Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount Blade wersja 1.010  (Przeczytany 117102 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Mount Blade wersja 1.010
    « Odpowiedź #180 dnia: Listopada 04, 2008, 12:05:40 »
    No i wersja 1011 tez zbagowana. Ta karawana bugfixow chyba potrwa jeszcze jakiś czas.
    Co do polskiej edycji to miala wyjsc kiedy? Za dwa dni? Już to widzę.
    Ciekawi mnie tylko jak to możliwe, że wydawcy zgodzili się na tak płynne warunki umowy co do tej gry, bo o ile w Polsce CD-P ma jeszcze czas, na ponowne bądź pierwsze tłoczenie płyt, o tyle za granicą tłocznie już dawno spoją pracę skończyły.
    I jaki wniosek? Gdybym nie znał Mount&Blade'a to nie uwierzyłbym w takie zjawisko.
    Co prawda zdarza się to ostatnio wielu developerom, jak na przykład Bethesdzie przy Falloucie 3. Niedawno nawet gdzieś znalazłem informacje na temat gry (nie pamiętam nazwy niestety), która została wypuszczona do sklepów bez Cd-keya :P Musieli ponowić premierę.

Do niektórych ;) użytkowników powyżej: załatwiajcie swoje sprawy na PW
    Do niektórych ;) moderatorów: wywiązujcie się ze swoich zadań, bo ostatnimi czasy się syfik robi na forum

Offline Calathar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #181 dnia: Listopada 04, 2008, 12:28:04 »
    zadziwia mnie polityka TW...jako ze jestem fanatykiem Paradoxu (mam w zasadzie wszystko poza Victoria i In Nomine) dziwie sie ze nie zrobili jeszcze porzadku z Armagnianem (czy jak to sie tam pisze...) gra powstaje kuuuupe czasu,a gosc wydaje 1.003 z bugami...potem 1.010,tez z bugami...a potem...itp...to nie jest nowa gra a cos takiego odstraszy nowych graczy...wyobrazcie sobie ze jestescie nowym graczem,skusiliscie sie na te gre (swoja droga-99 zeta za bete?!Wykastrowac pomyslodawce ;> )...zalozmy ze kupil na zachodzie 1.003,gra chwile,ale sa bugi...wychodzi latka o szumnej nazwie 1.010..ale zaraz...moje sejvy nie dzialaja %$#$^^%#! ;) no nic...gram od nowa...a tu wychodzi 1.011 i sie okazuje ze sejwy z 1.010 nie dzialaja,a chlopak zaznaczyl realistyczne sejwy i ma po ptokach...wiecie co ja bym zrobil?Wywalibym gre przez okno ;) to jest w 100% nieprofesjonalne,oni zabija te gre komercyjnie...uwielbiam M&B ale polityka i sposob dzialania TW jest zenujacy

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Listopada 04, 2008, 12:54:39 »
    chłopaki chyba chcieli szybko zbić kasę, wykorzystując obecnie występującą Mount&Blade-manię... Mogą się jednak na tym ostro przejechać, gdyż dokładnie tak jak to opisał mój przedmówca, takie wypuszczanie co chwilę łatek (nie dopracowanych) może skutecznie odstraszyć... Chyba by lepiej zrobili, gdyby przeczekali z tą premierą do czasu wyjścia jakiejś wersji na przyzwoitym poziomie... a tak, no cóż... ja póki co się nie skuszę...

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Listopada 04, 2008, 12:58:28 »
    zaprawde powiadam wam-1-szy raz sie spotykam z tym,zeby latki sprawialy ze sejvy sa niekompatybilne wstecz...to chore jest, a niejednego patcha juz zakladalem
    @k. co do offtopu:nie moglem sie powstrzymac,poprostu nie znosze ludzi pouczajacych innych na temat zaczynania od duzej litery itp rzeczy an forum dotyczacym gry komputerowej ;]

