Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount Blade wersja 1.010  (Przeczytany 116895 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    Odp: Mount Blade wersja 1.010
    « Odpowiedź #165 dnia: Listopada 02, 2008, 00:58:34 »
    Patrzajcie co znalazłem przemieżając TW !

Nie chce mi się uploadować obrazka ,bo jest już późno i chce mi się spać.Jednak pokaże to teraz ,bo później napewno zapomne.

FURTHER EDIT: Quoting armagan:

It seems that backward compatibility of 1.010 is broken, so we will try to release yet a new bug-fix version (probably 1.011) in order to fix that.

If you want to continue your 1.003 save-games, please do not install 1.010 and wait for 1.011.

Also, please note that 1.011 will NOT be compatible with savegames created with 1.010. It will only be compatible with 1.003.

Soooo.... this might all be a moot point anyway.  ^^; 

« Last Edit: Today at 06:32:39 pm by Jinnai » 

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,47029.525.html - jest to tutaj opisane ,oczywiście musicie wrócić do samego początku tej histori ,żeby skumać o co kaman.

Dodam tylko ,jeżeli to jest prawda ,to CDP nie nadąży za twórcami ,a premier gry będzie odkładana z terminu na termin. Dobranooooc.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2008, 01:01:22 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #166 dnia: Listopada 02, 2008, 08:21:09 »
    Ooo fajnie. Dzięki, że znalazłeś. Ja tam słaby z angielskiego jestem więc tylko tutaj wchodzę :P A tak właściwie to po co była ta wersja 1.010? Skoro savy nie są kompatybilne i w ogóle kilka bugów naprawia, a kilka tworzy ;/ Mogli trochę poczekać i wydać od razu kompatybilną wersje z 1.003.

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Listopada 02, 2008, 10:17:41 »
    Nie powiedzieli kiedy będzie 1.010 :/ Mogliby szybką łatkę wydać któa by usunęła problem z save'ami a teraz....

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #168 dnia: Listopada 02, 2008, 13:03:21 »
    Nom, masz rację ;D Ale niestety nic w tym stylu nie wydali tylko niedokładnego patcha na 1.003. Według mnie nie opłaca IM się robić czegoś takiego, ponieważ szybko wydają następnego patcha. Ale GRACZOM by się przydało ;/

Offline Glorfindel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Listopada 02, 2008, 20:28:52 »
    A kiedy bedzie spolszczenie do tej wersji ?

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Listopada 02, 2008, 20:35:31 »
    A kiedy bedzie spolszczenie do tej wersji ?

Wejdz z łaski swojej na topic poświęcony spolszczeniu ,a oczom twoim ukaże się post odpowiadający na twe pytanie. Wykaż się choć odrobiną samodzielności.

EDIT: Nie uczyli cię w szkole że zdania(oznajmiajacego ani pytającego) nigdy nie rozpoczynamy od "A" !?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2008, 20:38:35 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Listopada 02, 2008, 22:27:12 »
    Patrzajcie co znalazłem przemieżając TW !

Nie chce mi się uploadować obrazka ,bo jest już późno i chce mi się spać.Jednak pokaże to teraz ,bo później napewno zapomne.

FURTHER EDIT: Quoting armagan:

It seems that backward compatibility of 1.010 is broken, so we will try to release yet a new bug-fix version (probably 1.011) in order to fix that.

If you want to continue your 1.003 save-games, please do not install 1.010 and wait for 1.011.

Also, please note that 1.011 will NOT be compatible with savegames created with 1.010. It will only be compatible with 1.003.

Soooo.... this might all be a moot point anyway.  ^^; 

« Last Edit: Today at 06:32:39 pm by Jinnai » 

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,47029.525.html - jest to tutaj opisane ,oczywiście musicie wrócić do samego początku tej histori ,żeby skumać o co kaman.

Dodam tylko ,jeżeli to jest prawda ,to CDP nie nadąży za twórcami ,a premier gry będzie odkładana z terminu na termin. Dobranooooc.

