii, husaria pojawia się dopiero ok. połowy XVIIIw itp. Brak również mapy świata (całego) o czym tak zachwalano przed premierą, jest tylko Europa , pół Ameryki Północnej ze Środkową oraz Indie, a łączą je takie jakieś głupie strafy w które wpływasz i pojawiasz się za kilka tur na morzach/oceanach okalających docelowy kontynent (no jak to ma być "mapowa" rewolucja to gratulacje dla chłopaków z CA).

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #208 dnia: Kwietnia 27, 2009, 21:10:04 »
     No toż to pisałem, że bitwy morskie są jak w IG. A oddanie statku komputerowi to samobójstwo w tej grze. Kłopoty są też z formacjami strzeleckimi. Wypala tylko pierwszy szereg (chyba, że masz lepsze technologie, nie wiem za bardzo, bo mało grałem) a potem rwie się często do boju, choć wrodzy strzelcy mają nabite fuzje i tylko czekają, aż moi debilni podwładni wpadną im pod muszkę. A jazda? Lekko nadgryziony oddział Brodaczy został rozniesiony kameralnie w pierwszej szarży moich dzielnych husarzy, ale już jakieś francuziki wieśniackie po obstrzale artylerii i dwóch formacji nie poddała się liczniejszym husarzom. Bug? Celowe, lecz niedopracowane zamierzenie mające nadać nutkę losowości? No nie wiem, bitwy w M2 były realniejsze, ale w Empires wyglądają (nie ze strony technicznej xD ) o wiele miodniej.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Kwietnia 27, 2009, 21:17:01 »
    Kłopoty są też z formacjami strzeleckimi. Wypala tylko pierwszy szereg (chyba, że masz lepsze technologie, nie wiem za bardzo, bo mało grałem) a potem rwie się często do boju, choć wrodzy strzelcy mają nabite fuzje i tylko czekają, aż moi debilni podwładni wpadną im pod muszkę.
    Masz trzy możliwe formacje, które odblokowują sie z rozwojem technologii. Pierwsz to ta co mówisz (ale mi ludzie sami się nigdy nie wyrywali?), druga to klasyczna trzy szeregowa z kolejno następującymi po sobie salwami piechoty (tj. I szereg wystrzeli, klęka i przładowuje, a w tym czasie strzela II i robi to co pierwszy by mógł wystrzelić trzeci po którym to wstaje pierwszy z nabitą bronią i tak w kółko), a ostatni to trzyszeregowy z przejściem (tj. pierwszy szereg wystrzela, przechodzi przed niego drugi i wystrzela, a następnie trzeci i wystrzela, później znów pierwszy itd.)