Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co sądzisz o ruchu bronych i wydarzeniach wokół serialu MLP?

Popieram, sam jestem Bronym
    14 (14.4%)
    Lubię serial, chociaż nie nazwałbym siebie Bronym
    13 (13.4%)
    Jest mi to obojętne, nie oglądam serialu
    18 (18.6%)
    Nie lubię serialu, chociaż nie mam nic przeciwko Bronym
    5 (5.2%)
    Nie oglądam i nie akceptuję ruchu bronych
    19 (19.6%)
    Ale o co chodzi? Nigdy nie słyszałem o MLP i Bronych
    28 (28.9%)

Głosów w sumie: 94

Autor Wątek: My Little Pony: Friendship is Magic  (Przeczytany 44940 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    Odp: My Little Pony: Friendship is Magic
    « Odpowiedź #105 dnia: Lipca 23, 2012, 11:43:08 »
    Zaczynamy zabawę. Zaraz przejrzę dokładnie cały temat ale na pierwszy ogień idzie ostrzeżenie dla użytkownika o nicku Bloomy za agresywne wypowiedzi, prowokacyjne posty i obrażanie innych.

Mat a ty przypadkiem nie jesteś ,,bronym'' ?
    Bo jakoś 2 adminów nic nie zrobiło Bloomiemu a ty już dałeś ostrzeżenie ?

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #106 dnia: Lipca 23, 2012, 11:49:21 »

A może Mat jest po prostu neutralny? I nie interesuje go czy ktoś lubi kucyki czy nie.

@DOWN:

Hmm, ja np. nie zauważyłem aby ktoś z jak ty to nazwałeś "drugiej barykady" obrażał innych użytkowników. Także ponownie nie rozumiem Twej wypowiedzi.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2012, 12:55:18 wysłana przez Haller »
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #107 dnia: Lipca 23, 2012, 12:18:54 »

Warszawiak, nie warto tutaj dyskusji prowadzić. Zresztą, Mat już znalazł sobie kozła ofiarnego a drugiej stronie barykady odpuści.

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    « Odpowiedź #108 dnia: Lipca 23, 2012, 13:18:05 »
    Haller, a Dedal też niby obrażał mówiąc piz*a i tym podobne no ale cóż, ja się z tym zgadzam .
    Tylko że Mat woli dawać ostrzeżenia szaremu użytkownikowi bo Dedal jest adminem .
    I to trochę nie tak, ja nic do Dedala i do Bloomiego nie mam .

A te kucyki są po prostu żenujące, ale i tak nie wygra dyskusji żadna ze stron ponieważ każda ma swoje argumenty to jest tak samo jak z homosiami nie lubię ich bo homoseksualizm wydaje mi się chory, ale szczerze h*j mnie obchodzi co druga osoba robi w swoim domu i to tak właśnie jest podobnie z kucykami . 

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #109 dnia: Lipca 23, 2012, 13:36:26 »
    Niechce Ci nic mówić, ale uważaj czasami, by bogowie na Ciebie nie spojrzeli nie przychylnym okiem.
    W końcu to jest offtopic, więc można rozmawiać tak jak się chce.
    Niechce również bronić Bloomiego, ale nie widzę w jego postach żadnych agresywnych wypowiedzi, czy obrażania innych. Na dobrą sprawę, to by się można doczepić do innych użytkowników, bo też napisali swoje. Ale dziwne, bo Mat nie posłuchał wyjaśnień, tylko znalazł jednego kozła ofiarnego. A dziwne, bo inni admini, którzy są starsi stażem, jakoś nie widzieli tych agresywnych postów.
    I te rżenie co chwile Raddeo, aby spojrzał tu jakiś sprawiedliwy wśród innych użytkowników było co najmniej śmieszne, według jego wypowiedzi, można wywnioskować, że  jakby działa się wielka krzywda mu i jego kucykom. No cóż, według mnie nie słusznie Bloomy został potraktowany ostem, a taki Raddeo mógłbyć pewny, że wielu ludzi nie jest fanami MLP i wzbudza to większe kontrowersje niż inne tematy, więc poniekąd rozpętał tą dyskusje, sam dolewając oliwy do ognia, kłócąc się, że oglądania MLP przez dorosłego faceta jest co najmniej normalne.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #110 dnia: Lipca 23, 2012, 13:45:22 »
    A według mnie dobrze że dostał ostrzeżenie. Bo niby czemu miałby nie dostać? Między innymi za to:

Nie, nie pasuję do tego opisu. Jednak co niektórzy pasują tutaj do pi** które potrafią być odważne tylko przed monitorem.

Haller, a Dedal też niby obrażał mówiąc piz*a i tym podobne no ale cóż, ja się z tym zgadzam .
    Tylko że Mat woli dawać ostrzeżenia szaremu użytkownikowi bo Dedal jest adminem .
    I to trochę nie tak, ja nic do Dedala i do Bloomiego nie mam .

