Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322526 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #1530 dnia: Grudnia 03, 2014, 17:58:51 »
    Kreator bitew? :O

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #1531 dnia: Grudnia 04, 2014, 15:58:04 »
    Rally Point 23 - Wrath of Sparta Announce & ATTILA Gameplay Spoiler (zapowiedź nowego DLC kampanijnego)

https://www.youtube.com/watch?v=Yi9sigONVEk

http://store.steampowered.com/app/327280/
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2014, 19:39:50 wysłana przez Rivet »

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1532 dnia: Grudnia 15, 2014, 16:17:53 »
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2014, 16:54:48 wysłana przez Rivet »

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #1533 dnia: Grudnia 25, 2014, 03:17:02 »
    Z całym szacunkiem do CA, pogubiłem się totalnie w ich gonitwie za pieniędzmi. Jest mi tak ciężko ogarnąć wszystkie ich DLC, płatne i te bezpłatne, wszystkie dodatki i inne pierdoły. Zarówno kupując grę jak i jakikolwiek sprzęt domowy oczekuję, ze ostanę najlepszą możliwą konfigurację. Nie chce wydawać pieniędzy ( wielkie zaskoczenie!:P) na coś co powinno znaleźć się w podstawowej wersji gry. W każdym razie nie w tym tkwi problem. Otóż sam już nie wiem co mam odpalić, żeby trafić w tą najlepszą i najbardziej grywalną rozgrywkę. To tak jakbym kupił komputer. Po miesiącu okazałoby się, że aby w pełni wykorzystać jego moc muszę dokupić kolejną część, po dwóch kolejną  itd... Wiem, że większe zróżnicowanie i rozbudowanie gry powinno wpływać na raczej pozytywny odbiór, ale w tym przypadku bije wręcz chęcią wyłudzenia kolejnych pieniędzy. Będę musiał chyba poczekać kilka lat na złotą edycje żeby z czystym sumieniem wydać więcej kasy...:P

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #1534 dnia: Grudnia 27, 2014, 20:23:40 »
    Dobrze powiedziane kolego przedmówco!
    No to jest właśnie rewers mojego zaproszenia do rozmowy o Total War. Nawet można pogadać o bitwach morskich! :)

Offline Lwie Serce

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #1535 dnia: Grudnia 28, 2014, 12:42:20 »
    Total Wary to jedna z moich ulubionych serii gier... Choć grałem tylko do Kingdoms. Mody są znakomite, Third Age, Bellum Crucis, Broken Crescent, Invasio Barbarorum... Godzinami się zagrywałem, teraz też często.

Tak dla nielicznych zainteresowanych starym Rome 1, do końca tego roku ma wyjść modyfikacja Fourth Age, a raczej jej następna wersja która wygląda wspaniale. :) Śródziemie w Czwartej Erze, niezły pomysł.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #1536 dnia: Grudnia 28, 2014, 14:19:02 »
    Przed przeczytaniem tej wiadomości proszę włączyć TO!

Seria Total War, gra klucz, gra która porusza wyobraźnię otwiera przed nami mistyczne tajemnice!
    System rozgrywania bitew bazujący na historycznie wypracowanych modelach stosowanych przez wojskowych do nauki strategii, czy można chcieć czegoś więcej!
    W temacie dodatki należy więc wprowadzić osobę mistrza, człowieka któremu winniśmy wielki szacunek. Oto z trwogą wypowiadam imię, przed którym drżą wszyscy. Nadszedł już czas Ragnaroka