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #184 dnia: Listopada 04, 2008, 14:26:14 »
    To na prawdę denerwujące, ale dla weteranów Mount&Blade takich jak ja, to nic nowego. W zasadzie taki już urok M&B :D. Gdyby nie problemy z tymi wszystkimi wersjami M&B nie miałoby tego "ducha" :D. Pamiętacie wersję 0.950 ? :D. Niestety nowi gracze, odczują dyskomfort, bo nie znają M&B od starszych wersji i nie rozumieją procesu wydawniczego. Co do sporu, to niestety stanę po stronie Pasterza, bo co za różnica forum, a szkoła? Tylko w szkole wypowiadasz się poprawnie? Na prawdę nie wiem w czym widzisz problem, w tym, aby wcisnąć shift lub alt od czasu do czasu?
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #185 dnia: Listopada 04, 2008, 15:57:25 »
    Dzięki za poparcie Alkhadias.
    Wiem że miał być konic z offtopowaniem ,ale skoro niektóży mają spore problemy z czytaniem ze zrozumieniem i zaczynają wszystko od nowa ,mam prawo się bronić.
    Nikomu nic nie narzucam ,tylko wskazuje błędy ,chamski też nie jestem ,a mogę. Pozatym nie ja dałem temu początek. ;]
    Na wielu forach pisanie poprawną polszczyzną jest wyrazem szacunku nie tylko dla języka ojczystego ,ale i dla tych ,któży to czytają ,dla urzytkowników i gości. Nie po to człowiek się uczy ,aby potem to wszystko lekceważyć. Jeżeli któś jest naprawdę takim leniem ,aby wcisnąć kilka klawiszy więcej ,to szkoda czasu  by to szerzej komentować.

Z mojej strony temat wyczerpany.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Listopada 04, 2008, 16:43:44 »
    ale wiesz,weterani to weterani,wazni sa nowi gracze a tych TW odstrasza swoja polityka ;)
    @no i po co odpisywales?Zaczynasz niepotrzebna dyskusje kolego, widze ze masz wielki problem z jezykiem polskim, cos ci wiec powiem-zajmij sie lepiej wylapywaniem bugow w patch'ach a nie bledow gramatycznych u innych ludzi, nawet sobie nie wyobrazasz jak wkurzajace sa takie uwagi "a w szkole cie nie..." itp...skoro nie potrafisz zyc bez czepiania sie o orty-twoja sprawa, ale nie czyn takich uwag w stosunku do mnie, bo troszke za duzy jestem na poprawianie, w przeciwnym przypadku bede niemily :) 

Offline strus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Listopada 04, 2008, 16:59:28 »
    Pasterz jak już tak uczysz wszystkich to chociaż nie rób sam błędów, popracuj nad interpunkcją bo u Ciebie trochę ona leży.
    S

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Listopada 04, 2008, 17:08:05 »
    Pasterz jak już tak uczysz wszystkich to chociaż nie rób sam błędów, popracuj nad interpunkcją bo u Ciebie trochę ona leży.
    S

Według ciebie ,jeżeli ktoś zapomni przecinka ,to jego interpunkcja leży ... proszę nie rozśmieszaj mnie !

ale wiesz,weterani to weterani,wazni sa nowi gracze a tych TW odstrasza swoja polityka ;)
    @no i po co odpisywales?Zaczynasz niepotrzebna dyskusje kolego, widze ze masz wielki problem z jezykiem polskim, cos ci wiec powiem-zajmij sie lepiej wylapywaniem bugow w patch'ach a nie bledow gramatycznych u innych ludzi, nawet sobie nie wyobrazasz jak wkurzajace sa takie uwagi "a w szkole cie nie..." itp...skoro nie potrafisz zyc bez czepiania sie o orty-twoja sprawa, ale nie czyn takich uwag w stosunku do mnie, bo troszke za duzy jestem na poprawianie, w przeciwnym przypadku bede niemily :) 

Twój wiek(bo przeciez jesteś o wiele starszy odemnie) raczej nie świadczy na twoją korzyść w tej kwesti. Co do straszenia ,to się dopiero zbłaźniłes ,ale przynajmniej sią pośmiałem ,taki grozny gość jesteś? Jak chcesz mnie znaleźć ,mogę ci w tym pomóc.

Miał być koniec tematu ,ale widzę że dopiero się rozkręca ;))
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2008, 18:24:36 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Listopada 04, 2008, 17:36:58 »
    ooo mamy cie ;] znaleźć a nie znajść ;]
    tak ci tyko powiem, ze jesli widzisz gdzies w moim poscie "grozby" to tak naprawde ty sie osmieszyles ;D i wiesz co oznacza "niemily"? Sugeruje slownik ;)
    Poprostu nie zycze sobie zebys mnie poprawial, mam nadzieje ze sie zrozumielismy-zadnych uwag co do mojego stylu pisania, ok?Dyskutuj ze mna na temat a nie o pierdolach, bo jak sam slusznie zauwazyles, jestes mlodszy ;]

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Listopada 04, 2008, 18:15:29 »
    Tym "mamy cie " ,to dopiero pokazałeś poziom! Nic tylko pogratulować ,może jeszcze będzie z ciebie jakiś śledczy :DD
    Nie ma to jak na siłe szukać "dziury w całym". Wytykając twoje błędy ,musiałbym cytować całe posty  :DD
    Jeżeli możesz ,to wytłumacz/rozwiń to twoje "niemiły" ,bo widzę że z "groźby" już się wycofałeś ...  i słusznie.