To ,ze sie tak wyraze, gowno prawda :)  Ja zaczynalem na 1003, zainstalowalem 1010 i save działają.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #172 dnia: Listopada 02, 2008, 22:36:04 »
    No coś podobnego! Gdybyś przeczytał kilka postów wcześniej wiedziałbyś, że savy działały źle i właśnie dlatego nie warto było przerywać gry na wersji 1.003. Działać działają, ale szkoda, że nie do końca tak jak powinny i właśnie dlatego chcą wydać kolejną wersje.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Silesian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Listopada 02, 2008, 22:43:12 »
    To ,ze sie tak wyraze, gowno prawda :)  Ja zaczynalem na 1003, zainstalowalem 1010 i save działają.
    Co wiedziałeś to powiedziałeś, a żeś gówno wiedział to ……….
    ... nie znaczy, ze mozecie sporowadzac ta dyskusje do zenujacego poziomu!.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2008, 22:53:46 wysłana przez Józef Sztacheta »
    FORTUNATA  SILESIA

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Listopada 02, 2008, 23:03:18 »
    Szkoda artulos ,że niepotrafisz "doczytywać". To że tobie save działa, niby poprawnie (choć podejżewam że jest inaczej ,a ty poprostu tego jeszcze nie odkryłeś ,może odkryjesz za kilka dni ,miesięcy ,lat) ,nie znaczy że u wiekszej rzeszy graczy jest tak samo. Proponuje nastepnym razem czytać "szerzej" dany temat ,oszczędzisz sobie i innym nerwów i nieprzyjemności.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Mount Blade wersja 1.011
    « Odpowiedź #175 dnia: Listopada 03, 2008, 14:26:44 »
    Wyszedł już nowy patch do Mount & Blade. Łatka ta nie wnosi NIC nowego, poprawia tylko kompatybilność z save'ami z wersji 1.0 i 1.003. Nie działa z save'ami z wersji 1.010!!! Więc jest to patch tylko i wyłącznie dla osób, którym żal było rozstać się ze swoją postacią z wersji 1.003. Posiadacze wersji 1.010 nie mają po co go instalować.

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,45208.0.html

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Listopada 03, 2008, 15:39:17 »
    No to teraz mnie w******i , dawno już usunołem sava z 1.003 i gram od nowa na 1.010 :/.
    Ktoś mi za to zapłaci głową ,mam ochotę rozpętać piekło na TW !!!

Z drugiej stromy ,było to do przewidzenia i mogłem się wstrzymać z usuwaniem czegokolwiek. Nie zmienia to mojego stanu w*******ia !
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Listopada 03, 2008, 17:03:25 »

EDIT: Nie uczyli cię w szkole że zdania(oznajmiajacego ani pytającego) nigdy nie rozpoczynamy od "A" !?
    o matko,alez ty przezywasz ;]
    tak cos czulem ze bedzie lipa z ty 1.010 ;] a krzaczki graficzne jak mialem tak mam nadal ;D

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Listopada 03, 2008, 22:08:22 »
    Jesteś jego adwokatem ? Sam nie potrafi wyrazić swojego zdania ?

Owszem przeżywam ,co do J. Polskiego jestem skrajnie prawicowy i uważam że każdy,kto ukończył szkołe podstawową powinien znać oraz stosować w mowie i piśmie podstawowe reguły gramatyki i ortografii.

Edit: Może i dla wielu przesadzam ,ale jesteśmy na forum (publicznym) ,nie na gg.
    Edit.2: Pozwole sobie zwrócic ci uwage(jeżeli już ją sobie zwracamy ) ,że zdania nie rozpoczynamy od małej litery.  ;]

Popieram co do slowa, jednak w szkolach ucza tez kulturalnie wyrazac swoje zdanie, co w twoim przypadku od czasu do czasu zawodzi... w kazdym razie mam nadzieje ze to ostatni offtopowy post.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2008, 23:51:42 wysłana przez Józef Sztacheta »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Listopada 04, 2008, 10:47:50 »
    wybacz,ale jestem na forum a nie w szkole,tak samo z wygody (i,byc moze,lenistwa) nie bede uzywal znakow diaktrycznych...ty oceniasz ludzi przez pryzmat ortografii, ja przez pryzmat tego co mowia i tym sie roznimy...nie zycze sobie zebys mnie poprawial, nie jestes moja nauczycielka polskiego,mam nadzieje ze to jasne (a jesli chcecie mi za to dowalic warna-wolna droga)
    to tyle jesli chodzi o dyskusje na temat jezyka polskiego jak dla mnie,milego dnia