Oto nadeszła ta chwila gdy dostąpiliśmy zaszczytu jakim jest rozmowa o Total War na kanale -  HatiTheManagarmr.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1537 dnia: Grudnia 28, 2014, 23:35:06 »
    Jestem niestety zmuszony powiedzieć, że po wielu setkach grania w tę serię, potrafię nie nudzić się tylko:
    a) na bitwach multi (szczególnie na modzie Napoleonic Total War III, gdzie nie tak bardzo liczy się, czy jesteś nerdem szybkoklikaczem/znawcą rosterów)
    b) w kampanii szogunowej i romowej (1) z Europa Barbarorum (choć to trochę na wyrost już...).
    Ale Paradox na single i Total War na bitwach multi świetnie się uzupełniają!
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #1538 dnia: Grudnia 29, 2014, 10:12:00 »
    Co to są rostery?
    Mnie za to oczarował dodatek o XIX wieku w Japonii - ponieważ zawiera on bardzo dużą liczbę jednostek, wyciskał górne możliwości z mojego kompa. Ostatecznie komputer się zaczął wieszać i trzeba było wymieniać w nim tę pastę co chłodzi procek, bo dosłownie stara się stopiła. Ponieważ pomógł mi kolega, który potem obgadywał mnie za plecami, wszyscy w pracy śmiali się ze mnie, że tak gram w gry, że aż komputer przepaliłem. Ponieważ pracowałem wtedy na wózkach w firmie zatrudniającej 5000 osób, czyli w poznańskim volkswagenie, nie można już było żyć bez łatki czubka-nerda. ;)

A jakbym zaproponował wam bitwy w multi w Total War Medival 2 - to co byście powiedzieli?
    A może jakąś inną część, byle nie powyżej Napoleona, bo znowu kompa spalę!

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1539 dnia: Grudnia 29, 2014, 10:47:25 »
    Co to są rostery?

Znajomość rosterów to inaczej umiejętność dobrego doboru jednostek lub też znajomość dobrych zestawień jednostek. Tłumacząc na chłopski rozum. Wiesz jakie jednostki wybierać, to znaczy jakie się opłaca, które są dobre itp. Czasem też takie rostery są już przez społeczność graczy przyjęte dajmy przykładem Napoleon Tatal War czyli legendarne "5 light no arty  (czasem jeszcze max 6 cav)"

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #1540 dnia: Grudnia 29, 2014, 11:16:55 »
    A o to chodzi. Racja, to śmieszne jak duży wpływ mają właśnie takie pierdoły. Bolesna lekcja tego czym jest synergia.
    Zmieniłem zdanie uważam, że lepszy były Total War Empire, do udowadniania światu kto jest lepszy.
    W Medivalu jest śmieszne konto, nie pamiętam hasła. :(
    Zresztą to ogólne zaproszenie do zabawy - jeśli cztasz te słowa, czuj się zaproszony. :)
    To co mam dzisiaj instalować? :)

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1541 dnia: Grudnia 29, 2014, 11:30:16 »
    Napoleon albo Rome 2 w inne nie grywam :)

A o to chodzi. Racja, to śmieszne jak duży wpływ mają właśnie takie pierdoły.

Nie zgodzę się. Umiejętność doboru jednostek jest rzeczą podstawową i jedną z najważniejszych.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #1542 dnia: Grudnia 29, 2014, 12:19:18 »
    No pewnie, ale nie wszystkie powiązania muszą być logiczne. Niektóre są raczej brakiem balansu i  na tym żerują gracze pod wezwaniem św. Maurycego patrona ludzi zakompleksionych i lekko stukniętych.

Przykład dobrze dobranej dzidy.

Offline Lwie Serce

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #1543 dnia: Grudnia 29, 2014, 12:27:56 »
    Coś takiego jak umiejętność doboru jednostek uznaję tylko na multi. :) Bo w SP liczy się bardziej to, czy armię prowadzimy z przyjemnością a nie czy jest ona w 100% skuteczna. Oczywiście, dostosowanie armii do konkretnego przeciwnika ok (to nawet konieczne by nie zbierać batów co chwila w bardziej wymagających modach) ale jakiś określony "model" armii nie ma zbytniego sensu, moim zdaniem.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #1544 dnia: Grudnia 29, 2014, 12:57:51 »
    I dlatego mówiłem o Ragnoraku, bo jego wczówka jest nie do pobicia. W graniu samemu wczówka to jedyne co się liczy! Dopóki nie tracisz zainteresowania problemami swojej nacji, przyglądasz się szczegółom wszystko idzie dobrze, niezależnie od podjętych decyzji, które i tak z reguły się równoważą.

Nadal utrzymuje, że bitwy morskie to fajny pomysł.
    Tu proszę wyobrazić sobie dramatyczny obraz, przedstawiający bitwę morską w formacie GIF.