Prawo do wytykania błędów interpunkcyjnych ,ortograficznych itp. miałbyś ,gdybyś sam stosował te formy w swoich wypowiedziach. :]
    W innym przypadku ,jesteś kompletnie niewiarygodny.

No ,szukaj ,szukaj ,może znów pominołem jakiś przecinek.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2008, 18:23:18 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Listopada 04, 2008, 18:50:14 »
    Kurde talewords schodzi na psy... Najnowszy bugfix jest o dwóch kolesiach którzy kłócą się o język polski? Dla mnie to wszystkie wasze posty są do usunięcia. Niby jeden kończy, ale na koniec jeszcze prowokuje drugiego do odpowiedzi. Pewnie zaraz usłyszę że gdzieś nie postawiłem przecinka. Ludzie dajcie spokój na pewno macie inne zmartwienia. A co do tematu to jestem załamany:(( Jak mają pojawiać się nowe super mody jak ciągle wychodzi nowa wersja:(( Jedno pytanie po co? Skoro nowe wersje nic nie dają. Dobra sory zmieniają się numerki i dochodzą nowe bugi-to straszne. Czekam z niecierpliwością na nowe mody do M&B ale chyba się jeszcze naczekam:((

EDIT:
    Pasterzu, ja też nie czekam na ,,szybkie" mody. Z niecierpliwością oczekuje na te moim zdaniem warte ściągania. Czyli TLD, WFAS, Where the east meets West, Land of Eternal Youth, Warrior of Eternity. To są mody które ściągne na pewno a reszta, cóż, pożyjemy zobaczymy:)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2008, 20:12:47 wysłana przez dagoth »

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Listopada 04, 2008, 19:28:46 »
    Nie przejmuj się tą kłutnią ,to wszystko z nudy ;) Kto nie lubi od czasu do czasu podocinac innym ,nawet na błache tematy.

Wracając do tematu ,to powiele czyjąś wczesniejszą wypowiedz ,iż patche to zabiegi nie wnoszące nic nowego do gry(nie zmieniaja żadnych waznych plików). Tak więc, mody zaportowane na v1.003 powinny ruszyć na każdej nowszej wersji ,chyba że kapryśni twórcy uraczą nas nieoczekiwaną(choć tak naprawde oczekiwaną) niespodzianką.

Osobiscie nie śledzę TW, w oczekiwaniu na "szybkie" mody. Czekam na te polskie i na ŁOTRA ,choć wiem(chociażby z MBX) ,że jeszcze wiele czasu upłynie do ich wydania.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2008, 19:38:24 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #193 dnia: Listopada 04, 2008, 20:22:09 »
    Cytat: pasterz861
    Pozwole sobie zwrócic ci uwage(jeżeli już ją sobie zwracamy ) ,że zdania nie rozpoczynamy od małej litery.  ;]
    Zaś ja pozwolę sobie zwrócić uwagę, że gdy zwracamy się do innych osób, to także nie korzystamy z małej litery. Nie pisze się "tobie", "ciebie", "ci", gdyż jest to traktowane jako przejaw braku szacunku wobec rozmówcy. Ty cały czas używasz małej litery, co nie jest ani poprawne, ani zbyt grzeczne.

Wytykasz innym błędy ortograficzne, a ja zerknąłem tylko do Twoich postów z dwóch ostatnich stron i:

przemieżając
    przemierzając
    napewno
    na pewno
    histori
    ii
    niepotrafisz
    nie potrafisz
    podejżewam
    podejrzewasz
    poprostu
    po prostu
    usunołem
    usunąłeś
    co do J. Polskiego
    "j. polski" piszemy z małej
    niektóży
    niektórzy
    Pozatym
    poza tym
    któży
    którzy
    urzytkowników
    użytkowników
    odemnie
    ode mnie
    kwesti
    ii
    grozny
    Zdecyduj się - albo Grozny, albo groźny. ;P
    kłutnią
    kłótnią
    błache
    błahe
    niespodziankom
    w tym wypadku - niespodzianką

pominołem
    Pominąłem już wyrazy, w których nie było polskich znaków, jak np. "wiekszej", "nastepnym", "wspomne" itp.

Aha, jeszcze jedno. Taka mała rada na przyszłość - przecinki stawia się bezpośrednio po wyrazie, a spację stawia się dopiero PO przecinku, nie przed. Inne metody stawiania znaków przestankowych są NIEPOPRAWNE.

