Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount Blade wersja 1.010  (Przeczytany 116860 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    Odp: Mount Blade wersja 1.003
    « Odpowiedź #105 dnia: Września 29, 2008, 16:09:06 »
    Nie mam zamiaru Cię przekonywać ,wiezysz lub nie Twoja sprawa. Musisz jednak przyznać że banowanie ludzi dociekliwych jest conajmniej dziwne ,bo nie wporzadku napewno.Pamietasz pewnie jak banowali ludzi którzy mieli  v1.0 ,mieli ją nie dlatego że ukradli ,ale ściągneli legalnie ze strony paradoxu.W taki sam sposób chcą uciszyc tych którzy ich przejzeli w sprawie nowej wersji/patch.

Ps.
    Mało tego Admini TW usuwają posty użytkowników ,w których są informacje na ten temat ,nie dlatego że są to plotki.
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2008, 16:13:11 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #106 dnia: Września 29, 2008, 16:26:37 »
    Pożyjemy ,zobaczymy chyba ze taleworld sam potwierdzi owe informacje jakie mówisz ,no ale z tym banowaniem to rzeczywiście trochę nie humanitarne :D
    Chcą być tajni mimo i tak wszyscy wiedza co się dzieje.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #107 dnia: Września 29, 2008, 18:24:37 »
    Hmmm, jeśli to prawda z tym wydawaniem nowych wersji (a to jest bardzo prawdopodobne, sam podejrzewałem, że tak będzie), to w sumie niewiele się zmieniło - nadal jesteśmy betatesterami. Współczuję jednak szczerze tym frajerom, którzy kupili/kupią wersję pudełkową, a nie mają dostępu do netu. Będą mieć w domu ładną betę 1.0 lub 1.003. :P

Za tego typu zagrania producentom naprawdę należy się solidny kopniak w zadek. Albo niech wypuszczają na rynek produkt gotowy, albo niech nie wypuszczają go wcale. Ciekawe ile jeszcze ujrzymy tych wersji 1.x.

Jeszcze wracając do sprawy klucza... Klucz zakupiony online będzie pasował do gry kupionej w sklepie? Super!!! Nie ma to jak logika! :D ROTFL

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Września 29, 2008, 19:16:27 »
    W wersji 1.003, przeczytałem w tematach na forum (już zamkniętych, więc dlatego piszę akurat tutaj), że są jakieś skrzynie w mieście Tihr i Rivacheg. Te pierwsze, zdawałoby się, dokładnie przeszukałem, jednak nie natknąłem się na wspomniany, hm, mebel. Czy to na pewno w tych miastach, tj bez losowości? No i może mnie ktoś bardziej ukierunkować, gdzie je znajdę?

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Września 29, 2008, 19:33:22 »
    W wersji 1.003, przeczytałem w tematach na forum (już zamkniętych, więc dlatego piszę akurat tutaj), że są jakieś skrzynie w mieście Tihr i Rivacheg. Te pierwsze, zdawałoby się, dokładnie przeszukałem, jednak nie natknąłem się na wspomniany, hm, mebel. Czy to na pewno w tych miastach, tj bez losowości? No i może mnie ktoś bardziej ukierunkować, gdzie je znajdę?

Ukierunkuję cię do opcji SZUKAJ, bo to nie temat o easter eggach. A co do tych plotek, nie spiskujmy od razu na Taleworlds, bo póki co to są TYLKO niepotwierdzone  plotki.

