Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322501 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #1575 dnia: Stycznia 08, 2015, 22:43:02 »
    4 save po ponad 1400 dni. Nie mówiąc już o innych z mniejszym stażem.
     I naprawdę jestem niezwykle ciekaw gdzie widać te procesy?
    W coraz większych włościach które posiadasz?

Czy może w tym niezwykle "rozwijającym się aspekcie kulturowym, technologicznym, militarnym, społecznym" w grze? Który dostarcza nam tyle wrażeń i pozwala obserwować jak zmienia się świat w którym prowadzimy naszego bohatera na przestrzeni lat.
    Czy może w tych zaawansowanych niuansach dyplomatycznych, różnego rodzaju intryg, strategicznych sojuszy, powiązań rodowych, posiadaniu potomstwa?
    Nie zapomnijmy naturalnie jeszcze o ważnych punktach strategicznych w kampanii, o problemach etnicznych i społecznych w podbitych włościach i terytoriach, o zaawansowanych i różnorodnych technikach walki komputerowych przywódców.

Jak dobrze że od początku do końca nie walczymy z tym samym, i tym samym.
    I że nie kolorujemy mapy na własny kolor bez konsekwencji tego co podbijemy, bo było by trochę smutno gdyby  jedyne co się zmieniało to barwa napisu włości na mapie i stosunek liczbowy zdania o twoim bohaterze danych lordów.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2015, 12:35:24 wysłana przez Saltanis »

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #1576 dnia: Stycznia 08, 2015, 22:47:57 »
    Ale zawsze możesz kogoś młotkiem przez łeb strzelić. :)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1577 dnia: Stycznia 08, 2015, 23:00:33 »
    Gratulacje pisania wybitnych tekstów opływających w sarkazm, jednakowoż nie musiałeś się tak produkować, bo się nie zrozumieliśmy :P Najpierw miałem zamiar walnąć coś w stylu "Przeczytaj mój post jeszcze raz.", ale wróciłem do niego i okazało się, że popełniłem masę najprostszych i jednocześnie najgorszych w komunikacji interpersonalnych błędów - skróty myślowe! A więc prostuję: nie twierdzę, że w M&B występują procesy historyczne. Pierwszy skrót myślowy - chodziło mi o możliwości silnika, gdyby któryś modder chciał, mógłby je dodać (w pewnym stopniu choćby Novas Aetas). Dalej mamy kolejny rażący skrót myślowy - brzmi, jakbym sugerował, że w M&B widać procesy historyczne w dłuższym okresie czasu. Otóż nie! Chciałem zakomunikować, że w rzeczywistości z dnia na dzień z muszkietów ludzie nie przeszli na broń maszynową. Stąd, moje 3 i 4 zdanie nie sugeruje, że jak zagrasz wxyz dni w Łorbenda, to owych procesów doświadczysz. Otóż miało ono znaczyć, że dodawanie ich do gry miałoby sens, gdyby ludzie kupę growych dni przy tym siedzieli. A co to jest 1400 dni? Niecałe 4 lata! Gdyby akcja toczyła się tak szybko, jak w EU, TW, Hol czy CK, wówczas zajęcie się tym aspektem miałoby sens.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1578 dnia: Stycznia 09, 2015, 10:02:08 »
    Fakt że to wyglądało na pełny atak w twoją stronę.
    Choć w swym zamiarze, to bardziej wykpienie zaawansowania M&B a nie twojej osoby. :P

Teraz lepiej rozumiem (zwłaszcza ze sam mam problem z skrótami myślowymi w komunikacji), i prawdą jest że zmiany technologiczne teoretycznie nie powinny tam następować :P
    Ale tak na marginesie, w sumie było by to całkiem przyjemne, niekoniecznie z mieczy do muszkietów, ale jakby tak z czasem zmieniały się jednostki? Modernizacja armii w trakcie grania :P NIe twojej armii, a całej frakcji. Ale w sumie to nie temat na pomysły. :P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2015, 10:15:43 wysłana przez Saltanis »

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #1579 dnia: Stycznia 12, 2015, 17:38:59 »
    Jak zakupię Total War II Edycja cesarska to otrzymam wszystkie dodatki jakie do tej pory wyszły, tak?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #1580 dnia: Stycznia 12, 2015, 17:44:24 »
    Jak zakupię Total War II Edycja cesarska to otrzymam wszystkie dodatki jakie do tej pory wyszły, tak?

Masz na myśli Rome II Total War? Jak tak, to .. nie :P

Co więcej, Emperor Edition zawiera całą zawartość i aktualizacje do ROME II, udostępnione od premiery gry we wrześniu 2013 roku.
    Czyli wszystkie patche i ta kampania Augusta. Żadnych płatnych DLC. Nie można już chyba kupić innej edycji niż cesarskiej.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1581 dnia: Stycznia 12, 2015, 17:47:48 »
    A gdzie mogę zobaczyć jakie dodatki są w pakiecie z tą wersją?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #1582 dnia: Stycznia 12, 2015, 17:52:23 »
    A gdzie mogę zobaczyć jakie dodatki są w pakiecie z tą wersją?