Niby się Ciebie, pasterz, trochę czepiłem, ale tak naprawdę w sporej części przyznaję Ci rację. Mnie co prawda nie przeszkadza, że ktoś pisze bez polskich znaków. Ba, nie przeszkadza mi nawet to, że ktoś robi błędy, bo każdy z nas je robi - jedni mniej, drudzy więcej, ale jednak (pamiętam jak prof. Jan Miodek walnął dwa orty w nazwisku mojej koleżanki, gdy po gościnnym wykładzie dawał jej autograf) -  i właśnie to, że każdy je robi, chciałem pokazać tym trochę zbyt czepialskim postem. Przeszkadza mi za to jedno - totalne olewactwo w sprawach ortografii i gramatyki. Cholernie modna się stała postawa "jestem dyslektykiem, więc mogę sobie robić błędy". Za moich czasów nie było żadnej pieprzonej dysleksji, dysgrafii, dysortografii i innych takich pierdół. Po prostu dostawało się dwóję (później weszły jedynki) z dyktanda, albo przepisywało się cały zeszyt od nowa i nie było zmiłuj się. Ja sam byłem w stanie zrobić dwa błędy w trzyliterowym słowie, a do dziś piszę jak kura pazurem i nieraz byka olbrzymiego strzelę, ale nigdy nie było wymówek typu "jestem chory, mam papierek, wolno mi". Za każdy błąd było człowiekowi wstyd i musiał się jakoś starać, by nie wychodzić na idiotę. W dzisiejszych czasach nikomu nie jest w wstyd, ba, pisanie byle jak i bycie "dyslektykiem" jest teraz cholernie modne. Nad czym, przyznam, ubolewam. Każdy powinien bowiem mieć pod ręką albo słownik ortograficzny, albo odpowiednią stronkę (np. www.sjp.pl) i korzystać z tych dobrodziejstw w chwilach, gdy ma wątpliwości co do poprawności zapisu jakiegoś wyrazu.

Taaak, wiem, że offtop niemiłosierny, ale czasami warto pociagnąć jakiś poboczny wątek, jak to w normalnej dyskusji. ;)

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Listopada 04, 2008, 22:29:17 »
    No to teraz kolejny! Naprawde chciałem to zakończyć. Jeśli jednak chcesz! Ja jednak nie zniże się do tak marnego poziomu jak Ty i nie będę tak marginalnie małostkowy. Nie mam zamiaru siędzieć i wyszukiwac błędów ,chodz kilka też by się znalazło.
    Nie mam zamiaru robić śmiesznych drzewek.

1: - interpunkcja: Tak naprawde nie jest wazne kiedy wciskasz spacje po ,czy też przed przecinkiem ,ważne że go dajesz. Liczy się obowiązująca w pismie (nie w internecie) forma interpunkcyjna (kiedy piszesz list na kartce papieru ,też dajesz "spacje" w odpowiednim według ciebie miejsu po przecinku)?
    2: - Doskonale wiem iż używanie małej litery w bezpośrednich zwrotach ,jest wyrazem braku szacunku (robie to rozmyślnie ,gdy piszę do ludzi ,którzy mnie nie szanują). Przeglądałeś dwie strony w stecz i nie zauważyłesz ,kiedy piszę do kogoś "normalnie" używam : Ci,Ciebie,TY,Twoje. Kiedy pisałem z małej litery ,myślałem że wszyscy wiedzą dlaczego i niepotrzebne są komentarze ,ale jak widzę myliłem się.
    3: - Dysleksja nie jest dla mnie wytłumaczeniem. Kolega się z niej wyleczył. Wystarczy tylko chieć ,poświęcić mniej lub więcej czasu. Popełnia błędy ,ale tylko gdy się śpieszy. Na forum przecież nik nikogo nie popędza.

Te wytykanie błędów to naprawdę cios poniżej pasa. Popełniam (jak każdy) błędy ,ale stosuje (przynajmniej staram się stosować poprawnie) wszystkie formy. Nie piszę postów ,które trzeba nieraz rozszyfrowywać ,"co autor miał na myśli"?
    Naprawde źle się dzieje ,kiedy nie zwraca się uwagi na ludzi (nagminnie i zpełną premedytacją) łamiących/nie przestrzegających najprostszych form językowych ,a szkaluje się tych ,którym błędy zdażają się omyłkowo (chociazby z pośpiechu).

Szkoda że straciłem tu tyle czasu ,bo to do niczego nie prowadzi. Banujcie ,warnujcie ,nie napisze gdzie to wszystko mam ,to przecież oczywiste. Ostatni mój post ,składny językowo itp. na tym forum.

No Deadalus ,Calathar ,słowniki w dłoń i do szukania błędów. Doskonale wam to idzie. Ciekawe drzewka powstają.

ATF ,FNS ,MND i DFC