A nawet jeśli tak będzie, to nic nie mam przeciw łatce dodającej multiplayer, a wy? Przecież jest tylu uzdolnionych modderów, a gra wkrótce zyska wiekszy rozgłos.
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2008, 19:37:05 wysłana przez Emil »

Offline Pampil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Września 29, 2008, 19:39:38 »
    Ogólne wrazenia dobre. Nowa lepsza muzyka, animacje.
    Obawiam sie tylko 2 rzeczy, mianowicie:
    Swadiański rycerz bierze za swoje uslugi 49(czy 47) złotówek tygodniowo(;D) a to bardzo sporo biorac pod uwage fakt iz w starej wersji mialem ich ponad 200 w kilku zamkach...
    Wam tez nie dziala Elektroniczny System Dowodzenia Podczas Bitwy (w skrucie ESDPB)? Chodzi tu o takie okienko ktore wyskakuje podczas bitwy jak wcisniemy Backspace. A w wskazowkach pisz: ,,podczas bitwy mozesz wlaczyc interfejsdowodzenia klikajack klawisz back space"   (?)
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2008, 19:41:49 wysłana przez Pampil »

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Września 29, 2008, 19:42:14 »
    Ogólne wrazenia dobre. Nowa lepsza muzyka, animacje.
    Obawiam sie tylko 2 rzeczy, mianowicie:
    Swadiański rycerz bierze za swoje uslugi 49(czy 47) złotówek tygodniowo(;D) a to bardzo sporo biorac pod uwage fakt iz w starej wersji mialem ich ponad 200 w kilku zamkach...
    Wam tez nie dziala Elektroniczny System Dowodzenia Podczas Bitwy (w skrucie ESDPB)? Chodzi tu o takie okienko ktore wyskakuje podczas bitwy jak wcisniemy Backspace. A w wskazowkach pisz: ..podczas bitwy mozesz wlaczyc interfejsdowodzenia klikajack klawisz back space"   (?)

Przeczytaj wcześniejsze posty. Uzyskasz odpowiedzi na swoje pytania i problemy.

Emil, co Ty tak ostatnio jedziesz po ludziach? Moderatorem nie jesteś ;]

"Jeżdżę po ludziach"? Przecież tylko wskazałem użytkownikowi odpowiedź na jego pytanie, no bez przesady. To Wy jesteście ostatnio przewrażliwieni ;) W mojej wypowiedzi nie było ani krzty złośliwości, serio :P Ale jeśli chcesz, mogę usunąć tego posta.
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2008, 20:58:19 wysłana przez Emil »

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Września 29, 2008, 21:29:51 »
    Emil, forum to chyba nie RPG, ale miło, że wczułeś się tak w rolę postaci z avatara, takie przynajmniej mam wrażenie. Pytanie zadałem konkretne, wcześniej przeglądałem forum, też czytałem już zamknięte tematy na interesujący mnie zagadnienie, co zresztą wynikało z mojej wypowiedzi. Przy opcji szukaj, komplikacja jest już przy samych słowach kluczowych, skoro zagadnienie jest dla mnie w formie opisowej, lub pod nazwami, które na forum nie zostały użyte. Na przyszłość, oszczędź mi (innym też pewnie) takich rad, a jeśli chcesz być pomocny, wskaż link do odpowiedzi.

Sama gra mi się podoba, w ogóle jest świetna, nowatorska. Nie znam wcześniejszych wersji, jednak patrząc na jej popularność, szybko wejdzie kolejna część, zapewne z dużo większym światem.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Września 29, 2008, 21:53:01 »
    Emil, forum to chyba nie RPG, ale miło, że wczułeś się tak w rolę postaci z avatara, takie przynajmniej mam wrażenie. Pytanie zadałem konkretne, wcześniej przeglądałem forum, też czytałem już zamknięte tematy na interesujący mnie zagadnienie, co zresztą wynikało z mojej wypowiedzi. Przy opcji szukaj, komplikacja jest już przy samych słowach kluczowych, skoro zagadnienie jest dla mnie w formie opisowej, lub pod nazwami, które na forum nie zostały użyte. Na przyszłość, oszczędź mi (innym też pewnie) takich rad, a jeśli chcesz być pomocny, wskaż link do odpowiedzi.
    Postaram się być uprzejmy, zeby znowu nikt nie miał mi nic za złe...
    Yaey, miło, że doceniłeś piękno mojego av ale masz blędne przekonanie co do naszego podobieństwa. Po prostu, odpowiedziałem najprościej jak się da na pytanie, które przez ten tydzień pojawiało się kilka razy. Linka umyślnie nie podałem, bo łatwo poszukać tematu o nazwie SKRZYNIE i SEKRET. Ale jesli już jesteś tak leniwy, proszę:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1158.0
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1156.0
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1157.0
    I na przyszłość oszczędź mi (i innym pewnie też) pisania o czymś, czego dany temat nie dotyczy. Ehh, miałem być uprzejmy, a wyszło jak zawsze...

Aha, mam jeszcze pytanie: używał już ktoś na M&B modyfikacji HDR? Jak to działa? Jest efekt? Boję się spróbować, bo moze mi się spalić CPU...
    Link: http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=6&lid=892
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2008, 22:13:36 wysłana przez Emil »

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Września 30, 2008, 00:43:08 »
    Cóż, wskazane tematy przeczytałem już wcześniej, zanim wpisałem się w tym temacie, niemniej, dzięki za zalinkowanie. W Tihr odnalazłem skrzynie (był hełm i miecz), w Rivacheg jednak jej nie zauważyłem. Po którymś przejściu miasta, małego zresztą, zwątpiłem w jej istnienie. Odnośnie znalezionych przedmiotów, spodobało mi się, że nie są najsilniejszym ekwipunkiem w grze, za to wystarczająco dobre, na początku rozgrywki. Trochę taki smaczek w grze, i dobrze.

Co do pisania, rzekomego, nie na temat: W takich grach przydaje się wyobraźnia, Emil, użyłbyś jej, zauważałbyś nawiązanie.

Edit:
    Sprawdziłem jeszcze raz Rivacheg, jest skrzynia, a w niej zbroja i miecz, tym razem jednoręczny. Była w sianie, we wcześniejszym mieście za to w krzakach. Jeśli to cały komplet, to trochę skromny.  Dodam, że można przechowywać tam przedmioty, przydatne, gdy nie mamy jeszcze zamku.
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2008, 01:25:30 wysłana przez yaey »

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Września 30, 2008, 01:21:14 »
    Emil skoro już 3 osoby zwróciły ci uwage to coś w tym musiało być ;p W końcu mam przez ciebie 1 ostrzeżenie :-)
    W Tihr odnalazłem skrzynie (był hełm i miecz), w Rivacheg jednak jej nie zauważyłem. Po którymś przejściu miasta, małego zresztą, zwątpiłem w jej istnienie.

Odnośnie tego to skrzynia na 100% jest w Rivacheg więc nie wątp :-) a tam bodajże jest zbroja i kolejny mieczyk.
    Taki jest losu żart ponoć że nawet jeśli się topisz to możesz spłonąć ;p

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Września 30, 2008, 08:58:59 »
    Co do tych skrzyń to w Tihr skrzynia wcale nieleży pod mostem lecz zupełnie gdzie indziej( kawałek od mostu ) a w Rivacheg tez niema jej w miejscu gdzie miała byc , jest w kupie siana...

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Września 30, 2008, 11:30:59 »
    ... widocznie przeczytałeś tekst odnoszący się do wcześniejszych wersji. Przed wersją bodajże 0.950 tam się właśnie znajdowały
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline el_hombre_loco

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #118 dnia: Września 30, 2008, 20:05:25 »
    Czy pojawiły się jakieś inne maszyny oblęznicze niz tylko ta 'ruchoma wieża z pomostem' ?
    dancer,feint spam noob, hammer time biacz

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Października 01, 2008, 09:19:44 »
    Widziałem katapultę i trebusz, ale one są tylko dekoracją otoczenia...czasami jak zdobywam zamek to raz szturmuje od zewnątrz po drabinach lub wieży oblężniczej a raz brama jest wywalona i chałastra ładuję się na dziedziniec (zamaek almara bodajrze), od czego to zależy?