Latryna już działa, Kryształy Czasu zdają się powoli krystalizować moją koncepcję survival RPG, czyli sytemu w którym w gruncie rzeczy gracze powinni wymyślać przygodę, a nie MG, nadchodzi powoli czas na następny projekt!
Nie będę z nim startował od razu, gdyż czeka mnie jeszcze udział w dwóch wielkich projektach Forumowej Kampanii i Sclavinii, w których to chciałbym zadziwiać przekraczając granice form artystycznych, jednakże mogę już na ten temat przecież rozmawiać.
<------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->
Chciałbym więc ogłościć, że zaczynam pracę nad moim własnym systemem RPG, z całkowicie nowym spojrzeniem na kwestię mechaniki, tu gracze będą kreować świat, a MG będzie odgrywał rolę postaci w nim zamkniętych.
System będzie nazywać się
Victoria 1.618 God Save The Queen Będzie to steamounkowa opowieść nawiązująca mocno do teorii strun, dlatego też rozgrywka będzie toczyć się w "STRUNIE", a więc z jednej gry na drugą, świat może być zupełnie innym miejscem z punktu widzenia graczy.
Będzie posiadał kilka stałych cech - oczywiście potężną postać dobrotliwej królowej Wiktorii, Marsjan, cywilizację Atlantydów, nekromancję, parowy internet, biomechaniczną inżynierię, potężną technologię parową i gigantyczne miasta.
Zmienne mogą być dość skomplikowane do wyjaśnienia, na pewno będą się one wiązać z zagadnieniami z fizyki takimi jak np. tachiony,

problemami polityczno-ekonomicznymi takimi jak zamachy, rozruchy, wpływ na te zjawiska będą mieli gracze decydując przed grą, np. nad poziomem entropii przedstawionego świata, decydując też o charakterze matematycznych modeli pozwalających przewidzieć przyszłość, np. wykorzystując geometrię nieeuklidesową, bądź fraktalną.

Zakładam, że gra będzie miała charakter rywalizacji, czyli np. po tygodniu rozgrywki będziemy wyłaniać zwycięzcę.
Szczegóły zostanę jeszcze państwu przedstawione, na razie chciałem tylko zakomunikować, że taki projekt zaczyna przyoblekać się w ciało.
Całość będzie możliwa do rozegrania, naturalnie tylko na Tawernie, nie znalazłem obecnie portalu, który byłby tak otwarty na mój sposób myślenia, sprawa jest więc oczywista. Zdecydowanie będą to rozwiązania, które nie mają swoich odpowiedników w dotychczasowych grach, zamierzam być cholernie kreatywnym!