A te kucyki są po prostu żenujące, ale i tak nie wygra dyskusji żadna ze stron ponieważ każda ma swoje argumenty to jest tak samo jak z homosiami nie lubię ich bo homoseksualizm wydaje mi się chory, ale szczerze h*j mnie obchodzi co druga osoba robi w swoim domu i to tak właśnie jest podobnie z kucykami . 

Dziwi Cię czemu Bloomy dostał osta a admin nie? No to naprawdę dziwne. To jest forum, ma ono własne prawa a prawa ustalają administratorzy. No ale przecież trzeba płakać, bo to takie niesprawiedliwe...
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #111 dnia: Lipca 23, 2012, 14:03:50 »
    Którego konkretnie użytkownika forum obraziłem? Bo jakoś nie kojarzę, by żalił się tu jakiś dorosły "brony", że mu ubliżam. Co więcej nie robię sobie wycieczek personalnych, jak to czyni Raddeo (któremu osta nie wlepiłem tylko dlatego, że zaraz zacząłby płakać jak to nadużywam władzy) czy Bloomy. Raddeo prosił, by wyrazić swoją opinię na temat ruchu kucykowego, to i wyraziłem, że nastolatkom owszem można to wybaczyć, ale dorosły "brony" to w oczach innego dorosłego zwykła ciota. Bardziej kulturalnie się tego wyrazić nie da. :)

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #112 dnia: Lipca 23, 2012, 14:21:40 »
    A jeśli się zachwyca i woła na siebie radośnie "brony", to albo jest jakąś ukrytą opcją homo, albo skończoną cip**. :)
    No masz racje nie obraziłeś konkretnej osoby a grupę, według ankiety, 10 osób uważających się za brony a wiemy że Raddeo należy do tej grupy. Dodatkowo dalsze twoje teksty są w podobnym tonie. I Raddeo jako przedstawiciel bronych się odezwał.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #113 dnia: Lipca 23, 2012, 15:47:26 »
    Ma krzywy nos! To pewno żyd, do pieca go!
    A tak na serio podejście kto nie z nami ten przeciw nam jest aktualnie lekko passe. Moje poglądy są moją sprawą i nie mają wpływu na moje decyzje jako moderatora. Przyznam się że za sprawą Grunwaldu mam coraz mniej czasu na wykonywanie swoich obowiązków i mogłem przegapić parę przypadków łamania regulaminu ale nie zmienia to faktu że Bloomy złamał podstawowe zasady na których oparty jest regulamin forum. O ile post Dedala mógł zostać przez kogoś odebrany jako obraźliwy to on przedstawiał swoje racje w rozbudowanych i sensownych postach podczas gdy Bloomy i Warszawiak wchodzili do tego tematu tylko po to by zaognić sytuację. Widzę że ten temat jest równie drażliwy co ten traktujący o religii i jeżeli dyskusja (mimo że w założeniach jest jałowa bo jedna strona nie przekona drugiej) nie będzie trzymała poziomu temat zostanie zamknięty. Możemy umówić się że zignoruję wszystko znajdujące się przed tym postem i nie będę się zagłębiał w tony śmiecia i flejmu tam się znajdującego. Raczej wszyscy na tym skorzystają bo nie chcę sobie psuć humoru a jakbym poszukał znalazłbym coś na prawie każdego wypowiadającego się w tym temacie.

PS. Wszelkie zażalenia na decyzje administracji radzę prowadzić w przeznaczonym do tego temacie, macie dużo większe szanse że ktoś na nie odpisze.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Lipca 23, 2012, 16:04:18 »
    Araden, czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #115 dnia: Lipca 23, 2012, 17:06:24 »
    Jeśli według ciebie źle zrozumiałem, a nie byłem pierwszą osobą która uznała to za obraźliwe, to znaczy że źle to napisałeś.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Lipca 23, 2012, 18:37:12 »
    Nie moim problemem jest to, że macie kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem, czytacie wybiórczo lub pomijacie niektóre słowa. Jeśli dalej twierdzisz, że obraziłem Raddeo, lub inne wypowiadające się tu osoby, to przeczytaj te posty jeszcze raz. Powoli i słowo po słowie. Może wtedy załapiesz.

Zaś ewentualne zabawy w adwokatów sobie też darujcie, bo za chwilę dojdzie do sytuacji, że ktoś napisze "Niemki są brzydkie", "Ibisz ma krzywy ryj" albo "Hitler był porąbany" i będziecie się domagać, by ta osoba dostała ostrzeżenie, bo kogoś obraziła. Chcecie popadać w paranoję, to róbcie to gdzie indziej.

Ba, fajnie się patrzy, jak boli was prawda. Większość normalnych dorosłych ludzi będzie uważała takiego dorosłego "broniego" za pedzia, zwykłą niedojdę lub kogoś, komu do reszty odwaliło. I nie jest to żadne obrażanie, a stwierdzenie faktu. Niektórzy jednak tak bardzo się z tym nie zgadzają, tak bardzo chcą, by było inaczej, że nawet jeśli przedstawi im się wyniki badań empirycznych na kilkutysięcznej reprezentatywnej grupie, to i tak powiedzą, że grupa była źle wybrana.

Tak trudno wam zrozumieć, że pewne rzeczy w pewnym wieku wypada robić, a inne już nie? Owszem, facet zawsze będzie dużym dzieckiem, ale jego zabawy rosną razem z nim. W wieku 30 lat nikt nie będzie biegał z kawałkiem patyka i krzyczał "pif-paf! nie żyjesz!" do swoich rówieśników, bo to by było chore, czyż nie? Zamiast tego pojedzie z kumplami na strzelnicę lub na paintball. Taki facet nie wyciągnie też pudełka z autkami i nie będzie się nimi bawił sam na dywanie, tylko weźmie kluczyki i wybierze się na przejażdżkę swoim samochodem. Nie będzie też wieczorem przed snem tulił się do pluszowego misia, tylko obejmie czule leżącą obok partnerkę. Serio, takie trudne to jest do pojęcia?

Jeśli jest tu osoba dorosła, która zupełnie się z tym nie zgadza i twierdzi, że podniecanie się kucykami przez dorosłego mężczyznę jest rzeczą normalną i jak najbardziej na miejscu, to niech śmiało zabiera głos. Czekam i z przyjemnością się pośmieję. :)

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #117 dnia: Lipca 23, 2012, 20:14:13 »
    Raddeo prosił, by wyrazić swoją opinię na temat ruchu kucykowego, to i wyraziłem, że nastolatkom owszem można to wybaczyć, ale dorosły "brony" to w oczach innego dorosłego zwykła ciota. Bardziej kulturalnie się tego wyrazić nie da. :)

Dedal,moim skromnym zdaniem za te słowa powinno Ci się dać medal : )
    Dla mnie ruch "bronych" to zwykła próba dowartościowania się gdyż mam cały czas wrażenie,tak odbieram ten cały ruch,że przez swoją inność starają się pokazać szarym ludzi ludziom że są od nich lepsi.I tyle,to moje prywatne zdanie.Dla mnie chwalenie się tym to obciach,tak samo jaką robie kupe co rano....No kurde robie i tyle,po ch*j mam się z tym obnosić?Czyni mnie to lepszym?Nie.
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #118 dnia: Lipca 23, 2012, 20:43:23 »
    Zawsze myślałem, że miarą zarówno męskości, jak i kobiecości jest dojrzałość. Dojrzałość z kolei nie jest określana ani wiekiem, ani papierem (czyt. świadectwo maturalne), lecz pewnym czynnikiem, jakim jest: odpowiedzialność. Siła - owszem, przydaje się, ale należy liczyć się z faktem, że zawsze znajdzie się osoba silniejsza od nas. Wtedy może pojawić się problem...

Ale co ja tam mogę wiedzieć, wszak jestem pizdą, ciotą etc.

Oglądałem "My Little Pony" głównie z ciekawości i w celu zrozumienia całego tego fenomenu "szału na kucyki". Gdy oczy przyzwyczaiły się do kolorów (a uszy do głosów), zacząłem dostrzegać jakże piękne wartości przekazuje ta bajka. Co prawda, nie nauczyłem się niczego nowego, gdyż te wartości (przekazywane przez serial) od dawna tkwiły we mnie ukryte pod grubą skorupą kapitalistycznej zgnilizny, czy też medialnej propagandy... Miło jednak było poczuć znów nostalgię.

Jestem jednak zdegustowanym tym, co ujrzałem na tym forum, w tym temacie. Generalnie zaglądałem na Tawernę od-czasu-do-czasu, by sprawdzić, czy ktoś nie napisał czegoś ciekawego i... natrafiłem na ten temat. Generalnie wszelkie tego typu zaczepki odbijają się ode mnie jak groch od ściany, ale nie mogłem przeboleć słów pisanych z rąk administratora, którego szanowałem i uważałem, za jedynego słusznego i sprawiedliwego. Poczułem, że całe moje lata wpierania i udzielania się w tym portalu trafił szlag i na dzień dzisiejszy nie mam po co już tu zaglądać.
    Pozostaje mi życzyć szybkiego odbicia się od dna - bo dla mnie właśnie na nim wylądowaliście.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #119 dnia: Lipca 23, 2012, 22:02:13 »
    Po wielu latach strzelić focha bo ktoś obraził kucyki. Nie wiem. Chciałbym, ale nie wiem co odpowiedzieć :D
    (click to show/hide)