Nie jestem pewien, czy ty teraz trollujesz, czy co ty robisz...

To nie zawiera żadnych dodatków. Odkąd się pojawiła ta wersja, jest wersją podstawową.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1583 dnia: Stycznia 12, 2015, 17:55:48 »
    A to już rozumiem, dzięki za odpowiedź. Po prostu zmyliła mnie informacja na jakiejś stronie że ta edycja obejmuje wszystkie wcześniejsze rozszerzenia, co w sumie mnie zdziwiło jeśli gra jest w takiej cenie.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #1584 dnia: Stycznia 14, 2015, 11:27:20 »

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1585 dnia: Stycznia 14, 2015, 12:10:20 »
    ^ ty niedobry, ja to chciałem napisać :P

To się sporo ludzi ucieszy... w sumie ja też się cieszę, im mniej historycznych inspiracji w grach TW tym lepiej :P

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1586 dnia: Stycznia 14, 2015, 12:31:58 »
    Będę szczęśliwy tylko i wyłącznie wtedy jeśli dorówna modowi "Rage of Dark Gods" na Medievala II.
    Ale zdaje sobie sprawę iż szanse są niewielkie, zwłaszcza że tamten mod urzekł mnie przygotowanymi oddziałami, licznymi eventami i trudnością walki z przeciwnikiem. A patrząc na wychodzące części Total War, gdzie zmieniają się nieliczne rzeczy w każdej z nich, poza okresem historyczny, można chyba zakładać z dużym prawdopodobieństwem jak będzie to wyglądać. (zabawne jest to że to co jest złe w tej serii, jest takie ciągle ;d)

Pewnie skończy się jak zwykle, kupie po roku, dwóch latach za jakieś 10-25 złoty na przecenie.
    Jak na razie od Medievala II żaden total war nie zasłużył na więcej z mojej kieszeni. (No może poza Shogunem II, który mi poza małymi wyjątkami bardzo podpasywał).

Ale wierze że wtedy z łatwością wyjdzie jakiś porządny mod który będzie tak dobry, albo i lepszy niż "Rage of Dark Gods", ino trzeba będzie trochę poczekać. 
    (kolejny plus czekania na przecenę).

EDIT@
    Ale Ale! Właśnie uświadomiłem sobie... "będzie kampania Coop..." boże, jak ja pragnąłem tego w tym modzie.
    Już czekam z niecierpliwością na przecenę i dobrego moda ;d

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1587 dnia: Stycznia 14, 2015, 12:55:36 »
    BTw warhammera, to będzie też taka taktyczna gra (tu zapowiedź): http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=10209

Games Workshop podupada niby, więc tym lepiej dla graczy - LOL

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #1588 dnia: Stycznia 14, 2015, 21:02:02 »
    Salantis, kupujemy gry tak samo. Mam całą górę oryginalnych gier właśnie tak kupionych, jest kilka wyjątków, ale jak w przypadku Diablo 3 w większości to był ciężki błąd.
    Oczywiście, że robią Warhammera, krążyły o tym plotki, zapowiedzi, teraz będzie wyznaczenie daty, przesunięcie daty, zapisy na pre-edycję, wywiad z głównym testerem, demko wstępne i poszerzona wersja demka wstępnego, będzie można przeczytać wywiad z facetem który wynajmuje mieszkanie facetowi który zna programistę od armii Warhammera i zamówić kubeczek z napisem - Total Warhammer, black heresy  sword of death solus, będziemy się jarać tapetami z rycerzami chaosu i chwalić się kto pierwszy ją zainstalował, będziemy wspomagać technicznie kolegę, który nie będzie mógł zainstalować tapety z rycerzami chaosu i z zapałałem dyskutować ile powinna wynosić premia do szarży rycerzy chaosu,...
    Już nie mogę się doczekać!
     A jak wyjdzie gra to się poczeka, poczeka, poczeka, potem kupi, pogra z dwa tygodnie powie - o, fajne i tyle.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #1589 dnia: Stycznia 15, 2015, 16:26:52 »
    Total War: ATTILA - The Black Horse (Official Trailer)
    https://www.youtube.com/watch?v=qokYyHfj99w

Total War: ATTILA – Barbarian Hordes Feature Spotlight
    https://www.youtube.com/watch?v=UbBEqKJTbjU 

Rally Point 24 – Total War: ATTILA Historical Battles Revealed

https://www.youtube.com/watch?v=WMNH9ry4V-0
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2015, 19:15:44 wysłana przez Rivet »

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta